HABERLER>POLİTİKA
8 Ağustos 2018 Çarşamba - 13:35

AK Partili Kaya’dan flaş çıkış: Büyükşehir’i de birçok ilçeyi de kazanacağız!

İzmir Milletvekilli Kaya, “Konu İzmir ise gerisi teferruattır diyen anlayışın temsilcileriyiz. Yerel seçimler için başta büyükşehir olmak üzere birçok belediyeyi kazanacağız. İzmir’e eserler kazandıracak adımı 2019 Mart'ta atacağız” dedi.

AK Partili Kaya’dan flaş çıkış: Büyükşehir’i de birçok ilçeyi de kazanacağız!

EGEDESONSÖZ- Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Vekil Kaya, 24 Haziran genel seçim süreci, CHP içindeki tartışmalar ve yerel seçimler hakkında konuşurken ayrıca İzmir özelinde düşünülen projeler için açıklamalarda bulundu.

ELİ HAVADA KALAN HEP BİZ OLDUK!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’e yönelttiği Ankara daveti çerçevesinde gerçekleşen ziyareti yorumlayan Kaya, “Özellikle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanımız Binali Yıldırım’ın adaylık döneminde Kocaoğlu’na her zaman destek olmayı ifade etmişti. Bu tarz ziyaretler her zaman gerçekleştirilmişti. Kaçak taraf hiçbir zaman biz olmadık. Aziz bey umarım uzatılan eli İzmir problemlerine ilişkin ortaya koyduğu bu birliktelik tavrından vazgeçmez. Konu İzmir ise gerisi teferruattır. Biz hep elimizi uzattık. CHP hep masadan kalkan taraf oldu. Umarım kalan dönemi içerisinde de tekrar masadan kalkma eylemine girişmez. Temennim iş birliğini devam ettirme noktasındadır. Biz İzmir’e gerekli yatırım yapmaya hazırız. Ama sürekli yerel yönetim noktasında tıkanıyoruz. İzmir'in trafik sorununu çözecek İzmir’i geliştirecek çok projemiz var. Ama proje şu an tıkanma noktasına geldi. Bu anlayıştan dönmelerini diliyorum. Biz şimdiye kadar hükümetimizden CHP’li ilçe belediyelerinden gelen talep üzerine gerekeni yaptık. Ama getirdikleri projeler eksikti. Biz talepleri karşılıksız bırakmadık, ama bizim taleplerimiz karşılıksız bırakıldı. 7 ilçemiz var onlarla ilgili dosta sunduk ama herhangi bir kıpırdama olmuyor. Resmen bizim belediyelerimiz dışlanıyor. Cezalandırılıyor. Bu siyaset üstü bir şeydir. Çağrımız; varsa bir proje gerekeni yapmayı hazırız. Aziz Bey, ‘İzmir haksızlığa uğruyor’ diyor herhalde bunu yapmaz artık. Ama söylemlerinde hep çark ediyor. Tekrar söylüyorum hiçbir zaman direnç gösteren biz olmadık. Eli hep havada kalan biz olduk” dedi.

İZMİR’DE KALKINMA OLACAKSA AK PARTİ İLE OLACAK
Gerçekleştirmek istedikleri projelerde karşılaştıkları sıkıntıları dile getiren Kaya, “Biz özellikle İzmir’de yaptıklarımız konusunda önemli adımlar attık. Merkez yerel yönetimlerin ortaya koyduğu bir algı var. Tam aksine ayrıştırıcı dil CHP’nin işine geliyor. Çünkü bir şey üretemiyorlar. Bu şekilde oy devşirme gayreti içindeler. İzmir’de bir kalkınma olacaksa AK Parti ile olacak. CHP’nin ise yalana dayanan bir gayreti var. 2014 seçimlerinde Aziz Bey’in tek bir projesi var mıydı? Biz ise bin 414 proje ile İzmir’in karşısına çıktık. İzmir’in güzel olmasını isteyen biziz. İzmir’in emekli kenti olmasını isteyen CHP’dir. Mesela Karabağlar projemize belediye karşı çıktı. Karabağlarda trafo koyulacak alan yok. Ama biz okul yapıyoruz, kaymakamlığın içine. Sözde başkan şehir plancısıdır. Başkanın tek tavrı Karabağlar'a üniversite gelmemesidir. Karabağlar'ın gelişmesini istemiyorlar. İzmir’in önünü tıkamak için bizim önümüzü kesiyorlar. Bizim İzmir için planlarımız var. Onların ise 20 yıllık başarısızlığı var. 35 proje, 35 milyar dolarlık yatırımı İzmir’e kazandıran projeler demetidir. İzmir’in en önemli hadisesi ihracat limanı olmasıdır. Ama bunu başarıya dökmek için projeler gerekir. Kolay ulaşılabilir bir konumda olması gerekir. İzmir’i eski konumuna getirmeyi istiyoruz. İzmir CHP’ye rağmen gelişiyor. Ama bizim belediyemizin olduğu bölgeler gelişiyor. İzmir büyümeli gelişmeli. İstanbul’dan İzmir’e olan göçlerde bile insanlar gelip bizim belediyelerimizin olduğu bölgeye yerleşiyor. İzmir küçülüyor gelişemiyor. Ama onlarda hiç utanma yok” diye konuştu.

CHP’NİN İKTİDAR KAYGISI YOK, ONLAR DA KOLTUK KAVGASI VAR
Sözlerine CHP’yi eleştirerek devam eden Kaya, “CHP burada olduğu sürece maalesef tıkanıklık devam edecek. Bunun önünü açmak İzmirlilerin elinde. Bu konuda İzmir halkının refleks göstermesi gerekir. Süreç içerisinde İzmirlinin duruşunu merak ediyorum. Yerel yönetim bize destek olmadığı sürece bir şey yapamayız kanun bu. Hep çağrı yaptım projelerimizin önünü kesmeyin diye ama her zaman davalarla önümüzü kestiler. Burada başka söylüyor mahkemede başka söylüyor. Süreci baltalıyorlar. Bunların mantalitesi İzmir’e hiçbir şey yapılmasındır. Örnek ortada, Karşıyaka Stadı yapılamıyor. Çünkü camiadaki arkadaşlarımız yerel yönetime gerekli tavrı gösteremediler. Bu şehirde bunu göstermek lazımdır. İzmir’de CHP’li belediye başkanlarının başkanlık yapmak gibi niyeti yok. Aziz bey kongrelere harcadığı zamanı İzmir’e harcasaydı İzmir farklı bir kent olurdu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın omurgalı bir duruşu olur. Önce dedi ki, değişim olacaksa Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde olmalıdır. Ancak daha sonra İnce’ye kaydı. Yine sonradan çark etti. 24 Haziran seçiminde Aziz Bey’in istediği olmadığı için böyle oldu. CHP’nin iktidar kaygısı yok, onlar da koltuk kavgası var. İzmirli hemşerilerimizi çantada keklik görüyorlar. Bu İzmir’e yapılmış büyük hakarettir.  İzmir’de hakim olan adaylık ve koltukları koruma kavgasıdır. Bu tehlikeli bir siyasi anlayıştır. CHP’de değişimi isteyen 70’li yaşlara gelmiş emekliye ayrılmış kitle var. Bunun karşısında duran da 40 yaşındaki il başkanı çok trajikomik bir durum. Değişim olacaksa önce kendinizden başlayın. 24 Haziran sonrasındaki tablo CHP açısından büyük bir erimeyi gösteriyor. Yerel yönetimlerin beceriksiz tavrı sebebiyle halkın tutumu değişecektir. İmza sürecine bakıyorum yazık. Üzüntü ile karşılıyorum. Genel merkez yönetimi vekillerini gönderdi, başka adaylara imza verdirdi, HDP barajı aşsın diye CHP içerisindeki kesimi oy vermeye yönlendirdi. Kavga aslında belediye başkanlığı kavgasıdır” açıklamasında bulundu.

MİLLETİN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR!
Ayrıca Kaya, “Şu an için CHP’deki açıklamalar içlerinde kavga olduğunu gösterir. CHP Atatürk’ün ilkelerini kenara koymuş yerel yönetim amacı olan, iktidar amacı olmayan bir tavırla Türkiye’nin karşısında kim varsa iş birliği yapmaya hazır bir parti konumuna gelmiştir. Terör örgütü ile bağlantılı partiyle iş birliği içindeler. CHP bunun faturasını 2019 Mart’ta yapılacak seçimlerde açık bir şekilde görecektir. Siyaset farklılık gösterebilir. Seçime her zaman en hazır olan parti biziz. CHP içinde İzmir’in sorunlarına çözüm üreten vekiller var mı? Yok. Bizim tüm arkadaşlarımız sahada. CHP’lilerin kongre tartışmasında imza çekme olayını da anlamıyorum. Siyasetçinin bir duruşu omuru olur. Milletin aklıyla alay ediyorlar. Türkiye’ye de İzmir de verecek bir şeyleri kalmamış” ifadelerini kullandı.

CHP’DE TEK ADAMLIK VAR, TASFİYE İZMİR’DEN BAŞLAYACAK
Önümüzdeki yerel seçimler hakkında AK Parti’nin yol haritasına değinen Kaya, “18 Ağustosta kongremiz var tamamladıktan sonra yerel yönetimlere ilişkin çalışmalarımıza, aday belirleme değerlendirmelerine başlanacak. İzmir’de yerel 2014 seçimlerinde 1 milyon oy aldık Meclis 
Başkanımız Binali Yıldırım aldı. AK Parti olarak doğru adaylarla doğru adımlarla İzmir içinden arkadaşlarımızla aday tespitimizi gerçekleştireceğiz. Bir yandan da proje hazırlama sürecimiz var, var olan projeleri geliştirip yenilerini ekleyeceğiz. Biz burada sadece yatırımları değil vatandaşın nasıl bir belediye başkanı istediğini de önemsiyoruz. CHP ye oy veren 10 seçmenden 5’i bu kez sizi destekleyeceğiz diyor. CHP’nin bu çığlığı duymaması çok normal onlar kendilerini kongre sürecine kaptırdı. İzmirli hemşerilerimiz emin olsun belediyeciliği bilen bu işten anlayan CHP adaylarından kat ve kat iyi adaylarımız olacak. Ben İzmir’de değişim olacağını gözlemliyorum. Değişim İzmir’de başladı zaten İzmir’in buna ihtiyacı var. CHP’li belediyeler imar barışında bile halkın kafasını karıştırıyor. Bunlara inanmayın gidin başvurularınızı yapın. Bu fırsatı değerlendirin. Özellikle 15 Temmuz sonrasındaki süreçte çok önemli tedbirleri MHP ile iş birliği içerisinde aldık.  Bunu Türkiye için yaptık. Güzel giden bir ittifak var bu birliktelik siyaset üstü bir birlikteliktir. Bakalım zaman içerisinde bu süreç nasıl devam edecek. Ama bu birliktelik İzmir’e de güzel şeyler kazandıracaktır. Türk milleti böyle bir siyaset tarzı istiyor. Önce Türkiye denmeli. HDP’ye oy toplamakla olmaz bence bu çok acı bir şey. CHP, HDP’ye baraj aştırmasının diyetini yerel seçimlerde ödeyecek sonuçlarını görecek. CHP’de tek adamlık var. Yukarıdaki ne derse o oluyor. Tasfiye İzmir’den başlayacak. Aday belirleme sürecimiz şu an başlamadı, değerlendirme sürecindeyiz. Kongremizden sonra başlayacak. İzmir adayımız bilgili donanımlı, İzmir’i geliştirecek bir aday olacak. CHP yerel seçim çalışmaları için kongreden fırsat bulabiliyor mu acaba?” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR VE BİRÇOK BELEDİYEDE ÖNDE OLACAĞIZ!
Kaya, “Bizim İzmir’deki belediyelerimiz ilçeler arasındaki en başaralı belediyelerdir. Bakılınca görünüyor zaten. Ben yerel seçimler için başta büyükşehir olmak üzere birçok belediyede AK Parti’nin önde olacağını düşünüyorum. Projeler, hizmetler üretmeye devam ediyoruz. Önümüzde yerel yönetim engeli var o da ortadan kalktığında hepsini tek tek gerçekleştireceğiz. Bu şehrin engelleme tavrına tepki vermesi lazım artık. Konu İzmir ise gerisi teferruattır diyen anlayışın temsilcileriyiz İzmirli hemşerilerimiz tercihlerini doğru yönde yaparlar. İzmir’e eserler kazandıracak adımı 2019 Martta atacağız” dedi.

GİZEMLİ ANKET İÇİN: GÜVENİLİR OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM
İzmir’de son günlerde seçmenlere SMS ile ‘İlçenizde kimi belediye başkanı olarak görmek istiyorsunuz?’ sorusunun yöneltilmesini değerlendiren Kaya, “Ben de bu anketin pek güvenilir olduğunu düşünmüyorum. Anket bu şekilde olmaz. Dolandırıcılık gibi bir durum olabilir vatandaş dikkatli olsun. Anket çalışması biz de yapacağız ama bu şekilde değil” ifadelerini kullandı.

 
Babasının kucağından düştü! Feci ölüm...
 
Örgüt liderini böyle karşıladılar... Savcılık onların da peşlerinde!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 9 Ağustos 2018 Perşembe 00:45

AKP.nin İzmir hayali, gerçekleşmeyecek,maalesef Hayal olarak kalacak ...

Yorumu oyla      9      5  
GAZİEMİR 8 Ağustos 2018 Çarşamba 21:42

İzmir' de kimleri denedinizse olmadı.OLMAZ...

Yorumu oyla      9      5  
izmirli 8 Ağustos 2018 Çarşamba 17:17

bu sehre ne yaptınız 16 senede siz izmiri sevmessinizizmirde sizi

Yorumu oyla      9      5  
vatandas 8 Ağustos 2018 Çarşamba 17:15

siz izmirde en fazla kiraz ve kemalpaşada belki kazanırsınız mhp aliagada diger tüm ilçeler chp

Yorumu oyla      9      5  
mağdur 8 Ağustos 2018 Çarşamba 17:06

45 yıllık Balçova arsa mağdurlarının arsa sorunlarını seçimden sonra çözme sözü verdiniz hadi bekliyoruz

Yorumu oyla      11      5  
Ferzan 8 Ağustos 2018 Çarşamba 16:56

Eski Foça''nın kanalizasyon sorununu yıllardır çözemediler.1 adet vidanjörle foseptikler temizlenir mi? Eski Foça''nın Koruma Amaçlı İmar Planı yok.25 yıldır bu planı hayata geçiremeyenler iş başında.Bu plan olsaydı,Eski Foça''nın kanalizasyonu,temiz su borusu yenilenmesi ve doğalgaz boru hattı,hepsi çözüme kavuşurdu. İş bitiren,vizyon sahibi yöneticileri umutla ve sabırsızlıkla bekliyoruz.

Yorumu oyla      9      6  
Gürkan 8 Ağustos 2018 Çarşamba 16:05

Yahu daha yeni yüzde 28 oy almışsınız fakat İzmir ' i alacağız diyorsunuz. Nasıl ? "Konu İzmir ise gerisi teferruattır" diyorsunuz ancak "7 yıldır" otogara bakanlık metro yapacak. 2017 yılında bu şehir "63 milyar" vergi verdi. Karşılığı verildi mi ? 16 yılda bu şehre ne kadar yatırım yapıldı ? Şehir sadece 1 yılda 63 milyar vergi verirken 16 yılda ne kadar yatırım yapıldı ? 16 yılda İzmir' den alınan ne kadar, verilen ne kadar ? Narlıdere metrosu 1 milyar küsür. 7,2 km. Kaba bir hesapla verilen 63 milyar vergi ile "63 tane" 7,2 km'lik metro hattı yapılır ancak siz bir tane bile yapmadınız. Konu İzmir ise geri bilmem ne ama bakanlığın yaptığı bir tane bile kentsel dönüşüm projesi yok. 16 yılda yapıla yapıla Konak'a tünel, YİD ile havaalanı , birde çevre yolunun Bayraklı-Menemen arası yapıldı. Hızlı tren dendi ama çivi çakılmadı. 10 yıldır şehir hastanesi yapılacak. 11 yıl önce açıklanan körfez geçiş projesi , 2011'de temeli atılan Çandarlı Limanı , olimpik stat yalan oldu. 2019'da oy verin yapalım deniyorsa bu şehirden vergi de almayın. Böyle bir şey olabilir mi !

Yorumu oyla      20      8  
Lombak 8 Ağustos 2018 Çarşamba 15:03

AKAPE sahaya inmiş CEHAPE koltuk derdinde.

Yorumu oyla      12      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de kurultaya günler kala slogan belli oldu
İYİ Parti'nin 12 Ağustos'taki 2. Olağanüstü Kurultayı'nın ana sloganı ...
AK Parti İzmir'de o ilçenin yeni başkanı belli oldu!
AK Parti'nin İzmir'de 3 ilçe için revizyon kararı aldığı öğrenildi. Parti, ...
CHP Genel Merkezi önünde koltuklu eylem!
CHP Keçiören İlçe Teşkilatı üyesi Abbas Canyurt, yönetimin değişmesi için ...
 
CHP'de imzasını çeken 31 kişinin listesi çıktı: İzmir'den o isimler ne dedi?
CHP'de olağanüstü kurultay için toplanan imza sürecinde önce imza veren ...
AK Parti Vekili Göztepe’yi ziyaret etti, taraftar ‘önce biz’ dedi!
Eskişehirspor’u çalıştırdığı dönemde Göztepe maçında takımını sahadan ...
CHP'de kritik toplantıda karar: Yönetim değişiyor!
CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, CHP MYK toplantısı sonrası açıklama yaptı.. ...
 
CHP eski Genel Sekreteri'ni böyle dinlemişler!
FETÖ'nün Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı yapılanmasına ...
O toplantıda çok önemli önemli kararlar alındı
Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'nda, toplam 13.5 milyar lira ...
ABD'ye gidecek heyet belli oldu
Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığında 9 kişilik bir heyetin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva