HABERLER>POLİTİKA
30 Ocak 2020 Perşembe - 12:21

AK Partili Kaya’dan Soyer’e ‘ikinci çevre yolu’ ve 'çöp' salvosu!

AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir’e yapılması planlanan ikinci çevre yolu için Tunç Soyer’in dile getirdiği eleştirilere yanıt verdi. Kaya, “Henüz etüdü devam eden bir projenin orman kıyımına neden olacağını söylemek, en basit tabirle izansızlıktır" dedi. Kaya, Menderes'te yapılması planlanan katı atık tesisi ile ilgili de eleştirilerde bulundu.

AK Partili Kaya’dan Soyer’e ‘ikinci çevre yolu’ ve  çöp  salvosu!

EGEDESONSÖZ-  AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Atilla Kaya sosyal medyadan yaptığı açıklamada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Cumhuriyet Halk Partili (CHP) siyasileri hedef aldı.

İkinci Çevre Yolu ile Menderes’e yapılması planlanan ve ihale tarihi belli olan katı atık entegre tesisi üzerinden de sorular yönelten Kaya şu mesajları paylaştı:

"İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer, İzmir'e yapılacak ikinci çevre yolunun ciddi orman kıyımına neden olacağını öne sürmüş. Bu kanıya nasıl varmış, henüz etüdü süren bir proje için nasıl böyle kesin konuşmuş, bunlar merak konusu. Bu söylemler ciddiyetten çok uzak.

İzmir'deki trafik problemi herkesçe malum. Kent içinde kaplumbağa hızıyla ilerleyen trafiğin sorumlusu, çeyrek asırdır İzmir'i yöneten CHP zihniyetidir, bu zihniyetin öngörüsüzlüğü ve vizyonsuzluğudur. İzmirliler trafikte resmen işkence çekiyor. Bunu hepimiz görüyor ve yaşıyoruz.

Hem çeyrek asırdır bu kentin trafik sorununu çözme adına kılınızı kıpırdatmayacaksınız, hem de böyle pişkince konuşmalarla algı yaratmaya çalışacaksınız. İzmirli hemşehrilerimizin aklıyla alay etmeyi bırakın, yalan söylemeyin, gerçekleri konuşun. Başta da belirttim. Henüz etüdü devam eden bir projenin orman kıyımına neden olacağını söylemek, en basit tabirle izansızlıktır.

?İzmir'in ormanlarını çöplük yapmak isteyen, kentin su havzasını kirletmek için kolları sıvayan, ÇED sürecini bekleyeceğiz dedikten sonra yangından mal kaçırır gibi ihaleye çıkıp süreci başlatan bir zihniyetten bahsediyoruz. Bu zihniyetin bu söylemlerde bulunması tam bir komedi.

?Çöp tesisi yapacağınız alana bir kez gittiniz mi, yerinde incelemelerde bulundunuz mu, o doğa harikası bölgede yaşayan Menderesli hemşehrilerimizin ne düşündüğünü sordunuz mu? Her fırsatta doğaya sahip çıktığınızı öne sürüp doğayı katletmeye çalışıyorsunuz. Takiyye yapmayın.

Sayın Tunç Soyer, açıklamasında Körfez Geçiş Projesi'nden de bahsetmiş, bu projenin gerekli olmadığını öne sürmüş. Kentin gündemini ne kadar geriden takip ettiği ortada.

Kendisinin de başkanı olduğu 5 CHP’li belediyenin (büyükşehir ve ilçeler) engellemeleri ve yaptıkları itirazla ÇED iptal oldu ve proje rafa kalkalı çok oldu, geçmiş olsun. Siz yaptınız, sizin istemezekçü zihniyetiniz yaptı. Engellediniz.

Bu açıklamalarınızdan anladığımız, İzmir'in ikinci çevre yolu projesine de taş koyacaksınız. İzmir'in faydasına olan her şeye karşı çıktığınız gibi buna da karşı çıkacaksınız.

Ama biz sizi biliriz. Önce engeller, engellemelerinizle başarılı olamayınca yapılan eseri ilk siz kullanır, hatta utanmadan, sıkılmadan, engellemeye çalıştığınız eserin içinde pişkince poz verirsiniz. E size de bu yakışır"

 
Bergama yatırımcıların yıldızı oldu
 
Ödemişlilerin yardımları Elazığ’a ulaştı
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
alsancak 31 Ocak 2020 Cuma 12:27

ya allah aşkına biriniz de büyükşehirin bir projesinden bahsedin. çalışan doğru da yapar yanlışta. hiçbir şey yapmayan büyükşehir gibi yerinde durur. izmir de alternatif yol yok yol!!. olan yolların hali perişan. bunu planlamak bu kadar zor mudur. insaf insaf insaf

Yorumu oyla      5      5  
Işık Dikicigil 31 Ocak 2020 Cuma 09:01

Sayın Kaya TURBUN Büyüğü heybede SİZ CHP İYİ PARTİ MHP bütün vekiller bu Urla Alaçatı ACİL KAMULAŞTIRMA konusunda geri adım atılmasını sağlamazsanız tarih hiç birinizi affetmez . İKTİDAR vekilisiniz RANTA kurban etmeyin Cenneti, ARAP ŞİRKET İLGİLENİYORMUŞ, böyle bir durumda bir daha seçilmenizde hayal olabilir.

Yorumu oyla      5      6  
sezarın hakkı sezara 30 Ocak 2020 Perşembe 20:11

Gürkan'ın yazdıklarına imzamı attım.

Yorumu oyla      4      5  
Çöplük 30 Ocak 2020 Perşembe 17:40

Tahtalı barajı nedeniyle Menderes ilçesine çöplük yapılması doğru bir karar mı ? Yapılırsa ; İzmir BB şimdiden başka su kaynağı aramaya başlaması gerekmez mi ?

Yorumu oyla      4      5  
murat 30 Ocak 2020 Perşembe 14:56

Çandarlı limanıda dünyanın en büyük limanı olacaktı,burada onbin kişi çalışacaktı ne oldu, bunlar insanların beyinlerini böyle uyuşturuyor.

Yorumu oyla      13      6  
Bucalı 30 Ocak 2020 Perşembe 13:33

Menderes te çöp tesisi yapılamaz

Yorumu oyla      4      16  
Gürkan 30 Ocak 2020 Perşembe 13:27

2.çevre yolu projesi 2013 yılında gündeme gelmişti. 2020 yılındayız. 2011'den beri de hızlı tren, Çandarlı'da liman, otogara metro, Kemalpaşa'ya lojistik köy, Alsancak 'a kruvaziyer limanı ... yapılacak. Körfez geçiş projesinde de 5 proje içinde en rantabl olan proje değil de en ucuz proje yapılmaya çalışıldı. ÇED'in neden iptal olduğu da çok açıkken, "engellediler" demek ... bir tarafta ormanları çöplük yapacaklar diyeceksin, diğer tarafta körfezdeki ekosistemi bozacağı için iptal edilen ÇED için engellediler diyeceksin.

Yorumu oyla      17      6  
Yiyin birbirinizi 30 Ocak 2020 Perşembe 12:40

Kayıkçı kavgasını bırakın Allah aşkına ya. Olan İzmir''e oluyor. Bu siyaseti icad edeni bilmem ne yapayım...

Yorumu oyla      10      5  
karşıyakalı 30 Ocak 2020 Perşembe 12:36

siyaset artık ne kadar basit oldu, seviye ayak altında..

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Gönül borcu!
Mehmet KARABEL yazdı... Gönül borcu!
CHP İzmir'de flaş gelişme: Yücel'in yardımcısı resmen aday!
CHP İzmir’de İl Kongresi hareketliliği başladı. İl Başkan Yardımcısı Cüneyt ...
CHP'nin gazeteci kökenli vekillerinde basın kartı tepkisi!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin gazeteci kökenli milletvekilleri Atilla Sertel ...
 
Çelik: Bir işgal planı yapılmıştır
Ak Parti sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, ...
Cumhurbaşkanı: Kudüs İsrail'e verilemez
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin İsrail-Filistin meselesine yönelik planını ...
CHP eski Milletvekili Musa Çam: Çok gezdiğim için il başkanlığına yakıştırıyorlar!
CHP İzmir eski Milletvekili Musa Çam il kongresinde aday olup olmayacağına ...
 
CHP'li Beko'dan Urla tepkisi
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, 1975 yılında DİSK/Genel-İş Sendikasına ...
Belçika'nın PKK kararına tepki!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Belçika mahkemesinin terör örgütü PKK'yla ...
Akşener’in İzmir’deki 4 günlük programı: Nerelere gidecek?
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kentte 30 Ocak-2 Şubat tarihleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva