HABERLER>POLİTİKA
5 Temmuz 2020 Pazar - 15:59

AK Partili Sürekli açıkladı: O ilçeye TOKİ müjdesi!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin “Gönül Seferberliği” kapsamındaki buluşmalarında bu haftaki durağı Çiğli ve Aliağa oldu.

AK Partili Sürekli açıkladı: O ilçeye TOKİ müjdesi!

Sürekli; Belediye Meclis Üyeleri ile bir araya gelerek yatırım planlarını değerlendi; belediye ve hükümet çalışmalarını masaya yatırdı. Aliağa ziyaretlerini MHP İl Başkanı Veysel Şahin ve MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu ile birlikte gerçekleştiren Başkan Sürekli; “Gönül seferberliğimiz, gönül ve hizmet birlikteliğimizi güçlendirerek devam ediyor. Çiğli’mize TOKİ müjdesi ile gittik. Aliağa zaten Cumhur ittifakının en güçlü kalelerinden; başarılı yerel idarelerinden biri. Bölgeye yaptığımız yatırımlar sürecek. Hizmette öncelik ve öngörü önemli. Her iki ilçemizin de yatırımları bu bakış açısıyla planlanıyor.” diye konuştu.

Çiğli’ye kentsel yatırımlar sürüyor…
Çiğli ve Aliağa’da meclis üyeleriyle yaptığı toplantıların yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşları, meslek odaları temsilcileri ve vatandaşlarla da bir araya gelen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Çiğli’de kentsel yatırımların hız kazanacağını müjdeledi. TOKİ’nin çağdaş kentler yaratma alanındaki başarılı yolculuğunda Çiğli için yeni adımlar atacağını söyleyen Sürekli şunları söyledi; “Çiğli Anadolu’nun minyatürü gibi. Göçle gelişen, her rengi taşıyan ve kabına sığmayan bir ilçe. Pek çok sorunu var. Öteki muamelesi yapmadan yıllardır hizmet ediyor, önemli yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz günlerde, İzmir Milletvekilimiz, Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ ile Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ile görüştük. Çiğlili hemşerilerime verdiğimiz toplu konut sözünü yerine getirmek için çalışıyoruz. İlçe halkının toplu konut ihtiyacı için TOKİ bugüne kadar çalışmalar yaptı. Bakanımız gündeme aldı. Yeni projeler çok yakında halkın huzuruna çıkacak. Kentsel dönüşüm de yeniden gündemde. Bakanımız yerinin tespiti için gerekli talimatı verdi. Millet Bahçesi projesi de Bakanımız tarafından gündeme alındı. Kısa sürede başlanacak ve hayata geçecek. Şehirlere ve halkımıza hizmette öncelikler ve öngörü önemli. Çünkü sorun çözen, gelişimin önünü açan kalıcı eserleri ancak bu bakış açısıyla bırakabiliyorsunuz.”

Aliağa, lokomotif güç…
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Cumhur İttifakı’nın yerel yönetiminde olan Aliağa programını MHP İl Başkanı Veysel Şahin ve MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu ile birlikte gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Serkan Acar’ı ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkanlar; ilçenin Cumhur İttifakı farkını yaşayan bir kent olduğuna dikkat çekti. Başkan Sürekli; açıklamasında Aliağa’nın yarattığı katma değerin yatırımlarla karşılık bulmaya devam edeceğini söyleyerek; “Sadece İzmir ve bölgemizin değil, ülkemizin lokomotif güçlerinden biri. Türkiye'nin en büyük 100 sanayi kuruluşunun 16'sı Aliağa'da. 45 bin kişiyi istihdam ediyor. 2019 yılında İzmir'in sanayi bölgeleri ile çeşitli ilçelerinde teşviklerimizden yararlanarak yatırım yapan yerli ve yabancı firmalar sayesinde yaklaşık 2 bin kişiye daha istihdam olanağı sağladık. Sadece Aliağa'da 2019 yılında 70 milyon dolarlık yatırım yapılırken yaklaşık bin kişiye de iş kapısı açılmış oldu.” diye konuştu.

Bakırçay önemli potansiyel taşıyor…
Bakırçay bölgesinin her alanda önemli bir potansiyel taşıdığına dikkat çeken Başkan Sürekli; sözlerini şu ifadelerle sürdürdü, “Bölgeye yıllardır yarattığı katma değeri artıracak yatırımlar yapıyoruz. Kuzey Ege Otoyolu bunun en son ve çarpıcı örneği. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle açtığımız otoyol hem İzmirli hemşerilerimizi hem de bölge sanayini rahatlatan ihtiyaca yönelik büyük bir proje. Çandarlı'ya ulaşım 40 dakikaya indi. Foça ve Dikili gibi turizm bölgelerine ulaşım soluk aldı. Aliağa'da faaliyet gösteren ALOSBİ, Petkim, Tüpraş gibi dev yapıların ve diğer büyük sanayi tesislerinin ağır tonajlı transferlerinde büyük avantajlar sağlanmış oldu. Çaltılıdere’de 9 Eylül Üniversitesi’ne bağlı “meslek hastalıkları hastanesi" yatırımı için çalışmalarımız sürüyor. 240 yataklı bir hastane olması planlanıyor. Meslek hastalıklarının tedavisi için, özellikle yanık ünitesi ve mikrocerrahisi olmak üzere birçok yeni ünite ve tıbbı cihazlar olacak.” diye konuştu.

 
İngiltere'den, ‘Görevimiz Tehlike 7’ müjdesi
 
Konya sanayi sitesinde yangın!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Başarılı derken? 5 Temmuz 2020 Pazar 17:15

Aliağa Belediyesi'nin 5 tane elle tutulur projesini sayabilir misiniz?

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TBMM, salı günü yeni başkanını seçecek
TBMM Genel Kurulu, 7 Temmuz Salı günü, 27'nci dönem ikinci devre Meclis ...
CHP'li Bakan'dan komisyonda 'çoklu baro' tepkisi!
CHP İzmir Milletvekili Avukat Murat Bakan, baroların yapısını değiştiren ...
Bahçeli'den baro başkanlarına sert tepki!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, baro düzenlemesine tepki için TBMM önünde ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asker uğurlaması uyarısı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kartal Şehir Hastanesi'nin açılış töreninde konuştu. ...
'Libyalı kardeşlerimizle beraberiz, vazgeçmeyeceğiz'
Milli Savunma Bakanı Akar, Libya'da Mehmetçik'le bir araya geldi. Akar, ...
19 başkandan Kılıçdaroğlu'na destek kararı
CHP'nin ay sonunda yapılacak olan olağan kurultayı öncesi 19 il başkanı, ...
 
Bayındır'ın ciğerlerine hançer! Mecliste gündem oldu...
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir’in Bayındır ilçesinde başta karacaların ...
CHP'li Bakan'dan 'Burak Oğuz tahliyesi' değerlendirmesi
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, 7 aydır tutuklu bulunan Urla Belediye ...
'Milli devletin diktatörlük uygulaması gerekir'
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, sosyal medya düzenlemeleriyle ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva