HABERLER>POLİTİKA
16 Ağustos 2018 Perşembe - 10:24

AK Partili Nasır'dan İzmir'de meslek odalarıyla zirve

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İnşaat, Peyzaj, Çevre, Mimarlık, Makine, Harita Kadastro ve Elektrik Mühendisleri odalarının yöneticileriyle bir araya gelerek sektörün sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

AK Partili Nasır dan İzmir de meslek odalarıyla zirve

Mövenpick Otel'de gerçekleştirilen toplantıda konuşan Nasır, kendisinin de inşaat mühendisi olduğunu belirterek sektörün sorunlarının tespiti ve çözümü noktasında meslek odalarıyla diyaloğun önemine dikkat çekti.

İnşaat sektöründe yıllardır edindiği deneyimle birlikte sektörün tüm bileşenleriyle bir araya gelmeye her zaman özel önem verdiğini ve İzmir ile Ankara arasında köprü görevi oluşturma misyonunu üstlendiğini kaydeden Necip Nasır, “İzmir'in yalnızca bugün ve yarınını değil, 50 yıl sonrasını planlamalıyız. Kenti hak ettiği yere taşımak için bazı stratejik adımların atılması gerekiyor. Bu noktada sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının görüş ve önerileri, kentin sağlıklı büyüme ve gelişmesi açısından büyük önem taşıyor” diye konuştu.

TBMM'de Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm komisyonu üyesi olduğunu da hatırlatan Necip Nasır, “24 saat esasıyla sizin sorunlarınızın takipçisi olacağım. Kısacası; Kamu ve Mesleki sorunların hükümetimiz ile ilgili taleplerinizi bana iletin ve beni çalıştırın” dedi.

YEREL YÖNETİMLERE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR
Kenti planlarken yerel yönetimlere de büyük iş düştüğünü hatırlatan Nasır, “Bir ilçenin ihtiyacını halkının beklentilerini, sorunları ve çözüm önerilerini yerel yönetimler bilir. Bu nedenle ilçe belediyelerinin bu konuda daha etkin ve hızlı bir şekilde planlamaları tamamlamaları önem taşıyor ,Planlama yaparken bölgesiyle bütüncül, yaşam alanları, sosyal donatı alanları ve parklarıyla bir kent yaratmalıyız. Burada yerel yönetimler, Büyükşehir belediyesi ve sivil toplum kuruluşları, Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü'nün koordineli bir şekilde çalışması gerekli. Kentin yalnızca bugününü değil gelecek projeksiyonunu da ortaya koyacak bir master plan hazırlanmalı” ifadesini kullandı.

İMAR BARIŞI ÇOK ÖNEMLİ
Son dönemde gündemde olan ve vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edilen imar barışı konusuna da değinen Necip Nasır, bu barışın ülke için devrim niteliğinde olduğunu dile getirdi. Yeni çıkan planlı alanlar yönetmeliği, Mülkiyet sorununu gideren İmar barışı ve önümüzdeki günlerde eksiklikleri tamamlanarak çıkacak olan deprem yönetmeliğini fırsata çevirerek İzmir'i bölgesi ile bütüncül olarak planlayabiliriz.

İmar barışı konusunda kendisine bazı sorunlar iletildiğini de kaydeden Nasır, bu sorunların tespiti ve çözümü için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile birlikte çalıştıklarını anlattı.

YETKİ VE MESLEKİ YETERLİLİK BEKLENTİSİ
Toplantıda meslek odaları yöneticileri de, proje ve yapı kalitesinin artırılabilmesi için yapı sektöründeki tüm bileşenlerin eşit imza ve denetim yetkisine sahip olması gerektiğine, e – imza uygulamasının önemine dikkat çekti.

Necip Nasır'ın gerçekleştirdiği toplantıdan ötürü memnuniyetlerini dile getiren Meslek odaları yöneticileri, sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin hazırlayacakları raporların merkezi hükümete iletilmesi ve takibi konusunda da destek istedi.

İzmir'in sürekli göç alan yapısı nedeniyle artan konut ihtiyacı bulunduğunu kaydeden Oda yetkilileri, göç gerçeğinin önlenemez olduğunu bununla birlikte bu sürecin daha kontrollü ve planlı bir şekilde yürütülmesi gerektiğini söyledi. Meslek odası yöneticileri, özellikle bazı mühendislik bölümlerinin sayısının geçmişe oranla çok artması nedeniyle piyasanın ihtiyacından fazla mezun verdiğini ve bu mezunların gerekli yeterlilikte eğitim alamadığını da sözlerine ekledi.

 
CHP'li Beko'dan silikozis çıkışı: Acil adımlar atılmalı!
 
Karşıyaka’da 100 bin kişiye ‘afet’ eğitimi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Beko'dan silikozis çıkışı: Acil adımlar atılmalı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, kot taşlama ...
Kozak Yaylası'na altın madeni meclis gündeminde!
TBMM Çevre Komisyonu Üyesi CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Ovacık ...
Çavuşoğlu açıkladı: Rusya'dan vize kolaylığı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 10. Büyükelçiler Konferansı’nda açıklamalarda ...
 
Türkiye'ye 15 milyar Dolar yatırım yapacak
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin ...
Çavuşoğlu: Herkes dolardan çıkmanın yolunu arıyor
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yaşanan gerilimle birlikte tüm dünyanın ...
Gaziemir’de gergin danışma kurulu: Yok öyle yağma!
Değişimi savunan isimlerden Gaziemir İlçe eski Başkanı Tekin’in, danışma ...
 
Bahçeli: ‘Buna sessiz kalamayız…’
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaşanan son gelişmelerle ilgili yaptığı ...
CHP'li Bayır: Yerel seçimlerden sonra kurultay toplanır
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, olağanüstü kurultay isteyen ve ...
CHP İzmir'de istifa şoku! İl Başkanlığı'na aday olmuştu
İzmir'de geçen 8 Ocak'ta yapılan CHP İzmir İl Kongresi öncesi adaylığını ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva