HABERLER>POLİTİKA
29 Haziran 2017 Perşembe - 15:11

AK Partili Kaya'dan 'otoyol' raporu: Belkahve'den rekor araç geçişi!

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, canlı yayında katıldığı bir programda İzmir İstanbul Otoyolu projesi içinde yer alan Kemalpaşa Kavşağı ve Belkahke Tünelleri'nden şu ana kadar 2 milyon araç geçtiğini açıkladı.

AK Partili Kaya dan  otoyol  raporu: Belkahve den rekor araç geçişi!

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, İzmir ile İstanbul'u 3.5 saate indirecek olan İzmir-İstanbul Otoyolu projesini, ulusal bir TV kanalının canlı yayınında anlattı.

Kaya, Belkahve'deki kontrol merkezinden yapılan yayında proje ile ilgili bilgiler verdi. CHP'li yerel yönetimleri eleştirerek sözlerine başlayan Kaya, " İzmir'in tarihi önemi var. Maalesef son 20 yıllık döneme baktığımzıda CHP'li yerel yönetimlerin elinde İzmir geri gitti" dedi.

ŞİMDİDEN 2 MİLYON ARAÇ!
Otoyol projesininin Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir için hazırlanan 35 proje arasında olduğunun söyleyen Kaya, "O projeler arasında en önemlisi İzmir İstanbul Otoyolu. Hızlı şekilde yapımına başlanıldı. Yüzde 78'lik kısmı bitti. 7 yıllık ihale süreci vardı . Fakat 5 yıl içinde bitmiş olacak. 2019'da 9 saatlik yol 3 saate düşecek. 9 milyar dolarlık proje. Yılda 650 milyon dolarlık yakıt ve zaman tasarrfuu sağlayacak. İzmir Ege'nin gıda üslerinden biri. İzmir'de üretilen gıda ürünlerinin hızlı şekilde İstanbul'a taşınmasını da sağlayacak" dedi. Kaya, İzmir İstanbul Otoyolu projesi içinde yer alan Kemalpaşa Kavşağı ve Belkahke Tünelleri'nden şu ana kadar 2 milyon araç geçtiğini açıkladı. 

'YAN GELİP YATMAKLA SAĞLANMAZ'
Kaya, "Başbakanımız Binali Yıldırım'ın özellikle İzmir'in önüne koyduğu tarihi vizyonu, İstanbul'un arkasından tekrar ikinciliği yakalamak adına önemli adımlar bunlar. Atatürk'ün ortaya koymuş olduğu muasır medeniyet seviyesi yan gelip yatmakla sağlanmıyor. Bu tip çalışmalarla sağlanır. İzmirlilerde projelere sahip çıkıyor" dedi. (DHA)

 
Merkel'den önemli G20 açıklaması
 
Altay'da transfer: O forma babadan oğula geçti!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MİSAFİR 30 Haziran 2017 Cuma 09:33

Yorumlara bakıyorumda şu proje hemen bitecekti, o proje 2008 de başlayacaktı gibi içi boş lakırdılar. kardeşim açılan yürütmeyi durdurma davalarından hiç bahsetmiyorsunuz yada ihaleye çıkılır çıkılmaz açılan davalardan sonra Mimarlar odasının bildirilerinden ondan sonra yok verilen sözler tutulmadı yok ülkede adalet yok. Asıl Adalet olmasa çıkılan hiçbir ihale hiç bir engele takılmadan yürür gider.

Yorumu oyla      11      6  
ibrahim 30 Haziran 2017 Cuma 09:30

tüm engellemelere rağmen hükümet izmir için birşeyler yapmaya çalışıyor. görebilene tabi. arka plandaki engellemeleri pek bilen olmaz. varsa yoksa ideolojik yaklaşım. yapandan Allah razı olsun

Yorumu oyla      11      7  
29 Haziran 2017 Perşembe 19:03

Sayın vekil; http://www.egedesonsoz.com/haber/dunyanin-en-buyuk-finans-kurulusu-sordu-izmir-i-yasanabilir-yapan-nedir/958031 iyi günler. :)

Yorumu oyla      12      6  
35 proje 29 Haziran 2017 Perşembe 17:28

Bu otoyolun imar planlarına bakıyorum da en son İzmir tarafı rahmetli Piriştina zamanında onaylanmış. Proje gerçekten çok hızlı ilerliyor :) bayraklı şehir Hastanesi'nde de 3 yıldır temel atıyorlar. Çok sağlam temeli olacak :) 2008' de körfeze geçiş yapacağız , çabuk bitecek demişlerdi ; gerçekten de çabuk bitti(!) O zamandan bu zamana çivi çakılmadı. 2011'den beri de hızlı tren çalışmaları sürüyor. 6 yıldır daha yarısı bile bitmemiş. Bu hızla devam edilirse 2030 gibi açılır. Metro projelerini saymıyorum bile. Yıllardır bakanlık İzmir'e sözde metro yapacak. Stat sorunu da malum. Akp hükümeti 15 yıl sonunda İzmir'e mahalle arası butik statları layık gördü. Bu statlar yetmez diyenlere de sanki şampiyonlar ligi maçları mı oynanacak deyip İzmir takımlarını küçümsediler. Kentsel dönüşüm dediler o da yalan oldu. 35 proje içinde biten 150 milyona yapacağız dedikleri ama 310 milyona mal olan konak tüneli var, bir de YİD ile havaalanı projesi. Gerisi yapacağız , yapıyoruz ile geçiyor. Örneğin 2011' de temeli atılan dünyanın 10 büyük limanından biri olacağı söylenen Çandarlı Limanı ne oldu ? Aradan geçen 6 yıla rağmen proje niye yapılmadı ? Sadece yol yaparak mı İzmir çağ atlayacak ?

Yorumu oyla      21      7  
Atilla Kamar 29 Haziran 2017 Perşembe 16:54

İhale yapıldığında 3,5 saat te geçilecekti. Şimdi 3 saat oldu. Kaç km. sürat olacak. 5 Saatte Gebze de olunuyor.

Yorumu oyla      16      5  
Atilla Kamar 29 Haziran 2017 Perşembe 16:49

Karaburun yolu 2010 yılı haziran ayından beri yapılıyor. Bitmedi bitmeye niyetli de görünmüyor. Paralı olacağı halde İstanbul yolu da böyle görünüyor. Sürekli olarak beyanat veriliyor.

Yorumu oyla      16      5  
29 Haziran 2017 Perşembe 16:09

İzmir 20 yılda geri mi gitti ? 20 yıl önce bu kadar arıtma , raylı sistem var mıydı ? Bu kadar yeşil alan var mıydı ? Doğal yaşam parkı , fuar izmir var mıydı ? Adnan Saygun Sanat Merkezi var mıydı ? Hangisi vardı ? ... Sen hükümet olarak Ankara Belediyesi 'nin yapamadığı metro hatları için bakanlık bütçesinden milyarları aktar , metro yap, iş İzmir'e gelince otogar metrosunu yıllarca yapma , sonra belediyeyi eleştir. İstanbul' a kongre merkezi yapanlar, burada belediye niye yapmadı diye eleştiriyorlar.

Yorumu oyla      18      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Sözcüsü'nden 'gübre' ve 'mermi' tepkisi
AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konakladığı ...
'Her türlü taciz ateşi misliyle karşılık bulacaktır'
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "PYD/YPG'nin Afrin bölgesinden Türkiye’ye ...
Erdoğan 02.32'de halka hitap edecek!
Meclis, FETÖ'nün darbe girişiminin birinci yılı olan 15 Temmuz'da, Cumhurbaşkanı ...
 
Feyzioğlu'ndan yeni parti iddiasına yanıt
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, hiçbir siyasi partinin ...
CHP’li Sertel patates fiyatlarını Meclis’e taşıdı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Ödemişli ...
Yürüyüşte 15. gün: Nöbet İzmirli kadınlar ve hukukçularda!
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı yürüyüşe İzmir’den gelen ...
 
CHP’li Başak’tan yürüyüş çıkışı: Bitmeden asla dönmem!
‘Adalet Yürüyüşü’nün başından itibaren programı bırakmayan CHP Konak İlçe ...
Kılıçdaroğlu: Çok sayıda Düzceli gelip...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ...
Eski Başbakan Davutoğlu'nun acı günü
Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, 84 yaşında ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva