HABERLER>POLİTİKA
28 Eylül 2018 Cuma - 14:48

AK Partili Kırkpınar: 15 Temmuz üniversitelerde kürsülerde araştırılmalıdır

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, 15 Temmuz darbe ve işgal girişiminin üniversitelerde ve kürsülerde araştırılıp ulusal ve uluslar arası düzeyde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

AK Partili Kırkpınar:  15 Temmuz üniversitelerde kürsülerde araştırılmalıdır

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde Şehit Halil Kantarcı Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi günü programına katılan AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişiminin bugüne kadar yaşanan darbe girişimi ile benzerlik göstermediğini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dünyada söz sahibi olan ülkemiz, 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişimi ile karşı karşıya kalmıştır.  Türk milleti ülkesine ve liderine olan sahibiyet duygusuyla vatanını ve namusunu korumak için adeta şahadete koşmuştur. Böyle bir milletin ferdi olmak bizim için büyük bir onur ve gururdur” dedi.

15 TEMMUZ BİR DARBE GİRİŞİMİ DEĞİLDİR
15 Temmuzların unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğini belirten Kırkpınar şunları söyledi: “Bizim 15 Temmuzları, 27 Mayısları unutturmamamız ve bir daha yaşanmaması için elimizden gelen tüm gayretleri göstermemiz gerekiyor. 15 Temmuz bir darbe girişimi değildir. 15 Temmuz hain FETÖ ve dış mihrakların ülkemizi işgal girişimidir. 15 Temmuz’da FETÖ ve onun destekçisi olan dış güçler tarafından yapılan girişim bugüne kadar yapılan onlarca darbe girişiminin hiçbir ile benzerlik göstermemektedir.”

İKTİSADİ, SİYASİ VE SOSYAL AÇIDAN DEĞERLENDİRİLMELİ
Kırkpınar, 15 Temmuz darbe ve işgal girişiminin üniversitelerde ve kürsülerde araştırılıp ulusal ve uluslar arası düzeyde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Kırkpınar, “ 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişiminin ulusal ve uluslar arası düzeyde, üniversitelerde kürsülerde içtimai, iktisadi, siyasi ve sosyal açıdan değerlendirilmesi, incelenmesi ve sonuçlarının da tarafsız bir şekilde tüm dünya ile paylaşılması gerekiyor. Bugün dünya gündeminde olan ve üniversitelerde konuşulan, değerlendirilen hiçbir konunun 15 Temmuz olayı kadar önemli olduğunu düşünmüyorum. Türk milleti olarak 15 Temmuz olayını her daim sıcak tutmamız ve bizden sonraki nesillere aktarmamız gerekiyor.”Böyle bir milletin ferdi olmaktan büyük bir onur duyduğunu ifade eden Milletvekili Kırkpınar, "15 Temmuz gecesi ve akabinde yaşadıklarımızı hangi ülke, hangi millet olursa olsun altından kalmazdı. Bunu sadece Türk milleti başardı. Bizde böyle bir milletin ferdi olmaktan böyle bir devletin milleti olmaktan büyük bir onur ve gurur duyuyoruz.  O gece sıradan bir gece değildi. O gece belki yüzlerce yıl önce planlanmış ve özellikle 2000’li yıllardan sonra hain FETÖ aracılığı ile ilmek ilmek dokunmuş bir işgal girişimiydi.   Ama milletimizin feraseti ve liderimizin dik duruşu ile üstesinden gelerek hainlere anladıkları dilden gereken cevabı verdik. Allah bir daha bu millete 15 Temmuzlar yaşatmasın.  Şehit ve gazilerimizi minnetle ve şükranla anıyor, şehit ve gazilerimizin ailelerine de sağlık ve afiyetler diliyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Kırkpınar, daha sonra 15 Temmuz şehidi Halil Kantarcı’nın programa katılan babası Ali Kantarcı’ya Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı öperek hediye etti. Program 15 Temmuz konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerin takdimi ile son buldu.

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Can Dündar bir ajandır
 
İzmir'de balıkçılardan 'tropik fırtına' hazırlığı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Can Dündar bir ajandır
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier tarafından resmi törenle karşılanan Cumhurbaşkanı ...
AK Partili Kaya: Kocaoğlu’nun aday olması bizim için büyük avantaj!
İzmir Milletvekili Kaya 2019 yerel seçimleri hakkında konuşurken, “Aslında ...
MHP Karşıyaka aşure dağıttı
Kültürel etkinlikleriyle göz dolduran MHP Karşıyaka İlçe Teşkilatı, Aşure ...
 
'2001’e göre daha ağır bir krizle karşı karşıyayız'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Abant'ta gerçekleştirilen CHP TBMM ...
İYİ Parti, İzmir’i neden açıklamıyor?
Geçtiğimiz haftalarda 54 ile başkan atayan genel merkezin İzmir için herhangi ...
Kılıçdaroğlu'nun doğduğu ev yandı!
Tunceli'nin Nazımiye ilçesine bağlı Ballıca köyünde, köylüler tarafından ...
 
CHP'de adaylık ücretleri belli oldu!
2019 yılının mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için CHP'de belediye ...
Erdoğan'dan ittifak mesajı: Tabanıma anlatamam!
Yerel seçimlerde ittifak ve MHP'nin af teklifine değinen Erdoğan, "Bahçeli ...
Mehmet KARABEL yazdı... Sanki, Gandi de gitmesini istiyor!
Mehmet KARABEL yazdı... Sanki, Gandi de gitmesini istiyor!
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva