HABERLER>POLİTİKA
27 Şubat 2020 Perşembe - 14:33

İzmir siyasetinde 'üniversite' kapışması!

Demokrasi Üniversitesi kampüsü planlarına Karabağlar Belediyesi tarafından açılan dava sonucunda yürütmeyi durdurma kararı çıkınca AK Partili Kaya, Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nu hedef aldı. Kaya, “Kına yak Selvitopu, kına yak! Bir kentin kaderiyle oynadın, Karabağlar'ın üniversite kenti olmasının önüne set çektin, ilçe insanının hayallerini kararttın" dedi. Başkan Selvitopu, AK Partili Kaya'ya ise "üniversiteye değil konuta dava açtık" yanıtını verdi. Öte yandan topa CHP İl Başkanı Deniz Yücel de girdi.

İzmir siyasetinde  üniversite  kapışması!

EGEDESONSÖZ- İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin Karabağlar Uzundere’de yapılacak kampüs alanına ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan planla ilgili tartışmalı süreç devam ediyor.  Uzundere TOKİ konutlarının arka kısmında mülkiyeti hazineye ait 80 hektarlık arazide planlama yapılmıştı. Onaylanan imar planının 38 hektarlık kısmı üniversite alanı olarak ilan edilirken geriye kalan alanda toplu konut inşaat alanı yapılacağı belirtilmişti. Karabağlar Belediyesi, üniversite alanına konut yapılmasına karşı çıkarak plana dava açtı. Bilirkişi raporlarının ardından mahkeme, planla ilgili iptal kararı verdi.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, dava açan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nu hedef aldı. İzmir 1’inci İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verirken sosyal medya hesabından açıklama yapan AK Partili Vekil Kaya, Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkan Selvitopu’na ‘Kına yak’ diyerek seslendi.

KINA YAK SELVİTOPU!
Kaya şunları söyledi:

İzmir Demokrasi Üniversitesi'nin kampüsü için Karabağlar'da belirlenen alanın planlarına karşı, CHP'li Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu tarafından açılan davada karara varıldı.

İzmir 1. İdare Mahkemesi'ndeki 2019/1027 esas sayılı dava neticesinde, yürütmenin durdurulması kararı çıktı.

Kına yak Sayın Muhittin Selvitopu, kına yak! Bir kentin kaderiyle oynadın, Karabağlar'ın üniversite kenti olmasının önüne set çektin, ilçe insanının hayallerini kararttın. Kına yak, eserinle gurur duy!

Biz üniversitesiyle, spor tesisleriyle, sosyal donatı alanlarıyla Karabağlar'ı marka kent haline getirmek istiyoruz. Karabağlar'a bir gelecek vizyonu çizmeyi hedefliyoruz. Siz ise Karabağlar'ı varoş görüyor, ilçenin büyük yatırımları almaması için engellemelerde bulunuyorsunuz.

Belediye Başkanı olduğu kentin gelişmesini istemeyen, yatırımları engelleyerek Karabağlar'a en büyük kötülüğü yapan Sayın CHP'li Muhittin Selvitopu, tarih seni affetmeyecek! Bunu sakın unutma.

Ve yine şunu unutma, istediğin kadar engellemeye çalış, istediğin kadar önümüze set çekmeye gayret et, Karabağlar'ın kalkınmasını ve gelişmesini engelleyemeyeceksin.

SELVİTOPU'NDAN YANIT: ÜNİVERSİTE DEĞİL KONUT İPTAL OLDU!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu mahkeme tarafından planları iptal edilen üniversite alanına ilişkin açıklama yaptı. Selvitopu, “Burada mahkemenin iptal ettiği alan üniversitenin inşaat alanı değil üniversite alanı içindeki toplu konut projesi alanıdır. Biz üniversiteye karşı değiliz. Mahkeme doğru olan kararı vermiştir” dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya’nın sert tepki gösterdiği yeni mahkeme kararı ile ilgili Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’ndan açıklama geldi. Selvitopu, üniversitenin değil konut planının iptal edildiğini söyledi.

Egedesonsöz’e konuşan Başkan Selvitopu, “Mahkeme kararında ‘planın üniversite alanı dışında kalan kısmı’ diye bir tanımlama var. Bizim açtığımız dava sonucunda mahkeme üniversite alanına ilişkin bir iptal vermedi. İçinde konut yapılmasına karşı çıktı. Mahkeme kararı bizi haklı buldu. Biz, alanın tamamının yani 80 hektarlık arazinin bütününün üniversiteye ayrılmasını istedik. Üniversite alanı içinde konut projesinin yapılmasına itiraz etti. Müteahhit mantığında kat karşılığı üniversite projesi yapılmaz” dedi. 

YÜCEL DE TOPA GİRDİ

Üniversite planlarıyla ilgili mahkeme kararı sonrası topa CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de girdi. Yücel, AK Parti Milletvekili Kaya’ya yüklendi. “İzmir halkını böyle ucuz çarpıtmalarla kandıramayacağınızı artık öğrenin” diye seslenen Yücel, “Gerçek şu ki; Karabağlar belediyemiz, Üniversite yapımı için ayrılan araziyi bölmenize ve konut alanı olarak değiştirmenize karşı açtığı davada, yürütmeyi durdurma kararı aldırdı. Karar, üniversite alanı için ayrılan arazinin bölünmesine ve konut yapılmasına karşı alınmıştır. Dava sonucu Üniversite yapılacak alan korunduğu gibi, arazinin tamamına üniversite yapılabilecektir. Deprem toplanma alanlarına gökdelen diken AKP kafasının, üniversite için ayrılan alana da göz dikmiş olması bizleri şaşırttı mı? Hayır! Sayın Atilla Kaya arazinin tamamına Villa, Gökdelen, AVM değil de, Üniversite yapılması için Karabağlar belediyemizin verdiği mücadeleden neden bu kadar rahatsız oldu bilmiyoruz.  Ama şunu iyi biliyoruz ki, siz ağzınızı da bozsanız, hakaret de etseniz belediyelerimiz İzmirlinin malını sizden korumaya, ranta peşkeş çekilmesini engellemeye devam edecek. Sizin duruşunuza bir isim koymak zor ama bizim duruşumuza “İzmir duruşu” deniyor” dedi.

Bu kez Yücel’e yanıt veren Kaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Anlaşıldı Deniz Yücel yarın, size hukuk, belediye başkanınıza da planlama dersi vereceğiz. Görüşmek üzere” ifadelerini kullandı.

 

 
Gruşçu, konsey için Başkan Soyer’e seslendi: İade-i itibar istiyorum!
 
Başkan Eriş’ten istihdam çıkışı: Eskiden ‘teyzenin oğlu yok mu?’ derdik ama şimdi…
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
halk 27 Şubat 2020 Perşembe 17:45

başkanım bunları muhatap bile almayın biz kimin ne oldugunu cok iyi biliyoruz

Yorumu oyla      11      6  
TLG 27 Şubat 2020 Perşembe 17:22

Sayın başkan çözüm değil çözümsüzlük üretiyor. kat karşılığı üniversite yapılmaz diyor peki bu üniversite yapılması için kaynak nasıl sağlanır? varsa fikri söylesin, belediye bütçesiyle veya bağışlarla yapılacak değil herhalde.

Yorumu oyla      3      14  
vatandas 27 Şubat 2020 Perşembe 17:09

ne olacak bunlarda para yok kkonut karşılıgı ünüvrsite yapacaklar sonrada eyy izmir size ünüversite yaptık dicekler..............tıpkı gecmedigimiz köprülerdeki geçiş paralarını ödedigiz gibi bunuda hiznet diye bize lütüf buyurcaklar yemez burası İZMİR

Yorumu oyla      12      6  
yorumcu 27 Şubat 2020 Perşembe 16:50

Bahsi geçen alan 80 hektarlık Üniversite alanı. Karabağlar Belediyesi 80 hektarın tamamının üniversite alanı olmasını istiyor. İktidar ise bu alanın 42 hektarının konut bölgesi olması yönünde plan yapıyor. Karabağlar Belediyesi bu 42 hektarlık konut alanına dava açıyor, üniversite alanına dava açmıyor. İşin özeti şudur: Üniversiteyi bir kampüs olarak ilçesinde isteyen Karabağlar Belediyesi ve Başkanı bir tarafta, 42 hektarlık konut alanının rantını yemek isteyen kesim diğer tarafta...

Yorumu oyla      13      5  
izmirli 27 Şubat 2020 Perşembe 16:49

başkanım boş ver güneş balçıkla sıvanmaz...biz bu zatların ülkeyi yıllardır nasıl travma yaşattıklarını herkes görüyor bunlar son çirpınışlar

Yorumu oyla      12      6  
27 Şubat 2020 Perşembe 16:08

Yürütmeyi durdurma kararı verilmiş. Bu tip kararların niye verildiği de bellidir.

Yorumu oyla      3      5  
yorumcu 27 Şubat 2020 Perşembe 15:58

Karabağlar Belediyesi ve Başkanı üniversite arazisine dava açmamıştır. Bahsi geçen alan 80 hektarlıkbir alandır. İktidar buranın 38 hektarını üniversite geri kalan 42 hektarını ise konut yapmak istemektedir. Karabağlar Belediyesi bu 42 hektarın da üniversite alanı olması gerektiği yönünde dava açmıştır. Mahkeme kararı da bu 42 hektar için verilmiştir. Geri kalan alan zaten üniversite alanıdır. Sayın Muhittin Selvitopu üniversiteyi bir kampüs olarak ilçesine kazandırmaya çalışan bir Belediye Başkanıdır. Buradaki serzenişin sebebi ise 42 hektarlık konut alanının rantını iktidarın yiyemeyecek olmasıdır.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gruşçu, konsey için Başkan Soyer’e seslendi: İade-i itibar istiyorum!
İzmir Kent Konseyi eski Başkanı Çağrı Gruşçu, Cumartesi günü gerçekleşecek ...
Başkan Taş’tan mesaj yağmuru: İktidar olmak dışındaki hiçbir savaşa girmem!
CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş, “Örgütümü de kucaklayarak, dışarıda CHP’ye ...
'Süre dolunca TSK görevini yerine getirecek'
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İdlib'deki rejim saldırılarına ilişkin 'Bütün ...
 
Bülent Arınç: KHK'lılar dağa mı çıksın?
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve TBMM eski Başkanı Bülent ...
Deprem adımı: Büyük İstanbul planı hazırlıyoruz
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olası büyük İstanbul depremi için büyük ...
CHP'li Serter’den bakanlara 'Corona virüs' sorusu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Bedri Serter, dünyaya ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Ne çabuk unutuyoruz!
Mehmet KARABEL yazdı... Ne çabuk unutuyoruz!
Batur'dan Lider'e açılış daveti
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ...
İYİ Partili Kırkpınar’dan Yücel’e tebrik ziyareti
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar yeniden il başkanı seçilen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva