HABERLER>POLİTİKA
3 Aralık 2019 Salı - 10:01

AK Partili Nasır'dan Büyükşehir'e 'deprem' çağrısı

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir'de doğrudan kent merkezinden geçen ve 7 şiddetinde deprem üretebilecek potansiyelde 17 fay bulunduğunu belirterek, kentin deprem riskinin en yüksek bölgeler arasında yer aldığını söyledi. Büyükşehir'e çağrı yapan Nasır, "acil şekilde İzmir’in planlarını tamamlayarak, sosyal donatı alanları ile ada bazlı çözümler üretip; şehrin yapı stokunu acil şekilde kentsel dönüşüm ile yenileme çalışmalarını başlatmalıdırlar”

AK Partili Nasır dan Büyükşehir e  deprem  çağrısı

Ülkemizde deprem olunca konunun güncellendiğini, bir süre sonra deprem gerçeğinin unutulduğunu kaydeden Nasır, yerleşimin çoğunlukla kent merkezinde olduğu İzmir için olası bir depremin büyük oranda can ve mal kaybına yol açabileceği uyarısında bulundu.

“Deprem riskiyle yaşadığımızı unutmayalım; Önlem için geç kalmayalım” diyen Nasır, “İzmir’in nüfusunun 3 milyon olduğu 1998 yılında, Birleşmiş Milletlerin başlattığı RADIUS (Kentsel Alanların Deprem Felaketlerine karşı incelenmesi için Risk Değerlendirme Araçları) projesinde dünyada 9 kentten biri olarak seçilen İzmir için hazırlanan deprem master planının 1999 yılındaki raporuna göre olası bir deprem senaryosunda 1 milyon 400 bin kişinin evsiz kalacağı belirtiliyor” diye konuştu.

Şu an nüfusu yaklaşık 4,5 milyon olan İzmir’de bu rakamların güncellenmesi halinde ortaya çıkacak senaryonun tahminlerin bile üzerinde korkutucu rakamlar doğuracağına dikkat çeken Necip Nasır şunları söyledi: “İzmir, 1999 yılında dünyada 9 kentten biri ve Türkiye’de ilk deprem master planı yapılmış il olmasına rağmen geçen 20 yılda yöneticileri tarafından geleceğini planlamamış bir şehir durumundadır. Alt ve üst ölçekli planları uyumsuz, merkez ilçelerinde 1/5000'lik planları tamamlanmamış, vatandaşların bir sürü itirazları olan 1/100.000'lik planı hala onaylanmamış, büyükşehir imar yönetmeliği olmayan İzmir’de, olası bir depremde oluşacak sonuçları düşünmek bile istemiyorum”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, % 65’i kaçak ve gecekondulardan oluşan, geri kalan % 35'in yarıya yakını deprem yönetmeliğine uygun olmayan yapılardan oluşan İzmir'de sağlıklı konut oranının sadece % 20 olduğunu dile getirdi.

Nasır, “Mevcut yapılarda yaklaşık % 20 oranında sağlıklı konuta sahip olan birinci derece deprem bölgesi üzerinde yer alan İzmir'in büyük oranda kentsel dönüşümle yenilenmesi gerekiyor. Aslında deprem öldürmez; öldüren plansızlık ve mühendislik denetiminden yoksun kontrolsüz yapılmış yapılardır. Büyükşehir Belediyesi 'İzmir’e toz kondurmuyoruz' diyerek elde çöp torbası, sadece % 20 sağlıklı konuta sahip, yıkık dökük çarpık kentleşmenin olduğu, alt yapısı tamamlanmamış sokaklarda dolaşarak zaman kaybedeceğine o işi görevleri gereği temizlik işleri personelleri yapmalıdır. Yetkililer acil şekilde İzmir’in planlarını tamamlayarak, sosyal donatı alanları ile ada bazlı çözümler üretip; şehrin yapı stokunu acil şekilde kentsel dönüşüm ile yenileme çalışmalarını başlatmalıdırlar”

DESTEĞE HAZIRIZ
01 Ekim 2017 tarihli Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ile büyük oranda planlama yetkilerinin yerel yönetimlere bırakıldığını, belediyelerin plan yapmalarının önündeki en büyük engellerden biri olan kaçak yapılardaki mülkiyet sorunun imar barışıyla giderildiğini belirten Necip Nasır sözlerine şöyle devam etti: “Seçime daha dört yıl var. Belediye başkanları kentsel dönüşümü siyasi bir risk olarak görmemeleri gerekiyor. Zaman kaybetmeden dönüşüm çalışmalarına başlamaları önem taşıyor. Mühendis olarak yapıların depremdeki davranışlarını ve İzmir’in yapı stokunu iyi bilen biri olarak olası bir 7 şiddetindeki depremin sonuçlarını düşünmek bile istemiyorum, depremin oluşturacağı sonuçların vebalinin altında kalmamak için yerel yöneticileri görevlerini yapmaya davet ediyorum. Yapılacak çalışmalarda hükümeti ilgilendiren konularda biz iktidar milletvekilleri olarak üzerimize düşen desteği vermeye hazırız”

 
AASSM'de 2019’a müzik dolu veda
 
Gaziemir'de yaşamaya engel yok
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Adil Öksüz' ve 'termik santral' açıklaması
Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda önemli açıklamalar yaptı. Açıklamasında ...
Başkan Tugay, AK Partili Çiftçioğlu’na patladı: Burası saray inşaatı değil!
Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay, AK Parti İlçe Başkanı Çiftçioğlu’nun ...
Erdoğan'dan 'termik santral' vetosu!
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı ...
 
'Türkiye şantaj yapıyor ifadeleri kabul edilemez'
Güvenlik kaynakları NATO güvenlik planlarının iptali ile ilgili sürecin devam ettiğini bildirdi.
'Bahçeli hakkında psikolojik harekat tertip edilmiştir'
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ...
AK Partili Kaya'dan mesaj seli: Soyer’in yalanlarından dizi film olur!
AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti, statlar, ...
 
CHP’li Sertel 'kim isterse iddiaya girerim' dedi ve ekledi: AK Parti ilk seçimde hüsrana uğrayacak!
İzmir Milletvekili Sertel ekonomi üzerinden merkezi iktidara yüklenirken, ...
Başkanların WhatsApp grubunda neler yazıldı?
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun oturduğu sandalyenin ...
AK Parti'den Başkan Tugay'a bitmeyen tadilat eleştirisi: Derhal özür dile!
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, Karşıyaka Belediyesi’nin, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva