HABERLER>POLİTİKA
25 Temmuz 2023 Salı - 10:29

AK Partili Kaya'dan Büyükşehir'e Harmandalı vetosu: Yeri sen bulacaksın!

Harmandalı çöp tesisinin geleceği hakkında değerlendirmelerde bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “Yamanlardaki yerin tahsisi var, yer belli. Planın buydu. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak o zaman başka yer bulacaksın. Hangi çağdayız ki vahşi depolama ile kalan ilçe belediyesi yok artık ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi Harmandalı'nda bu yöntem ile çöp konusunu idare etmeye çalışıyor” dedi

AK Partili Kaya dan Büyükşehir e Harmandalı vetosu: Yeri sen bulacaksın!

EGEDESONSÖZ -İzmir’de çözüm süreci yılan hikayesine dönen ve uzun yıllardır ortadan kalkmayı bekleyen Çiğli Harmandalı çöp tesisi için Çiğli Belediyesi geçtiğimiz yıllarda düğmeye basmıştı.

Bölgede çöp birikiminden kaynaklı toprak kaymalarının olduğu ve İzmir’de 30 Ekim 2020 yılında yaşanan deprem ile birlikte kaymaların hızlandığı bölge için gerek yerel yönetimler gerekse hükümet kanadından çalışmalar yapılırken, geçtiğimiz günlerde ise mahkeme alanda çöp depolanmaması kararı vermişti. Karar sonrası Büyükşehir Belediyesi yeni alan arayışını hızlandırırken, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya süreç hakkında Sonsöz TV’ye değerlendirmelerde bulundu.

BİLİMDEN UZAKLAR
Geçmişte Yamanlar’da çöp tesisi için yer tahsis edildiğini hatırlatan Kaya, “Herkes bütün belediyeler... Belediyenin işleri bellidir. Çöpü toplamak bertaraf etmek, su... Ana hizmetleri  bunlar. Bu arkadaş Büyükşehir Belediye Başkanı bu işlere başka,  1 defa bunların çözümü olurdu. Ancak konser heykel tutturmuş gidiyor. Zaten yaşamının büyük kısmı İzmir dışında. Vatandaşın çektiği bir dünya çile var. Körfez koku diyoruz, o yüzeceğim diyor. Bi yüzemedi... Bunlar bilimden de uzak. Bilim insanları geldi, incelemeler yaptı, yüzülmez deniliyor. Burada kirlilik var insan sağlığını etkiliyor diyor. Yüzeceğim diyor. Bilim karşıtlığı bu. Çöp sorunu... 25 yıldır İzmir'i idare ediyorsunuz. Geçmişte Veysel Bey bakandı ve İzmir'den adaydı. Aziz Bey ile bir araya gelindi yer bulundu. Oturulup mutabık kalındı. Orman Bakanlığı istedikleri yerden verdi. Sen gidip oraya yapma girişimi göstermiyorsun gidip Menderese yapayım diyorsun. Zamanın da niye orayı istediniz o zaman? Karşıyaka Yamanlar tarafında bir yerdi. Orman Bakanlığı izni vermişti. Ancak bir türlü hamle yok.  Ancak bir türlü uygulanmadı. Sonra Menderes'e... Ovanın ortası. İzmir’in suyu oradan geliyor. Tahtalı Baraj havzasında üç büyük baş hayvan yetiştirmek istiyorum desen yine izin verilmiyor. Menderesli hemşehirilerimiz şaşırttı, orayı çöp yeri yapmak isteyenlere ciddi oy verdiler. Çöp tesisinin yapılacağı alanlara bakıyorsunuz çok şaşkınlık verici. Menderes ilçe teşkilatımız ile toplantı yaptım, herhalde anlatamamışız. Herhalde çöp tesisini bizim yapacağımızı sandılar” dedi.

Türkiye'de vahşi depolama ile çöp depolayan sadece Büyükşehir Belediyesi’nin kaldığını belirten Kaya, “Yamanlardaki yerin tahsisi var, yer belli. Planın buydu. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak o zaman başka yer bulacaksın. Hangi çağdayız ki vahşi depolama ile kalan ilçe belediyesi yok artık ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi Harmandalı'nda bu yöntem ile çöp konusunu idare etmeye çalışıyor” diye konuştu.

PARA ÇARÇIR ETMEYİ İYİ BİLİYOR
Menderes için de net konuşan Kaya, “İstedikleri yer zamanında verildi.  Ancak oradan çark ettiler başka yere. Siz İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanısınız, bunu nereye yapacaksınız gidip konuşun vatandaşla. Menderes'e kaç defa girmiş bu konuyu anlatmak için? Bu kadar önemliyse konu, güveniyorsan işi gidip anlatırsın. Ancak Menderes için bilim mücadele etmez öncelikle.  Yol da müsaade etmez zaten. Yol da yok zaten.  Çevre kirliliğini geçtim ki Torbalı ve Menderes sadece İzmir değil İstanbul'u da besliyor... Senin kamyonlarının çevre kirliliği de var... Yazık. Bilimi yanına alarak bir program ortaya koyacak. 25 yıldır akılları neredeydi? İzmir'de istediğiniz yerde plan yapardınız. Ancak sata sata... Seferihisar'da sattığı gayrimenkuller bugün çok komik rakamlarda. O kadar yer sattı ancak ilçeye bir yatırım yapılmadı. Parayı çarçur etmeyi çok iyi biliyor” ifadelerini kullandı.

 
Aydın'da zehir taciri gözaltına alındı
 
Uzmanı uyardı: Klima hastalığına dikkat!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şakir 26 Temmuz 2023 Çarşamba 08:32

Tavşana kaç Tazıya tuttan başka bir şey değil. hep havanda su döğmekle insanların aklıyla alay etmekten başka hiç bir amaçları olmayan bir zihniyet yazık size.izmir size oy veriyor yazıklar olsun.

Yorumu oyla      3      4  
Cumhuriyetli 25 Temmuz 2023 Salı 12:21

Sen bul da oraya yapsın o zaman madem iyilik yapacaksaın

Yorumu oyla      8      4  
Bülent Işık 25 Temmuz 2023 Salı 11:59

Yeri kendileri bulursa itiraz edemezler. Torbalı Fetrek Çayı projesi ne oldu? Kendisi Torbalı'lı olurlar.

Yorumu oyla      9      4  
İstemezükçüler 25 Temmuz 2023 Salı 11:03

Yeri sen bulacaksın, biz de parti olarak bulunan her yere itiraz edeceğiz.

Yorumu oyla      11      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeterli çoğunluk sağlanamamıştı… O mahallede kıran kırana yarış!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ...
Akşener, Mansur Yavaş ile görüştü
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) ...
CHP'li Sarıgül'den koltuk mücadelesi çıkışı!
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, CHP'de yaşanan tartışmalara ...
 
'İsveç'le ilgili kararı Meclis karar verecek'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklama ...
CHP'den MTV iptali için AYM’ye başvuru
 CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, Motorlu Taşıtlar Vergi’sinin ...
'Gizli protokol bizim dışımızda bir olaydır'
 İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...
 
Devlet Bahçeli'den yerel seçim açıklaması
 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi, Lozan ...
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.
'Ülkemizin kazanımlarını tahkim edeceğiz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Lozan Anlaşması'yla elde ettiğimiz ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva