HABERLER>POLİTİKA
26 Temmuz 2019 Cuma - 12:11

AK Partili Özdağ açıkladı: Davutoğlu sahaya iniyor!

Yeni parti kurması beklenen eski Başbakan Davutoğlu’nun Türkiye turuna çıkmaya hazırlandığını açıklayan Manisa eski Milletvekili Özdağ, “Türkiye’yi geziyoruz, yakın zamanda Konya’da olacağız. Sonra Sakarya, Manisa’da olacağız. Sonrasında Akdeniz’den bir ilde olacağız. Sonrasında da Karadeniz’den bir ilde ve Doğu Anadolu’dan bir ilde olacağız. Biz Sayın Davutoğlu ile beraberiz. Onunla geziyoruz. Davutoğlu Bey buralarda konuşmalar yapacak” dedi.

AK Partili Özdağ açıkladı: Davutoğlu sahaya iniyor!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- AK Parti’de geçmiş yıllarda genel başkan yardımcılığına kadar yükselen ve 24, 25, 26’ncı dönemlerde Manisa Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görev yapan Selçuk Özdağ, Türkiye siyasi sahnesine çıkması beklenen yeni partiler için flaş açıklamalarda bulundu.

AK Parti’nin kurucularından olan ve geçtiğimiz günlerde istifa kararı alan eski Bakan Ali Babacan’ın yeni parti çalışmalarına start verdiği biliniyor. Diğer yandan eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun göstereceği refleks de merak ediliyor. Eski Başbakan Davutoğlu’nun Ankara'da ofis tuttuğu ve parti programı ve tüzüğü için de çalışmalara başladığı kulislere yansıdı.

Manisa eski Milletvekili olan Özdağ da Egedesonsöz’e yaptığı açıklamalarda Davutoğlu ile birlikte hareket ettiğini açıkladı. Yeni süreçte Davutoğlu’nun ilk olarak Konya, Sakarya ve Manisa gibi illere gideceğini, programlara katılacağını söyleyen Özdağ Türkiye turunun yapılacağını aktardı.

TÜRKİYE’NİN FOTOĞRAFINI ÇEKMEYE DEVAM EDİYORUZ
Özdağ, “Biz çalışmalarımız yapıyoruz. Türkiye’nin fotoğrafını çekmeye devam ediyoruz. Her sınıfla, arkadaşla, katmanla görüşmeler yapıyoruz. Çiftçiler, esnaflar, akademisyenlerle, iş insanlarıyla, siyasetçilerle, ekonomistlerle, eğitimcilerle oturup konuşuyoruz. Bunlar devam ediyor. Bunlar hızlı bir şekilde devam edecek” dedi.  

VATANDAŞLAR NE İSTİYOR?
Gittikleri yerlerde vatandaşları dinlediklerini ifade eden Özdağ, gelen talep ve öneriler üzerinden konuştu. Özdağ, “Vatandaşlar ekonomik problemlerini dile getiriyorlar. Son 3-4 yıldır Türkiye’nin iyi yönetilmediğini söylüyorlar. Politikadaki iniş ve çıkışları çok dikkatli bir şekilde takip ettiklerini ve her seferde Türkiye’nin zararlı çıktıklarını söylüyorlar. Gerek Rusya gerek Amerika gerek de AB ile ilişkilerde alanın bunlar verenin de Türkiye olduğunu ifade ediyorlar. İç politikada da kamplaşma ve kutuplaşmayı tasvip etmediklerini söylüyorlar. Sayın Cumhurbaşkanının hem cumhurbaşkanı hem parti genel başkanı olmasının kuvvetler ayrılığı ilkesine zarar verdiğini söylüyorlar. Yasama, yürütme ve yargıya ciddi şekilde zarar verildiği söyleniyor. Bu sistemin değişmesi gerektiğini söylüyorlar. Vatandaşlar, ‘Cumhurbaşkanı parti genel başkanı olmasın’ diyorlar. Yeniden parlamenter sisteme revize edilerek geri dönülmesi gerektiğini söylüyorlar. Türkiye’nin çok ciddi problemleri var. Aş, iş problemi var Türkiye’nin. Alım gücü problemi var. Adalet problemi var. Biz bunları gözlemledik. Hukuk verdiği kararlarla adaleti tecelli ettiremiyor. Yargı özgür olsun istiyorlar. Bunlarla ilgili bizim de tespitlerimiz var” açıklamasını yaptı.

DAVUTOĞLU İLE BERABERİM, ONUNLA GEZİYORUZ
Babacan ile birlikte olmadığını söyleyen Özdağ, Davutoğlu’nun yeni süreçte Türkiye turuna çıkacağını aktardı. Özdağ, “Türkiye’yi geziyoruz, yakın zamanda Konya’da olacağız. Sonra Sakarya, Manisa’da olacağız. Sonrasında Akdeniz’den bir ilde olacağız. Sonrasında da Karadeniz’den bir ilde ve Doğu Anadolu’dan bir ilde olacağız. Biz Sayın Davutoğlu ile beraberiz. Onunla geziyoruz. Davutoğlu Bey buralarda konuşmalar yapacak. Ali Bey değer verdiğimiz, sevdiğimiz bir kardeşimiz, arkadaşımız. İyi, ahlaklı bir siyasetçi” dedi.  

AK PARTİ’DEN İSTİFA NE ZAMAN?
‘AK Parti üyeliğinden istifa ne zaman olacak?’ sorusunu yanıtlayan Özdağ, “O gün geldiğinde konuşuruz. Doğmamış çocuğa don biçmek doğru değil. Gün gelmeden konuşmak doğru değil. Biz bugünü konuşuyoruz. Bugün Türkiye’nin fotoğrafını çekiyoruz. Bu fotoğrafları da kamuoyuyla paylaşıyoruz. Değerlendirmelerimizi de Türkiye’ye söylüyoruz” diye konuştu.  

TÜRKİYE’DE LİYAKAT, EHLİYET YERİNE YALAKALIK VE DALKAVUKLUK VAR
Özdağ, Türkiye’de pek çok konuda sorun olduğunu ifade ederken, “Basın özgürlüğüne ciddi ihtiyaç var, AB kriterleriyle ilgili problemlerimiz var. Türkiye bunları yapabilecek kapasiteye sahip. Bugünkü sistem, kullanılan siyaset dili bunları engelliyor. Vatandaşlar parlamentonun daha güçlü olmasını istiyorlar. Seçim kanunun değiştirilmesini istiyorlar. Liderlerin milletvekillerini belirlememesini istiyorlar. CHP’nin yaptığı ön seçime de, AK Parti’nin yaptığı güya temayüllere de itirazlar var. Hakim teminatlı üyeler oluşsun istiyorlar. İnsanlar bunları konuşuyor. Türkiye’de problemler belli. Bu problemleri giderecek iyi niyete ve güçlü iradeye ihtiyaç var. Tartışma, uzlaşma ortamını ortaya koyacak iyi niyete gerek var. Siyasi iradeniz olabilir ama niyetiniz Türkiye için değil kendiniz için olursa işte akıbet bu olur. Niyetiniz Türkiye için olursa güçlü iradeniz olmasa bile onu parlamentoda güçlü iradeye dönüştürürsünüz.Türkiye’nin demokrasi, hukuk, insan hakları, basın özgürlüğü, ekonomi, gelir dağılımında adaletsizlik problemleri var. Türkiye’nin önemli 15-20 tane problemi var. Bu problemleri giderecek potansiyele de sahibiz. Bu potansiyel liyakat ve ehliyet esasına dayalı bir potansiyel yerine daha çok yalakalık, yalamalık ve dalkavukluk esasına dayalı kişilerle çalışmak tercih ediliyor. Bütün her yerde bu geçerlidir. Türkiye’de daha hayırlı işler daha mükemmel işler olacak. Türkiye daha çok zenginliğe, özgürlüğe dünyada daha çok itibara, bereketli işlere, güzelliklere iyiliklere doğru gidecek” dedi. 

 
54 işçi zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı
 
Torbalı kırmızı-beyaza büründü
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
göçmen 27 Temmuz 2019 Cumartesi 09:45

30 yıl siyaset yap hiç bir şey olama Ak parti seni milletin vekili yapıp meclise taşısın dışarda kalınca feryat et.Başkası yapsa neyse siz geçmişte yol yürüdüğünüz Reyisinizi unutmamalı ve ona göre davranmalısınız diye düşünüyoruz.

Yorumu oyla      5      5  
Selvi 26 Temmuz 2019 Cuma 22:48

Her şerde bir hayır vardır.Yolunuz açık olsun, kolay gelsin.

Yorumu oyla      4      6  
Bucalı 26 Temmuz 2019 Cuma 18:39

Ah şu koltuk sevdası..belediye baskanı olmayınca ...daha fazla yorum yok...

Yorumu oyla      5      5  
AKPARTİLİ... 26 Temmuz 2019 Cuma 16:45

Bir gün Nasretin hoca komşusundan kazan istemiş..... neyse sizlere hayırlı işler

Yorumu oyla      7      5  
Alpaslan 26 Temmuz 2019 Cuma 13:31

manisa belediye baskanlıgına aday gosterilmeyince koltuk sevdan için kacıyorusn değil mi? Manisa belediye baskanı yapılsaydın kral Ak Parti diyecektin artık vatandaslar yemiyorlar bu ucuzlukları

Yorumu oyla      6      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'F-35 vermezseniz başka yerlere döneriz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'dan S-400 alım sürecine ilişkin 'ABD'nin ...
Lider’den Afyon kampında başkanlara net talimatlar: Akrabam olsa dinlemeyin!
CHP’nin Sandıklı’daki yerel yönetimler zirvesine İzmir’deki belediye başkanları ...
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir yeni partilere karşı hep arzuludur!
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir yeni partilere karşı hep arzuludur!
 
CHP'li gençlerden istismara tepki yürüyüşü
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Karşıyaka Gençlik Örgütü çocuğa yönelik istismara ...
AK Parti İzmir’de 5 ilçeye genç başkan atandı
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)’nde Bornova, Selçuk, Konak, Urla ...
Bakan Akar: Fırat'ın doğusu için tahammülümüz kalmadı
ABD heyeti ile yapılan Suriye görüşmelerine ilişkin açıklama yapan Milli ...
 
Johnson: Türk yanım zayıf ama Türkiye'yi seviyorum
İngiltere'nin yeni Başbakanı Boris Johnson'ın baba tarafından kökeni Osmanlı'ya ...
AK Partili Dağ: Seçimsiz bir 4 yıl üretim potansiyelimizi arttıracak
İzmir'de Menderes ve Torbalı ilçelerindeki bazı fabrikaları gezen AK Parti ...
İnşaatı duran Menderes Hastanesi meclis gündeminde
İzmir’in Menderes ilçesinde yapımına 2016’da başlanan, 2018’de tamamlanması ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva