HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Aralık 2018 Çarşamba - 13:21

AK Partili Kaya’nın çağrısına yanıt: Çık karşıma, açık oturum yapalım!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol Sarnıç’taki 2B krizinde kendisine çağrıda bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya’ya yanıt verdi. Şenol, “Söylediklerinin tamamı yalan. Bu kadar da olmaz. Kendisini karşıma çıkmaya ve Sarnıç Meydanı’nda açık oturuma davet ediyorum. Herkes izlesin” dedi.

AK Partili Kaya’nın çağrısına yanıt: Çık karşıma, açık oturum yapalım!

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Gaziemir İlçesi’nde Bulgaristan göçmeni vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Sarnıç Bölgesi’nde yaşanan 2B krizi sürüyor. Mülkiyeti maliye hazinesine ait araziler ile orman vasfını kaybetmiş 2B arazilerinin yoğun olduğu eski beldede defterdarlık vatandaşlara binalarının arsaları için ödeme talimatı göndermişti.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün belirlediği yeni güncel rakamlar ve metrekare birim fiyatları bölge halkına yüksek geldi. Metrekaresi 830 TL’ye kadar çıkan arsaların üzerinde binalarda yıllardır yaşayanlar ise eylem yaparken rakamların düşürülmesini istedi. Seslerini duyurmak için hem hükümete hem de yerel idarecilere çağrıda bulunan vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da mektup yazdı.

Yerel seçimler öncesinde AK Parti ile CHP arasında tartışmalara neden olan yeni metrekare birim fiyatları konusunda karşılıklı açıklamalar devam ederken SONSÖZ TV’de yayınlanan programa katılan AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Belediye Başkanı CHP’li Halil İbrahim Şenol’u eleştirmişti. Kaya, Sarnıç’taki sorunun çözülmesinin önündeki engel olarak da Başkan Şenol’u göstermişti.

RANT SAĞLAMAYA ÇALIŞTILAR!
Kaya, yaptığı açıklamada, “Biz komisyonlar kurarak defterdarlık üzerinden sorunu hallettik ama belediye engelini aşamadık. Yasal olarak belediye üzerinden bu tapular verilirse çok cüzi değerlerle vatandaşlara tahsis edilebiliyor. Tek isteğimiz vatandaşı mağdur etmeyecek bir bedel belirlemesidir. Torbalı’nın Ahmetli köyünde 1 liraya verdik. Vatandaşımızın evini onlara yeniden tahsis ettik. Aynı teklifi yani belediye üzerinden vatandaşa tahsisi Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a önerdik.  Kendisine, “üzerine bir ücret koyma, tapuları verelim” önerisinde bulunduk. Başkan Şenol bunu yapamayacağını söyledi. Yapsa sorun çözülecek. Kendi içinde rayiç bedel belirleyemedi ve çözemedi. Biz “emlak beyanı üzerinden vatandaşa ver” dedik. Bunu kabul etmedi. Çok mağdur var. Halil İbrahim Bey bugün kabul etsin, sorun çözülsün. Bunu 2 sene önce konuştuk. Maalesef olumlu karşılık olmadı. İzmir’de düzensizlik düzen olmuş CHP açısından. Şehrin yüzde 62'si imarsız. Düzensizlikten rant sağladılar. Vatandaşa korku salıp oy toplamaya çalıştılar” demişti.

ENGEL OLDULAR
AK Parti Milletvekili Kaya’nın açıklamalarını değerlendiren Belediye Başkanı Şenol, hükümetin yetkililerine çağrıda bulunmalarına rağmen yıllardır sorunun çözülemediğini söyledi. AK Partili yetkilileri suçlayan Şenol, “Sayın Milletvekili Atilla Kaya’nın söylediklerinin tamamı yalan. Bana bir teklif gelmedi. Kimse de bir öneride bulunmadı. Dönemin AKP İlçe Başkanı Hüseyin Uzun’a da bunu anlattım. Ben belediye başkanı olarak ‘hazine araziyi tahsis etsin, bedel koymadan onlara vereyim’ demiştim. İlk olarak sıcak baktılar ama sonra siyasi olarak prim yapmak için engel oldular.  Milletvekili zaten kendisi söylüyor. Torbalı’da vatandaşlara 1 TL’den hazine arazileri verildi. Menderes’te yine aynı şekilde belediye 12 TL’den vatandaşa tahsis yaptı. Peki AKP’li belediyelere yapılanlar bize neden yapılmıyor. Sarnıç, emlak değerleri açısından elbette Torbalı ve Menderes’in köyleriyle birlikte değerlendirilemez. Bizim o bölgede en prestijli yerimizin emlak değeri metrekaresi 100 TL’yi buluyor. Bize, vatandaşa 100 TL’den bu hazine arazilerini versinler. Biz üzerine bir lira koymadan bunu vatandaşa vereceğiz. Ayrıca zaten doğrudan kendileri de verebilir. Neden rakamları 830 TL’ye kadar çıkartıyorsunuz. Bunu yaparken amaçları nedir bilmiyorum” dedi.

HODRİ MEYDAN
Başkan Şenol, AK Partili Kaya’nın “teklifimizi kabul et” çağrısına “ortada bir teklif yok” yanıtını verirken “hodri meydan”  açıklamasında bulundu. Şenol, “Sayın Atilla Kaya’yı açık oturuma davet ediyorum. Yüz yüze herkesin huzurunda konuşalım. Sarnıç Meydanı’nda açık oturum yapalım. Binlerce insan da gelsin. Kim yalan söylüyor ortaya çıkacak. Ben belgeleri, evrakları alıp geleceğim. Her şeyi orada konuşalım ki bu mesele halkın gözünün önünde gerçekleşsin. İstedikleri kişileri de yanlarında getirsinler. Hatta milletvekillerinden takviye de alabilirler. Böyle mantık olmaz. Kimsenin Sarnıç halkını siyasi tercihleri nedeniyle cezalandırmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Başkan Şenol, Sarnıç’ta binlerce insanın mağduriyetinin istenilmesi halinde TBMM’de çıkartılacak bir torba yasayla halledilebileceğini de sözlerine ekledi. 

 
Akın İpek davasında flaş gelişme!
 
CHP'li Beko: İşçiyi işten atmak sosyal bir cinayettir!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tümer Gezgin 6 Aralık 2018 Perşembe 23:00

Sarnıç yolları köstebek yuvası, Piknik alanı ve göletin hali içler acısı, beton santralleri ortalığı maf etmiş, trafik her akşam ve her sabah kilit,pazar yerimizin üstü hala kapanmadı, mezar yerimiz tüm izmire açık kendimiz başka mezarlara gitmek zorunda kalıyoruz... Belediye Başkanımız bizi hatırladı. Hiç samimi değilsin Başkan.

Yorumu oyla      12      5  
Gamze Gül 6 Aralık 2018 Perşembe 15:44

AKP gündem değiştiriyor diye yazan kardeş. Bizi CHP ile karıştırıyorsun. sıkışınca gündem değiştirmek, yalan ve iftira atmak, icraat yapmadan seçimden seçime klavye kahramanlığı yapmak ancak sizin işiniz. İZMİR CHP belediyeciliği yüzünden hala köy.

Yorumu oyla      30      6  
Sarnıçlı 5 Aralık 2018 Çarşamba 18:05

Ah Bazmi Yılmaz ah hep senin yüzünden oldu bunlar çözmüş gösterip afat olmak İçin yaptın bunları inşallah aday olursun bizde tepkimizi sandıkta gösteririz

Yorumu oyla      10      28  
ahmet 5 Aralık 2018 Çarşamba 15:54

İzmir deftedari ile belediye başkanı görüşülerek hazine arazileri belediye üzerinden düşük değerle halka teslim edilecekti.Bu devirlerin yapılabilmesı için belediye başkanı çalışmaları hemen başlatacağının sözünü vermişti.Sormak istiyorum bugüne kadar hazine arazileri için belediye başkanı ne yaptı?

Yorumu oyla      25      13  
Sarnıç lı 5 Aralık 2018 Çarşamba 14:35

Bu Akp gündem değiştirmek için her yola başvuruyorlar. Fakat güneş balçıkla sıvanmaz. Bakın B.şehir adayınız Denizli' de başkan iken ne yapmış;!Zeybekci okullara kitap hediye etmiş, ancak Atatürk’ün portresini ve İstiklal Marşı’nı çıkartıp kendi fotoğrafını koyduğu kitaplara Valilik ve Milli Eğitim onay vermişti.Biz İZMİR' liler samimiyet özürlü olduğunuzu her zaman her yerde söyleyeceğiz.

Yorumu oyla      21      23  
.. 5 Aralık 2018 Çarşamba 14:11

onların diğer partilerle veya suçladıkları ile karşılıklı herkesin gözü önünde açık oturuma katılma cesaretleri yok.. onlara ayarlanmış yandaş basın karşısında belirlenen sorularla gidilecek ki ne güzel cevap verdik diyebilsinler..

Yorumu oyla      19      29  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den 'kamera' açıklaması: Kural koyan değil uygulayan tarafız
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlara ...
Dünya turizmi fuarizmir’de buluşuyor
12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi, 38 ülke ve 48 ilden ...
Başkan Bakıcı’dan parti içi rakiplerine: Bel altına vurmasınlar!
Selçuk Belediyesi’nin AK Partili Başkanı Bakıcı, 2019 yılında yapılacak ...
 
Konak'ta Dario Moreno’ya 50’nci yıla özel anma
İzmir sevdalısı sanatçı Dario Moreno, ölümünün 50. yılında doğup büyüdüğü ...
İzmir'de 'Millet kıraathanesi' tartışması: O pankart buhar oldu!
Karşıyaka Belediyesi, Kordon’da demirli bulunurken bakıma alınan ve restorasyonun ...
Kavaklıdere Mahallesi meydan ve parka kavuştu
Bornova Belediyesi Kavaklıdere Mahallesi’ndeki vatandaşların en önemli ...
 
Hem muhtaca hem üreticiye destek
Her yıl ihtiyaç sahibi ailelere erzak paketi dağıtarak dayanışmanın güzel ...
İzmir'in zeytin kokulu parkı açılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir’deki 40 dönüm alan üzerine kurduğu ...
Bornova’da ‘fiziki’ atak
5 yılda yaklaşık 200 Milyar TL bütçe ayrılan Bornova Belediyesi Fen İşleri ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva