HABERLER>POLİTİKA
12 Eylül 2019 Perşembe - 17:28

AK Partili Sürekli'den mesaj yağmuru: Soyer'e 'vakıf' salvosu... Yeni parti değerlendirmesi

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; fuar alanında katıldığı bir canlı yayında gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Sürekli'nin eleştirilerinin hedefinde Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer var. Sürekli ayrıca yeni parti tartışmaları için de açıklama yaptı.

AK Partili Sürekli den mesaj yağmuru: Soyer e  vakıf  salvosu... Yeni parti değerlendirmesi

Bitmeyen yangın tartışmaları ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nde orman yangınlarını üstlenen terör örgütü PKK'yı ortak kınama önergesinden, İZTAV'a aktarılmak istenen kaynağa; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 29 büyükşehir belediye başkanıyla yaptığı toplantıda verdiği mesajlardan yeni parti kurulması girişimlerine kadar pek çok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı.

Başkan Sürekli; yaşanan yangın felaketinin CHP'liler tarafından başından bu yana siyasi bir şova dönüştürüldüğünün en büyük kanıtının; herkesin yüreğini dağlayan bu faciayı üstlenen Bölücü Terör Örgütü PKK'yı kınamaktan kaçınmaları olduğunu belirtti. Sürekli; " Eğer bu sürece katkıları ve yönetimleri ile ilgili kendilerini, kendilerince başarılı buluyorlarsa, bir felaketi siyalasallaştırma ve bundan siyasi çıkar sağlama çabalarında başarılı olduklarını söyleyebiliriz." diye konuştu.

Biz onları kınıyoruz...

Yangın meselesinin CHP'li başkan ve vekiller tarafından asılsız bilgilerle siyasallaştarıldığının altını çizen Başkan Sürekli; ülkede çıkardığı yangınların listesini yayınlayan terör örgütü PKK'ya yönelik ortak kınama yayınlanması önergesini reddetmelerini sert bir dille eleştirdi. " Onlar bu faciayı üstlenen terör örgütünü kınayamadılar, biz onları kınıyoruz! " diye konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli sözlerini şöyle sürdürdü; " CHP'nin süreci siyasallaştırdığı; algı oluşturduğu yangınla ilgili bölücü terör örgütü PKK bizzat suçu üstlendi ama bizim bu bölücüleri, sabotajcıları kınamak,lanetlemek için verdiğimiz önerge reddedildi. MHP ve altını çizerek söylüyorum ki İyi Parti destek verirken; CHP kabul etmedi. CHP hepimizin canını ciğerini yakan bu yangını çıkaranları kınayamadı, biz onları kınıyoruz. Sonra çıkıp; 'İzmir'in huzurunu bozuyarlar.' diyorlar. İzmir'in huzurunu kim bozuyor acaba? Terör örgütünü kınamamakla onlar milletimizin huzuru bozulur. "

En çok, yanan alanı imara açtırmayacağız açıklamalarına anlam veremediklerini söyleyen Sürekli; " Bunu bir hukukçu olarak da yadırgadım. Enterans bir süreç işlettiler. Anayasamızın 169. maddesi zaten bu alanlar imara açılamaz. Anayasal güvencesi vardır ve bu güne kadar böyle bir kalkışma olmamıştır. Yıllardır, kanun gereği yanan alanları ağaçlandırıyoruz. Bu işin sahibi Orman Bakanlığıdır. İzni veren ağaçalandırmaya yetkili kurum bakanlıktır. Elbette, bağış yapmak isteyenler çeşitli etkinlikler yaparlar. Orman yangınından hemen sonra Sayın Bakanımız; bir kampanya başlattı 11 milyon fidan hedeflendi. Son Başbakanımız Binali Yıldırım 24 Kasım Öğretmenler Gününü işaret ederek, İzmir’deki 800 bin öğrenci adına 800 bin fidan dikilmesi kampanyasını duyurdu. Bu alan Orman Bakanlığı'nın tasarrufundadır, tüm çalışmalarda sona gelinmek üzeredir. Neden kasım dedik? Çünkü toprağın ıslahı çalışmaları var,dikime hazır hale gelmesi gerekiyor.Tabi ki her bağışçımıza ve katkı koyanlara teşekkür ediyoruz." dedi.

Danışmanı ve ağabeyi vakıfta yönetici...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in meclise getirdiği İZVAK'a 9 milyonluk tanıtım kaynağı aktarılması talebine red oyu vermelerine ilişkin de açıklamalar yapan Başkan Sürekli; " Bunu reddetmemiz için pek çok gerekçemiz var. Başta Sayın Soyer'in danışmanı ve kardeşinin bu vakıfta üst düzey görevinin olması. Tanıtım çalışmasının sadece bu vakıf aracılığı ile yapılacak olması da cabası. Burada bir kontrol mekanizmasının kurulmadığını görüyoruz. Sayın Başkanın kardeşi oradan maaş almıyor olabilir. Ama vakıfta hükmettikleri para çok büyük. 2018 yılında İzmir'intanıtım bütçesi 3 milyon, burada 9 milyon. Sayın Başkan çok üzülmüş, bunu anlayamadık. Genel müdürü ve genel sekreteri değiştirin, denetim mekanizmasını oluşturun 9 değil 19 milyonu onaylayalım. Sayıştay denetimli bir mekanizma kurun onay verelim. Ayrıca, büyükşehir belediyesinin çalışan kapasitesi, İzmir'in tanıtımını yapabilecek güçte, bu yetkinliğe sahip. " diye konuştu.

Cumhurbaşkanımız; çözüm odaklı yaklaşıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 büyükşehir belediye başkanı ile gerçekleştirdiği toplantıyı da değerlendiren AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; konuyla ilgili açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: " Cumhurbaşkanının bu toplantıda ortaya koyduğu çözüm odaklı yaklaşımın öncü mesajlarını İzmir'de verdiklerini, fuarın açılışında birlik beraberlik tablosu çizdiklerini ve bu yaklaşımların Ankara ziyaretlerine de büyük katkı koyacağına inandığını dile getirdi. Sürekli; " Cumhurbaşkanımızın yerel yönetimlere desteği ve bu tabloya katkısı büyük. Kendisi, seçim gecesi, kazanan tüm belediye başkanlarını tebrik etti, seçimin geride kaldığını, sandıktan milletin iradesinin çıktığını, milli iradenin tecelli ettiğini ilk günlerden deklare etti. Bu normalleşme olgusunun yayılması ile birlikte, 4 yıl kesintisiz bir istikrar dönemi yaşayacağımızı düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın, yapıcı tutumunu İzmir'de çok önce paylaşmış, mecliste gündeme getirmiştik. İzmir'in sorunları için Ankara'da gerçekleştireceğimiz ziyaretlerde de bu yaklaşım hakim olacaktır. Biz seçimlerden yorulmamış olabiliriz, yorulmadık, yorulmayacağız bizim görevimiz bu, ama millet yoruldu. Millet gündemin siyaset olmasından yoruldu. Gündem ekonomi, sosyal, siyasal problemler olmalı, bunların çözümlerine odaklanmalıyız. Seçimsiz dönemler istikrar dönemleridir, bunun için gerginliklerin azalması, sıfırlanması gerekir. Sayın Cumhurbaşkanımız sağ olsunlar baştan beri bu politikayı izliyorlar. Bu toplantıyla da doruğa çıkardılar. " diye konuştu.

Yeni parti ve Aliağa değerlendirmesi...

AK Parti'den kopan Ekonomi Eski Bakanı Ali Babacan'ın yeni parti kurma girişimi ile ilgili görüşlerini açıklayan ve bugüne kadar pek çok siyasi partinin tabelasını asıp şansını denediğine dikkat çeken AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli sözlerine şöyle devam etti; " Biz, bunlarla ilgilenmiyoruz. Gece gündüz çalışarak işimize bakıyoruz. Siyasi parti kurmak demokratik bir haktır. Önemli olan milletin teveccühünü kazanmak. Bizi, milletimiz kurmuştur. Onların teveccühü ile de yolumuza devam ediyoruz. Kulvarımız belli ve bizim kulvarımızda yeni bir partiye ihtiyaç yok. Bizden oy alma ihtimalleri yok."

Aliağa İlçe başkan ve yönetim kurulunun toplu olarak istifa etmesini de değerlendiren Başkan Sürekli; " Seçim sonrası yoğunlaşan bir takım sıkıntılar yaşanıyordu. Biz bugüne kadar, teşkilat prensiplerimiz gereği uyum ve birlikteliğin devamı için çözüm yoluna gittik. Ancak olmadı. Taraflarla görüştük,ancak ilçe başkanı ve yönetim kurulunun birarada çalışma istek ve şartları oluşturalamadı. İlçede, yeni bir AK Parti yönetiminin önü açıldı. İlçe Başkanı Sayın Kazım Sayın ve yöneticilerimize emekleri ve çalışmaları için teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

 
Denizli'de iki ilçe 'afet bölgesi' ilan edildi
 
AK Partili Dağ’dan Soyer’e Kemeraltı cevabı: Temiz değilse sorumlusu sizsiniz!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 13 Eylül 2019 Cuma 09:56

sen yap yap sonra topu başkasına at... bu halk uyandı.. boş konuşuyor kalabalık yapıyorsunuz..hadi yolunuza...

Yorumu oyla      4      5  
karşıyakada yaşa 12 Eylül 2019 Perşembe 20:06

kayınpeder damatını hazinenin başına koyunca oluyor, tunç soyer kardeşini izvak a yönetici atayınca olmuyor öylemi.üstelik izvak ta tek söz sahibi tunç soyer in abisi değil,vali var,oda başkanları var,devlet kurumları var.yani sizin anladığınız tipde bir vakıf değil.düzgün vakıf..

Yorumu oyla      5      5  
TC misafir 12 Eylül 2019 Perşembe 18:08

Bu ülkede akp nin eleştirebileceği tek şey yok çünkü daha beterini kendileri yaptı ve yapıyorlar. Diğer partiler de maalesef bunlara benzedi. Akp kurmaylarının söyledikleri ne kadar doğru olsa da etkisiz, çünkü önce kendinize bakacaksınız ki insanlar söylediklerinize değer versin.

Yorumu oyla      5      5  
alo 12 Eylül 2019 Perşembe 17:50

PKK -FETO -İŞİD-MENZİL-CÜBBELİ-V.S. KONUSUNDA EN SON KONUŞACAK PARTİ AKEPE

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Ahmet Türk' kavgası: Eleştirilere Arınç'tan yanıt!
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu(YİK) üyesi ve eski TBMM Başkanı Bülent ...
Beko’dan Lider’e övgü: Cumhurbaşkanlığı yakışır!
İzmir Milletvekili Beko, 31 Mart yerel seçimleriyle gelen başarı için ...
Bahçeli'den rapçilerin 'Susamam' klibine tepki!
MHP lideri Bahçeli, kabine revizyonu tartışmalarına "Ne yapacağız her ...
 
CHP'li Kılıç'tan hükümete ekonomi eleştirisi ve 5 kritik soru!
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “Cumhurbaşkanı ...
CHP’den vekillere görev: İzmir’den kimler/nereye gidiyor?
İzmir milletvekillerinin de yer aldığı program kapsamında 24 ile çıkarma ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan EYT talimatı!
EYT'lerle ilgili yeni gelişme yaşandı. NTV yayınında konuşan Prof. Dr. ...
 
O ilçede MHP'li başkan ve yönetimi istifa etti!
MHP Söke İlçe Başkanı Veysel Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri görevlerinden istifa etti. 
İYİ Parti'den kongre açıklaması!
İYİ Parti’den olağan kurultay için takvim açıklaması geldi. Başkanlık ...
Erdoğan'dan başkanlar buluşması: Neler konuşuldu?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de 29 büyükşehir belediye başkanı ile bir ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva