HABERLER>POLİTİKA
21 Ekim 2019 Pazartesi - 15:45

AK Parti ve MHP'den Soyer'e Kıbrıs tepkisi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in "Kıbrıs" konusu ile ilgili yaptığı değerlendirme tartışmalara neden oldu. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli "Sayın Başkan, biz Kıbrıs Türklerinin her zaman yanında olduk. Artık söylemlerinizle baltalamayı bırakın ve İzmir’e bakın!” diye konuştu. MHP'li Tamer Osmanağaoğlu ise Soyer'e "Türkiye tepişen bir fil değildir" sözleriyle tepki gösterirken, AK Partili Hamza Dağ, "Soyer tamsil ettiği makamın farkın olmalı" dedi.

AK Parti ve MHP den Soyer e Kıbrıs tepkisi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  Kıbrıs sorunu ve Doğu Akdeniz üzerinden adada yaşanan gelişmeler ile ilgili yaptığı tartışmalara yol açtı.

Soyer, "Kıbrıs’ı Kıbrıslılara bırakırsak, en doğrusu bu olacak. Ancak hiç bırakmıyoruz. Herkes Ada’nın bir tarafından çekiştiriyor. Ben bunu doğru bulmuyorum. Kıbrıs’ın jeopolitik önemini falan bir kenara koyup, adayı Kıbrıslılara bırakmak lazım. Kaderlerini kendileri belirlemeli. Ben iki halkın barış içinde yaşamalarından, birlikte karar üretmesinden yanayım" dedi.

- BAŞKAN SOYER: KIBRIS'I KIBRISLILARA BIRAKALIM

-AK PARTİLİ KIRKPINAR’DAN SOYER’E KIBRIS TEPKİSİ

Soyer’in açıklamalarına ise AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'den tepki geldi.

Yaptığı açıklamada; sürecin hassasiyetini hatırlatan Başkan Sürekli; Soyer’in Barış Pınarı Harekatı ve ortaya çıkan stratejik tabloya gereğinden fazla müdahil olduğunu ve tarafını şaşırdığını dile getirdi.

Soyer’in terör meselesinde de yanlış saf tuttuğunu söyleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; “Sayın Başkan; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin istiklal ve istikbal meselesi olan her hassas gelişmede ne yazık ki tarafını şaşırıyor. Bunu kayyum atamalarında gördük, Barış Pınarı Harekatı’na yönelik sarf ettiği sözlerde de gördük. Şimdi de sıcak ve gergin bir ortamda Kıbrıs söylemi ve çağrısı ile muhalif duruşunu tekrar ediyor. Kendisi, “ Kıbrıs”tan çıkın” demiş. Biz de diyoruz ki; ‘Sayın Başkan, biz Kıbrıs Türklerinin her zaman yanında olduk. Artık söylemlerinizle baltalamayı bırakın ve İzmir’e bakın!” diye konuştu.

“YAVRU VATAN” DEDİYSEK…
Başkan Sürekli; “ Kıbrıs meselesi, Türkiye’nin her daim kendi meselesi olmuştur ve halen tam bir çözüme ulaşmamıştır. Adaletsizlik sürmektedir. Kıbrıs Türkleri’nin her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Adadaki soydaşlarımızın bağımsızlığını, KKTC’nin varlığını tehdit edecek her duruma müdahil oluruz ki ‘yavru vatan’ demişiz! Sosyal ve ekonomik olarak büyümesi ve kalkınması için çalışmaktan, destek vermekten kaçmadık, kaçmayız. Daha birkaç gün önce; Girit’ten havalanan ve ada üzerinde panik yaratan F16 uçaklarının, gerçek mermilerle yapılan Rum-Yunanistan ortak tatbikatının gerilim yarattığını gördük. Doğu Akdeniz kaynarken, Barış Pınarı Harekât süreci devam ederken çok daha hassas yaklaşımlara ihtiyacımız var.” dedi.

KEŞKE; YEREL DEĞİL GENEL SİYASET YAPSAYDI
Başkan Sürekli; açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

“Sayın Soyer keşke yerel yönetici olmak yerine genel siyaset yapsaydı. Yanlış bir kulvar seçmiş kendisine. İzmir hizmet beklerken; her fırsatta genel siyaset yapıyor, birlik ve bütünlüğümüzü koruma noktasında ürettiğimiz her politika ve girişimde karşı safta yer alıyor. Bu da oldukça düşündürücü. Ülkemiz sınırlarında oluşturulmak istenen terör koridorunu engellemek için tarihi bir operasyon gerçekleştirirken; tüm oyunları bozup, kurulan kumpasları tersine çevirirken; önümüze taş koyan, ortamı gerene de izin vermeyiz. Biz ki; Kıbrıs Barış Harekatı gibi bir övünç kaynağına sahibiz. Şimdi de benzer bir tarihi başarıyı yazmakta kararlıyız. Dış politikamızı elbette kendi iç dengelerimiz, bütünlüğümüz ve huzurumuz, bağımsızlığımız için öreceğiz. Kim ki; baş koyduğumuz bu yolda önümüze engel çıkarırsa, stratejik olarak duruşumuzu ortaya koyacağız. Ülkemiz için böylesi hassas ve hayati bir süreçte; Cumhuriyet Halk Partisi’nden seçilmiş bir belediye başkanının  Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kendisine yönelik tehditlere başkaldırılarında ardı arkası kesilmeyen muhalefetini ve suyu bulandıran genel siyaset çıkışlarını şiddetle kınıyorum.”

MARDİN’DE TÜM DİN ADAMLARI DUA EDERKEN…
Dün Mardin’in en büyük manastırı Deyrulzafaran’da ülkemizdeki farklı dinlerin temsilcilerinin Barış Pınarı Harekâtı için, Mehmetçiğimiz ve bölgede yaşayan masum insanların huzura ermesi için bir araya gelerek dua ettiğini hatırlatan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; sözlerini şöyle sürdürdü:

“ Silahlı Kuvvetleri'mizin sınırımızdaki terör tehditlerini ortadan kaldırmak için yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı'na toplumun her kesiminden destek geliyor. Daha dün Mardin’in en büyük manastırda Rum’uyla Ermeni’si ve Süryani’siyle din adamları bir araya gelerek ülkemizin bekası ve savaş mağduru Suriyelilerin sağ salim vatanlarına kavuşabilmesi için toplu dua etti. Operasyonun başladığı günden bugüne birçok öğrenci, işçi, sporcu, STK, genç yaşlı 7'den 70'e herkes Mehmetçiğe gerek dualarla gerek gönderdikleri asker selamlarıyla destek verdi. Millet olarak, tüm kesimlerimizle azınlıklar dahil böyle kenetlenmişken; İzmir gibi vatansever bir şehirden yükselen bu milli konulardaki muhalif çıkışı nasıl anlamlandırmayı, kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi; bu çelikten iradeyi herkes tanıyana kadar davamızın peşindeyiz. Her devletin, milletin hakları ve uluslar arası yasal müeyyidelerin farkındayız ve gereğini yaparak bu süreci tamamlamakta kararlıyız.”

OSMANAĞAOĞLU: TÜRKİYE TEPİŞEN BİR FİL DEĞİLDİR!
Sosyal medyadan Soyer'in sözlerini hedef alan MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu ise, "Bulduğu her fırsatta teröristlerle dayanışmaya giren Tunç Soyer adlı müptezel; Kıbrıs senin ABD çocuğu babanın malı olmadığı gibi Türkiye de “tepişen bir fil” değildir.Kıbrıs Magosa’dan Lefke’ye Türk yududur. Türkiye KKTC’nin varlığının teminatı Türk milleti de sahibidir!" ifadelerini kullandı.

DAĞ: TEMSİL ETTİĞİ MAKAMIN FARKINDA OLMALIDIR!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ da konu ile ilgili Soyer'e tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Dağ şu ifadeleri kullandı:

"Daha önce Seferihisar’daki Eşek Adası’nı hiç fiyatına satan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, Kıbrıs’tan el çekilmesi çağrısında bulunmuş. Kendisi ada sevmiyor diye Kıbrıslı Türkleri yalnız bırakacak değiliz. Acımasızca, türlü işkencelere maruz bırakılarak şehit edilen Cengiz Topel ve daha nice şehitlerimizin ruhundan da mı utanmazsınız? KKTC, Türkiye Cumhuriyeti dış politikasının kırmızı çizgisidir. Sayın Soyer temsil ettiği makamın farkında olmalıdır. Türkiye’nin 3'üncü büyük şehrinin belediye başkanının, Kıbrıs hakkında yapacağı açıklamalar; 1960’lardan beri uluslararası alanda sürdürdüğümüz haklı mücadelemize halel getirmeyecek şekilde olmalıdır."

 
İzmir'de dehşet! Berber koltuğunda üvey kardeşini vurdu
 
MSB harekatta son durumu açıkladı!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SGA 22 Ekim 2019 Salı 09:41

Kıbrıs üzerinden popüler siyaset yapmak herhalde moda olmuş. 1963 ve 1974 ü bizzat yaşayan bir Kıbrıs''lı Türk olarak diyorum ki Bugün her ne koşulda olsun KKTC''de korkusuz yaşanıyorsa bunu Türkiye''ye borçludur. Hangi siyasi parti iktidar olursa olsun KKTC ''yi kendi kaderine terkedemez. Kıbrıs TC için stratejik önemi olan bir ada ayrıca KKTC'' de yaşayan Türkler zaten 1571''den beri Anadolu''dan gitmiş. İç siyesetinde KKTC kendini idare edebilir ama dış siyasette TC''de hangi siyasi parti iktidar olursa olsun birlikte hareket etmesi gerekir. KKTC''nin varlığına devam edebilmesi için bu şarttır.

Yorumu oyla      4      5  
gerçekçi 22 Ekim 2019 Salı 09:13

Sayın Soyer bizim Bucanın ulaşım sorunu ile ilgilenirse seviniriz.

Yorumu oyla      6      5  
Oğuz Kaan 21 Ekim 2019 Pazartesi 20:20

İçimiz kan ağlayarak oy vermek zorunda kaldığımız Tunç Soyer bugüne kadar yaptıkları ve konuştukları ile bizi bin pişman etti.

Yorumu oyla      5      6  
misafir 21 Ekim 2019 Pazartesi 19:31

Sayın Tunç Soyer siz Kıbrıs'ı bırakın da 20 yıldır çözüm bekleyen Çiğli'nin çöp kokusunu halledin.

Yorumu oyla      5      6  
Misafir 21 Ekim 2019 Pazartesi 19:26

HDP'nin belediye seçimlerinden önce başkanlık profilimize uygun dediği birinden daha ne bekliyorsunuz ki?

Yorumu oyla      6      6  
Gürkan 21 Ekim 2019 Pazartesi 17:00

Açıklamaya katılmıyorum, gerçekçi değil ancak "Herkes adanın bir tarafından çekiştiriyor. Adayı Kıbrıslılara bırakmak lazım." cümlesinden sadece "biz çıkalım" diye anlam çıkarmak iyi niyet değil, art niyettir. Ayrıca 25 yıl bu ülkenin başkentini yöneten Gökçek devamlı genel siyaset yaparken rahatsız olmayanlar, bugün Soyer'e genel siyaset yapma diyorlar. Sebep? Soyer sürekli karşı tarafta yer alıyor ne demek? Operasyon konusunda ne demiş?

Yorumu oyla      8      17  
Lombak 21 Ekim 2019 Pazartesi 16:27

Kıbrıs Şehitleri caddemiz var oldu olacak adını da değiştirin bari!

Yorumu oyla      15      11  
Lombak 21 Ekim 2019 Pazartesi 16:24

Sayın Soyer'in Kıbrısla ilgili skandal açıklaması adadaki tarihsel gerçekleri bilmediğini gösteriyor. O batı kölesi sahte sol, kktc'de sadece %1-2 oy alıyor. Yunanistadaki altın şafak kopyası Türk düşmanı ırkçı hareket güney kıbrısta %7-8 oy alıyor. Adada 4 oluşum bulunuyor.kktc, bm kontrolündeki yeşil hat, güney kıbrıs rum kesimi ve ingiliz egemen üsleri. Soyer, ingiliz üslerine bir şey demiyor da kıbrıslılar kendi aralarında anlaşsın diyor. Hangi kıbrıslılar? Türkleri boğmaya hazır olanlar mı? Hayal mahsulü açıklamalar bunlar.

Yorumu oyla      19      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Taahhütlere uyulmazsa harekat devam edecek'
TRT World Forum'da konuşan Milli Savunma Bakanı Akar, "Eğer taahhütlere ...
CHP’de kongre süreci resmen start aldı: Listeler askıda!
Genel merkez tarafından il ve ilçe örgütlerine gönderilen resmi yazıyla ...
Erdoğan'dan 120 saat için kritik mesaj!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın gerçekleştireceği Rusya seyahati için, "120 ...
 
İzmir'deki korkutan görüntü Meclis'e taşındı!
CHP İzmir Milletvekili Polat, İzmir’in Aliağa ilçesinde hurdaya çıkan ...
CHP'li başkanlar İzmir'de kampa girecek!
CHP, belediye başkanlarını altı aylık performanslarını değerlendirmek ...
AK Partili Nasır, Karadenizli STK temsilcileriyle buluştu
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Karadeniz illerini temsil eden ...
 
Erdoğan ile Johnson telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Birleşik Krallık Başbakanı Johnson ile telefonda ...
'Envanterimizde bir gram kimyasal silah yok'
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yalan ve alçakça haberlerle kimyasal ...
MHP davasının hakimine AYM'den ret
Anayasa Mahkemesi (AYM), MHP'nin olağanüstü kongre sürecinde verdiği kararla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva