HABERLER>POLİTİKA
19 Eylül 2019 Perşembe - 12:05

AK Partili Kırkpınar: CHP Atatürk’ün partisiydi artık terörle birlikte!

İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Büyükşehir Belediye meclis toplantısında PKK’yı kınama önergesi verilmesi sonrasında yaşanan tartışamaya değinirken, “Biz CHP’ye Atatürk’ün partisi diyorduk. Fakat bugünkü CHP artık Atatürk’ün kurduğu parti değil, onun ilkelerinden uzak, terörle birlikte hareket eğilimi gösterir bir noktaya ulaşmıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde orman yangınları sonrasında PKK’yı kınama önergesi verildiğinde kınayamıyor” dedi.

AK Partili Kırkpınar: CHP Atatürk’ün partisiydi artık terörle birlikte!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. Vekil Kırkpınar gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Kurulması planlanan yeni partilere ilişkin değerlendirmeler yapan Kırkpınar ayrıca ülke ekonomisi üzerinden mesajlar verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) hedef alan Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısında gündeme gelen PKK’yı kınama önergesi için de açıklamalarda bulundu.

Yapımı devam eden Bayraklı Şehir Hastanesi’nin hizmete açılmasıyla ilgili tarih veren Kırkpınar, “İzmir’in sağlık üssü olacak” diye konuştu. Kırkpınar ayrıca yatırımın hizmet dönemi için hasta garantisi verilip verilmediği konusunda da açıklamalar yaptı.

DAVUTOĞLU VE BABACAN’A: ‘SİZE BU PARTİDE BAŞBAKANLIK, BAKANLIK YAPTINIZ’ DEMEYECEKLER Mİ?
Türkiye’de başbakanlık ve bakanlık koltuklarında oturan, AK Parti’den kopan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın yeni parti kurma hamlesini değerlendiren Kırkpınar önemli açıklamalar yaptı. Kırkpınar, “AK Parti 18 yıldan beri bu ülkeye hizmet ediyor. Türkiye’de her alanda çok büyük devrimlere imza atmış, başarılı olmuş parti… Türkiye 2001 öncesi 1 milyar dolarlara ihtiyacı olan, devlet adamları karşısında iki büklüm olan, sıfırı tüketmiş bir haldeydi. Bu AK Parti ve dava hareketi çok büyük hizmetlerle ülkeyi bugünkü duruma getirdi. Bu isimler önemli görevler almışlardı. 16 yıl sonrasında yeni bir hareket kurma içine giriyorlar. AK Parti bir halk hareketedir. Cumhurbaşkanımız önderliğinde Türkiye çok iyi noktalara ulaştı. Herhalde bu arkadaşlar ülkenin iyi bir noktaya ulaşmasını kendilerinden bilmiş olacaklar ki 16 yılın sonunda, ‘biz olmazsak işler gitmez’ diyerek nimeti ve hikmeti kendilerinden bilerek böyle bir uğraş içine girmişler. Bunlar daha önce de denendi. Bunun örnekleri var. Çok daha ümitli oldukları süreçte bunlar güdük kaldı. Türk siyasi tarihinde kaybolup gittiler. Bu iki hareketin de aynı oranda hiçbir karşılığının olmayacağını, geçmiştekiler kadar bile etkili olmayacaklarını biliyorum. Beyhude bir çıkış olarak değerlendiriyorum. Yarın siz siyaset sahnesine çıktığınızda size sormazlar mı, ‘madem eleştiri içindesiniz, bu partide başbakanlık, bakanlık yaptınız’ denilerek muhalefet tarafından eleştiri gelirse ne diyeceksiniz? Sizin olmadığınız süreçleri koyarak mı değerlendirme yapacaksınız. Burada bir paradoks ve çelişki var!” dedi.

NEYE TALİPLER BİLMİYORUZ!
Kurulması beklenen yeni partilerin Türkiye siyasetindeki dengeleri ne yönde etkileyeceğinin sorulması üzerine açıklama yapan Kırkpınar, “Yüzde 50 artı 1’in çok büyük önemi var. Şunu açık ve net bir şekilde ifade etmek gerekiyor; bunların yüzde 1’e mi, 2’ye mi talep ettiklerini bilmek gerekiyor. Önümüzde bir süreç var. Genel seçimler 2023, yerel seçimler 2024’te planlanıyor. Onların nereye talip olduklarını bilemiyoruz” diye konuştu.

DÜNYA ÜLKELERİYLE KIYASLADIĞIMIZDA TÜRKİYE’NİN DURUMU ÇOK İYİ
Türkiye’deki kötü ekonomik gidişi değerlendiren Kırkpınar, “Ekonomi çok geniş bir konu… Türkiye’nin ekonomisini geçmişiyle birlikte çok iyi analiz etmek gerekiyor. Tüm dünyada meydana gelen küresel ekonomiyle birlikte değerlendirmek zorundayız. Dünyaya baktığınızda bugün 47 ülke faizleri düşürme eğilimi gösteriyor. Bazı ülkeler sıfırın altına düşürmüş durumdalar. Dünyada bir durgunluk yaşanıyor. Bunun etkilerinin hem Avrupa hem de ABD üzerinden Türkiye’ye etkileri var. Dünyada ticaret savaşlarının yaşandığı dönemi yaşıyoruz. Türkiye ile dünya ülkeleriyle kıyasladığımızda Türkiye’nin durumunun çok iyi olduğu karşımıza çıkıyor. Türkiye’de ihracatın giderek artması, cari açığın hızlı bir şekilde kapanıyor olması görülüyor. İthalata dayalı bir ihracattan üretime dayalı, katma değeri fazla olan ürünleri ihraç etme modeline geçtik. Bu meyvelerini vermeye başladı. Çok olumlu gelişmeler var. Enflasyonun düşmesi ve bunun üretime yansıması yakın bir süreçte Türkiye’de ekonominin eski güzel günlerine doğru yol alacağını görüyoruz. Önümüzdeki orta ve kısa vadede vatandaşlarımıza yansıyacak. Üretim ve ihracatın artacağına yönelik beklentilerimiz pozitif” ifadelerini kullandı.

BİNLERCE KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARDILAR!
İzmir’deki yerel CHP iktidarına yönelik eleştirilerini sıralayan Kırkpınar, “Güzel İzmir… İzmir’in böyle anılması bize mutluluk veriyor. Fakat İzmir yerel yönetimler açısından çok şanssız. Yeni belediye başkanımız seçildi, 5-6 aylık süreç geçti, aklımızda ne kaldı? Mesela benim aklımda bisiklet olayı kaldı. Yüzlerce sorusu olan bir ilde akılda ne kaldı? Bisiklet, dans, ot, çöp var. Bunlar dışında İzmir Büyükşehir Belediyesi 6 içinde ne yaptı? Neyi planladı? Ne yapmayı düşünüyor. İzmir’de çöp, trafik, altyapı sorunları var.  İzmir’de hala kanalizasyonlar çaylara, derelere akıyor. İzmir’de hala bir yağmur yağdığında yağmur suyu ve kanalizasyon suyu birbirine karışıyor ve denize gidiyor. İzmir’in onlarca problemi var ama aklımızda kalan az önce ifade ettiğimiz şeyler. Bunlar İzmirliye fayda sağlamıyor ve rahatlatmıyor. Bunlar şova ve zamanı kurtarmaya yönelik hareketler. Biz bisiklete binilmesin, dans edilmesin demiyoruz ama kentin ihtiyaçlarının üzerine gidilip, çözülmesini istiyoruz. Bize işsizlikle ilgili talepler geliyor. Fakat CHP’li belediyelere bakıyoruz, evine ekmek götürmek isteyen insanlar işinden çıkarılıyor. Kemalpaşa, Torbalı, Ödemiş, Menderes belediyelerinden binlerce işçi çıkarılmış. Bu arkadaşlarımız seçilirken, Sayın Kılıçdaroğlu’nun ifadeleri var. ‘Kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız, namus sözü veriyoruz, bir kişi işten çıkarılırsa biz onu geri koyacağız’ dediler. Bu insanlara ne oldu? Seçim döneminde söylediklerinizin tam tersini yaptığınızı vatandaş görüyor” dedi.  

CHP ATATÜRK’ÜN PARTİSİYDİ ARTIK TERÖRLE BİRLİKTE!
Büyükşehir Meclisi’ndeki önerge tartışmasına değinen Kırkpınar, Başkan Tunç Soyer’in, ‘Ciddiyetten uzak bir önergeydi. Kabul etseydik devletin terörle mücadelede zafiyet gösterdiğini kabul etmiş olurduk’ diyerek reddedilme gerekçesini açıkladığı PKK’yı kınama olayı için, “Biz CHP’ye Atatürk’ün partisi diyorduk. Fakat bugünkü CHP artık Atatürk’ün kurduğu parti değil, onun ilkelerinden uzak, terörle birlikte hareket eğilimi gösterir bir noktaya ulaşmıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde orman yangınları sonrasında PKK’yı kınama önergesi verildiğinde kınayamıyor. Devlet yönetmekten habersiz bir açıklama bu. Dünyada en güçlü devletlerin bile karşılaştığı ve altından kalkmakta zorlandığı bir durumdur terör. Kınama yapmaktan kaçınmak için, ‘devletin zafiyetini kabul etmiş oluruz’ açıklaması sonradan düşünülmüş, üretilmiş bir açıklamadır. Kayyum atanan bir belediye başkanının İzmir’de alkışlatılmasını yaşamadık mı?” ifadelerini kullandı.

KEMALPAŞA’DA ÇOK CİDDİ SORUNLAR BİRİKTİ
2014 yerel seçimlerinde AK Parti tarafından kazanılan fakat 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin yeniden zafer kazanarak sürprize imza attığı Kemalpaşa Belediye Başkanlığı özelinde konuşan Kırkpınar, “Kemalpaşa’ya çok büyük hizmetler yapıldı. 20 yılda yapılamayanlar 4 yıl gibi kısa sürede yapıldı. Yollar, kültür merkezleri, gölet gibi yüzlerce eser yapıldı ve hizmete sunuldu. Büyükşehir Belediyesi için ifade ettiğim şeyleri tekrarlamaya gerek yok. Kemalpaşa’da 6 ay içinde hiçbir hizmet yapılmadı. Yapılacak hizmetler için de hiçbir sinyal verilmedi. Gelir gelmez ilk icraat olarak çalışan işçileri kapının önüne koydu. Kemalpaşa’da şu an herhangi bir hizmet noktasında gelişme yok. Hizmet edebilme ihtimallerini ifade edecek bir hayalleri de yok. Hiçbir vatandaş belediyeden beklediğini elde edemiyor. Çünkü seçim döneminde çok sözler verdiler. Verilen sözlerin hiçbiri yerine getirilmedi aksi olan uygulamalara girdiler. Kemalpaşa’da çok ciddi sorunlar birikti. Altyapı sorunu olan bir ilçemiz. Büyükşehir’in yapması gereken sorunlar var. Bunların hiçbirinin üzerine gidilmiyor. Vatandaş 6 aylık süre için bekledi. Şimdi bizi yürürken gören her vatandaşımız belediyeyle ilgili problemleri aktarıyorlar. Devlet Su İşleri’nin (DSİ) yapması gerekenleri biz yapıyoruz. Otoyol, baraj, kentsel dönüşümde belli noktaya getirdiğimiz hizmetler var. Bunların tamamı Kemalpaşa Belediyesi’nin sahip çıkmamasından dolayı güdük kalıyor” dedi.

2020 MAYIS AYINDA BİTECEK VE HİZMETE AÇILACAK
Yapımı devam eden Bayraklı Şehir Hastanesi’ne ilişkin konuşan Kırkpınar, “Cumhurbaşkanımızın 2002’den beri hayallerinin gerçekleşmesi için önemli bir projedir. Bunlar başka şehirlerde devreye sokuldu. Türkiye sağlıkta devrim yaşadı ve Avrupa’da çok iyi yerlerde. İzmir özelinde Bayraklı ilçemizde çok büyük bir şehir hastanesi yapılıyor. 2017 yılında yeri teslim edilen bir bölge. Çok da uzun sürmedi. İnşaatının yüzde 95’lik kısmı bitmiş vaziyette. 2060 yataklı, 4 kuleden oluşan büyük bir hastane. Hastanelerin birleşmesiyle meydana geliyor. 2020’nin Mayıs ayında hastanenin tamamen bitirilmesi ve hizmete açılması bekleniyor. Verilen bu süre içinde hastanenin biteceğine inanıyorum. 3 bin kişinin istihdam edileceği ve İzmir’imizin sağlık üssü haline gelebilecek bir hastanemiz olacak. İzmir’imiz için çok büyük kazanım olacak. AK Parti, Türkiye’yi her alanda proje ülkesi haline getirdi. Bizim onlarca hastanemiz var. Kötü olanlar da vardır ama bunların hepsi bu projelerin hizmete girmesiyle en iyi şekilde revizyona tabi tutulacak ve faydalı hale getirilecek. Diğer hastanelerimizi de değerlendireceğiz” açıklamasını yaptı.

KİMSEYE HİÇBİR GARANTİ VERİLMİYOR
‘Hastane için hasta garantisi yapılıyor mu?’ sorusunu yanıtlayan Kırkpınar, “Bunlar, ‘İstanbul-İzmir otoyolu 6 saat’ gibi iddialardır. Hiç kimseye hiçbir garanti verilmiyor. Şehir hastanesini sadece İzmir’de değil diğer illerde de yapılıyor. Yap-işlet-devret modeliyle yapılıyor. Önümüzdeki süreçte de çok önemli projeler yapacağız” dedi. 

 
İzmir'de okullara İŞKUR üzerinden 2700 temizlikçi, 957 güvenlikçi alındı
 
Torbalı’da Gaziler Günü törenle kutlandı
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir 20 Eylül 2019 Cuma 09:22

chp belediyesi bir şey yapmadıda akp li belediyeler uzaya adam mı gönderdi seçime 3 gün kala 2500 kişiyi belediyeye doldurursanız tabiki çıkartılır aliağa belediyesinden çıkartılan kaç yıllık işçileri niye söylemiyorsunuz chp atatürkün partisi bu yüzden mi chp çöp chp pislik diyorsunuz izmir mutlu bisiklet de lazım ot lazım dansta lazım gerici fikirleriniz sizin olsun ecak acak larla izmiri kandıramazsınız bu şehirden milletvekili seçilip seçimden seçime görünüyorsunuz madem dediğiniz kadar sorun var izmir de hükümet olarak çözebilirsiniz belediye başkanı size engelmi olacak

Yorumu oyla      5      5  
Süleyman 20 Eylül 2019 Cuma 08:25

Terörle birlik olan Habur rezaletini yaşatanlar,meyri,meyri türküsünü söyliyenler,valilere operasyon yok ellemeyin talimatını verenler,terörist başı Aptullah Öcalananın mektuplarını meydanlarda okutanlar,tv de Osman Öcalanı konuk edenler ,Oslo da PKK ile pazarlık yapanlar fetullaha hocaefendi diyenler konuşamazlar.İŞİD çilere destek çıkanlar,çocuk tacizcilerine siper olanlar susucaklar.Biraz utanma ve arlanma olsun.

Yorumu oyla      4      5  
bitiyor 19 Eylül 2019 Perşembe 17:28

Ak partiyi icinden cikacaak partiler degil Ak Parti kendi kendisini bitiriyor. Borc isleri genel mudurlugu hayirlara vesile olsun. Artik yokuz ekonomi perisan mutfaktaki yangin sonmuyor

Yorumu oyla      4      5  
alo 19 Eylül 2019 Perşembe 16:13

BAY VEKİL DİYARBEKİRDE MEYRİ MEYRİ TÜRKÜSÜNÜ CAHAPELİLER SÖYLEDİ,DOLMABAHÇEDE PROTOKOLU CAHAPELİLER İMZALADI ,OSLODA CAHAPELİLERLE GÖRÜŞTÜLER V.S.

Yorumu oyla      9      5  
VfV 19 Eylül 2019 Perşembe 15:01

Kürt açılımı ayağıyla 34 teröristi törenle sınır kapısından içeri alıp, savcıları ayaklarına gönderip 'Pişman değiliz' demelerine rağmen salıveren Cehape'ydi,terör örgütüyle Oslo görüşmelerini yapan,bunun için milli istihbaratı kullanan Cehape hükümetiydi,bırak bu kadar uzağa gitmeyi daha 23 Haziran öncesinde terör örgütünün ikinci adamı Osman Öcalanı devletin televizyonunda konuşturan Cehape TRT'siydi, terör örgütü liderinin 23 Haziran seçiminde HDP'yi tarafsızlığa davet etmesini açıklayan Cehape'nin akiliydi, terör örgütünü yıllardır ve hala destekleyen Barzani'yi kırmızı halıyla karşılayan, onun paçavrasını göndere çektiren, kırmızı pasaport veren Cehape Bakanıydı, Serok Ahmet de Cehape başbakanıydı...Daha sayayım mı..Ama gerek yok ki. Bunu Kırkpınar bizden daha iyi biliyor ancak bilmek istemiyor, görmek istemiyor. Allah gözünüzü açsın sizin bu günaha ortak olurken.

Yorumu oyla      9      5  
Gürkan 19 Eylül 2019 Perşembe 14:16

http://www.egedesonsoz.com/haber/chp-li-sertel-den-adrese-teslim-kiralama-iddiasi/1008039 "İddiaya göre Vakıflar İzmir Bölge Müdürlüğü tarafından bir internet sitesi üzerinden duyurulan ihaleye yalnızca MHP eski İzmir Milletvekili Yusuf Kırkpınar’ın oğlu ve aynı zamanda 27. Dönem AKP İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar’ın yeğeni olan Alper Kırkpınar girdi. Eski kiracı 17 bin liradan çıkarken, 4 bin liradan açılan yeni ihale 4 bin 250 liraya tamamlandı." Bu doğru mu? Ha ha ha ...

Yorumu oyla      10      5  
İzmirli 19 Eylül 2019 Perşembe 14:00

Ülke batmış bitmiş herkes işsiz AKP'nin uğraştığı şeye bak. İzmir'e kaç km metro yaptınız. Bu İzmir düşmanlığı niye ?

Yorumu oyla      11      5  
işçi 19 Eylül 2019 Perşembe 13:49

sayın vekil şehir hastanesi 2022 bile bulacak vatandaşı ayakta uyutmayın hastane şantiyesindekilere bi sorun...

Yorumu oyla      11      5  
Z.B 19 Eylül 2019 Perşembe 13:45

He yav.. gerçekten bıyığı çok güzelmiş. Bu bıyığı hem de bu burunun altında taşıyan birine, bu kadar saçma konuşsa da bir şey söyleyişi gelmiyor insanın...

Yorumu oyla      12      5  
id. 19 Eylül 2019 Perşembe 13:37

kmayonlarının yarattığı trafik terörü için ne der acaba

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'nin il kongrelerindeki stratejisi belli oldu
CHP'de yaklaşan olağan kongre öncesi yapılacak olan il kongrelerindeki strateji belli oldu.
Menemen ve Foça'daki balık ölümleri meclis gündeminde
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, İzmir’in ...
Milletvekili Bayır kalemi eline aldı: Bu kitap çok konuşulur!
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın kaleme aldığı “Benim En Güzel ...
 
AK Partili Nasır, iş adamlarının sorunlarını dinledi
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, MÜSİAD İzmir Şubesi'nin düzenlediği ...
CHP'li Özel'den Bakan Pakdemirli'ye 'üzüm' salvosu: Manisa'yı sana dar ederiz!
Manisa'nın Salihli ilçesindeki üzüm üreticileriyle bir araya gelen CHP ...
Mehmet KARABEL yazdı... Güç oyunları başlıyor!
Mehmet KARABEL yazdı... Güç oyunları başlıyor!
 
MHP'de kritik istifa: O il başkanı görevi bıraktı!
MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy, görevinden istifa ettiğini açıkladı.
İzmirli iki başkandan lidere ziyaret
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ve Selçuk Belediye Başkanı Filiz ...
AK Parti'den flaş erken seçim açıklaması!
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısı devam ederken basın mensuplarına ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva