HABERLER>POLİTİKA
27 Eylül 2021 Pazartesi - 14:37

AK Partili Kaya’dan ‘belgeli’ plan çıkışı: Bakanlığa yalan söylüyor!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ret ettiği Menderes Belediyesi tarafından yapılan Gümüldür-Özdere planları için ilçe belediyesinin üç kez tarım il müdürlüğünden görüş istediğini ve olumsuz yanıt aldığını söyledi. Kaya, “Evrakta ‘orada hiçbir ekili ve dikili tarımsal faaliyet alanı yok’ deyip bakanlığa da yalan söylüyor. Halka da bakanlıklara da yalan söylüyorlar” dedi. Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisine kesinlikle izin verilmeyeceğini söyledi.

AK Partili Kaya’dan ‘belgeli’ plan çıkışı: Bakanlığa yalan söylüyor!

EGEDESONSÖZ- İzmir depreminin ardından ilçelerin mağdur vatandaşların sorunu çözmek için belirlediği “korunacak alanlar” sınırı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclisinden geçerken Menderes Belediyesi’nden gelen yeni imar planlarının ret edilmesi tartışmalara neden olmuştur. Büyükşehir, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun inceleme sonrasında geri gönderdiği “Özdere-Gümüldür” planlarında mandalina bahçelerinin imara açılması, yeni konut alanlarının arttırılması gerekçe gösterilmişti.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya katıldığı SONSÖZ TV’deki canlı yayında Menderes Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Kayalar imzalı üç farklı yazıyla Tarım Orman İl Müdürlüğü’nden görüş sorulduğunu açıkladı. İl Müdürlüğünün “olumsuz” görüşüne rağmen belediyenin tarım arazilerini imara açacak planı büyükşehire gönderdiğini belirten Kaya, ret kararının alınmasından sonra ise belediyenin bakanlığa yeni bir yazı yazdığını vurguladı.

AK Partili Kaya, “Gümüldür ve Özdere’de planlama çalışması var. Belediye, mandalina bahçelerinde ‘tarım yok’ deyip imara açmaya kalkmış. Büyükşehir de bunu reddediyor. Sayın Kayalar da sonra kalkıp pişkin pişkin önce ‘buralarda tarım yok’ dedi.  Sonrasında belde belediyesinden kalan 1/1000’lik alanlar var, sadece oraların imara açıldığını söyledi. Zaten o bölgelerle ilgili sorun yok ki… Oralarla ilgili çalışma zaten tarım il müdürlüğü tarafından daha önce yapılmış. Asıl gayesi orada bulunan mandalina bahçelerini imara açmak. Olay ortaya çıkınca dedi ki ‘benim böyle bir talebim olmadı’… Bir değil, üç defa talebi oldu. İkisinde Tarım ve Orman Bakanlığı İl Müdürlüğü’ne dilekçe verdi.  Yazısında, ‘burada artık tarım kalmamıştır, imara açın’ dedi. Fakat yazısı sonrasında Toprak Koruma Kurulu talebi reddediyor. Resmi olarak ‘buralar imara açılamaz’ diyor. Sonra bir daha imara açılmak için başvuruyor. Bu kez, ‘burada ağaç yok, tarım yok’ diyor. İl Tarım Müdürlüğü yine reddediyor. Üçüncüsü de konunun kamuoyuna yansıdığı, haberlerin çıktığı gün oluyor. Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Gümüldür imara açılmasın’ dediği gün Ankara’ya Tarım Bakanlığı’na itiraz yazısı yazmış. Yazısında ‘1/1000 ölçekli alan dışında kalan yerlerde ekili ve dikili hiçbir tarımsal faaliyet alanı bulunmamaktadır, buraların imara açılmasına müsaade verin’ diye tekrar dilekçe veriyor. Bu yazıyı yazıyor. Üzerine bir de basının karşısına çıkıp ‘1/1000’lik plan dışında hiçbir yer imara açılmamıştır’ diyor. Hepimiz biliyoruz. Orada mandalina bahçeleri dolu. Bakanlığa da yalan söylüyor. Halka da bakanlıklara da yalan söylüyorlar. Bu nasıl bir adam? Aynı gün bakanlığa ‘imara açın’ diyor, sonra da basının karşısına geçip ‘1 metrekare yer imara açtırmıyorum, yeşili, doğayı severiz’ diyor. ‘Ben sadece eski planlar üzerinden çalışmayı sürdürüyorum’ diyor. İmzasını reddediyor adam. Toprak Koruma Kurulu da ‘1/1000 ölçekli alanın dışında kalan bölgenin revizyon planına imara açmak için dahil edilmemesine oy birliği ile karar verildi’ diyor. Her şey ortadadır” ifadelerini kullandı.

Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menderes Çakaltepe-Gölovası köylerinde yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisi projesinin de gerçekleştirilmesine izin verilmeyeceğini söyledi. Mülkiyeti Tarım ve Orman Bakanlığı’nda olan arazide projeye kesin onayın alınmadan, ÇED süreci tamamlanmadan ihaleye çıkılmasının doğru olmadığını anlatan Kaya şunları söyledi:

“Mustafa Kayalar yerel seçimde zaten bu proje için aday yapıldı. Çünkü CHP içerisinde katı atık tesisine evet diyecek tek kişi Kayalar’dı. Başka diyecek adam bulamadılar. 2014 yılında adayları vardı sonra değiştirdiler. Belediye Başkanı Ergün Bey’in aday yapılmamasının nedeni bu çöp tesisini istememesidir…Buradaki tesise ilişkin biz 3 kıstas koyduk. Birincisi, Menderes, İzmir’in girişidir… İkincisi, İzmir’in suyu Tahtalı Barajı’nda geliyor. Üçüncüsü tarım… Menderes, İstanbul-İzmir Otoyolu ile birlikte buradan çıkan ürünler hızla İstanbul’a gidiyor ve satışa sunuluyor. Bugün Menderes’te tarım dursa İstanbul’da yaşayan vatandaşlar gıda sorunu yaşar. O kadar bereketli bir yer. Şimdi bu kadar önemli bir yere gidiyorsun çöp tesisi yapıyorsun. Ve yüzlerce çöp kamyonunu bu ovanın içerisinde gezdireceksin. Hala yol alternatifi yok. Alternatif olarak gösterdikleri yol da ovanın içerisinden. Torbalı’dan geçirecekler. Bir kere Bizim Torbalılı vatandaşlarımız oradan o kamyonları geçirtmez.

Mendereslilere helal olsun. Baştan Soyer’e inanır gibi oldular. Muhtarları falan da gezdirdiler. Ne güzel tesismiş, turist bile gelir dediler. Komik şeyler… Sonrasında da işin gerçeğini vatandaşlarımız gördü. Bu tesis İzmir için en uygun olmayan yerde kurulmak istendiği tespitini yapmıştık. Büyükşehir inat ediyor. Ortada plan yok, ÇED yok, ihaleye çıktılar. Böyle bir şey olabilir mi? Keşke Karabağlar Belediye Başkanı Selvitopu da oraya dava açsaydı. TOKİ’ye açıyorsun. Vatandaş olarak pekala dava açabilirsin. TOKİ’nin imar, ruhsat olmayan yerde TOKİ’nin ihaleye çıkabilme yetkisi var. Ama belediyenin böyle bir yetkisi yok. Bizim Menderes’te duruşumuz belli, sayın bakanımızın duruşu da belli. CHP’nin Menderes’i çöp kente dönüştürmesine müsaade etmeyeceğiz. Bir sitemim de var; 2019 seçimlerinde Bülent Soylu kardeşimle birlikte oradaki çalışmalarda ‘bunlar buraya çöp tesisi yapacak’ dedik. Biz ‘burayı üniversite şehri yapmak istiyoruz, onlar çöp şehri yapmak istiyor’ dedik. Bunlar sonra çıkıp geldiler, yalan söylüyorlar dediler. Belediye başkanı da Soyer de seçim döneminde bizim Menderes’e bir çöp tesisi yapmamız gerekiyor deselerdi Menderes’te bunlara oy çıkmazdı. CHP’liler de atmazdı. Soyer de Kayalar da ‘yalan’ dedi. Bunlar vatandaşları kandırdılar. Menderesliler bir daha bunlara kanmamalı”

 
Covid-19'a yakalanan hastaların yüzde 10'unda kalp yetmezliği
 
Cumhurbaşkanı: Sulh hukuk komisyonları kuruyoruz
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali 28 Eylül 2021 Salı 09:33

Selvitopu hic oraya dava acarmı kendi partisi uygunsuz is yapacak ama kendi ilcesini kalkındıracak gelistirecek kampüs e tokiye dava acar engeller çünkü hizmet istemiyor

Yorumu oyla      2      3  
olaya bak! 27 Eylül 2021 Pazartesi 21:37

Bugün Ahaber'de İzmir'den çöp haberi vardı. Ne güzel iş; hem modern tesislere karşı gel, hem de çöp sorunu haberi yap.

Yorumu oyla      2      3  
chp li 27 Eylül 2021 Pazartesi 20:34

Mustafa Kayalar ve chp meclis üyeleri MENDERES İLÇESİNİN EN KÖTÜ VE BAŞARISIZ YÖNETİM KADROSUDUR..

Yorumu oyla      2      3  
iki sene 27 Eylül 2021 Pazartesi 18:20

Seçimlerden sonra ne yapacak merak ediyorum. İzin verilmeyecek! Bak sen! Bu adamın kamu yararı ilkesinden haberi yok sanırım. Ya da var ama devran böyle sürecek sanıyor! Diyelim 2 yıl geciktirdiler, 2 yıllık gecikmenin mali yükünü ödemek zorunda kalacaklarını hesap edemiyor mu? Burası İzmir, unutulur mu sanıyor? Daha Mzhaseki'den istenecek faiz farkı zararı var sırada!

Yorumu oyla      2      3  
Torbalılı 27 Eylül 2021 Pazartesi 16:28

Başkasına, yalan söylüyor diyene de bak sen !!!

Yorumu oyla      9      4  
27 Eylül 2021 Pazartesi 16:25

bitik

Yorumu oyla      8      3  
Nereye yapılsın? 27 Eylül 2021 Pazartesi 15:44

Meydanlarda İzmir çöp kokuyor deyip, diğer tarafta katı atık bertaraf tesislerine karşı gelmek. Karşıyaka'da dağın başındaki yere de karşı gelmişlerdi. "Doğru yeri" gösterin de belediye de yapsın. Vekil olmak sadece belediye eleştirmek mi yoksa tweet atmak mıdır? Tarım deyip, tarım alanlarına OSB yapan da sanki benim. Menderes'de bir önceki dönem kaç tane yer satıldı; niye itiraz etmediniz?

Yorumu oyla      12      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Dağ: Kılıçdaroğlu ısrarla yalan söylüyor!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP ...
AK Partili Sürekli'den ‘körfez’ salvosu: Soyer yüzmeye kalkarsa ambulans bekler kendisini!
İzmir körfezinde düzenlenen basın açıklamasında konuşan AK Parti İzmir ...
CHP İzmir'den iktidara 'eğitim' eleştirisi: Geleceğimizi karanlıktan kurtaracağız!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından hazırlanan ve Türkiye’de ...
 
Erdoğan: ABD terör örgütlerini desteklememeli
Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerine silah desteği verilmemesi gerektiğini ...
İYİ Partili Kırkpınar'dan 'eleştiri' yorumu: Her konuya kafamızı sallayacak değiliz!
İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu'nun ...
AK Parti İzmir'de ilçe danışmaları mesaisi... Sürekli: Kavgaya değil gönüller yapmaya geldik
AK Parti İzmir, bir ilke daha imza attı. Genişletilmiş İlçe Danışma Meclisi ...
 
Kılıçdaroğlu: Suriye'de barışı sağlayacağız
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin sorunları var biliyorum. ...
TBMM Başkanı Şentop: Azalma yok, artış var
TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve beraberindeki parlamento heyeti, Türk Dili ...
Erdoğan: ABD kararını vermeli
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın New York ziyareti sırasında CBC'e ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva