HABERLER>POLİTİKA
30 Kasım 2020 Pazartesi - 10:24

AK Partili Nasır: Deprem terör kadar önemli bir sorundur

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır depremin ardından kentlerin planlama ve dönüşümün ön plana çıktığını söyledi. Nasır, “İzmir’in altından 17 aktif fay hattı geçiyor. Bu deprem mevcut fay hatlarından kaynaklanmadı. Deprem, terör kadar önemli bir sorundur” dedi.

AK Partili Nasır: Deprem terör kadar önemli bir sorundur

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır İzmir depreminin kent özelinde planlama ve dönüşüm ihtiyacını bir kez daha gösterdiğini söyledi. Depremden önce İzmir’in altından 17 aktif fay hattının geçtiğine dair uyarılarda bulunduğunu, bununla ilgili mecliste konuşmalar yaptığını söyledi.

Asrın Genç İşadamları Derneği’nin online toplantısına katılan ve soruları yanıtlayan Nasır, “Bu deprem mevcut fay hatlarından kaynaklanmadı. Deprem terör kadar önemli bir sorundur. Bununla topyekün, bilinçli bir şekilde mücadele edilmelidir. Biz bu konuya hazırlıklı olmalıyız” dedi.

Deprem sonrasında oluşturulan TBMM’deki “Deprem Araştırma Komisyonu Üyeliği” görevinin de devam ettiğini anlatan Nasır, “6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun var. Bir de 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 73 maddesine göre dönüşüm, yenileme imkanı var. Belediye kanununda ‘yüzde yüz’ muvafakat lazım. Yani bir binada bir tane bile itiraz olduğunda dönüşüm olmuyor. Diğer kanunda ise yüzde 51’i sağladığınızda riskli yapının dönüşümüne imkan tanınıyor.  İzmir’deki yerel yönetimler bakanlığın uygulamalarda kullandığı kanunu kullanmadı. Bu yüzden İzmir’de 2005 yılından bu yana sadece 455 daire ve 38 adet işyeri yapılabildi. Umuyorum ki yerel yönetimler merkezi hükümetle işbirliği yaparak dönüşümü başlatır” diye konuştu.

ADA BAZINDA PLAN ŞART
Nasır, İzmir depreminin ardından metropol ilçelerde ada bazında dönüşüm yapılması gerektiğini ifade ederken, “ Planlı alanlar imar yönetmeliği, asansör yönetmeliği gibi konulardan dolayı yaptığınızın yerine aynısını yapamıyorsunuz. Emsal kaybı olmaksızın ada bazında dönüşüm şarttır. Bunun için de uygun bir finans koşulu da yaratılmalıdır. Diyelim ki 2 bin metrekare bir imar adası oluşturdunuz ve 3-4 parseli birleştirdiniz düşük faizli uzun vadeli kredi verilmelidir.  Artık ada bazında dönüşüm yapmanın, planlamayı oluşturmanın önünde bir engel kalmadı. Yerel yönetimler de fay hatlarını düşünerek yeni planlar yapmalıdır. Gelip merkezi hükümet altyapı, kanalizasyon işini yapamaz. Ayrıca parsel bazlı çalışma da yapamaz.  TOKİ’nin İzmir’de çöküntü bölgelerinde destekleyici düzenlemelerle vatandaşlara rezerv alanları oluşturarak çöküntü bölgelerini dönüştürme kararı var. İnsanları bulundukları yerden başka uzak alanlara götürmeden yakın bölgelerde rezerv tercih alanları oluşturmalıyız. Çünkü, bir Karşıyakalı’yı Konak’a, Bornovalı’yı Çiğli’ye götüremezsiniz. Gitmek istemezler. Herkes ait olduğu yerde kalmak istiyor” dedi.

 
3'ncü çeyrek rakamları: Büyüme beklentiyi aştı!
 
CHP’li ilçe başkanı koronavirüse yakalandı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
süleyman 30 Kasım 2020 Pazartesi 13:29

Sen bunları boşver yıllarca alınan deprem paraları nerde bunu anlat.Bu sorunun cevabını veremiyenler deprem ile ilgili konuşma hakkına sahipdeğil.Heleki çözümünden bahsetmesi külliyen yanlış.Depremden zarar görenler deprem vergisini ödiyenler bunu aklınızdan çıkarmayın.

Yorumu oyla      3      4  
30 Kasım 2020 Pazartesi 11:06

Açıklamalar yapılacak olan rezerv konut projesiyle çelişiyor. Fay hattı diyor ama yapılması planlanan yerden fay hattı geçiyor deniyor. Sel de işin bir başka boyutu. İnsanlar yaşadıkları yerden uzağa gitmek istemezler deyip, dağ başına konut yapmaya çalışıyorlar.

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bakan'dan '2B arazi rayiç bedelleri' için iktidara çağrı
Çevre Komisyonu CHP Sözcüsüİzmir Milletvekili Murat Bakan, 2/B arazileri ...
1,5 yaşındaki bebeğin koronavirüsten ölümü meclis gündeminde
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ...
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka’dan, İzmir ziyareti
Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka İzmir’e ...
 
Özhaseki'nin sağlık durumu hakkında yeni gelişme
Kayseri Şehir Hastanesi'nde koronavirüs tedavisi gören AKP Genel Başkan ...
AK Partili Kırkpınar, CHP'li Başarır'ı kınadı
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Kahraman Türk Ordusu hakkında ...
CHP'li Başarır hakkında soruşturma başlatıldı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Türk ordusuna yönelik sözleri nedeniyle ...
 
AK Partili Dağ'dan Cengizhan Mahallesi'ne müjde
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir'in ...
Kılıçdaroğlu'ndan flaş Muhittin Böcek açıklaması
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana'da ...
AK Partili Büyükdağ'dan Büyükşehir'e 'kadın' eleştirisi
AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, İzmir Büyükşehir ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva