HABERLER>POLİTİKA
16 Haziran 2018 Cumartesi - 08:47

AK Partili Kemerli: İzmirli yerelde değişim istiyor, 12 milletvekili çıkarırız!

AK Parti İzmir Teşkilat Başkanı Kemerli, “İzmir genelde ‘devam’  fakat yerel iktidar için ‘tamam’ diyor ve değişim istiyor. Bu olacaktır. 24 Haziran’da iki bölgede 6-6 milletvekili çıkaracağımızı düşünüyorum” dedi.

AK Partili Kemerli: İzmirli yerelde değişim istiyor, 12 milletvekili çıkarırız!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Tanfer Kemerli, Egedesonsöz’e konuştu. Teşkilattan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Kemerli, saha çalışmaları hakkında detaylı bilgi verdi.  

Vatandaşlardan gelen tepkileri aktaran Kemerli, herhangi bir hayal kırıklığı yaşamadıklarını vurguladı. 24 Haziran erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimi arifesinde Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir’de mini mitingler düzenleyeceğini söyleyen Kemerli, “Seçim sürecinin startını İzmir’den Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile verdik, son mesajları da Başbakanımız Binali Yıldırım’la ileteceğiz” dedi.

İzmir’in genelde ‘devam’ fakat yerel iktidar açısından ‘tamam’ diyerek değişim istediğini ifade eden Kemerli teşkilatın seçim hedefini açıklarken rakam verdi. Kemerli, “İzmir’de her iki bölgede 6-6 milletvekili çıkaracağımızı düşünüyorum” yorumunu yaptı.  

400 BİNDEN FAZLA KİŞİYE ULAŞTIK
Kemerli, “Seçim kararı alındıktan sonra yeni il yönetimi olarak kongremizi tamamladık. Hemen akabinde de görev dağılımını belirledi başkanımız. Sonrasında tüm hızla planlamaya geçtik. SKM’yi oluşturduk. Seçim çalışmalarının Ramazan ayına denk gelmesi bizim için büyük avantaj oldu. İftar ve sahur programlarıyla hem teşkilatı hem de seçmeni sokaklara indirme yöntemini uyguladık. 400 binden fazla kişiye ulaştık. Planlamamız 400 bin kişiyle birebir temastı ama aştı. İlgi çok oldu. Çoğu ilçelerimizde esnaf lokantalarından yardım aldık. Mesela Karşıyaka’da biz yaklaşık 8 bin kişilik iftar yaptık. Foça’da bin 200 kişilik iftar yaptık. Vefa iftarlarımızı yaptık. Gençlerimiz sahil kenarlarında insanlarla temasa geçtiler. Gece yarıları eş zamanlı olarak boyoz dağıttılar. Kadın kollarımız çat kapı programları yaptı. Mesela akşam iftar programı olacak mahalledeki tüm evleri gündüz bayanlarımız tarıyor, kapıyı çalıyorlar, ‘akşam şu sokakta iftarımız var, çoluk çocuk bekliyoruz’ diyorlardı. Böylece hem seçmenle temas ediyorlardı hem de davet etmiş oluyorlardı. Olumlu tepkiler aldık. Hiçbir iftarımızda sayısal anlamda hayal kırıklığımız olmadı. Son 10 günlük sürece girdik. Çalışmalarımız iyi gitti. Sosyal medyadan milletvekili adaylarımızı tanıtan videolar yayınladık. Gençlik kollarımızın çalışmaları vardı” diye konuştu.

İZMİR’İN YÜZDE 80’İNE YAKININI TARADIK
Milletvekili adaylarına hazırlanan program hakkında bilgi veren Kemerli, “28 tane milletvekili adayımız var. Her milletvekili adayımız saat 12:00 gibi programa başlıyor. Programa başladığı ilçede iftarını yapıyor sonra başka bir ilçeye geçiyor. Sonra başka bir adayımız o ilçeye geliyor, sahura kadar duruyor. Eş zamanlı olarak 30 ilçemizde milletvekili adaylarımız her gün program gerçekleştiriyorlar. Milletvekili adaylarımız bölgelerini tanıyor. İlçeleri sürekli dönüyorlar. Süreçte aynı ilçeye belki 3-4 kez ziyaret gerçekleştirdiler. STK, esnaf, ev, teşkilat, hasta ziyaretleri yapıyorlar. Hastanelerin acil servislerinde hastası olan, orucunu açamayan seçmene orada iftarlık paketlerimizden gönderiyoruz. Metroların çıkışlarına küçük ikramlıklar dağıtıyoruz. Son hafta itibariyle bayram ziyaretleri gerçekleşecek. İzmir’in yüzde 80’ine yakınını bu yöntemle taradık. Geçmiş stratejilerimizde ağırlıklı olarak üye ziyaretleri gerçekleştiriyorduk. Şimdi üye olup olmamasına bakmadan tüm seçmenle bir araya geldik. Böylesi daha faydalı oldu. Tam saha pres yaptık” dedi.

RİJİT BİR MUHALİF YAPI YOK
Kemerli, “Küçük iftarlarımızın yanında il başkanımızın da katıldığı büyük iftar organizasyonlarımız oldu. Sahada gördüklerim var. Ben 7 Haziran ve 1 Kasım’da SKM başkanlığı yaptım. 7 Haziran’da seçmenin tavrı netti. Oyunu vermeyeceğini açıkça söylüyordu. Ya da desteklediğini de ifade ediyordu. Eleştirisini yapıyordu. 1 Kasım’da bu biraz daha değişti. Hatalarınızı düzeltin dediler. Sahada sizi daha çok görelim dediler uyardılar. Şu an sahada 1 Kasım’dan da iyi bir hava var. AK Parti’yi sahada gördüklerinde, ‘biz sizden bunları bekliyorduk, bize temas ettiğinizi bilmek istiyoruz’ şeklinde tepkilerde bulunuyorlar. Bu da güzel bir şey. Olumsuz tepkiyle karşılaşmadık. Münferit illa oluyor. Yerel seçim döneminde belediye başkan adaylığında rijit (sert, katı davranış) bir muhalif yapı görürken şu an o da yok. Şu anda öyle sert bir tepki yok. destekleyen seçmenimizde motivasyon var. Milletvekillerimize ve adaylarımıza daha fazla teveccüh var. İzmir için 1 Kasım’dan daha iyi bir tablo görüyorum. İzmirli artık yerel iktidar değişsin istiyor. Genelde devam diyor ama yerelde değişim istiyor. Biz bunu görüyoruz ve bu da olacak” açıklamasında bulundu.

İZMİR’DEN İKİ BÖLGEDEN 6-6 MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM
Milletvekili adaylarının saha çalışmaları hakkında bilgi veren Kemerli, ayrıca 24 Haziran’da İzmir’de hedefledikleri sonucu açıkladı. Kemerli, “Milletvekili adaylarımızın belirlenmesinde profesyonel bir çalışma olduğunu biliyoruz. Sahada da karşılaştıkça bunun ne kadar yerinde olduğunu görüyoruz. Göçmenlere, Doğu ve Güneydoğu seçmenimizi temsil edecek adaylarımız, İzmir’deki yerli seçmeni temsil edecek adaylarımız özellikle belirlenmiş ve her kesimden insan var. İş adamı, iş kadını, ünlüsü var. Biz bunu sahada tespit ediyoruz. Bir önceki listelerimizde çok güzeldi. Teşkilatçı büyüklerimiz vardı. Onlar da sahada güzel tepkiler alıyordu. Alpay Özalan özelinde söyleyeyim; dünya çapında bir üne kavuşmuş, medyada tanınan bir adayımız var. Sahada onu tanıtmak için zorlanmıyoruz. Gören kendisi geliyor, tanışmak istiyor, fotoğraf çektirmek istiyor. Adaylarımızda mütevazilik var. Herkese zaman ayırıyorlar. Necip Nasır vekilimiz de Doğu, Güneydoğu seçmenine doğrudan hitap ediyor. Müteahhitler Federasyonu Başkanı olmasından dolayı İzmir’deki bu imar barışıyla alakalı sıkıntıları ve bu barışın önemini anlatabiliyor. İzmir’in şu anda yüze 75’inde imar barışından faydalanacak konut var.  Genel başkan yardımcımız, başbakanımızı anlatmaya gerek yok. İzmir’e direkt hitap ediyorlar. Kadınlara baktığınız zaman Melek hanım, mimar, daha önce teşkilatlarda görev yapmış, sahaya hakim. Ona keza Ceyda hanım, mevcut milletvekilimiz. Mardinli seçmene doğrudan ulaşabilen, onların dertlerini iyi anlayan bir vekilimiz. Çok destek alan birisi. Her milletvekili adayımızda bu enerjiyi görüyoruz. Güzel bir seçim geçeceğine inanıyorum. Sonuçların da 1 Kasım’dan çok çok daha bir noktada olacağını görüyorum. İzmir’den iki bölgeden 6-6 milletvekili çıkaracağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

ŞU AN SAHADA MHP VE AK PARTİ VAR!
Siyasi partilerin milletvekili aday listelerini değerlendiren Kemerli, “Her partinin listesi kendine göre değerlidir. Olumlu ya da olumsuz bir şey söylemek istemiyorum. Sahada programlara katılan, emek harcayan gerçekten sadece bizim milletvekili adaylarımız. Çarşı yürüyüşlerinin haricinde vatandaşla birebir temas eden milletvekili adayı görmedim. Ağırlıklı olarak bizim adaylarımız sahada. Birinci bölge listelerine baktığımda görüyorum. Atilla vekil günde 4-5 ilçe geziyor. Dönüyorsunuz buraya bakıyorsunuz Hamza başkanımız hiç durmuyor. Genel merkez görevinden dolayı başka illere de gidiyor ama fırsat bulduğunda hemen İzmir’e dönüyor, çalışmalara devam ediyor. Tüm milletvekillerimiz ve adaylarımız tam saha pres yapıyor. Biz bu süreçte ne CHP’nin ne İYİ Parti’nin adaylarını görmüyoruz. MHP’lileri Bakırçay’da falan görüyorum. Şu an sahada MHP ve AK Parti adaylarımız var, diğerleri yok” açıklamasında bulundu.  

BAŞBAKAN YILDIRIM’DAN SEÇİM ÖNCESİ MİNİ MİTİNGLER…
Kemerli, Başbakan Yıldırım’ın sandık mesaisinin hemen öncesinde İzmir’de mini mitingler gerçekleştireceğini ifade etti. Kemerli, “Cumhurbaşkanımız seçim startını İzmir’den vermişti. Kongremizin olduğu gün hem miting hem il kongremizi yapmıştık. Başbakanımız bayramdan sonraki haftada 3-4 günü İzmir’e ayırdı. Programları da netleşmek üzere. İlçelerde mini mitingler yapacak. İzmir’in hem taşra ilçeleri hem de metropolünde vatandaşlara seslenecek. İzmir’i tarayacak. Seçim öncesi son hafta başbakanımız ağırlıklı olarak İzmir’de olacak ve teşkilatımızı yoğun bir mesai bekliyor. Başlangıcı cumhurbaşkanımızla buradan verdik başbakanımız da son mesajları İzmir’den verecek” dedi.

 
İnce: Erdoğan'ın o görüntülerini izledim
 
İzmir'de faciaya kıl payı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
16 Haziran 2018 Cumartesi 16:55

Izmirli değişim istiyor fakat yerelde değil genel de istiyor

Yorumu oyla      9      5  
Mustafa Naci 16 Haziran 2018 Cumartesi 15:20

He, he ....

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İnce: Erdoğan'ın o görüntülerini izledim
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, memleketi Yalova'nın Elmalık ...
Erdoğan: Birkaç güne büyük müjdelerimiz olacak
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul, ...
AK Parti Adayı Çankırı: Terörle mücadelemiz devam edecek
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Gaziemir Çınar ...
 
TSK'dan son dakika Kandil açıklaması
TSK açıklamasında, "12 Haziran 2018 tarihinde Kandile yönelik gerçekleştirilen ...
AK Parti Adayı Doğan: İmar Barışı sağlıklı kentlerin ilk adımı
AK Parti İzmir 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Bilal Doğan Karabağlar'da ...
AK Partili Nasır: ''Kemeraltı, tarihi çarşı statüsünde olmalı''
Ak Parti İzmir İkinci Bölge Milletvekili Adayı Necip Nasır, seçim çalışmaları ...
 
Cumhurbaşkanı'ndan bedelli askerlik açıklaması!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bayram namazı sonrasına konuştu Erdoğan ...
AK Partili Kaya: Şahlanış ve yükseliş dönemi başlıyor!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, 24 Haziran'dan sonra şahlanış ...
Muharrem İnce'den bayram mesajı
Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce memleketi Yalova'nın Elmalık Köyü'nde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva