HABERLER>POLİTİKA
2 Mayıs 2020 Cumartesi - 13:47

AK Partili Kırkpınar’dan CHP’li Beko’ya: İşçileri savunmadın, istifa et!

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ile CHP İzmir Milletvekili Kani Beko arasında başlayan pandemi tartışması büyüyor. Tarımın yok edildiğini söyledikten sonra, “Sendika sefası sürenler” yanıtı alan Beko’nun, “Saray bekçisi” dediği Kırkpınar, “Sen işçilerin hakkını bile savunmadın, istifa et” dedi.

AK Partili Kırkpınar’dan CHP’li Beko’ya: İşçileri savunmadın, istifa et!

EGEDESONSÖZ- Koronavirüs salgını nedeniyle AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ile CHP İzmir Milletvekili Kani Beko arasında yaşanan gerilim devam ediyor. 

Hükümetin kamuoyuna açıkladığı destekleme ve yardım paketlerinde üretici ve tarım kesiminin sayıldığını belirten Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu eski Genel Başkanı ve Milletvekili Beko’ya AK Partili Kırkpınar’dan yanıt gelmişti. Kırkpınar, “Sendikacılık sefası sürenler tarımdan anlayamaz” açıklamasında bulunmuştu.

SONSÖZ TV’de yayına katılan Kani Beko, AK Partili Kırkpınar’a, “Sarayın bekçisi” dedi. Beko ayrıca, “Ben Güzelyalı’da oturuyorum. 40 yıl önce ESHOT’ta birlikte çalıştığımız işçi arkadaşlarımızla kurduğumuz kooperatiften ev sahibi oldum. Hala orada oturuyorum. Beni bilenler nasıl yaşadığımı bilir. Ben sokaklardayım, halkın evladıyım. Ben saltanat içinde hiçbir zaman yaşamadım. Onlar sarayın eri. İzmir’de 30’a yakın ziraat oda başkanı var. Onların hazırladığı dosyalara baksınlar. Çiftçi Sen diye bir sendika var. Onlardan da bilgiler aldım. 1.1 trilyonluk bütçe görüşmeleri yapılırken en büyük payı saray aldı. 14 milyar pasta payını kendisi almış. Bütçeden çiftçiye pat ayrılmamış, eğitime, sağlığa çok ayrılan pay yok. Üreticiye kota uygulanırken AKP’li vekiller o zaman neredeydi? Bu milletvekillerinin yaptıkları görev sadece sarayın bekçiliği, bunun dışında bir işe yaradıklarını düşünmüyorum” ifadelerini kullanmıştı.

SÖZ VERDİNİZ AMA…
Kendisi hakkında, “Sarayın bekçisi” diyen CHP’li Beko’ya sert tepki gösteren AK Partili Kırpınar yeni bir açıklama yaptı. Kırkpınar, “AK Parti laf değil iş üretiyor. Bunlar sanki pandemi ye umut bağlamışlardı. Türkiye başarılı olunca bütün hayalleri boşa çıktı. Tarım ve hayvancılık sektörü ile ilgili düşüncemi tekrarlıyorum. Kani Beko beni doğrulamış ve kendisi bir şey bilmediği için tarım sendikasına sormuş oralardan bilgi aldığını söylüyor. Bende bilgi alıyorum.  Bilgi almama da gerek yok, sektörün içerisindeyiz zaten.  Nerede ne sorun var, hangi çözümler gerekiyor biz bunu çok iyi biliyoruz ve çiftçilerle el eleyiz. Kani Bey bu işlerden anlamaz. Biz onu bir sendikacı bilirdik fakat maalesef İzmir'de binlerce emekçi belediyelerde işten çıkarıldı. Daha önce kendilerinin ve genel başkanlarının namus ve şeref sözü vermelerine rağmen o emekçilerimiz bugün işsiz. Hiç değilse geçmişte omuzlarına basarak geldiği bu yerde keşke işçilerin haklarını savunabilseydi. Hatta başaramazsa istifa etseydi ama maalesef bu medeni tepkiyi göremiyoruz” dedi.

Beko’ya tepkisini sürdüren Kırpınar, “Ayrıca belediyelerinin çok iyi çalıştığını başarılı işler yaptıklarını ifade ediyorlar. Allah aşkına çeyrek asırdan beri İzmir'i yönetiyorsunuz bir tane işinizi söyleyin. Çıkıp ‘ çok iyi şeyler yapılıyor’ diyorsunuz Methiyeler diziyorsunuz. Tunç Soyer’in dansı şovu dışında bir şey yaptığını bana söyleyin. Yok çünkü siz de bulamazsınız. Hani bir söz var ya ‘eli İşte gözü oynaşta’ diye. İşte siz tam da busunuz. Türkiye 18 yıldan beri bu partiye omuz ve destek veriyorsa elbette bunun bir nedeni var. Biz sizler gibi sıkışınca demokrasi dışı imalarda bulunmuyoruz, çarpıtma istismar, demagoji yapmıyoruz.   Demokrasiden, halktan, üretimden birlik ve beraberlikten dayanışmadan yana tavır sergiliyoruz. Biz buradayız. Ülkemiz için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada aşkla hizmet etmeye devem edeceğiz. Bilesiniz” ifadelerini kullandı.

 
Karşıyaka'da kaptanın büyük sevinci
 
İzmirli ailenin koronavirüs zaferi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 2 Mayıs 2020 Cumartesi 17:40

Izmır halkı 25 yıldan beri bu partiye omuz ve destek veriyorsa elbette bunun bir nedeni vardır.

Yorumu oyla      3      3  
Muhittin Akbel 2 Mayıs 2020 Cumartesi 16:21

Acaba Yaşar bey mecliste İzmir adına ne yaptı? İşçiler için bir katkısı oldu mu? Merak ediyoruz. Yoksa bir icraatı, kendisi de istifa etmeyi düşünür mü?

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Çam'dan fotoğraflı 1 Mayıs tepkisi!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir önceki dönem Milletvekili Musa Çam, 1 Mayıs’ta ...
İzmirli başkanlar arasında 'İstanbul' gerilimi!
AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak’ın CHP İstanbul İl Başkanı ...
Kılıçdaroğlu: Erdoğan gideceğini görüyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk Tv ekranlarında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
CHP’li Beko’dan AK Partili vekillere: Sadece sarayın bekçiliğini yapıyorlar!
Geçtiğimiz günlerde tarımın önemi üzerinde demeç veren İzmir Milletvekili ...
İzmirli Vekil Özalan’a genel merkezden önemli görev!
AK Parti’nin yapılan son MYK toplantısında İzmir Milletvekili Özalan’a ...
CHP'li Kılıç'tan 1 Mayıs mesajı, '21:00' çağrısı!
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, 1 ...
 
CHP’li Yücel’den ‘1 mayıs’ mesajı: İşçiler salgınla yüz yüze bırakıldı!
Covid-19 salgını sebebiyle bu yıl büyük mitinglerle kutlanamayacak 1 Mayıs ...
AK Partili Sürekli: Emek en önemli değerdir
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; 1 Mayıs Emek ve Dayanışma ...
AK Partili Nasır’dan CHP’li vekillerin şeffaflık eleştirilerine yanıt: İzmirli olmayanlar söyler!
İzmir Milletvekili Necip Nasır, bazı CHP’li siyasilerin ‘süreç şeffaf ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva