HABERLER>POLİTİKA
19 Eylül 2016 Pazartesi - 08:44

AK Partili Kaya'dan proje raporu: Sıra Körfez Geçiş'te!

Kaya, Başbakan Yıldırım'ın kazandırdığı eserlerin öneminin gün geçtikçe daha iyi görülmeye başlandığını söyledi. Detaylı bilgi veren Kaya, "İzmir Körfez Geçişi, her iki yakada mevcut veya planlanan metro ve banliyö raylı sistemlerinin de aynı şekilde bağlantısını sağlayacak" dedi.

AK Partili Kaya dan proje raporu: Sıra Körfez Geçiş te!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir'e kazandırdığı eserlerin öneminin gün geçtikçe daha iyi görülmeye başlandığını söyledi.

Başbakan Yıldırım'ın toplamda 55 kilometre uzunluğundaki İzmir Çevre Yolu'nun yarım kalan inşaatını bitirdiğini, Konak Tüneli'ni ve 112 kilometrelik İZBAN hattını hizmete açtığını hatırlatan Kaya, "Rakamlar ortada. Konak Tüneli'nin hizmete açılmasından sonra, özellikle kent trafiği ile gündüz nüfusunun en yoğun olduğu bölge olan Alsancak, Basmane ve Çankaya'da bir rahatlama sağlandı. İzmir kent merkezinde ciddi bir yoğunluk yaratan araçların, Yeşildere yolundan ve Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndan geldiklerinde, sıkışıklığın yaşandığı bu bölgelere girmeden tünel aracılığıyla, karşı tarafa geçişi sağlanmaya başlandı. Sahil tarafından gelen araçlar, Adnan Menderes Havalimanı, Buca, Bornova, Otogar bölgesine, Yeşildere yolundan gelenler de, Güzelyalı, Balçova, Çeşme yönüne direk geçiş olanağı elde etti. Toplamda 315 milyon liralık bir harcama yapılarak tamamlanan Konak Tüneli'nden açıldığı günden bu zamana kadar 15 milyon araç geçti. Seyahat süresi kısaldı, yakıt tasarrufu sağlandı, güvenli ve konforlu bir ulaşım imkanı kazanılmış oldu. Günün yoğun saatlerinde 30 dakika süren yolu 2-3 dakikaya indiren Konak Tüneli sayesinde, İzmirli hemşehrilerimiz yılda 30 milyon lira yakıt tasarrufu sağlıyor. Bu anlamda, İzmir için büyük önem taşıyan bu projenin mimarı Başbakanımız Binali Yıldırım'a ne kadar teşekkür etsek azdır" dedi.

İyi ki Çevre Yolu, Konak Tüneli ve İZBAN var
Başbakan Binali Yıldırım'ın, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevini sürdürdüğü dönemde İzmir'in yarım kalmış 55 kilometrelik Çevre Yolu'nun bitirildiğini, Konak Tüneli'nin hizmete açıldığını, TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığında yapılan İzmir Banliyö Raylı Sistem Projesi'yle kentin kuzeyden güneye 112 kilometrelik demir ağla örüldüğünü hatırlatan Kaya, "İzmir'in trafiğinin rahatlatılması, İzmirlilerin güvenli ve konforlu bir şekilde seyahat etmeleri adına yıllardır dur durak bilmeden çalıştık. Bugün Konak Tüneli ve Çevre Yolu olmasaydı, karayolundaki trafik yoğunluğunu ciddi anlamda azaltan İZBAN olmasaydı İzmir'de trafik ilerlemezdi. İZBAN'da 2015 yılı sonuna kadar taşınan yolcu sayısı 87 milyon olmuştur. 2016 yılının Ağustos ayına kadar ise İZBAN ile 60 milyon yolcu taşınmıştır. Yeni açılan Torbalı hattının da etkisiyle 2016 sonunda İZBAN ile taşınan yolcu sayısının yıllık 100 milyon rakamına ulaşması beklenmektedir" şeklinde konuştu.

Trafik sorununun çözümü için Büyükşehir'e çağrı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne de çağrıda bulunan Kaya, "Biz hükümet olarak İzmir'de trafiğin rahatlaması adına projeler üretmeye devam ediyoruz. Ancak İzmir'deki trafik sorunu ortadadır. Bu sorunun çözülmesi için, kent içi trafik düzeni noktasında asıl sorumlu olan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de projeler üretmesi gerekiyor. Büyükşehir, kısa vadeli ulaşım ve trafik iyileştirme projeleri ile toplu taşıma projelerini bir an önce hazırlayıp harekete geçmelidir. Biz her konuda olduğu gibi bu konuda da İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne destek olmaya hazırız" dedi.

Sıra Körfez Geçiş Projesi'nde
İzmir'e kazandırılan eserlerin yenilerinin yolda olduğunun müjdesini de veren Kaya açıklamasını şöyle tamamladı, "Biz İzmir'e yapılanları anlatırken, bunları yaptık ve bitti demiyoruz. Şimdi yeni projelerle İzmir'de trafiğin rahatlatılması için çalışmaya devam ediyoruz. Kuzeyde Çevre Otoyolu ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nden, güneyde, İnciraltı Mevkiine uzanarak Çeşme Otoyolu'nu birbirine bağlayacak, 12,6 kilometre uzunluğundaki İzmir Körfez Geçişi Projesi'nde 2. aşama kesin projeleri onaylandı. 2017 yılının başında projelendirme ve ÇED süreci tamamlanmış olacak. İzmir Körfez Geçişi'nin tamamlanması ile İzmir'in kuzey aksından gelen trafiğin kent içine girmeden İzmir Körfezi güney aksına ulaşması sağlanmış olacak. Karayolu ve raylı sistem olarak planlanan İzmir Körfez Geçişi, her iki yakada mevcut veya planlanan metro ve banliyö raylı sistemlerinin de aynı şekilde bağlantısını sağlayacak. Proje ile 31 kilometre uzunluğundaki sahil yolunda 19 kilometre, 55 kilometre uzunluğundaki çevre yolunda da 43 kilometre kısalma sağlanacak"

 
Türk işadamı beyzbol sopalı saldırı kurbanı
 
İzmir'in buz arenası perde açıyor!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Ocak 2017 Cuma 14:01

Resmi gazeteye göre 2017 yatırım bütçesi 3 milyon ayrılmış. 3 milyon nedir ?

Yorumu oyla      11      5  
Gerekli 19 Eylül 2016 Pazartesi 23:07

İzmire acil Çiğli ile üçkuyular arası tünel yada köprü şart Anadolu caddesi ve altin yol hatda tıkanan Çiğli yönünden Bornova yönü otobanda kurtulsun tirafikden otoban menemen emir alem Ali ağa hatdi bağlanmalı ki koyun derede menemen çıkılmaz oldu

Yorumu oyla      11      5  
ST 19 Eylül 2016 Pazartesi 17:24

İzmir'de trafik polisi trafiği düzenlemek ve rahatlatmak için görünür hiçbir çalışma yapmıyor. Gün okulların açılış günüydü saat 11:00 sıralarında bile Çiğli Anadolu caddesi itfaiye kavşağına kadar tıkalı idi nedeni herkesçe bşlinen Çiğli yan yol sıkışıklığı ve bu yoldaki park yapan, duran araçlar ama görünürde bir tek trafik polisi yoktu bu sıkıntılı durumu düzeltmeye çalışan, zaten ne zaman gördük ki?

Yorumu oyla      11      5  
19 Eylül 2016 Pazartesi 14:51

Körfez geçiş projesi geç kalınmış ancak Altınyol, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı başta olmak üzere rahatlama getirecek bir projedir. Özellikle Altınyol rahatlar. Kuzey otoyolu projesi de hızlı bir şekilde yapılmalıdır. Büyükşehir de otogar bağlantı yolunu hızlı bir şekilde yapmalıdır. Sonbaharda tünelin ihalesi olacak denmişti. Buca tarafında bir çok bina yıkılmış durumda. Bu proje sayesinde de Ankara Caddesi ve paralelindeki caddelerde de rahatlama olacaktır. Kuzeyde tramvay yapıldıktan sonra Bostanlı İskele hatları iptal olmalıdır. Alsancak Tüneli , Üçkuyular Marine Kavşağı da bir an önce yapılmalı. Alsancak Tüneli 2017 , marine kavşağı yaz sonu ihaleye çıkılacak dendi ama bir haber yok. İzmir' de projeler ne oldu diye soran basın da yok. Niye yok ? 2 yere acil geçit gerekirken Mithatpaşa önü yeraltına niye alınıyor ? Karşıyaka İskele önü de yeraltına alınması gereken bir yer ama ...

Yorumu oyla      11      5  
Uğur 19 Eylül 2016 Pazartesi 14:12

İnciraltı artık İzmir'e kazandırılmalı, İzmir kabuğunu kırmalı biran önce...

Yorumu oyla      11      5  
19 Eylül 2016 Pazartesi 12:05

İnciraltı' na AVM değil şehri kalkındıracak proje(ler) planlayın. Yol planları belli zaten de ...

Yorumu oyla      11      5  
19 Eylül 2016 Pazartesi 11:44

Trafik sorunu için İstanbul'da yapılan köprüler, tünelleri bakanlık yaparken de İstanbul Belediyesi' ni göreve çağırdınız mı ? Öyke bir söyleniyor ki çevre yolu da sanki büyükşehirin işi ama bak biz yapıyoruz , onlar trafik için hiçbir proje yapmıyor , görevi hatırlatılıyor. Çevre yolu 30 yılda şimdiki yerine geldi. Koskoca devlet 30 yılda çevre yolunu ancak bu kadar yapabildi. Ayrıca izban ne zaman stabil bir şekilde 5 dakika olarak çalışacak? Hat 112 km, şu kadar insan taşınmış deniyor da memnun olan kaç kişi var ? Izban ne zaman bozulacak belli değil , ne zaman gelecek o da belli değil, sefer aralıkları çok uzun ... hattı sürekli uzatacağınıza önce şehir içinde iyileştirme yapın.

Yorumu oyla      11      5  
Deniz 19 Eylül 2016 Pazartesi 10:34

Önce İnciraltı imara açılmalı bence...

Yorumu oyla      11      5  
semih yalçın 19 Eylül 2016 Pazartesi 10:03

Sayın vekilim İnciraltı planlaması konusunda sizden umutluyuz..Yıllardır süren sorunumuzu çözün artık lütfen..

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun diplomasi trafiği
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 71. Dönem Genel Görüşmeleri'ne katılmak ...
Yıldırım: Terörün gündemimizden çıkması için...
Başbakan Yıldırım, "Giden mal geri gelir ama giden can maalesef geri gelmiyor. ...
Bakan Soylu'dan 22 valiyle 9.5 saatlik zirve!
İçişleri Bakanı Soylu'nun, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 22 ...
 
CHP İl Eski Başkanı Serter'in acı günü
CHP İzmir Eski Başkanı Serte kayınvalidesi Şükran Can'ı sonsuzluğa uğurladı.
Yıldırım'ın mesajında farklı düşünce vurgusu!
Yıldırım, eğitimin öğrencilerin ruhi ve bedeni sağlıklarını ön planda ...
CHP'de erken seçim mesaisi: O model masaya yatırılacak
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, önümüzdeki hafta partisinin il başkanlarını ...
 
AK Partili Başkan: Laiklik ülke için teminat!
Kadın Kolları Başkanı Selva Çam, “Annesi, babası suçlu olabilir; ama günahsız ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni eğitim öğretim yılı mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın başlayacak olan 2016-2017 eğitim ...
AK Parti siyaset akademisine rekor başvuru!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar: Siyaset Akademisi'ni ekimin ilk ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva