HABERLER>POLİTİKA
21 Haziran 2018 Perşembe - 15:52

AK Partili Kaya’dan Kocaoğlu’na: Sana Temmuz’a kadar süre!

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya kentsel dönüşüm üzerinden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yüklendi. Kaya, “Temmuz’a kadar yetkisi olduğu yerlerde bir şey yapmayacaksa o saatten sonra biz aradan çıkıp dönüşüme başlayacağız. Onların keyfine bırakmayacağız” dedi.

AK Partili Kaya’dan Kocaoğlu’na: Sana Temmuz’a kadar süre!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, SonSöz TV'de Aslı Eren'in konuğu oldu.

Kaya'nın gündeminde 24 Haziran seçimleri vardı. Kaya ayrıca kentsel dönüşüm üzerinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu hedef aldı.

İZMİRLİLERİN TUTUMU POZİTİF
Verimli bir seçim süreci işlettiklerini söyleyen Kaya, “Çok yoğun ama keyifli bir süreçteyiz. Hemşerilerimizle sohbet ediyoruz. Onlar da bu durumdan çok memnun. İzmirlilerin tutumlarını çok pozitif değerlendiriyorum. 24 Haziran akşamı da hep birlikte göreceğiz. Hemşerilerimizle iftar sofralarında buluştuk. Ramazan ayına denk geldiği için sokak sahurlarına da katıldık. Onlar bizi tanıdı, biz onları tanıma fırsatı bulduk” dedi.

AK PARTİLİ KAYA'DAN KOCAOĞLU'NA SERT SÖZLER!

GENÇLERDEN OLUMLU DÖNÜŞLER ALIYORUZ
Özellikle gençlerden olumlu dönüş aldıklarını açıklayan Atilla Kaya, “Gençler özellikle iletişime açık. Belli kalıp ve ideolojilere kendini sıktırmamışlar. CHP’nin İzmir’i emekli kente, yaşlı kente dönüştürme amacı var. Ama gençler öyle değil. Hiçbirinin kafasında somut oluşmuş fikir yok. Herkesi dinliyor ve değerlendiriyorlar. AK Parti kendi değişim ve dönüşümünü yaşıyor. Başkanımızdan sonra neredeyse en yaşlı milletvekili adayı benim. Önce yadırganıyor. ‘Çok gençsiniz tecrübesizsiniz’ diye. Ama konuşmalarını gördükçe herkes sözünü geri alıyor. CHP’nin kadın adayı bile yok doğru dürüst. Biz ise genç ve kadınlara bakış açımızı değiştiriyoruz. Çünkü İzmir gittikçe yaşlılaştırılmış bir kente dönüştü. İstihdam yaratılmıyor. Genç nüfus İzmir’i terk ediyor. İş olanakları sunulmuyor. Sayın Kocaoğlu da diyor “Emeklilikte yaşanacak kent İzmirdir” diye. Bu aslında vizyonsuzluktur. Eğer bu genç dinamizmi kullanamazsak İzmir’in önünü açamayız” dedi.

BAŞBAKANIMIZ SİNERJİ KATTI
Başbakan Binali Yıldırım’ın çalışmalara sinerji kattığını belirten Kaya, “Sayın Yıldırım İzmir’in çıkardığı ilk Başbakan. En az İzmir’i siz kadar, biz kadar iyi biliyor. Akşamları da ev ziyaretleri ve mitinglere katıldı. Şu ana kadar Buca’da gördüğüm en coşkulu, en kalabalık mitingi yaptık. Bu da beni çok umutlandırıyor” dedi.

KOCAOĞLU, FORBES CADDESİ’NE GELEMİYOR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Başbakan Binali Yıldırım ile girdiği ‘aday ol’ diyaloğuna ilişkin olarak ise “İzmir başkanlarının dili, üslubu çok kaba. Bu da kaybedeceklerinin en büyük işareti. Gergin söylem kullanan başka biri de yok. Aziz Bey hadsiz ve seviyesiz konuşuyor. Aziz Bey adaylığını garantiye almak için çok çirkin bir dil kullanıyor. Forbes Caddesi’ne Kocaoğlu giremiyor. Caddeyi kazmışlar, altı aydır kazılı duruyor orası. Daha kaldırım döşeyemiyor. Tepkiden giremiyor oraya. Konuşacağına kendi işlerine baksın.  Emekliye ayrılacağı da çok net. Sen bir belediye başkanısın. Biz altı ayda iki kıtayı birleştirdik. Bu 20 metreyi birleştiremedi. Sıkışmış durumda. Acaba Atilla Kaya yada başka biri bana cevap verir de aday olabilir miyim endişesi içinde” dedi.

SOKAKTAKİ VATANDAŞ ‘BİZİ KURTARIN’ DİYOR
Büyükşehir’in İzmir’deki AK Partili belediyelere eşitsiz hizmet verildiğini belirten Kaya, “AK Partili Menderes Belediyesi yapıyor. Orayı gidip kazıyorlar. Bunların hepsi bilinçli. Aziz Bey’in yerine gelen de farklı olmayacak. Bu tutumun değişmesi gerek. Projeleri engellediğimizi söylüyor. Söyleyin bir tanesini ‘tamam’ diyelim ama yok. Sokaktaki vatandaş ‘bizi kurtarın’ diyor” dedi.

KOCAOĞLU’NA TEMMUZ’A KADAR SÜRE
Kentsel dönüşüm konusunda hükümetin belediyelere yetkiler verdiğini özellikle Karabağlar’da 5 yıl boyunca hiçbir çalışma görmediklerini söyleyen vekil Kaya,  Kentsel dönüşümü parti değil ülke sorunu olduğunu belirttik. Fakat Karabağlar’da beş yıl boyunca bırakın planı, temel oynatmadılar. Karabağlar Belediye Başkanı 5 yıldır bir şey yapmadı. Karabağlar'da belediye başkanı mı var? Yılda 300-350 konut yenileyeceğiz diyorlar. Böyle giderse İzmir’de dönüşüm 1000 yıl sürer. Biz ne yapıyoruz peki? Planları bitirdik. Pazartesi bakanımız imzalayacak ve Karabağlar’ın tüm mahalleleri yerinde dönüşüme başlayacak. Pazartesi gider vatandaş, İster internetten ister yerinden kendisi başvuru yapıp öğrenir. Belediyecilik hizmetini biz veriyoruz. Biz en az 4000 konut yapacağız. Karabağlar’ın önünü açacağız. Tüm boş alanları park yapacağız. Spor sahaları yapacağız. Karabağlar’ın 3-4 yıl sonraki gelişmini hep beraber göreceğiz. Sadece Karabağlar ile sınırlı değil, Buca’yı da biz yapacağız. Temmuz’da Aziz Bey’in süresi doluyor. Temmuz’a kadar yetkisi lduğu yerlerde bir şey yapmayacaksa o saatten sonra biz aradan çıkıp dönüşüme başlayacağız. Onların keyfine bırakmayacağız. Bir plan notu çalışmasını sen 5 yılda yapamıyorsan zaten yapmayacaksın demektir. Vatandaş hizmet istiyor. Biz onlar gibi onlar gibi ayrımcı olmayacağız. Herkesle görüşüyoruz. Narlıdere Belediye Başkanı’yla görüştük. Planı projesi hazır. Tabii ki destek olacağız” dedi.

İNCİRALTI’NDA HERKESİN HAKKINI KORUYACAĞIZ
İnciraltı sorununda hak sahibi olan herkesi koruyacaklarını söyleyen Kaya, “bu sorun tam halledilemedi. Yılların sorunu haline gelmiş. Orası İzmir’in geleceği. İzmir’de şu an öyle bir yer kalmadı. Aziz Bey orada 7-8 kişiyi memnun edecek bir plan hazırlamış. Bu olmayacak. Biz orada tüm hemşerilerimizin  haklarını koruma derdindeyiz. Biz bu planlama süreçlerini diğerleri gibi gizli değil halkla paylaşıp şeffaf bir şekilde çözeceğiz” dedi.

CHP’nin Atatürkçü çizgisinden kaydığını söyleyen vekil Kaya, “CHP’nin içinin farklı ambalajının farklı olduğunu göstermeye çalışıyoruz. Artık Atatürk çizgisinden çıkıp HDP çizgisine kaymış durumdalar” dedi.

 
Hanzade ÜNUZ yazdı... Seçime ne kadar hazırsınız?
 
Erdoğan meydana sordu: Burada fotoşop var mı?
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Balçovalı 21 Haziran 2018 Perşembe 16:48

İyi de bizim İnciraltı'nda atadan kalma toprağımız var.. Nedir bu Kasım 2016 tarihinde Başbakan söz verdi "Planlıyoruz diye".. Şimdide kalkıp hala yapacağız diyorlar.. Bugüne kadar neredeydiniz diye ben soruyorum? Yazık değil mi bize.. Hep de sizi düşünüyoruz diye cümle başlıyor.. OFFFF OFFF

Yorumu oyla      18      5  
Gürkan 21 Haziran 2018 Perşembe 16:47

Soğan olmuş 7 lira adam Forbes, kaldırım , çukur diyor :) Karabağlar' da bakanlık 5 yıldır dönüşüm yapacak ama lafta. Her seçim öncesi müjde haberleri çıkıyor ama icraat yok. Şimdi de süre tanımış. 5 yıldır niye yapmadın ?

Yorumu oyla      24      6  
seçil özen 21 Haziran 2018 Perşembe 16:33

İYİKİ İNCİRALTI'NDA TOPRAĞIM YOK..YOKSA KAFAYI YEMİŞTİM BUGÜNE KADAR. HALA ÇÖZECEĞİZ DİYOLAR

Yorumu oyla      21      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hanzade ÜNUZ yazdı... Seçime ne kadar hazırsınız?
Hanzade ÜNUZ yazdı... Seçime ne kadar hazırsınız?
"Millet İttifakı Tutum Belgesi" açıklandı
CHP, İYİ Parti, SP ve DP'nin yer aldığı Millet İttifakı, 'İttifak Tutum Belgesi'ni açıkladı.
AK Partili Eroğlu: Üretim gücümüzü zirveye taşıyacağız
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Mimar Melek Eroğlu, İzmir’in her yönüyle ...
 
MHP'li Şahin:Türkiye’nin sorunlarını biz çözeriz
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 1.Bölge Milletvekili Adayı Selahattin ...
AK Partili Doğan'dan Karabağlar çıkarması: Gündem dönüşüm ve imar barışı
AK Parti İzmir 1. bölge milletvekili adayı Bilal Doğan Karabağlar'daki ...
Gündoğdu'da tarihi miting: İnce İzmir'den yüzde 85 istedi!
Gündoğdu Meydanı’nda konuşan İnce İzmirlilere seslendi ve “Sizden bir ...
 
MHP İl Başkanı Karataş: Türk Milleti yeni bir destan yazacak
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş, “15 Temmuz ...
AK Parti Adayı Nasır: Bakan Özhaseki İzmir'e dönüşüm müjdesi verdi
AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Necip Nasır, Çevre ve Şehircilik ...
CHP’li Bayır: HDP’ye oy veren CHP’liye hakkımı helal etmem
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, HDP’nin baraj sorunu olduğunu dair ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva