HABERLER>POLİTİKA
4 Nisan 2020 Cumartesi - 22:48

AK Partili Kaya’nın hedefinde Soyer ve Yücel: Yaptığınız tek şey devlete saldırmak!

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve CHP İl Başkanı Yücel’i hedef alan, art niyetli olmakla suçlayan AK Partili Vekil Kaya, “Bu pandeminin başladığından beri CHP'li yöneticiler olarak yaptığınız tek şey; Devlete saldır, Bakanlığa saldır, Valiye saldır, Rektöre saldır, sağlık çalışanlarına saldır... Biz virüsle mücadele ediyoruz, sizi bu kadar geren nedir inanın anlamıyorum” dedi.

AK Partili Kaya’nın hedefinde Soyer ve Yücel: Yaptığınız tek şey devlete saldırmak!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya sosyal medya hesabından ‘biz bize yeteriz’ başlığı altında bir mesaj yayınladı. 12 maddelik bir açıklama yapan AK Partili Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’i hedef aldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü’nün Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlıkçıların konaklama ihtiyacı için kiralanan otel ve yurdu ‘talebimi yok’ diyerek geri çevirmesi kent gündemine damga vurmuştu.

Vekil Kaya bu konuda da açıklamalarda bulundu. Öte yandan Kaya, gündelik hayatta dışarı çıkanların ve alışverişe gidenlerin maske takma zorunluluğuyla ilgili de Büyükşehir Belediyesi’ne eleştiri getirdi. DEÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamayı, Soyer ve Yücel’i etiketleyerek paylaşan Kaya şunları söyledi:

1) Bu açıklama gayet anlaşılır şekilde, Türkçe olarak kaleme alınmış. Başhekimlik özetle diyor ki, "Paylaşılan SMS eski tarihli, personelin konaklama sıkıntısı yok, virüsle mücadele ediyoruz, bizi siyasete alet etmekten vazgeçin" @tuncsoyer @avdenizyucel

2) Bu sarih açıklamaya rağmen yalan söylemeye devam ediyor, algı operasyonunu sürdürüyorsunuz. Hiç utanmıyor musunuz, gerçekten merak ediyorum. Bu zor günlerde kahramanca mücadele eden sağlık çalışanlarımızın yakasından düşün, bu güzel insanları çirkin siyasetinize alet etmeyin.

3) Biz sizi ve tarzınızı iyi biliriz. Yalanlarınızla baş etmeyi de çok iyi biliriz. İlla bir hedef arıyorsanız, biz buradayız. Şu zor günlerde büyük gayret gösteren sağlık çalışanlarımızla, kıymetli akademisyenlerimizle uğraşmayı bırakın.

4) CHP İzmir İl Başkanı, İzmirli duruşundan bahsetmiş. Pardon, anlayamadık. Daha iki hafta önce bir kadın belediye başkanına galiz ifadelerle saldıran, şimdi de bir kadın rektöre karşı çirkin sözler sarf eden kişi mi söylüyor bunu! Bu mu sizin İzmirli duruşunuz!

5) Her fırsatta nezaketten dem vuran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Tunç Soyer, bir kadın yöneticiye karşı yürütülen yalan kampanyasının orkestra şefliğini yapıyor. Bu mudur İzmir'in nezaketi, asaleti! Sizin İzmir'in değerleriyle, İzmirlilik kültürüyle zerre alakanız yok.

6) Evet, İzmir'i İzmir yapan değerleridir. Bu kentin insanları farklılıklara saygı gösterir, tahammüllüdür, nezaket sahibidir, kibardır, burada özellikle kadınlara karşı pozitif bir ayrımcılık vardır. İzmirliler doğrucudur, hemşehrilerimizin özü de sözü de birdir.

7) İzmirlilik, sizin yaptıklarınızla alakası olmayan bir olgudur. Kurtuluş Savaşı'nın başladığı ve nihayete erdiği bu kent, tarihsel mirasının gereğini her zaman yapmıştır, yine yapacaktır. Bu pandemiye karşı verilen savaşta da, İzmir tek yürek olacak ve tarih yazacaktır.

8) Böyle zor bir dönemde, birbirimize kenetlenmemiz gereken şu zamanlarda CHP'li yöneticiler olarak çok kötü bir sınav verdiniz. Siyaset yapıp sahneden rol çalmak için takla üstüne takla atıyorsunuz. Ama ortada bir sahne yok. İnsanların sağlığı üzerinden rol çalınmaz, ayıptır!

9) Bu pandeminin başladığından beri CHP'li yöneticiler olarak yaptığınız tek şey; Devlete saldır, Bakanlığa saldır, Valiye saldır, Rektöre saldır, sağlık çalışanlarına saldır... Biz virüsle mücadele ediyoruz, sizi bu kadar geren nedir inanın anlamıyorum.

10) Yalanlarınızın, algı operasyonlarınızın İzmirli hemşehrilerimize hiçbir faydası yok. Eğer bu kente bir faydanız dokunsun istiyorsanız, çöpleri düzgün ve muntazam toplayabilir, kenti temiz tutabilirsiniz. Toplu taşıma araçlarında dezenfeksiyon çalışmalarına hız verebilirsiniz.

11) Daha önce de söyledim, toplu taşıma araçlarına binenlere, pazaryerleri ve marketlerde alışveriş yapan vatandaşlarımıza maske dağıtabilirsiniz. Ancak niyetiniz başka. Art niyetlisiniz. ?Not: Halen bu konuda adım atmayan tek büyükşehir belediyesi, İzmir Büyükşehir'dir.

 12) Tüm bu art niyetlilere rağmen, Milletimizin en güzel özelliklerinden birisi, zor zamanlarda bir olmasını, birlik içinde her türlü zorluğu yenmeyi başarabilmesidir. Bu zorlu dönemi dünyaya örnek olacak bir dayanışmayla, birlik ve beraberlik içinde atlatacağız. #bizbizeyeteriz

 
Yurt dışında 156 Türk Kovid-19'dan öldü
 
İspanya'dan Türkiye'nin dayanışma ve jestine teşekkür
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
alo 5 Nisan 2020 Pazar 12:27

vekilim sahi ne oldi bizim kolonya ve maske

Yorumu oyla      4      3  
AYŞE 5 Nisan 2020 Pazar 05:56

ZEKİYE ÇOMAKLI SALDIRIKEN NEDEN SESSİZ KALDINIZ

Yorumu oyla      3      3  
BERNA 5 Nisan 2020 Pazar 05:48

saldıran sizsiniz

Yorumu oyla      4      3  
TC misafir 5 Nisan 2020 Pazar 02:32

Vatandaş devletten yardım beklerken devlet vatandaştan bağış topluyor önce ne yaptığınıza bakacaksınız. Ayrıca halk olarak biz bize yetecek isek size ne gerek var? Vatandaşa iş garantisi verip işten çıkarmayı yasakladınız mı? Hayır. Bu zor günlerde vatandaşa, yaptırdığınız saraylar ve aldığınız makam uçakları parası kadar bütçe ayırdınız mı? Hayır. İşsizinden bile her ay genel sağlık sigortası primi alan devlet bu kadar parayı ne yaptı da bağışlara muhtaç oldu bunu açıklayın millete.

Yorumu oyla      4      3  
Komedi 5 Nisan 2020 Pazar 01:23

Vay arkadaş! Hastane çalışanlarına ihtiyaç olur diye yer ayarlanmış; olay devlete, sağlık çalışanlarına saldırıya geldi :) Ayrıca, üniversitenin avukatlığını niye Cumhur İttifakı ortakları yapıyor?

Yorumu oyla      4      3  
hesap günü gelicek 5 Nisan 2020 Pazar 00:53

kasada para olmadıgı için sokaga çıkmayasagı ılan edilmiyor ..o kadar salak değiliz anlıyoruz..stadlara saraylara harcanan paralar keşke şimdi kullanılsaydı yazıklar olsun size..bunun hesabını ergeç vericeksiniz

Yorumu oyla      4      3  
Asla 5 Nisan 2020 Pazar 00:50

Saglik calisanlarina saldir ? Buda nereden cikti yahu ?

Yorumu oyla      3      3  
ayhan aslan 5 Nisan 2020 Pazar 00:28

siz dagıtın. devlet dagıtsın. eksikmi devlet belediyeden bekliyorsun.

Yorumu oyla      2      3  
altan koralttan 5 Nisan 2020 Pazar 00:19

bazı insanlar kötüdür sayın Kaya..siz nefesinizi tüketmeyin..bizim birliğimiz ve dirliğimiz onları çıldırtıyor..

Yorumu oyla      2      7  
Lombak 5 Nisan 2020 Pazar 00:08

Bu karşılıklı atışmaları insanlar çekecek durumda değil. Esas olan mesela bir iki aylık ise bu iş. Bu yıl okul tatilleri, adli tatil, parlamento tatili falan olmamalı. Kayıplarımızı telafi etmek için her kesimin çalışması gerekecek. Böyle şeyleri konuşsak?

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Kılıç'tan o işçilere destek!
CHP’li Kılıç, iki pozitif vakanın çıktığı Akar Tekstil’de iş bırakmak ...
CHP İl Başkanı Yücel'den AK Parti'ye Soyer ve DEÜ cevabı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Covid 19 salgınında vatandaşın ...
'Salgın süresince Erdoğan'a yanıt vermeyeceğim'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ...
 
MHP'den Başkan Soyer'e tepki: DEÜ'yü bırak, çöplere bak!
CHP milletvekilleri, Büyükşehir Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi ...
CHP'li Sertel'den terhis olan askerler için çağrı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, büyükşehirlere ...
CHP'li Sındır: Gıda sıkıntısı yaşanmaması için üretici toprakla buluşturulmalı
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Türkiye’yi etkisi altına alan ...
 
Fatih YAPAR yazdı... İzmir tartışmaya neden dahil olmadı?
Fatih YAPAR yazdı... İzmir tartışmaya neden dahil olmadı?
'Korona affı'nda geri sayım: Komisyondan geçti!
İnfaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifi TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul ...
AK Partili Dağ o mesajlar için CHP’ye patladı: Bir süre yalanlarınıza ara verin!
İzmir Milletvekili Dağ, sosyal medyada hızla yayılan sms hakkında konuşurken ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva