HABERLER>POLİTİKA
25 Mart 2019 Pazartesi - 12:36

AK Partili Nasır: 5 yıl daha beklersek İzmir’de gencimiz kalmayacak!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, “İzmirli hemşerilerim artık konuya siyasi-ideolojik olarak bakmamalı, İzmir’in kente hizmet edecek ehil kişilere bırakılması gerekir. Bir kerelik deneyin, eğer karşılığını bulmazsanız, 2023’te sandıkta hesap sorun. Aksi takdirde bir 5 yıl daha beklersek İzmir’de gencimiz kalmayacak” dedi.

AK Partili Nasır: 5 yıl daha beklersek İzmir’de gencimiz kalmayacak!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır Sonsöz TV’ye konuk olarak Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. Nasır, İzmir’de kentsel dönüşüm ve seçim gündemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İzmir’deki yapıların yüzde 55’inin kaçak gecekondu yapılar olduğunu söyleyen Necip Nasır, “İzmir’de kaçak olmayan yapıların da yüzde65’i deprem yönetmeliğine haiz değil. Metropollerde ve Büyükşehirlerdeki bu çarpık yapılaşma aslında vatandaşın sorunu değil. Sosyal devlet içerisinde sağlık ve eğitimin devlet tarafından sağlandığı gibi barınma hakkının da devlet tarafından sağlanması gerekir. Deprem gerçeğinin ver olduğu ülkemizde çarpık kentleşme sorununun çözülmesi gerekiyor. Şimdi imar barışının ardından sosyal devlet anlayışı ile birlikte sağlıklı konutların önünün açılması gerekiyor. Bu konuda hükümet kendi üzerlerine düşen görevi yaparken, yerel yönetimlerin de burada üzerine düşeni yapması gerekir” diye konuştu.

“KENTSEL DÖNÜŞÜMDE RIZA ESAS ALINACAK”
İzmir’de yapılacak kentsel dönüşümlerin yerinde dönüşüm olacağı ve vatandaşın rızası olmadan yapılmayacağının altını çizen Nasır, “Konutların yapıldığı yerlerde sosyal donatı alanlar olacak. Vatandaş rıza gösterdiğinde onaylanacak bu planlar. Bu planlar onaylandığında ister devlet ister belediye tarafında dönüşümü yapılacak. Karabağlar’da 540 dönümlük alanda, vatandaşlarımız imar barışına müracaat edecekler. Mülkiyet hakkından sonra arsa tapularına da kavuşacaklar. Daha sonra yapılan planlar rızaları ile onaylanacak ve yerinde dönüşüm esas olacak. Devlete bırakırlarsa dönüşümü, hakkaniyet ölçüsünde yapıp kimse mağdur olmadan konutları teslim edeceğiz. Ancak Karabağlar’da bu alan Karabağlardaki tüm dönüşüm alanlarını kapsamıyor. Diğer alanlarda belediyeye bağlı oluyor” dedi.

“İNCİRALTILILAR VARLIK İÇİNDE YOKLUK ÇEKİYOR”
“İnciraltı ile ilgili İzmir’in planları yok” diyen Nasır, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim manifestosundan örnek vererek, “Büyükşehir Belediyesini aldığımızda İnciraltı planları, köprü ve tüp geçit ile Karşıyaka-Üçkuyular geçit Projesi ile ilgili yapılacak planlar, halkın katılımı ile rıza gösterilmesiyle çözülecek. Oradaki derneğin yaptığı çalışmada bölgenin turizme kazandırılmış olması durumunda ülkemize bugüne kadar 30 milyar dolar kazandırabileceği belirtildi. İnciraltı İzmir’in değil, Türkiye’nin en güzel yeri, İnciraltılılar varlık içinde yokluk çekiyor. O sıkıntı 1 Nisan’da zeybek oyunundan sonra çözülecek. Bu çok önemli bir proje, halkın katılımı ile çözülecek. Projeler muhtarlıklara bile asılarak halkın katılımı sağlanacak” diye konuştu.

“KARABAĞLAR’DA ÜNİVERSİTE OLACAKSA SOSYAL DONATI ALANI DA OLMALI”
Karabağlar’a yapılması planlanan Üniversite ilgili de açıklamalarda bulunan Nasır, “Bölgede 700 dönüme yakın TOKİ’ye ait arsa vardı. Bu arsada üniversitenin Karabağlar’a gelmesi için AK Parti Karabağlar İlçe Başkanlığı’nın çok büyük bir çabası vardı. Burada 380 bin metrekare üniversite için tahsis edildi. TOKİ’nin bölgede geriye kalan 320 dönümlük alanı, sosyal donatı alanlarına dönüştürülecektir. Ben sayın rektörümüz ile de görüştüm, bu bir planlama işidir. Siz devasa alanlar kapatarak, 40-50 yıllık planlar oluşturursunuz ama eğer üniversite varsa sizin bölgede sosyal donatı alanları da oluşturmanız gerekir” dedi.

“İDEOLOJİYİ BİR KENARIYA BIRAKALIM, İZMİR HAK ETTİĞİ NOKTADA MI?”
İzmir’in çok önemli bir kent olduğunu vurgulayan Nasır, “Biz İzmirliyiz, yıllardır mücadelemiz İzmir’de. İzmir’in bana verdiklerinden, ben İzmir’e ne verebilirim diye vekil olduk. İzmir her türlü değere sahip ama İzmir hak ettiği noktada mı? Burada herkes siyaseti ve ideolojiyi bırakarak düşünecek. Bu güne kadar kim bir tuğla koyduysa Allah razı olsun. Ama şimdi İzmir hak ettiği noktada mı? Buradan çıkın Güneydoğu’ya kadar gidin, diğer kentlerin ne kadar gelişmiş olduğunu görebilirsiniz. Ben Almanlara fabrika inşaatı yapıyorum. Konya’da bir inşaat yaptık Almanlara, ben orada çalıştıracak işçi bulamıyorum. Orada işsizlik sıfır. İşsizliğin en yüksek olduğu kent İzmir’de ama Türkiye’nin  en güzel şehri İzmir. Menderes havzasına bakıyorum, toprağına adam diksen 3 kere adam çıkar ama orada ekonominin çarkları dönmüyor. Turizmde coğrafyanın en potansiyelli yerine sahibiz, tarımda, sağlıkta en avantajlı noktadayız ama işsizlik had safhada. İş adamlarının yatırım yapacakları yerler açılamadı. Burada esas mesele şehrin dinamiklerini harekete geçirebilecek yönetimlerde. Şehri yönetecek kişinin sadece belediyecilik bilgisi yetmez, aynı zamanda ekonomi bilgisi de olması gerekir. İşte Nihat bey. Nihat Bey Denizli’yi aldığında Denizli ne haldeydi, şimdi uçtu gitti. Nihat Bey yıllardır İzmir’de vergi rekortmeni, tevazudan kimseye kendisi söylemiyor. Tam İzmir’i yönetecek bir kişi. Nihat Bey İzmir için bir şans, İzmirlilerin bu noktada bunu iyi değerlendireceklerini düşünüyorum. Hem belediyecilik hem ekonomi bilgisi ile ve 10 projesi ile İzmir’i hak ettiği bir noktaya getirir. Ve değişiklik İzmir’de 6. aydan itibaren hissedilecektir. İzmirli hemşerilerim artık konuya siyasi-ideolojik olarak bakmamalı, İzmir’in kente hizmet edecek ehil kişilere bırakılması gerekir. Bir kerelik deneyin, eğer karşılığını bulmazsanız, 2023’te sandıkta hesap sorun. Aksi takdirde bir 5 yıl daha beklersek İzmir’de gencimiz kalmayacak. İzmir’i harekete geçirecek, ekonomisini canlandıracak belediyecilik gerekiyor. Yıllardır aslında arzuladığımız, hayal ettiğimiz düşüncelerimiz Nihat Bey’in projelerinde hayat bulacak. Nihat Bey daha seçim çalışmalarına başlamadan önce İzmir’in sorunları ile ilgili bir anket çalışması yaptırdı. O ankette İzmir’de en büyük sorun ulaşım olarak çıktı. Bunun için Nihat Bey’in projeleri biraz ulaşım ağırlıklı oldu. Projelerinin ilki ulaşım olmuş bu sebeple” diye konuştu.

 
Kilosu 30 liradan 1000 TL'ye çıktı!
 
CHP Konak’tan sandık yemini
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
krm 26 Mart 2019 Salı 07:48

2002 Denberi tek başına iktidar olucaksın sonra İzmir de işsizlikten genç kalmıyacak diyeceksin.Cehalete bak.İzmir Türkiye Cumhuriyetinin bir şehri değilmi ? Konuştukça batıyorsunuz.

Yorumu oyla      6      5  
Zagor 25 Mart 2019 Pazartesi 20:26

Konyada issizlik sifirmi ? Ufak atinda civcivler yesin.

Yorumu oyla      6      5  
Mister No 25 Mart 2019 Pazartesi 20:25

Genc Issizi % 25´lere cikaranlardan fikralar demeti.

Yorumu oyla      6      5  
ağam 25 Mart 2019 Pazartesi 19:43

Ağam diyor ki bize beş yıl yeter! Beş yılda İzmiri de İstanbula, Ankaraya benzetir, Reisi çıldırtırız! Yok ağam, kalsın, ne şamın şekeri, ne arabın yüzü derler bizde! Yüzünüzü görünce bile işlerimiz ters gidiyor, sevmiyoruz sizi, sevmediğinizi de biliyoruz. Hele sizi, tehdit ettiğiniz mütahitleri filan biliyoruz, en iyisi defolunuz!

Yorumu oyla      6      5  
TC misafir 25 Mart 2019 Pazartesi 15:40

İstihdam yaratmak belediyenin işi mi yoksa devletin işi mi? Belediyelerin işi ise o zaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlıklarını kapatın cebimizden boşuna maaş vermeyelim bunlara.

Yorumu oyla      19      7  
TC misafir 25 Mart 2019 Pazartesi 15:32

Siz merkezi hükümet olarak görevlerinizi layıkıyla yerine getirmeyin sonra da kalkıp yerel yöneticileri suçlayın beyin göçü olduğuna dair. Sayın milletvekili ülkeden beyin göçünü engellemeye yönelik 2018 yılı sonunda yaptığınız çalışmada yetiştiremediğiniz, değer vermediğiniz bilimadamlarını ülkeye getirebilmek için 24 bin TL aylık teşviki bile yaptınız gelen oldu mu? efendim?

Yorumu oyla      18      7  
desem 25 Mart 2019 Pazartesi 14:44

Yahu 17 yılda ülkenin geldiği nokta belli, kendi başkanlarını görevden aldılar, kalkmış akp diyor! Alooo, sebze meyve karneye bağlandı, saman, soğan, patates dışardan geliyor, her hafta mazot benzin zamlanıyor, sen ne sayıklıyorsun? Yalan sizde, kandırmak sizde, kandırılmak sizde, satıp-savmak sizde, işsizlik sizde, pahalılık sizde, iftira sizde, arsızlık sizde! Saymaya kalksam sayfa yetmez, utanmadan oy istiyor! Burası İzmir, siz gidin koyun gibi peşinizden gelenlerin olduğu yerlere söyleyin bunları. Sizler kendi reisine bile yalan söyleyenlersiniz, aranızdan bir tane yiğit adam çıkmadı Gördesin dibi delik reisim diyebilen! Kendi reisine yalan söyleyen halka mı yalan söylemeyecek?

Yorumu oyla      18      7  
Kazım EMİR 25 Mart 2019 Pazartesi 14:30

SEN İZMİRİ BIRAK TÜRKİYEDE GENÇ KALMAYACAK SAYENİZDE

Yorumu oyla      26      9  
sezarın hakkı sezara 25 Mart 2019 Pazartesi 13:16

sürekli izmir köy ,izmir kaka siyaseti ile izmiri kazanamazsınız. mesela diyorki izmirin %55 i gecekondu. tuik verilerine göre en çok gecekondu istanbulda,sonra ankara 3. olarak izmir geliyor. ozaman sitanbul ve ankaranın yüzde kaçı gecekondu bunun bir cevabını versin ? senelerdir yeşil bursa da yaptıkları şehircilik katliamına kimse ses çıkarmıyor! 2018 itibari ile izmirde işsizlik oranı %14 !!! türkiye ortalaması %12 !tamam izmirde işssizlik var bunu kabul etmek gerek ama burada istihdam ortalamasına bakmak gerekiyor oda türkiye ortalaması ile aynı arkadaşlar. Bakın ısrarla belirtiyorum """izmirde işsizlik var ancka bu akp li vekil,bakan ve başkan adaylarının abarttıgı kadar değil"""" bunu da buraya yazalım. Ben buradan çıktım g.doğuya kadar gittim ve diger şehirlerin izmirden çok daha az geliştigine şahit oldum. eger gelişmişlikten kasıt. sovyet tipi apartmanlar yapıp geniş meydanlar yapmak ise evet izmirden gelişmişler. ancak ben gelişmişlik olarak o şehrin size sosyo kültürel açıdan ne sunduguna bakarım. sosyo kültürel açıdan 4.5 milyonluk izmir 15 milyonluk istanbula kafa tutuyor hatta zaman zaman geçiyor ise nasıl olurda izmiri geri kalmak ile suçlarsınız? yani konuşacak okadar çok şey varki. AKP belirli bir kesimi izmiri kötü olmakla inandırıp oy toplayacagını sanıyor. hayır AKP yi destekelyen isnanı da anlamak mümkün değil! mutfktaki yangın dinmiyor ama adan bile bile lades demeye devam ediyor. bazen ciddi anlamda tüm türkiye akp sarısı ile kaplansın istiyorum çünkü bu halk bazı şeyleri kaybetmeden anlamayacak gibi duruyor.

Yorumu oyla      22      9  
Hür Düşünce 25 Mart 2019 Pazartesi 13:06

Güneydoğu'ya doğru gidin diğer kentler nasıl gelişmiş görün diyor. Gelişmişlik inşaat yapmak mı ? Bir ülke sadece apatman inşaatı ile kalkınır mı? AVM desen insanlar artık soğuktan sıcaktan korunmak için gidiyorlar AVM.'ne. Korunan Manisa da bile sanayicinin durumu iyi değil- Korunmayan İzmir ne yapsın ? Gençler dünya ülkelerine biz'de iş olmadığı ve gelecek görmedikleri için gidiyorlar. İnciraltına gelince- oradaki daireleri kim satabilecek eğer inşaat yapılırsa ? Dünya kadar satılık daire var İzmir'de alıcı bekleyen.İzmir'li İnciraltında yüksek bina istemiyor.

Yorumu oyla      22      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kırkpınar, iki ilçede Erzurumlularla bir araya geldi
AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, ...
Çavuşoğlu'ndan 'pasaportsuz seyahat' açıklaması!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus vatandaşlarının Türkiye'ye pasaportsuz ...
Menemen’de çöp krizi! CHP’li başkan adayından CHP’li başkana sitem
CHP'li Tahir Şahin'in görevde olduğu Menemen ilçesinde, aynı partiden ...
 
CHP Menderes Adayı Kayalar'dan ucuz 'su' sözü
Katı atık bedelini en yüksek tarifeden ödeyen beş ilçeden birinin Menderes ...
CHP Balçova Adayı Çalkaya’dan anlamlı çağrı
CHP Balçova Belediye Başkan Adayı Fatma Çalkaya, İzmirli gönüllülerin ...
CHP Adayı Soyer'den 'ulaşım' vaatleri...
Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer kent ...
 
CHP’li Gümrükçü projelerini tanıttı: ‘Dayın var mı?’ anlayışını yıkacağız!
Çiğli Belediye Başkan Adayı Gümrükçü, “Vatandaşlar bana, ‘Başkanım belediye ...
2024'ün manşetini verdi!
Zeybekci, belediye başkanı seçilmeleri halinde 5 yıl içinde hayata geçecek ...
Dikili ve Foça'da mesaj seli: 'Siyasette 'İzmirce' konuşulsun'
Hem veda hem de seçim ziyaretleri için tek tek ilçeleri dolaşarak İzmirlilerle ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva