HABERLER>GÜNCEL
27 Ocak 2021 Çarşamba - 17:29

AK Partili Kaya duyurdu: Torbalı için hayatî proje yolda!

Yapımı 2017'de planlanan, 2018 yılında ihalesi gerçekleştirilen, ancak ihaleyi alan müteahhitin işi tasfiye etmesinden dolayı çalışmalarına bir türlü başlanamayan Torbalı Kemalpaşa Köprülü Kavşağı Projesi'nde sevindiren haber geldi. Karayolları Genel Müdürlüğü, 3 Mart 2021'de projesi hazır olan köprülü kavşak için yeniden ihale çıkacağını açıkladı. 

AK Partili Kaya duyurdu: Torbalı için hayatî proje yolda!

Daha önceki ihalenin iptal olmasına rağmen, AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın girişimleriyle, söz konusu kesimdeki alt yapı tesislerinin deplase çalışmalarını sonlandırmayarak sürdüren KGM ekipleri, yeni ihalenin hazırlık sürecini tamamladı. Karayolları Genel Müdürlüğü, 3 Mart 2021'de projesi hazır olan köprülü kavşak için yeniden ihale çıkacağını açıkladı. 

293 METRE UZUNLUKTA, ÇİFT KÖPRÜ YAPILACAK

Toplamda 293 metre çift köprüden oluşan projeyle birlikte Torbalı trafiği rahat bir nefes alacak. Günde ortalama 40 bine yakın aracın geçtiği kavşaktaki çalışmalar tamamlandığında, ulaşım daha güvenlik olacak, Torbalılılara konforlu ve güvenli bir seyahat imkanı sunulacak. Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, ihalenin ardından hızlıca yer tesliminin yapılarak çalışmalara başlanacağını, kısa sürede de köprülü kavşağın hizmete açılacağını söyledi. 

İHALE 35 GÜN SONRA, İNŞAAT ÇALIŞMALARI JET HIZIYLA TAMAMLANACAK

Daha önce ihale iptal olmasına rağmen Karayolları'nın alt yapı deplase çalışmalarının sona erdirilmeyerek devam ettirildiğini, böylece zamandan kazanıldığını belirten Kaya, "Söz konusu kavşakta, uçan yol olarak da bilinen köprülü kavşak düzenlemesi yapılması 2017'de planlanmıştı. İhalesi 2018'de yapıldı, yer teslimi gerçekleştirildi. Ancak o dönemki ihaleyi alan müteahhit işi yapamayıp tasfiye edince işe başlanılamadı. Tasfiye olan işlerde, yeniden ihaleye çıkılması için gerçekleşmesi gereken iş ve işlemler var. Müteahhitten kaynaklanan bu sıkıntının neticesinde Torbalılı hemşehrilerimiz mağdur oldu. Trafik yoğunluğu da günden güne arttı. Tabi biz o dönem ihalenin iptali ve işin tasfiyesine rağmen alt yapı deplase çalışmalarını devam ettirdik. Bu şimdi bizim için önemli kazanım oldu. İşin yapımında süreden tasarruf etmiş olacağız. 35 gün sonra ihale gerçekleşiyor. 3 Mart'ta ihale yapılacak ve ardından ihaleyi alan firmaya hızlıca yer teslimi yapılarak, projenin inşaatı başlayacak. Her aşamada olduğu gibi, inşaat aşamasında da takipte olacağız. İnşallah kısa sürede proje tamamlanacak ve başta Torbalılı hemşehrilerimiz olmak üzere, bu yoldan geçen herkesin kullanımına açılacak. Bu önemli proje için, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu'na, Karayolları Genel Müdürümüz Sayın Abdulkadir Uraloğlu'na, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

 
Türkiye'de aşı yaptıranların sayısı 1,5 milyonu geçti
 
İzmir'de taşan dere suları köprüyü yuttu!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Birgül 29 Ocak 2021 Cuma 18:52

Çok şükür ??torbalı için güzel günler çok yakın, ben bir vatandaş olarak yaşanacak gelismelere çok memnun oldum,yaşanacak güzel sakin mütevazı ilçedir torbalı.Belediye Olarak yani ilçeye sahip cikan kimse yok millet kendi kendine sahip çıkıyor dilerim??devletimiz burdada yasayan vatandaşları olduğunu hatrına koyar SAYGILARIMLA.

Yorumu oyla      2      3  
Cetin gonul 28 Ocak 2021 Perşembe 17:46

Helal olsun size o trafik karmaşasını çözerseniz çok iyi olacak şimdiden teşekkürler.

Yorumu oyla      2      3  
Hafız Şirazi 28 Ocak 2021 Perşembe 17:02

64 ilimizden daha fazla vergi geliri olan, ilçemizin basiretsiz siyasi temsilcileri yüzünden ; daha çok defa ihale edilir ...! Komik değilmi? Bir yerin değeri GSMH olan katkısıyla ölçülür. Anadolu''nun en ücra her yerinde alt geçit var. Elazığ gittim. şehir içinde 8_10 tane alt geçit var. Neyin bahanesidir bu...müteahhit kaçmış...partizan anlayış ile veriseniz sahtekar müteahhite tabiki kaçar... Kısaca ilçemizin GSMH katkısının 46 da birini geri verse bu ilçenin her durumu mükemmel olur...

Yorumu oyla      2      3  
Seyda 28 Ocak 2021 Perşembe 11:59

CHP belediye olarak başta olduğu sürece bir halt olmaz. AKP yaptığı sağlam binayı kullanmayıp depremde zarar gören eski binalarını boşaltıp tekrardan yeni bina çalışmalarına giren zihniyetten ne beklersiniz? Yıllardır izmir köy kaldı,kalmaya da devam edecek

Yorumu oyla      2      3  
Mehmet 28 Ocak 2021 Perşembe 11:42

Sokagimiza sicak asfatt dediler 5 ay ay beklilediler zift dokup ustune micir dosediler verilen soz uerine gelmedi noyle bir anlayis olmaz ancak fabrika sahalarina giden yollar sicak asfat yapildi ve yapoloyor belediye baskani cokmis bu kadar asfat yaptik diyor afis yaptiriyor hayrettttt adres ise torbali mah 5101 sok ve 5099 sok lar gelsinler gorsunler bakalim sayin fen isleri muduru baskan yardimcisi verdigi sozu yaziklar olsun yani kisacasi bunlar hocbir sey yapmazzzz saygilarimla

Yorumu oyla      2      3  
Emel Bilkin 28 Ocak 2021 Perşembe 11:11

Hem Tire Belevi yolunu hem de Torbalı kavşağını kullanan birisi olarak artık vaat istemiyor, icraat istiyorum. Ölüm yolu olarak bilinen Tire Belevi arasındaki 28 kilometrelik yol yıllardır tamamlanamayınca kusura bakmayın hiç bir söze inanasım yok.

Yorumu oyla      2      3  
izmir 28 Ocak 2021 Perşembe 09:36

şuraya buraya kavşak yapın diye yazıcam da, bu alan sığmaz :) izmir yol trafikde geri kaldı.

Yorumu oyla      3      3  
AHMET 28 Ocak 2021 Perşembe 08:35

BENZİNCİLERİ İKNA ETTİNİZ Mİ

Yorumu oyla      2      3  
Hami 28 Ocak 2021 Perşembe 08:01

Bir hasta için kalp neyse torbalı için o kavşağı yapmakta o torbalı in kalbi yerine gelecek bu kavşağı kim yaparsa yapsın hangi parti olursa olsun hem dua alacak hemde oy kazanacak bu vadandas rezillik çekiyor geç bile kalindi

Yorumu oyla      3      3  
Bülent ışık 28 Ocak 2021 Perşembe 07:42

Fetret çayı projesi ne oldu ?

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye'de aşı yaptıranların sayısı 1,5 milyonu geçti
Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında başlatılan aşı uygulamasının ...
İZBAN seferlerine fırtına engeli!
İzmir'de toplu ulaşımın bel kemiğini oluşturan İZBAN seferlerinde fırtına ...
İzmir'de bir mahalle atıl bırakılan binadan şikayetçi!
Konak ilçesi Güneşli Mahallesi'nde etkili olan fırtınada atıl durumdaki ...
 
'PKK'nın eylemleri 5 yılda yüzde 54 azaldı'
Bolu'da konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütü PKK ile ilgili ...
Sahte içkiden bir ölüm daha!
Amasya'nın Merzifon ilçesinde iddiaya göre sahte içkiden zehirlenen M.Ş. ...
Otomobil hurdaya döndü, şoför yara almadı
Bursa'nın İnegöl ilçesinde, sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil takla ...
 
Şiddetli fırtına balıkları karaya fırlattı!
Antalya'da dün akşam saatlerinde başlayan yağış, gece saatlerinde kuvvetli ...
Polis memuru ve öğretmen eşi evde ölü bulundu
Erzincan'da polis memuru ile öğretmen eşi evlerindeki mutfakta ölü bulundu. ...
Soma Davası'na Yargıtay vetosu: Cezası 22 yıla iniyor!
2014'te Soma'da 301 işçinin can verdiği maden kazasına ilişkin Yargıtay ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva