HABERLER>POLİTİKA
17 Temmuz 2019 Çarşamba - 12:45

AK Partili Sürekli'den Soyer'e eleştiri: 100 günde sadece çiçek, böcek, aşk!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 100 günlük performansını değerlendirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in icraatlarını eleştiren Sürekli, "Çiçek, böcek, aşk, böyle hamdolsun. Seferihisar 10 yıl böyle geçti, İzmir’de de 100 gün böyle geçiyor. İzmir’i amfi tiyatroya benzeten, arka sıradakilere vaatte bulunan Soyer, sahnenin en önüne kendisi oturmuştur" dedi.

AK Partili Sürekli den Soyer e eleştiri: 100 günde sadece çiçek, böcek, aşk!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden 100 günlük bir süre geçmesinin ardından basın toplantısı düzenledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer’in icraatlarını eleştiren AK Partili Sürekli açıklamalarda bulundu. Başkan Sürekli basın mensuplarından gelen soruları da yanıtladı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için de net mesajlar veren Sürekli ayrıca kentin su ihtiyacı hakkı ve yapılanlar hakkında konuştu.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ KAZANMAK VE İLÇELERİN BİRÇOĞUNU ALMAYI HEDEFLİYORUZ
Başkan Sürekli, kulislerde konuşulan yeni parti ile ilgili açıklama yaparken, İzmir özelinde de iddialı ifadeler kullandı. Sürekli, “Cumhurbaşkanımızın da açıklamaları çok net. Bizi hiç etkilemez. Biz yolumuza devam ediyoruz. 15 Temmuz törenlerinde ilk defa bir yürüyüşe öncülük ettik. Bize Cumhur İttifakı ortağımız MHP de destek verdi. Çok kısa sürede organizasyon yaptık. 15 bin kişi ile yürüdük. Çok güçlüyüz; İzmir’de de, Türkiye’de de. Partiler kurulur şanslarını denerler. Çok partiler kuruldu, tabelalarını indirdiler. AK Parti 17 yıldır iktidarda olan, Türkiye’ye hizmet etmiş büyük bir partidir. Hiçbir endişemiz yok. Türkiye’de de İzmir özelinde de gayet güçlüyüz. Yolumuza devam ediyoruz. Bırakın diğer partilerin kurulmasından endişe duymak; İzmir Büyükşehir Belediyesini kazanmak ve ilçelerin birçoğunu almayı hedefliyoruz” diye konuştu.

GÖRDES İÇİN TARİH VERDİ: EYLÜL’DEN İTİBAREN MERKEZE SU VERİLECEK!
Sürekli Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in 100 günüyle ilgili değerlendirme yaparken, İzmir’de tartışılan Gördes Barajı üzerinden konuştu. Sürekli, “Bizler de bu dönemde aralıklarla İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı’nın icraatlarını değerlendireceğiz. Bugün bu süreci başlatıyoruz. Cumhurbaşkanımız, ‘su ve kokuyu anlatın’ diyor. 'Suyu İzmir’e biz getirdik' diyor. 2007’de, tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de kuraklık vardı. Aynı zamanda arsenikli su tartışmaları başlamıştı. İzmir suyunun, mevcut kaynakların yetersiz olduğu, kuyuların da sağlıklı olmadığı tartışılıyordu. İlgililer harekete geçiyor ve DSİ, Gördes Barajı’nı yapmaya karar veriyor. 2010 yılında baraj bitiyor. Bu baraj İzmir’in kuzeydeki su kaynaklarını takviye etmek ve sağlıklı su içirmek için yapıldı. Tahtalı Barajı, Balçova Barajı, Kutlu Aktaş Barajı ve yeni yapılan barajla su ihtiyacı karşılanıyor. Kuzey için Gördes ile çalışmalar başlatıldı. Baraj bittikten sonra arsenikli suyun verildiği Akyazı ve Göksu kuyularında çıkan suyun arıtıldığı merkeze, Gördes’ten bypass hat yapılarak su veriliyor ve su sağlıklı hale getiriliyor. 2011-2015 arası Gördes, arsenikli suyun sağlıklı hale getirilmesi için kullanılıyor. Sonrasında barajdaki bir takım sorunlar giderilerek bu noktaya getiriliyor. Şu anda İzmirlilerin içi rahat olsun. İzmir’de su sıkıntısı olmayacak. Yılda 59 milyon metreküp su, Eylül’den itibaren İzmir’e verilmeye başlayacak. İzmir’in su sorunu hükümetimiz çözmüştür” ifadelerine yer verdi.

ÇİÇEK, BÖCEK, AŞK, BÖYLE HAMDOLSUN
Kentte koku sorunu olduğunu ifade eden Sürekli, yerel yönetimlere seslendi. Sürekli, “İzmir’i bu koku algısından kurtarın. Yaz mevsiminin ikinci ayında, ıslah edilmemiş dereler, giderilmemiş altyapı sorunları var. İzmirliler için koku kabusu, ana arterlerde trafik çilesi devam ediyor. Aradan 100 gün geçti. Tunç Soyer diyor ki ‘100 gün bin 100 gün gibi geçti.’ Bu 3 yıla tekabül eder. Peki zaman ve üretim eğrisi ne kadar tutarlı? Seferihisar döneminde olduğu gibi İzmir’deki icraatları da izliyoruz. Hemşehrilerimiz bize yerel anlamda muhalefet görevi verdi. Biz eğriyi de doğruyu da söyleyecek bir muhalefet anlayışına sahibiz. İzmir Büyükşehir Belediyesinin icraatlarına ve Soyer’in söylemlerine baktığımızda Seferihisar başkanlığının büyüyen dalgasını görüyoruz. Çiçek, böcek, aşk, böyle hamdolsun. Seferihisar 10 yıl böyle geçti, İzmir’de de 100 gün böyle geçiyor. Aşka saygımız elbette sonsuz. Bizler de şehrimize aşığız ama verdiği mesajlarla kente hizmet bağını kurabilmiş değiliz. İzmir’i amfi tiyatroya benzeten, arka sıradakilere vaatte bulunan Soyer, sahnenin en önüne kendisi oturmuştur. Gitti, şato restoran olarak İzmirlilerin imkanına sunulacak yeri kendine konut olarak tahsis etti” diye konuştu.

SEFERİHİSAR’DAN BİLİYORUZ, İZMİR’İN BAŞINA GELMESİNDEN ENDİŞELİYİZ
Sürekli, “Aşk, bisiklet, şato, Kültürpark, üretici pazarı derken 100 günü geride bırakmıştır. Geleceğe yönelik ışık görsek, bunu da dile giderirdik ama kronik sorunları giderecek bir şey göremiyoruz. İzmirliler alt yapı sorunları, koku, çöp dağları, trafik sorunları ile boğuşuyor. Yeni projeler üretmek varken şovlarla kabul görmeye çalıştığını söylemek zorundayız. Belki perşembenin gelişi çarşambadan belliydi. Satışa çıkardığı dev turizm alanları, 178 kez amaçsız yurt dışı gezileri, Akarca Koyundan akan atık suları, borçlu belediye ile sakin kent oldu çarpık kent. Kendisinin yoğurt yiyişini Seferihisar’dan biliyorduk. Aynısının İzmir’in başına gelmesinden endişeliyiz” ifadelerini kullandı.

İZMİR’İN ÇIKARINA OLACAK HER İŞTE TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYACAĞIZ
Sürekli ayrıca,“Soyer’in suya yaptığı indirim yüzde 10 değil. Suda yüzde 10 indirim yapılmadı, yüzde 3 yapıldı. Buna da teşekkür ederiz ama yeterli değil. Ulaşımda indirim yapıldı. Ulaşımda indirimde bin 294 muhtarımız, mesai saatlerinde ücretsiz faydalanacak. Bu AK Parti önergesidir. Sabah ve akşam saatlerindeki düzenlemelerde de önergelerimiz oldu. Akşamki uygulama için yaptığımız önerge kabul edilmesi ama sabahki uygulama kabul edildi. Bizim önergemiz dikkate alınsaydı daha faydalı olurdu. Bunu da takdir ediyoruz ama yetersiz görüyoruz. Biz izlemeye devan edeceğiz. Yapıcı tavrımızı koruyarak İzmir’in çıkarına olacak her işte taşın altına elimizi koyacağız. Ayakları yere basan her işte varız. Ankara’ya gitme, icraatları takip etme konusu gündemde. Tabii ki gideriz. Bu dönemde mazerete izin verilmeyecek. Geçmiş dönemde de vermedik ama çok algı oyunları yapıldı. Buna mahal vermeyeceğiz” dedi.

15 TEMMUZ BİR MİLATTIR
Sürekli, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'ne ilişkin de, “O gece milletimizin yazdığı destanın kahramanlarını anmak, Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri çerçevesinde kenetlemek üzere bir araya geldik. 15 Temmuz bir milattır. Milletimiz boyun eğmemiş, hainler şebekesinin püskürterek destan yazmıştır. Bu direniş, bir dirilişin de başlangıcı olmuştur. Tüm dünya, Türkiye ve Türk milletine diz çöktüremeyeceğini bir kez daha görmüştür. Milletimiz her 15 Temmuz’da demokrasi nöbetlerini tutmaya devam ettikçe sırtımız yere gelmeyecek, zilletten kurtulmamız kolay olacaktır” ifadelerini kullandı. 

 
İzmir siyasetinde '100 gün polemiği': AK Partili Kaya'dan CHP'li Yücel'e yanıt!
 
Altay'da Akabueze de olmadı
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
18 Temmuz 2019 Perşembe 08:44

bu zat ilk defa doğru birşey söyledi

Yorumu oyla      4      5  
Bülent ışık 17 Temmuz 2019 Çarşamba 19:21

Yorumu beğenmeyip olumsuz puan verenler gerçekler acıdır. Tahtalı barajındaki su miktarı 234 milyon ton. Gördes barajında su miktarı 50 milyon ton. Hadi buna da olumsuz puan verin.

Yorumu oyla      6      8  
metro 17 Temmuz 2019 Çarşamba 19:06

metro yapin milletin mutfaginda yangin var issizlik enflasyon almis basini gitmis hala ne masali anlatiyorsunuz

Yorumu oyla      5      7  
TC misafir 17 Temmuz 2019 Çarşamba 17:40

Önümüzdeki seçimde akp kalırsa siyasi arenada kağıt üzerinde kazanma şansın olur ama paratikte asla. Eleştirmek iyi ve yararlıdır ancak eleştiri yapanın da buna hakkı var mı yok mu önce ona bakmak lazım. Millet işsizlikten yoksulluktan kırıldı önce buna bakın.

Yorumu oyla      5      7  
Bülent ışık 17 Temmuz 2019 Çarşamba 17:09

Güzelhisar barajındaki kullanılabilir su miktarı Gördes barajının iki katından fazla.Guzelhisar Petkim'in su ihtiyacını karşılamak için yapılan küçük bir baraj.

Yorumu oyla      9      13  
selo 17 Temmuz 2019 Çarşamba 16:41

Başkanım devletin bürokratları ,23 haziranda istanbula gidip boy boy fotoğraf çektirip basına manşet oldu , bunlarla ilgili tasarufunuz olacak mı?Bir üst mevkiye mi çıkacaklar.saygılar

Yorumu oyla      13      5  
hala aynı 17 Temmuz 2019 Çarşamba 15:53

Sürekli gelince yalanlar bitecek sandıydık ama boşuna umutlanmışız! Gördes konusunda hala yuvarlak laflar, kardeşim ne yaptınız da barajın deliğini kapattınız? Neden açıkça boru hattının eksiklerini konuşmuyorsunuz? Neden boru hattından su veremediğimiz için belediye artıma tesisinin kabulünü yapamıyor demiyorsunuz? Çiçek, böcek, aşk neden sizi bu kadar rahatsız ediyor? Koskoca bir balon çıktınız siz de! Hoş, aksi olsa şaşardık zaten!

Yorumu oyla      8      8  
veli 17 Temmuz 2019 Çarşamba 15:46

bisikleti unutmayalım

Yorumu oyla      12      12  
nerde otogar metro nerde diğer izinler? 17 Temmuz 2019 Çarşamba 15:32

birilerini değerlendirmek mılletin görevi sizin heleki izmir hakkında doğru dürüst icraati olmayan bir iktidarın hiç konuşmaması lazım

Yorumu oyla      9      6  
Onur K. 17 Temmuz 2019 Çarşamba 15:00

Yahu belediye kaybedildi 5 yil daha seçim yok önümüzdeki seçime hazirlanilmasi gerekli izmirde siradan bir il teskilati ile basariya ulasilmasi mümkün değildir ne yazikki yeni goreve baslayan il teskilatininda eski yonetimden bir farki yok ne bir vizyon ne bir yenilik nede bir model degisikligi yok yonetim kadrosuda bi kismi eski yonetimden zaten güçlü isimler ise bir elin parmagini gecmez bence izmir teskilatinda hata yapıldı umarım anlayis degisir izmirde basari sansi doğar

Yorumu oyla      4      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir siyasetinde '100 gün polemiği': AK Partili Kaya'dan CHP'li Yücel'e yanıt!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir ...
Başkan Yücel’den Lider’e ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Genel Başkan ...
CHP'li Serter'den İzmir için istihdam çağrısı
İzmir Milletvekili Bedri Serter, hem gündeme ilişkin hem de Nisan ayı ...
 
CHP'li Sındır'dan 11. Kalkınma Planı'na eleştiri
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ...
11. Kalkınma Planı komisyonda kabul edildi
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen ...
ABD Başkanı Trump'tan flaş Türkiye açıklaması!
ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye ile yaşanan S-400 gerilimiyle ilgili ...
 
Başkan Yücel’den yönetim rotasyonu… Disipline verilenlere ne karar çıktı?
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, yönetim kurulunda bazı değişikliklere ...
Zeybekci’den MHP’ye sürpriz ziyaret
Eski Ekonomi Bakanı ve Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan ...
Kılıçdaroğlu: AB'nin yaptırımını kabul etmiyoruz
CHP lideri Kılıçdaroğlu, ''Doğu Akdeniz'de bizim haklarımız var, o hakları ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva