HABERLER>POLİTİKA
28 Mart 2020 Cumartesi - 22:31

AK Partili Vekil Kaya'dan ev-ofis arası mesai!

Koronavirüs ile mücadele kapsamında dışarı çıkmamaya özen gösteren AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, eşiyle ve kızıyla uzun süre sonra ilk defa evde bir araya gelebildiğini söyledi. Kaya ayrıca gündem üzerinden mesajlar verirken CHP’lileri hedef aldı ve “Bu süreçte İzmir'de bazı CHP'li belediye başkanlarının ve yine CHP'li milletvekillerinin sorumsuzca beyanlarını görüyoruz. Bunlar insanlarımızı paniğe sevk etme gayreti güden açıklamalar. Sanki İzmir'de vaka sayısı çok olsa sevinecekler, mutlu olacaklar” dedi.

AK Partili Vekil Kaya dan ev-ofis arası mesai!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Egedesonsöz’e konuştu. Çin’de ortaya çıkan, dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de can kayıplarına yol açan koronavirüs salgınından dolayı ev ve ofisi arasında adeta mekik dokuyan İzmirli Vekil Kaya gerekmediği takdirde dışarı çıkmadığını ifade etti.

Bir yandan da meclis çalışmalarını yürüttüğünü aktaran Vekil Kaya, internet üzerinden canlı yayın aracılığıyla vatandaşlarla bir araya geldiğinin bilgisini verdi. Eşi ve kızıyla birlikte uzun süredir ilk defa evde birlikte olduğunu söyleyen Kaya gündemi takip ettiğini ve hastalıkla mücadele noktasında yetkililerin gerekeni yaptığını vurguladı. Kullandığı telefon numarasını vatandaşlar için açıklayan Kaya, ‘Sürekli açık, hemşehrilerimizin emrindeyiz’ mesajını verdi.

Kaya ayrıca İzmir’in koronavirüsten en çok etkilenen illerden olduğunun iddia edilmesi karşısında net çıkışlarda bulundu. Cumhuriyet Halk Partili (CHP) yöneticilerin bazı açıklama ve iddialarına sert sözlerle yanıt veren Kaya, “İzmirli hemşehrilerimize şunu da belirtmek istiyorum.

Bu süreçte İzmir'de bazı CHP'li belediye başkanlarının ve yine CHP'li milletvekillerinin sorumsuzca beyanlarını görüyoruz. Bunlar çok üzücü, aslı ve astarı olmayan, tamamen sorumsuzca, insanlarımızı paniğe sevk etme gayreti güden açıklamalar. Şimdi bakıyorum, bu açıklamaları görünce çok üzülüyorum, bu sorumsuz tavırları sergileyenler sanki İzmir'de vaka sayısı çok olsa sevinecekler, mutlu olacaklar” dedi.

Kaya şunları söyledi:

UZUN ZAMAN SONRA EŞİM, KIZIM VE BEN BİR ARADA, EVDEYİZ
İnsanlık zor bir süreçten geçiyor. Dünyayı saran pandemi konusunda ülkemiz ve devletimiz dört koldan çalışmaya ve tedbir almaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığımız ve her biri alanında uzman isimlerden oluşturulan Bilim Kurulumuzun tavsiyelerine uymamız büyük önem arz ediyor. Süreci en az hasarla atlatabilmemiz için bizlerin bireysel katkıları hayati önem arz ediyor. Kişisel ve toplum sağlığımızı tehdit eden Covid-19'dan korunmanın en önemli yolu evde kalmak. Bu süreçte evlerimizde ailelerimizle vakit geçirelim. Kızım, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenim görüyor. Üniversiteler kapanınca yanımıza geldi. Uzun zaman sonra bu vesileyle eşim, kızım ve ben üçümüz bir aradayız, evdeyiz.

PAZARTESİ MECLİSE GİDİP, GERİ DÖNÜYORUZ
Ben partililerimizle, vatandaşlarımızla görüşmelerimi sesli ve görüntülü olarak yapmaya gayret ediyorum. Randevu bekleyen, görüşmek isteyen hemşehrilerimiz vardı. Onları görüntülü olarak arıyor, hal ve hatır soruyorum. Evde yapılacak en güzel aktivitelerden birisi de kitap okumak. Bolca okuyorum, bu sürecin en büyük kazanımı okumaya vakit ayırabilmek. Gündemi takip ediyorum, gazeteler, internet haber siteleri, yerli ve yabancı kaynakları tarama imkanı buluyorum. Süreci bu şekilde geçiyoruz. Tabii bir yandan da TBMM'deki çalışmalarımız devam ediyor. Pazartesi günleri Ankara'ya gidip, genel kurul çalışmaları tamamlandıktan sonra İzmir'e dönüyoruz. Onu da belirtmek istiyorum. Bu döneme ilişkin alınacak tedbirlerle ilgili TBMM'de etkin bir yasama faaliyeti yürütülüyor. Burada vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Hepimizin sağlığı ve güvenliği için tüm imkanlar seferber edildi. Sizi sevenleri üzmeyin. Tedbiri elden bırakmayalım. Alınan tedbirler hepimiz için, titizlikle uygulayalım. Bu vesileyle iyilikleri ve güzellikleri de çoğaltmanın gayreti içerisinde olalım.

CHP’LİLERE SERT SÖZLER: SORUMSUZLAR, PANİĞE SEVK ETMEYE ÇALIŞIYORLAR, VAKA SAYISI ARTSA SANKİ SEVİNECEKLER!
İzmirli hemşehrilerimize şunu da belirtmek istiyorum. Bu süreçte İzmir'de bazı CHP'li belediye başkanlarının ve yine CHP'li milletvekillerinin sorumsuzca beyanlarını görüyoruz. Bunlar çok üzücü, aslı ve astarı olmayan, tamamen sorumsuzca, insanlarımızı paniğe sevk etme gayreti güden açıklamalar. Şimdi bakıyorum, bu açıklamaları görünce çok üzülüyorum, bu sorumsuz tavırları sergileyenler sanki İzmir'de vaka sayısı çok olsa sevinecekler, mutlu olacaklar. Böyle bir şey olabilir mi! Bunlar çok yanlış şeyler. Bu meselenin üzerinden siyaset yapmak, hele hele gerçek dışı ifadeler üzerinden siyaset üretmek hiç ahlaki değildir. Bu süreçte herkesin beyanlarına dikkat etmesi gerekiyor. İnsanlarımızı doğrudan paniğe ve tahrike sevk eden açıklamalardan herkesin kaçınması gerekiyor. Kimsenin halkı sorumsuzca yönlendirme hakkı yok. Süreç, tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'imizde de Sağlık Bakanlığımızın ve Bilim Kurulumuzun hassas takipleriyle, Valiliğimizin koordinasyonu içerisinde dikkatli bir şekilde yürütülüyor.

SAĞLIK VE GÜVENLİK MENSUPLARINA TEŞEKKÜR
Ben bu süreçte doktorlarımızın, hemşirelerimizin, hastabakıcılarımızın, tüm sağlık çalışanlarımızın, eczacılarımızın büyük fedakarlık gösterdiğini de söylemek istiyorum. Yine askerlerimiz, polislerimiz, güvenlik görevlilerimiz, kargo-lojistik çalışanlarımız, market çalışanlarımız, toplu taşımada çalışan sürücülerimiz, temizlik çalışanlarımız, işçilerimiz, çiftçilerimiz, toplumun tüm kesiminde büyük fedakarlıklar var. Herkese emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

TELEFON NUMARASINI VERDİ, ‘SÜREKLİ AÇIK’ DEDİ!
Ülkemiz bu pandemiyi yenebilecek güce ve imkana sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlettir. Bu ülkede hiç kimsenin aç ve açıkta kalmasına müsaade etmeyiz. Tek başına yaşayan, ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan, 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan Vefa İletişim Merkezleri çalışıyor. Valiliklerimiz, Kaymakamlıklarımız bünyesinde ciddi bir çalışma mevcut. Bu süreçte bizim de 0 505 042 35 35 numaralı telefonumuz sürekli açık, hemşehrilerimizin emrindeyiz.

Rabbim devletimizi ve milletimizi her türlü felaketten korusun. Ülkemizi ve dünyamızı bu salgından en kısa zamanda kurtarsın. Sağlık çalışanlarımızın ve hastalarımızın yardımcısı olsun. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi, Türkiye bu hastalığı yenebilecek güce ve imkana, milletimiz de alınan tedbirleri hassasiyetle uygulayacak dirayete sahiptir.

 
Taksilere şehirler arası ulaşım yasağı!
 
Çocuklar market ve pazar yerlerine alınmayacak
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Adaletli İzmir 29 Mart 2020 Pazar 00:25

Bırakın millete sallamayı. CHP iktidar da değil. Niye açıklamıyorsunuz İzmir de kaç hasta var, kaç kişi hayatını kaybetti, kaç sağlık görevlisine virüs bulaştı. Laf kalabalığı yapmayın sayın vekil İzmirliye doğru bilgi verin. Bir şey bilmiyorsanızda susun tartışma çıkartmayın bu zamanda.

Yorumu oyla      2      3  
İzmir li vatandaş 29 Mart 2020 Pazar 00:16

Atilla Kaya boş keseden atıp tutuyor torbalıda ve mendereste icraatlarını gördük önce satılmadık yer bırakmadılar sonra tarım arazilerini hobi bahçesi adı altında çingen mahallesine çevirdiler sonra ağababalarıyla imar barışı adı altında milleti soyup sonra ceza ve yıkım la İzmir''e karşı egolarını tatmin ettiler korona yı çok düşünüyorlarsa Urladaki karantina adasını ne yapmışlar onu açıklasınlar

Yorumu oyla      2      3  
izmirli 28 Mart 2020 Cumartesi 23:05

sen evde otur sayon tunç soyer 65 yasş ustu paket dagıtıyor sende istersen söle

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda devir teslim töreni
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda gerçekleşen devir teslim töreni ile Mehmet ...
CHP’li Polat: İzmir’de salgınla mücadelenin önderi Tunç Soyer’dir
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyükşehirlerde valileri yetkili olarak öne çıkaran ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'Evde tut' çağrısı!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de alınan corona virüs tedbirlerine ...
 
CHP'li Kılıç'tan 'korona' raporu: İzmir için flaş iddialar! Bakana sorular!
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, COVID-19 ...
CHP’li vekilin evinde tavla rekabeti: Arslan, Arslan’a karşı!
Koronavirüs ile mücadele kapsamında yetkililerin ‘evden çıkmayın’ çağrılarına ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3 bakanlığa 13 atama
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
 
Erdoğan açıkladı: Virüse karşı olağanüstü tedbirler!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Koronavirüs’e karşı alınacak yeni ...
Erdoğan'dan video konferansla kabine toplantısı
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleriyle video konferans toplantısı gerçekleştiren ...
Vekil Polat’ın ev mesaisi: Akşam yemekleri benden!
İzmir Milletvekili Mahir Polat, koronavirüs ile mücadele edildiği günlerde ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva