HABERLER>POLİTİKA
8 Eylül 2019 Pazar - 13:51

AK Partili Kaya’dan stat çıkışı Yükselişi önleyemeyecekler!

AK Parti İzmir Milletvekili Atila Kaya Göztepe Statı, yeni projeler ve tartışma yaratan spor tesisleri hakkında açıklama yaptı. Kaya, Torbalı’daki tesis projesinin engellendiğini söylerken, “Göztepe'ye destek vermeye çalışan belediye başkanlarına bile düşman oldular. Göztepe'nin maçına gelen hangi belediye başkanı varsa bu dönem aday göstermediler”dedi.

AK Partili Kaya’dan stat çıkışı  Yükselişi önleyemeyecekler!

EGEDESONSÖZ-  Yerel seçim sonrası AK Partili Torbalı eski Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ile CHP’li yeni Belediye Başkanı İsmail Uygur arasında yaşanan Göztepe Spor Kulübü’ne ait altyapı spor tesisleriyle ilgili gerilimli süreç devam ediyor. Başkan Uygur, protokolü iptal ederken meclis kararında imzası bulunanlar ve tahsis işlemime imza atanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. 

Konu yargıya giderken AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya yeni açıklamalarda bulundu. Kaya, Göztepe’nin Yalı’da yükselen yeni projesinin son halinin görüntülerini paylaştı. Kaya, CHP’nin Göztepe’ye destek veren bazı başkanları aday göstermediğini söyledi. Kaya’nın dikkat çeken açıklamanın ardından, “Göztepe yönetimi protokolü iptal eden belediye yönetiminin kararını mahkemeye taşıdı” ifadelerini kullandı.

İşte açıklamalar: 

13 Haziran 2017'de, AK Partili Torbalı Belediyesi, ilçenin Pancar Mahallesi'nde bulunan belediyeye ait 103 bin 271 metrekare taşınmazı Göztepe Spor Kulübü'ne intifa hakkı sözleşmesi ile beraber tahsis etme kararı aldı. Bu araziye Göztepe Spor Kulübü devasa bir tesis yapacaktı.

AK Partili Torbalı Belediyesi tarafından tahsisi yapılan bu arazide yükselecek tesislerde, Göztepe'ye ait 8 adet futbol sahası, 2 adet tenis kortu, 2 adet basketbol sahası, yarı açık yüzme havuzu, kafeterya, sosyal alanlar, eğitim binası, sporcu konaklama alanları yer alacaktı.

5 Ağustos 2017 tarihindeki Torbalı Belediye Meclis Toplantısı'nda, Göztepe Spor Kulübü'ne tahsis edilecek arazi ile ilgili oylama yapıldı. Tahsis kararı, AK Parti ve MHP'nin 'evet', CHP'li üyelerin ise 'hayır' oyuyla geçti. 

13 Kasım 2017 tarihinde, AK Partili Torbalı Belediyesi ile Göztepe Spor Kulübü arasında, altyapı tesisinin kurulacağı alanın tahsisine ilişkin protokol imzalandı. Aynı gün, tesislerin projesi de görücüye çıktı ve lansmanı yapıldı. 

Göztepe'nin geleceğini kurtaracak tesisler, İZBAN Pancar İstasyonu'na yürüme mesafesinde olmasıyla, Adnan Menderes Havalimanı'na 15 dakika uzaklığıyla, hem konumu hem de arazi yapısının uygunluğuyla örnek bir kompleks olarak göze çarpıyordu. 

AK Partili Torbalı Belediyesi'nin tahsis kararının ardından birçok şey yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, İzmir Valiliği harekete geçti ve arazi 'kamu yararı kararı' alınarak gerekli plan tadilatlarıyla tesis yapımına uygun hale getirildi. 

Her şey Göztepe içindi, her şey Göztepe'ye güçlü bir gelecek inşa etmek içindi. Herkes seferber olmuş ve Göztepemiz'in geleceğini kurtaracak bu projenin hayata geçmesi için canla başla çalışıyordu.

Projeyi hazırlayan Göztepe Spor Kulübü, gerekli plan tadilatlarının yapılmasıyla birlikte da yapı ruhsatını almak için harekete geçti. AK Partili Torbalı Belediyesi de kulübün başvurusuna olumlu yanıt vererek yapı ruhsatını verdi. Proje ile hem Göztepe, hem de Torbalı kazanacaktı.

31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerden sonra ise bambaşka bir süreç yaşanmaya başlandı. Bu tarihte Torbalı'da belediye yönetimi el değiştirmiş, ilçe artık CHP'li bir belediye başkanı tarafından yönetilmeye başlanmıştı. 

13 Haziran 2019 tarihinde, CHP'li Torbalı Belediyesi AK Parti döneminde Göztepe'ye verilen arazinin tahsis kararını iptal etti. Kararı, belediye meclisinde AK Partili ve MHP'li üyelerin muhalefetine rağmen, CHP'li üyeler oy çokluğu ile aldılar. 

CHP'li Torbalı Belediye Başkanı iptal açıklamasında gayet pişkince şunları söylüyordu, "Ruhsatı iptal ettik. Göztepe en fazla 2 ay kaybeder. Tekrar bir imar planı yapılır, ondan sonra arazi tahsis edilir..." (İmar durumunda hiçbir sorun olmadığı halde bunları söylüyordu) 

14 Haziran 2019 tarihinde yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı'nda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer ise, "Torbalı'daki arazinin Göztepe'ye verilmesini sağlayacağız. Göztepe'yi yarı yolda bırakmayacağız..." diyordu. 

Önce Göztepe'nin hakkını hukuksuzca gasp ettiler, ardından tepkiler üzerine çıkıp, "Düzelteceğiz, en fazla 2 ay kaybedersiniz, sizi yarı yolda bırakmayacağız..." dediler. 2 ay değil 3 ay geçti, olumlu tek bir adım atmadılar. 

Olumlu tek bir adım atmadıkları gibi, AK Partili Torbalı Belediyesi tarafından tahsis edilen arazinin tahsis kararının altında imzası olan AK Partili yöneticiler hakkında da Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundular. Evet, bunu da yaptılar. 

Ne CHP'li Torbalı Belediye Başkanı, ne de CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı bu işi çözme niyetinde değil. Amaçları zaman kazanmak ve bu arazinin üzerine yatmak. Ama şunu unutmasınlar, Göztepe'nin hakkını kimseye yedirmeyiz. 

Sanıyorum ki, CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer her işi olduğu gibi bu işi de "lay lay lom" olarak görüyor. Camiaya yabancıdır, pek bilmez, hatırlatayım; Herkes unutur ama Göz Göz unutmaz! 

Tek taraflı bu fesih işlemine ilişkin olarak, Göztepe Spor Kulübümüz gerekli hukuki süreci başlatmıştır. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Bu hukuksuz kararın yargıdan döneceğine inanıyorum. 

Ancak yeri gelmişken bir gerçeği de hatırlatmadan geçemeyeceğim. 20 senedir kenti yöneten CHP'li belediyeler Göztepemiz'e bir metre yer dahi vermemiş, bırakın destek olmayı her zaman köstek olmuşlardır. 

Göztepe'nin stadına karşı çıkan, davalarla engellemeye çalışan CHP'li belediyelerdir. Göztepe'ye AK Partili belediye tarafından verilen araziyi geri alan CHP'li belediyedir. Bu düşmanlığı hiçbir taraftarımız görmezden gelmemelidir. 

Öyle ki, kendi partilerindeki bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıdaki Göztepe'ye destek vermeye çalışan belediye başkanlarına bile düşman oldular. Göztepe'nin maçına gelen hangi belediye başkanı varsa bu dönem aday göstermediler. 

İstedikleri kadar düşmanlık yapıp, engellemeye çalışsınlar. Ellerinden geleni ardlarına koymasınlar, Göztepe'nin yükselişini önleyemeyecekler. İşte, engellemek için her şeyi yaptıkları yeni stadyumumuzun inşaatı bitmek üzere. O tesisler de yapılacak, bunu hep beraber göreceğiz.

 
Özel Harekat Müdürü'nü şehit eden 3 terörist öldürüldü
 
Efes Selçuk'un kurtuluşu törenle kutlandı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sarı Çizmeli Memed'A. 9 Eylül 2019 Pazartesi 10:58

Göztepe'nin yükselmek için senin buram buram "siyasi yatırım" kokan boş laflarına ihtiyacı yok... Gururla yazılmış geçmişine bakarsan Göztepe'nin zaten çoktan yükseklerde yer aldığını görürsün.

Yorumu oyla      7      5  
izmirli 9 Eylül 2019 Pazartesi 08:51

yav he he.. ne diyor bu arkadaş... muhalefet yapacak aklı sıra... seçme saçmalardan zırvalamaya devam... anlayın artık izmir'de yoksunuz olmayacaksınız..

Yorumu oyla      10      7  
Cenk Aral 8 Eylül 2019 Pazar 20:01

Torbali belediyesi kamuya ait bir araziyi ozel bir sirkete ( Goztepe Sportif A.s.) peskes cekilmesine izin vermeyerek bu hukuksuzlugun onune gecmistir..Malesef Istanbulda diger belediyelerde nasil bir usulsuzlukler yasanmis goruyoruz...

Yorumu oyla      10      8  
Gürkan 8 Eylül 2019 Pazar 15:45

Kamuya ait bir arazi, zengin bir iş adamının sahip olduğu bir futbol kulübüne tahsisi nasıl oluyor da "kamu yararı" oluyor? Üstelik bu işten belediyenin neredeyse hiçbir kazancı da yok. Kağıt üzerinde var gibi görünse de gerçekte yok. Gelirden pay verilecek denmiş de hangi gelirden? Ayrıca aynı kolaylıklar belediyelere de gösteriliyor mu? Mesela Opera İzmir inşaatı başlamadan önce arazide payı olan TOKİ de aynı kolaylığı sağladı mı? Alsancak garın önünden tramvay geçeceği için TCDD belediyeden kira istemedi mi? Metro ve İZBAN'da da aynı şekilde kira verilmiyor mu? Toplu ulaşım kamu yararı değil mi? Narlıdere Metrosu'nun inşaatının şantiyesi için karayollarına kira verilmiyor mu? Kamu yararı?

Yorumu oyla      9      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Eğitimde reformlara devam edeceğiz
Yeni eğitim-öğretim yılı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı ...
'Küresel oyalamalara izin veremeyiz'
MHP lideri Devlet Bahçeli Ertuğrul Gazi'yi anma etkinliğinde konuştu. ...
AK Partili Sürekli'den 9 Eylül mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir'in düşman işgalinden ...
 
CHP'li Polat'tan 9 Eylül mesajı
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir’in, 15 Mayıs 1919 ...
Soylu'dan beklenen kayyum açıklaması geldi!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Eğer ABD Fırat'ın doğusundaki devriye ...
CHP'li Sertel cezaevi kantin fiyatlarını Meclis'e taşıdı!
CHP İzmir Milletvekili Sertel, cezaevi kantinlerindeki fiyatların yüksek ...
 
CHP'li Serter uyardı: Ege'nin 'beyaz altını' yok oluyor
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Ege'nin "beyaz altını" olarak adlandırılan ...
Erdoğan: İnanıyorum ki faiz daha da düşecek!
Perşembe günü Merkez Bankası Para Piyasası Kurulu'nun toplanacağını hatırlatan ...
'Millet İttifakı'ndan vazgeçme düşüncemiz yok!'
CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Millet ittifakına bağlıyız. Hiçbir zaman millet ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva