HABERLER>POLİTİKA
8 Mart 2021 Pazartesi - 15:08

AK Partili Kaya, görselleri paylaştı: Mahkeme kapısında yatsan da yapacağız!

AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Karabağlar'da üniversiteyi de 750 TOKİ konutunu da yapacaklarını belirterek, Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'na seslendi: "Karabağlar'ın makus talihi değiştireceğiz. Mahkeme kapısında yatsan da, yatıp kalksan da biz orada 750 hak sahibinin evini 420 bin metrekare alanda inşa edeceğiz. Kalan alan da üniversite kampüsü olacak."

AK Partili Kaya, görselleri paylaştı: Mahkeme kapısında yatsan da yapacağız!

EGEDESONSÖZ - AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, SonSöz TV’de yayınlanan programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Programın gündemin Karabağlar'da yapılması planlanan üniversite alanı planlaması vardı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geçtiğimiz günlerde alanla ilgili yeniden bir planlama yapmıştı. Karabağlar Belediyesi’nin üniversite alanına TOKİ konutu yapılması gerekçesiyle dava açmasının ardından revize edilen planda alanın bir bölümünde 750 konut yapılacağı açıklanmıştı. Yine alanın bazı bölümlerine anaokulu, ilkokul, ortaokul statüsü verilirken üniversite için ise yüzde 50'lik bir alan ayrılmıştı.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise daha önce mahkeme tarafından veto edilen plandan pek bir farkının olmadığını söyleyerek “Biz hala söz konusu alanın tamamen üniversiteye ayrılması görüşünde ısrarcıyız” demişti.

Kaya, programda yaptığı açıklamada Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nu hedef alarak "Mahkeme kapısında yatsanda, yatıp kalksan da biz orada hem üniversiteyi, hem de 750 hak sahibinin konutunu yapacağız" diye çıkıştı. Selvitopu'nun, 420 bin metrekarelik alana konut inşa edilmesini istememesini anlamakta zorluk çektiklerini belirten Kaya, "380 bin metrekarelik alana da üniversite kampüsü oluşturulması öngörülüyor. Bunun neresi yanlış?" dedi. Görselleri paylaşan Kaya, eleştiri oklarını Başkan Muhittin Selvitopu ve CHP Milletvekillerine yöneltti.

KARABAĞLAR'IN ÜNİVERSİTESİNE VE VATANDAŞLARIN EV SAHİBİ OLMALARINA KARŞILAR
Mahmut Atilla Kaya, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun, yeni planla ilgili olarak “Planda değişiklik yok” iddiasına yanıt verdi:

"“Ona göre değişen yok. Değişen olmaz mı? Muhittin Selvitopu’nun ve milletvekillerinin iddiaları ki biliyorsunuz bu noktada koro halinde geliyorlar, Selvitopu’nu desteklemek için. Dolayısıyla CHP’nin İzmir’de Karabağlar’da bir üniversiteye nasıl karşı olduğunu ve dar gelirli vatandaşlarımızın TOKİ konutlarına sahip olmasına nasıl karşı olduğunu gösteren, bütün yapısıyla yaptığı sistematik bir çalışma. Biz bir açıklama yapıyoruz, Cumhuriyet Halk Partili milletvekilleri sırayla her biri gerçek dışı, olaydan çok uzak bir şekilde konuşuyor. Kimisi diyor ki ‘Kura çekilmedi’, kimisi diyor ki ‘Umut tacirliği yapılıyor.’ TOKİ’nin kurası 2020’nin Şubat ayında çekilmiş, Karabağlar’da yaşayan 750 vatandaşımız bu binalardan hak sahibi olmuşlar. Karabağlar dışından kimse olmayacak. Ne kuradan haberleri var, ne başka bir şeyden. Biri diyor ki, referandum yapılsın, ona çok gülüyorum. 31 bin kişi başvurmuş, 31 bin aile demektir. Kıstası taşıyan herkes başvurmuş ama Cumhuriyet Halk Partili vekilin de belediyenin de haberi yok. Bir programda, ‘Bu işi dar gelirliye sonradan çevirdiler’ diyor. Ya 2018’de bunun planı ilan edilmiş, 2020 Şubat ayında kurası yapılmış ama o şehrin belediye başkanının dar gelirli vatandaşlarının bu noktada katıldığı 30 bin ailenin kurası olduğundan dahi haberleri yok. Ne  kadar yazık. Cumhuriyet Halk Partisinin adından sadece halk kaldığının, halkla ilgili bir derdi olmadığını gösteren en önemli örneklerden biri bu. Konut ihtiyacı yok, diyorlar ama 31 bin dar gelirli aile müracaat etmiş. Karabağlar’da hala konut ihtiyacı yok diyorlar, dar gelirli vatandaşların böyle bir talebi yok diyorlar. O kadar uzaklar ki konuya. Sadece zengin mahallelerinde gezmekten dar gelirli vatandaşlarımızın dertlerini unutmuşlar, Cumhuriyet Halk Partisi’nin temel yanlışı bu. Bu çok açık, sosyal demokrat halkçı parti 3 bin, 5 bin, 30 bin yapın demesi lazım ama bunlar 750 kişinin umutlarına karşı. İnsanların umutlarından ne istiyorsunuz?"

BİZİM HAYALİMİZDE, MODERN BİR KARABAĞLAR VAR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini hatırlatarak “Karabağlar’ın hali kabul edilebilir mi?” diyen Kaya, “İnsanların kaderi midir, değildir ya! Değiştireceğiz Karabağlar’ın makus talihini. Muhittin bey, isterse mahkemenin önünde yatsın, yatsın kalksın orada biz hak sahibi olan 750 kişiye konutlarını yapacağız.  420 bin metrekarelik alana TOKİ konutu, kalanına da kampüs yapılacak. 3, 4, 5 katlı konutlar yapılacak burada. Burası zaten TOKİ’nin yeri, Uzundere’deki TOKİ konutlarının hemen alt tarafında, dar gelirli ve dezavantajlı gruplar için yapıyoruz. Karabağlarda kimlere ihale verdiklerini biliyoruz. bu konutlara dar gelirli vatandaşların oturmasını istemiyorlar. Burası 800 dönüm. Bizim hayalimiz modern Karabağlar. Elmayla armutu konuşuyoruz şu anda. Kentsel dönüşüm nedir? Arsa sahibi ve tapu sahibi insanların evinin yenilenmesi. TOKİ konutları ise 1 metre yeri olana yapılmıyor. Bu bir kentsel dönüşüm işi değil. ikisi farklı şey, İzmirlinin aklıyla oynamaya çalışıyorlar. Bu kendisine anlatıldı, hem de bakanlıkta. Buradaki tavrının yanlış olduğu söylendi ama ‘bu kentsel dönüşüme zarar veriyor’ dedi. Burada ev sahibi olacak insanların Karabağlar’da yeri yok ki zarar versin kentsel dönüşüme. Biz TOKİ konutlarını da yapacağız, üniversiteyi de. Konak tünelinde de, Göztepe Stadında da yaşadık bunları biz, idmanlıyız. Bunlar engellemek için mahkeme mahkeme dolaştılar ama biz yaptık. İnşallah Eylül’de 2 bin 500 öğrencimiz eğitim görecek orada, biz orada geçici kampüs kurduk, haberleri yok."

KARABAĞLAR'DAN GEÇERKEN UTANÇLARINDAN KAFALARINI KALDIRAMIYORLAR
"Kafeteryalarına kadar yaptığımız geçici bir yapı var Karabağlar’da, sınıflar bitti. Ama bunlardan ne belediye başkanının ne de milletvekilinin haberi var. Karabağlar'dan geçerken utançlarından kafalarını kaldıramıyorlar. Bu şehre yakışıyor mu? Burası İzmir. Kentsel dönüşümün, üniversitenin siyaseti mi olur? Kendilerine her şey izah edildi. Bakanlık bizim hiçbir şeyde görüşümüzü almıyor dedi ama ben resim resim koydum bakanlıkta, Selvitopu’nun görüşmelerini. Buca ve Konak, onun bakanlıkla görüştüğü kadar görüşmüştür. Türkiye’de en çok bakanlıkla görüşen belediye Karabağlar’dır. Karabağlar’ın büyümesini gelişmesini istemiyorlar. Buca’dan sonraki en büyük ilçede de sinema salonu yok. Karabağlar gelişirse Cumhuriyet Halk Partisi orada hüküm süremez, biliyorlar. Depremden hemen sonra burada çağrı yaptım, bırak artık inadı, gel beraber yapalım, dedik. TOKİ'ye karşıyım diyorlar, büyük ihtimal yanlış bilgilendirdi Belediye başkan yardımcısı... Çünkü Selvitopu o sıralar koronavirüs sebebiyle toplantıya katılamadı.  Kentsel dönüşümün ne olduğunu TOKİ’nin ne yapacağını biz anlattık kendisine. 540 hektarlık alanda adamın tapusu var mı?"

SELVİTOPU, TOKİ İŞBİRLİĞİYLE UCUZ, NİTELİKLİ KONUT ÜRETİMİ YAPACAĞIZ, VAADİNDE BULUNDU
AK Parti Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'na eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü

"CHP’nin seçim bildirgesi 2018... İlçe başkanımız bunu Selvitopu’na gönderecek. Ne kadar havadan vaatlerde bulunduklarına bakın; ‘Kamu elindeki arazilerde öncelikli olarak TOKİ ve belediyelerimizin işbirliği ile ucuz ve nitelikli konut üretimi yapacağız’ demişler. Neye karşı çıkıyorsunuz kendi seçim beyannamenizde var,  şimdi yaptırmayacağız diyorsunuz. Vatandaşımızın aklıyla alay ediyorlar. Onlar konuşuyor, biz yapıyoruz. Neye karşısınız, şimdi söyleyin? Benim Karabağlar’daki dar gelirli 750  vatandaşımın TOKİ ile konut sahibi olmasına mı? TOKİ’yi oraya sokmayacağız diyorlar ama kendi seçim beyannamelerinde var. İlçe başkanımız ve meclis üyelerimiz bunu Selvitopu’na iletecekler. Cumhuriyet Halk Partili milletvekilleri de sanırım bunları unuttular, onlar da ne diyordu? ‘Konut yaptırmayacağız, TOKİ’yi oraya sokmayacağız, TOKİ’nin rant işlerini yaptırmayacağız.’ Her şey ortada işte"

 
Kadına karşı şiddette yeni adım: Komisyon kurulacak
 
O vahşetin ardından sıcak gelişme: Detayları anlattı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Recep Taş 10 Mart 2021 Çarşamba 06:55

Sayın vekilim. İnşallah Karabağlar toki de yaşayacak 750 hak sahibinin akıbeti de Ayrancılar 315 konut sahipleri gibi olmaz. Çünkü hala foseptik çukurları na mahkum edildik. Kanalizasyon yapılmadan konut teslimleri yapıldı. Vidanjör parası vetmekten anamızağladı. Şuan muhatap yok belediye tokiye toki belediye ye atıyor. Buyurun gelin misafirimiz olun ve rezilliği görün. Sizler bişeyler yapmak için elbette çırpınıyor sunuz. Takdir ediyorum. Ama birileri sabote etmek için uğraşıyor ve de başarıyorlar da. Lütfen denetleyin yerinde görün. Sorumlulara hesap sorun.

Yorumu oyla      2      3  
seferis 9 Mart 2021 Salı 11:28

' TOKİ 'nin kurası 2020'nin Şubat ayında çekilmiş , KARABAĞLAR'da yaşayan 750 hak sahibi vatandaşımız bu binalardan hak sahibi olmuşlar, KARABAĞLAR dışında kimse olmayacak ' bu sözler Sn.Mahmut Atilla KAYA'nın oysa aynı dönemde TOKİ 'nin SEFERİHİSAR 'da 1.000 konutluk kura çekiminde de İzmir'in bütün ilçelerinden vatandaşların katılımı uygun görülmüş sonuçta SEFERİHİSAR 'da ikamet eden vatandaşların hak sahibi oranı 1.000 konutun % 5 ini bile bulmamaktadır. Onun için İzmir de TOKİ kuaraları sadece o ilçedeki vatandaşlara tanınan bir hak olmayıp İzmir 'in 30 ilçesinede konut kuralarına katılım hakkı verilmiştir.Bunun tek istisnası Çeşme 'de yapılmıştır '20.12.2015 Yeni Asır Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Çeşme Reisdere'deki bin 75 toplu konut projesini kamuoyuna tanıttı. Projenin, vatandaşların Çeşme Kaymakamlığı'na yaptığı başvurularla hayata geçtiğini hatırlatan Turan, "Hedef kitle, alt ve orta gelirliler. Konut talep edenleri, yakın zamanda kurayla noter huzurunda belirleyeceğiz. Konutlardan hak sahibi olmanın şartı, toplam hane gelirinin 3 bin 200 liranın altında olması gerekiyor. Ayrıca hiç konutu olmayacak, 5 yıl Çeşme'de yaşıyor olma şartı var ya da nüfusa kayıtlı olması gerekiyor. Dışarıdan birisi buradan daire alamaz" dedi.' Nereden nerelere geldik.Acı gerçekler.,Duyurulur

Yorumu oyla      2      3  
8 Mart 2021 Pazartesi 20:03

Bu evler mi "garibana" verilecek? Kaç taksitle, 500 yıl vadeli mi? Karabağlar gelişirse oy alamazmış? Karşıyaka gelişmemiş bir ilçe mi ki yüzde 70 oy alınıyor?

Yorumu oyla      2      3  
Müjde(!) 8 Mart 2021 Pazartesi 17:15

540 hektarlık dönüşüm projesi bitti; şimdi sıra buraya geldi. Belediye başkanı konut yapacak yer çok, burası komple üniversite olsun diyor; buna karşılık verilen cevap ise; üniversiteye karşılar, vatandaş konut sahibi olmasın istiyorlar :) 540 hektardaki gecekonduları yıksan, devasa bir alan ortaya çıkıyor; al sana konut alanı. Kültürpark kadar bir yer hem orman, hem konut hem de üniversitesi için yeterli mi? ODTÜ Kampüsü 4500 hektar, ormanı da katarsan 7500 hektarı geçiyor. Bu mantıkla zamanında kurulsaydı, bu alan büyük deyip TOKİ yapılırdı. TOKİ yapılmadı ama koskoca ormanı tıraşlanıp, kavga gürültü otoban geçirildi.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadına karşı şiddette yeni adım: Komisyon kurulacak
AK Parti Kadın Kolları kongresinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan Samsun'daki ...
Dosyası kesinleşti: Resmen ihraç edildi!
AK Parti İzmir eski İl Başkanı ve 24. Dönem Milletvekili Aydın Şengül’ün ...
CHP Buca’dan 8 Mart mesajı
CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde mesaj yayınladı.
 
CHP İzmir’den 8 Mart açıklaması: Şiddet kader değil kederdir!
Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanlığı tarafından, 8 Mart ...
Başkan Sürekli'den 8 Mart mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ ...
CHP İzmir'den 8 Mart mesajı
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle Cumhuriyet Halk Partisi İzmir ...
 
İzmir’in utanç raporu: Binlerce kadın devlete sığındı!
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, şiddetin önlenmesi, koruyucu ve ...
Bahçeli'den o fotoğraf için ilk yorum!
Geçtiğimiz günlerde Aydın'ın Nazilli ilçesinde 92 yaşındaki bir kadına ...
'HDP kapatılırsa 6 buçuk milyon insan cezalandırılır'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva