HABERLER>POLİTİKA
17 Kasım 2018 Cumartesi - 09:52

AK Partili Şengül: 10 yılda Kemeraltı bambaşka bir yer olur

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve İzmir Milletvekili Necip Nasır, TARKEM'i ziyaret ederek, Kemeraltı bölgesinde yapılan çalışmalar ve hazırlanan projeler hakkında bilgi aldı. Kemeraltı’nın İzmir’in kalbi olduğuna dikkat çeken ve devletin desteğiyle bölgenin yeniden tasarlanarak ayağa kalkabileceğini söyleyen Başkan Şengül, “Eğer büyük bir master plan oluşturursak, buradaki süreç 10 yıl içerisinde tamamlanır ve Kemeraltı bambaşka olur"

AK Partili Şengül: 10 yılda Kemeraltı bambaşka bir yer olur

TARKEM (Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş.) Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Yüce, TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler ve Kentimiz İzmir Derneği Genel Sekreteri Sedef Özer’in de bulunduğu toplantıda Şengül ve Nasır, sunum eşliğinde bölgedeki faaliyetler hakkında bilgi aldı. 1.5 saat süren görüşmede Şengül ve Nasır, sık sık not alırken, bölgenin kalkınması için her türlü desteği vermeye de hazır olduklarını vurguladı.

TARİHİ DOKU ÖN PLANA ÇIKMALI
TARKEM’in bugüne kadar samimi ve güzel çalışmalar yaptığını söyleyen İl Başkanı Şengül, “Ben, şehir plancısıyım. Üniversitede okurken Kemeraltı, her dönemde tez ve araştırma konusu olurdu. Geçmişte ben de Kemeraltı’nın tüm sokaklarını gezdim ve bu bölgeyle ilgili araştırmalar yaptım. Yurt dışına gittiğimde, kent merkezlerinin çok ufak alanlarında tarihi doku yaratıldığını görüyorum. Kemeraltı gibi bir değer, dünyada sayılı ülkelerde mevcut. Ancak Kemeraltı, yıllardır hep atıl durumda ve değeri tam olarak bilinemedi. Benim hayalim, Kemeraltı’nın tarihi dokusunu ön plana çıkarmak, sonradan eklenen bazı binaları da ortadan kaldırmak. TARKEM’i de tebrik ediyorum. Birçok sivil toplum kuruluşu ve devlet kurumları bir araya gelerek, böyle bir yapı oluştu. İyi niyet ve samimiyetle de çalışmalar başladı. TARKEM, bu konunun hassasiyetine dikkat çekmiş ve önderlik yapmıştır. TARKEM’in başlattığı bu çalışmalara bizler de destek verip, çözüm noktasında gerekli katkıyı hep beraber samimi olarak ortaya koyalım” dedi.

BİZİM ORTAK MESELEMİZ
Başkan Şengül, şöyle devam etti: “Kemeraltı, İzmir’in kalbi. Ama şu anda kalbi durmak üzere, çok yavaş atıyor. Tarihi geçişleri kendi içinde barındıran, Havrasından kilise ve camisine kadar bir arada olan böylesine ender bir merkezi canlandırırsak, İzmir’de turizmin gelişmesine de en büyük katkıyı buradan sağlamış oluruz. İzmir’in kalbine iyi bakarsak, kentimiz sağlıklı bir hale gelir. İzmir’i canlandırmak istiyorsak, Kemeraltı’nı da mutlaka canlandırmamız lazım. Kemeraltı ile ilgili şimdiye kadar yapılan çalışmaları analiz edip, tüm ortak paydaların katılımıyla yeni bir şey inşa edebiliriz. Bölgemiz, yeni bir tanımlama ve tasarımla birlikte ayağa kalkabilir. Master planı oluşturursak, inanın 10 yılda Kemeraltı bambaşka bir yer olur. Siyasi görüşümüze göre hareket edemeyiz ya da belediyenin işi diyerek kenara çekilemeyiz. Bu konu, bizim ortak meselemizdir.”

NE GEREKİYORSA YAPMAYA HAZIRIZ
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır ise, “Milletvekili olmamdaki gaye, İzmir’in bana verdiklerini İzmir’e verebilmek. Hayalimdeki en önemli şeylerden biri de Kemeraltı’nda hepimizin arzuladığı, İzmir’in kimliğini ortaya çıkaracak çerçevenin oluşturulması. Kemeraltı konusunda projelerin hayata geçmesi ve devletimizin de aktif rol alması konusunda ne görev düşüyorsa yapmaya hazırız” diye konuştu.

AMACIMIZ BÖLGENİN KALKINMASI
Uğur Yüce ise, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Biz, gönüllü olarak bu konuya baş koyduk. Sizlerin de bu konudaki yardım ve desteği çok önemli. Mevcut alanın iyileşmesi için hep birlikte çalışabilmeyi çok isteriz. Bizim tek amacımız bölgenin kalkınmasıdır” dedi.

 
Konak'ta folklor zamanı
 
"Büyüğümdür 'olmaz' diyemedim"
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
boş laf 17 Kasım 2018 Cumartesi 18:56

Bunlar boş laf. Kemeraltına yapmaktan kastettikleri şey, dönüşüme sokup, avm, rezidans, çarşı yapmak! Rant yani, şu bunların taptıkları rant! Esnaf neden yüz vermiyor ne bunlara ne TARKEMe? Kiralar yükselecek korkusuyla esnak değişim istemiyor, bunu bi anlayın artık!

Yorumu oyla      9      6  
izmirli 17 Kasım 2018 Cumartesi 13:26

yapın sizi tutanmı var ..nasıl istanbulda ankarada bakanlıklara yaptırıyosunuz işleri sanki beldiyeler yapıyor gibi gösteriyorsunuz bunuda yapın görelim ..

Yorumu oyla      18      5  
             17 Kasım 2018 Cumartesi 12:50

Kemeraltı suriyeli den geçilmiyor nasıl bambaşka bir yer olacaksa artık. hayal satıyorlar resmen herzaman olduğu gibi...

Yorumu oyla      19      5  
Gürkan 17 Kasım 2018 Cumartesi 12:48

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy :“Bakanlığımız 2018 yılı yatırım programından “İzmir Kemeraltı Yenileme Alanının İyileştirilmesi İşi” adı altında ödenek ayrılmış olup, adı geçen işi için Kalkınma Bakanlığından da kaynak aktarılmıştır. Ancak tasarruf tedbirleri doğrultusunda söz konusu ödeneğin iade edilmesi nedeniyle adı geçen iş değerlendirilememiştir.” ha ha ha ...

Yorumu oyla      17      6  
hizmet sevdalısı 17 Kasım 2018 Cumartesi 12:34

Bu seçimde İzmir için oy kullanmayı düşünüyorum.Muhalefet ne yaptıysa da İzmir hak ettiği hizmetleri alamıyor.

Yorumu oyla      9      7  
17 Kasım 2018 Cumartesi 12:29

Oy verin izmir'e yatırım gelsin demiş.

Yorumu oyla      12      5  
İzmirizmir 17 Kasım 2018 Cumartesi 11:30

Diyor ki, her konudaki engellemelerimizi kaldırmamızı istiyorsanız, bizi seçmelisiniz. Birkez seçtinizmi de gitmeyiz, 10 senede kemeraltını yaparız, belki 20 sene diyor. Mesela Halkapınar Otogar metrosu, Ankara Hızlı Treni gibi, düşünmeleri bile 10 yıldır sürüyor. Ağır iş yap, Aydın efesi desinler, ama Aydın efesi bu Aydının yanında koşuyor sayılır.

Yorumu oyla      16      5  
berkay 17 Kasım 2018 Cumartesi 11:18

yaparlar mı ? yaparlar bence sizce ?

Yorumu oyla      10      9  
17 Kasım 2018 Cumartesi 11:00

20 milyon

Yorumu oyla      9      7  
izmirli 17 Kasım 2018 Cumartesi 10:59

17 yıldır bir çivi çakılmamış halen plan hazırlarsak hazırız gibi söylemler hiç inandırıcı değil...

Yorumu oyla      19      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar’da beklenen oldu: Kaymakam istifa etti, adaylık için dosyayı verdi!
Kaymakam Mehmet Sadık Tunç görevini bıraktı. Tunç, 31 Mart 2019 tarihinde ...
İzmir siyasetinde seçim üstü bomba transfer!
Konak Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Doğan Bayram partisinden istifa ...
AK Parti'de başvuru süresi uzatıldı
AK Parti'de yerel seçimler için aday adaylığı başvuruları gece saat 24.00'e kadar uzatıldı.
 
İYİ Parti'den CHP ile ittifak açıklaması!
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aydın, CHP ile gerçekleştirilen ittifak ...
İzmir'in aday adayları yemekte buluşacak!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü yaklaşan yerel seçimler öncesinde, ...
MHP İzmir’de sürpriz: İki ilçe başkanı adaylık için istifa etti!
Torbalı İlçe Başkanı Muhammed Oral ve Çiğli İlçe Başkanı Mustafa Yıldız, ...
 
CHP'den Öztürk Yılmaz kararı!
CHP Grup Disiplin Kurulunun bugün yapılan toplantısında Ardahan Milletvekili ...
CHP'li Bakan'dan 'fırça' iddiasına yanıt!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, ““Flaş iddia: Kılıçdaroğlu’ndan İzmir ...
CHP’li Gümrükçü’den Çiğli için hedef: İnce’nin aldığı yüzde 60’ı almalıyız!
Çiğli Belediye Başkanı Aday Adayı Gümrükçü, “Benim kara kaplı kitabım ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva