HABERLER>POLİTİKA
30 Eylül 2019 Pazartesi - 14:23

AK Partili Kaya’dan Başkan Soyer’e: Bol bol geziyor, zıplıyor!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “Biz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e mazeret fırsatı vermeyeceğiz. Ancak onlar da biraz iş üretmeleri gerekiyor. Bakın Tunç Soyer seçildiği günden beri ele alabileceğimiz bir proje yok. Bu yönetim tarzında bol bol gezmek, dans etmek ve zıplamak var, iş yok” dedi.

AK Partili Kaya’dan Başkan Soyer’e: Bol bol geziyor, zıplıyor!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege programına konuk olarak gazeteciler Mehmet İşler ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Türkiye ekonomisinin son durumu, İzmir’in projeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ilçe belediye başkanları özelinde açıklamalarda bulunan Vekil Kaya, çarpıcı çıkışlara imza attı.

SAVAŞLAR SADECE TOPLA, TÜFEKLE DEĞİL EKONOMİYLE DE OLUYOR
Ülkedeki ekonomik sıkıntılar hakkında değerlendirmelerde bulunan Kaya, “Hepimiz hatırlarsak 1 yıl önce seçimler sonrasında çok yoğun bir ekonomik saldırı aldık. Artık savaşlar sadece topla tüfekle olmuyor. O dönemde ABD ile yoğun bir ekonomik bir sıkıntı yaşadık ve kur dalgası yaşandı. Ancak şu anda artık ekonomik toparlanma dönemine girdik, bu gelişme de devam edecek. Sürekli ekonomik çalışmalar yapılıyor, TBMM’de açıldığında bu çalışmalar sürecek. İş aslında dünyada bir sorun. Üniversite mezunları genelde işsiz kalıyor. Bakın Yunanistan’da her 2 üniversite mezunu gençten biri işsiz. Lise mezunları hayata daha erken atıldığı için iş bulma fırsatları daha çok oluyor” dedi.

İZMİR’DEN ALİAĞA VE TORBALI’YI ÇIKARIRSAK AZ NÜFUSLU ANADOLU KENTLERİNE BENZER
İş konusunda İzmir’in dezavantajlı bir konumda olduğunu belirten Kaya, “İzmir’e biliyorsunuz İstanbul otobanını kazandırdık, en büyük yatırımlardan biriydi bu. Ankara İzmir hızlı treni konusunda da çalışmalar sürüyor. Ancak burada yerel idarelerin de çabalaması gerekiyor. Son 15 yılda bunu göremedik ancak şimdiki yönetimden de şimdiye kadar bir şey göremedik. İşsizlikle ilgili temel sorun üniversiteli kardeşlerimizde. Yani bize iş sıkıntısı olan ve iş isteyenlerin büyük kısmı üniversite mezunları. Biliyorsunuz 81 ilde üniversite açtık, böyle bir ihtiyaç vardı Türkiye’de. Genç kardeşlerimizin böyle bir hedefleri vardı. Torbalı ve Aliağa’yı İzmir’de çıkardığımız zaman, İzmir Anadolu’nun az nüfuslu illerine benziyor. Merkezi yönetimin yaptığı altyapı yatırımlarına karşılık yerel yönetimlerin de kentin ekonomisini geliştirecek yatırımlar yapması gerekiyor. Bakın İzmir’den bir sürü insan Manisa’ya çalışmaya gidiyor. Yerel yönetimin bu kentin ekonomisini geliştirmeye yönelik hiçbir çabası yok. Son 5 yılda Torbalı’da 100’in üzerinde fabrika açıldı. Ancak önceki dönemde böyle bir yatırım yoktu çünkü önünde set çeken bir ilçe yönetimi vardı. Şimdi yeniden yatırımların önüne set çeken bir anlayış var orada. Her yeni açılan bir iş yeri belirli bir istihdam kaynağı ile geliyor. Bunun için yerel yönetimler de bu anlamda ellerini taşın altına koyarak bize destek olmaları gerekiyor. Biz altyapıyı falan hallettik. Buradan birçok firma kaçtı, bunun sebebi de belediye başkanıydı. Yatırımcı ben yatırım yapacağım, belediye başkanının peşinden mi koşayım diyor ve kaçıyor” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE YARGI BAĞIMSIZ
Önümüzdeki günlerde yürürlüğe girecek olan yargı reformu paketi hakkında da konuşan Kaya, “İzmir aslında hükümet için ne kadar önemli, bakın Adalet Bakanı Cuma günü İzmir’deydi, çeşitli toplantılarını İzmir’de yaptı. Yargı reformu paketi ilk değil, daha önce de 2 paket hazırlanmıştı, bu üçüncü paket. İçerisinde belirli ihtiyaçlara yönelik reformlar var. Hukuk devletinin güçlendirilmesi ve hak ve hukukun daha güçlü şekilde sağlanmasına yönelik düzenlemeler getiriyor. Bu paketin hazırlanması bir yıldan uzun bir süredir çeşitli kurumlarla çok sayıda yapılan toplantılar ve alınan görüşlerle hazırlandı. Mecliste tüm partilerin desteğiyle geçebilecek bir paket. Sonrasında ise 4, 5 ve 6.’ya kadar uzanacak düzenlemeler olacaktır. Yargı çok göreceli bir kavram, biz bazı şeylere nasıl tepki koyuyorsak, muhalefetin de tepkileri olabilir. Kararların adilliğinden ziyade, karar sürecinin uzunluğunda sıkıntılar yaşanıyor. Bu paketle, yaşanan sürecin kısaltılması da sağlanacak. Biz mahkemeleri yıpratırsak sistemi yıpratmış oluruz. Hukuktan en çok şikayet edenler hukukçu olmayan kişiler. Özellikle siyasi davalarda karar bize yaramıyorsa hukuk eleştiriliyor. Türkiye’de yargı bağımsız” ifadelerini kullandı.

BUCA CEZAEVİ’NİN KALDIRILMASI KONUSUNDA ERHAN KILIÇ’IN TAVRI YAPICI
Buca Cezaevi’nin kaldırılması konusunda değerlendirmelerde bulunan Kaya, “Buca cezaevinin kalkmasını herkes istiyor ancak kaldırılması için gerekli işbirliğine kimse refleks göstermedi. Bu alanın artık merkezinde kalmış olması ilçenin gelişiminin önünü kesiyor. Ben daha önce de bu çağrıyı yaptım. Önceki belediye başkanı arkadaşımıza da dedik ki gel, bu işi ortak akılla çözmemiz lazım. Bizim bu konuda verdiğimiz açık çeke Buca Belediyesi önceki dönemde karşılık vermedi. Geçtiğimiz hafta yine bir çağrıda bulundum. Bu alanın kente kazandırılması lazım. Biz aslında bunu yapabiliriz ancak yerel yönetimle de bir ortak akılla değerlendirme yapmamız lazım. Artık burası bina olarak da miadını doldurdu. Bakanlığın bu alan İzmir’in en güzel arazisi konumunda. Biz Buca Belediye Başkanı arkadaşımızın da desteği ile bu işe başlamak niyetindeyiz. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın da bu konuda tavrı yapıcı. Şimdi birlikte masaya oturarak fikirleri alacağız ve ortak bir yol haritası oluşturularak cezaevi oradan kalkacak. Bakanlığın da görüşü aynı şekilde bu konuda. Asıl somut adımları artık atmaya başlıyoruz. Buca Belediye Başkanı Kılıç ile toplantı yapıp, Bakanımız ile de görüşüp somut olarak işe başlayacağız. Bazı şeylere anlam veremiyorum, vatandaşlara yanlış bilgi veren bir kitle var. Bakın Göztepe Stadı inşaatı da başlamadan önce stadın orada AVM yapılacak diye söylüyorlardı bakın stat yükseldi orada, hani AVM nerede? Şimdi aynı söylentiler Buca Cezaevi alanı için de olacak. Biz bu işi ortak akılla çözelim diyoruz, Buca Belediye Başkanı arkadaşımızdan da görüş alacağız diyoruz. Bu arkadaşların ne zaman önyargıları yıkılacak bilmiyorum. Buca’ya yakışır güzel bir proje ile bu işin altından kalkacağız” dedi.

TUNÇ SOYER’E MAZERET FIRSATI VERMEYECEĞİZ!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in geride bıraktığı 6 ayı değerlendiren Kaya, “Nihat Zeybekci seçimi kazanması durumunda 6 ay sonra kente gelenin İzmir’i tanıyamayacağını söylemişti ancak Tunç Soyer’in böyle bir derdi yok. Buca Metrosu talepleri kısa sürede çözüldü. Bunun gibi 3 istekte bulunmuşlardı 3’ü de hızlı şekilde çözüldü. Biz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e mazeret fırsatı vermeyeceğiz. Ancak onlar da biraz iş üretmeleri gerekiyor. Bakın Tunç Soyer seçildiği günden beri ele alabileceğimiz bir proje yok. Trafik sorunu için bir şey yapıldı mı veya çözüldü mü, hayır. İzmir kokuyor diyordu kendisi de, var mı bir gelişme? Hayır. Bakın geçtiğimiz günlerde Kemeraltı’nın koktuğu konusunda kendisi bir ifade kullandı. Ama bunu yapan kim? Belediye başkanı ben miyim sen misin? 6 ayda bu sorunlar neden çözülemedi. İzmir’deki sorunları artık Ankara’da İstanbul’da konuşmaya başladı. Çünkü bu sorunlar kafa yapısından kaynaklanıyor. Çünkü bu yönetim tarzında bol bol gezmek, dans etmek ve zıplamak var, iş yok” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ PKK’YI NASIL KINAMAZ ANLAMIYORUM!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti’nin verdiği PKK’yı kınama önergesinin kabul edilmemesi tartışmalarına değinen Kaya, “İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi terör örgütü PKK’yı nasıl kınamaz anlamıyorum. PKK’yı kınamak siyasi bir karar mıdır, bunu İzmirlilere anlatamazlar. Siyaset yapılacak alanlar vardır ancak PKK konusu başkadır. PKK’nın kınanmamasını bu halka anlatamazlar. Ama şimdi PKK’yı kınarlarsa birlikte yol aldıkları HDP’den tepki görecekler. Bakın İstanbul’da ben Atatürk’ün askeri falan değilim dedi. İzmir’de de kendi kafalarına göre bir belediye başkanı buldular. Seferihisar gibi küçük bir belediyenin marjinal bir belediye başkanını, daha büyük ilçelerin daha tecrübeli başkanlarına rağmen getirip koydular. Böylece HDP ile yürünen yolun devam etmesi hedeflendi” açıklamasını yaptı.

TERÖR İLE ARASINA MESAFE KOYMAYAN KİM OLURSA GEREKEN YAPILIR
CHP ile HDP arasında olduğu iddia edilen ittifak hakkında da konuşan Kaya, “CHP ile HDP ittifakının şu sakıncası var. Bakın terör ile arasına mesafe koymadığı için 3 belediye başkanı görevden alındı. HDP’nin PKK ile arasına mesafe koymadığını bileceksin ve onlarla yol yürüyeceksin. HDP’nin amacı ne, Atatürk’ün kurmuş olduğu ülkede misakı milli sınırları tanımayan bir parti. Bakın görevden alınan belediye başkanları halkı da memnun etti. Özellikle İzmir’de bu konuda HDP’liler eylem yapıyor ama İzmirliler bu eylemlere katılmıyor. Ben bu konuda teşekkür ediyorum. O eylemlere CHP’den sadece vekiller katılıyor. Terör ile arasına mesafe koyamayan yerel yönetici değil, genel yönetici de olsa, kim olursa olsun gereken yapılır” dedi.

TUNÇ SOYER’İ HDP İSTİYORDU
Yerel seçimlerde İzmir’i gizli ittifak sayesinde kaybettiklerini öne süren Kaya, “Biz bu seçimde İzmir’i kazanabilirdik ancak kapalı kapılar ardında ittifaklar yapıldı. Biz CHP ile HDP ittifakını 31 Mart seçimlerinde gördük. CHP’nin İYİ Parti ile yazılı ittifakı olduğunu ve HDP ile sözlü ittifak var. İzmir’de Tunç Soyer’i de HDP istiyordu zaten. HDP’nin siyasetini kabul etmek, Kandil’in siyasetini kabul etmek demektir” diye konuştu.

İNCİRALTI KONUSUNDA TOP BÜYÜKŞEHİR’DE!
İnciraltı’nın planlanması konusunda hükümetin hazırlıklarını tamamladığını ve Tunç Soyer’den gelecek değerlendirme raporunun beklendiğini ifade eden Kaya, “İnciraltı meselesinde artık her şey hazır, Soyer’den değerlendirme planı bekleniyor. İnciraltı hakkındaki derneklere de Soyer’i işaret ediyoruz. Artık belediyenin önünde eylem mi yaparlar, Soyer ile mi görüşürler bilmem. Şu an o süreçte 6 aydır Soyer’in hoplayıp zıplamasını bekliyoruz. 6 aydır ses çıkmıyorsa bir önerin yoktur, o zaman çık bu konuda benim bir önerim, fikrim yok de. Madem öyle bizim yaptığımız plana dava açmayacağına dair taahhüt versin ve bu iş bitsin. Bakanlığın planı hazır, itiraz olmayacaksa hemen ilan edilsin plan. Biz hazırız artık yapacağımız bir iş yok bu konuda. Balçova arsa mağdurları konusu bir koldan ilerliyor ancak bu iş bizim yönümüzden artık bitti plan hazır. Artık dernekler gidip Soyer ile konuşsunlar. Bunu da yapmıyorsan artık bırak bitsin şu iş” ifadelerini kullandı.

YENİ BAŞKANLARLA DAHA İYİ İLETİŞİM KURUYORUZ
Yerel seçim sürecinden sonra gelen yeni belediye başkanları ile diyaloglarının eski başkanlardan daha iyi olduğunu söyleyen Kaya, “İlçe belediye başkanları ile diyaloğumuz geçmişten daha iyi ama Soyer basın üzerinden iletişim kurmaya çalışıyor ve biz bunlara yanıt vermiyoruz” açıklamasını yaptı.

MENDERES DEVLET HASTANESİ İNŞAATI BİR ŞANSSIZLIK YAŞADI
Menderes’te yarım kalan devlet hastanesi inşaatı ile ilgili konuşan Kaya, “Menderes geçen 5 yılda 500 milyon TL yatırım almış bir ilçe. Bizim hangi yatırımımız yarım kalmış ki o kalacak. Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar bir açıklama yapmış bırakın biz yapalım diye. Sen kendi işini yap, ne demek bizim işimizi yapacaksın. O hastane bir şanssızlık yaşadı. Çıkan sıkıntılar çözülecek ve tekrar bir ihale yapılarak bitirilecek bu iş. Menderes 80 yılda görmediği hizmeti geçen 5 yılda gördü. Menderes Gaziemir ile kıyaslansın bakalım Gaziemir nerede kaldı, Menderes nereye gitti. Gaziemir’de hastane var, Torbalı’da hastane var arasında Menderes’te yapılacak hastane ne kadar rantable olacak. Ancak burada eski Belediye Başkanı’nın ısrarlı çabası sonucu bu hastane projesi ilçeye kazandırılıyor” dedi.

KARABAĞLAR’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN YAPACAK BİR ŞEYİMİZ KALMADI!
Karabağlar’daki kentsel dönüşüm planları hakkında açıklamalarda bulunan Kaya sürecin tıkandığını ifade ederek şu ifadeleri kullandı:

“İlk aşamada bir rezervuar alanı oluşturduk. Buraya evler yapalım insanlar gelsin buradan insanlar yerleşsin. Vatandaş bize dedi ki Bakanlık bize plan yapsın, yapım işine karışmasın biz kendi kendimize yapalım dönüşümü. Karabağlar’da şu an emsal dönüşüm 2.40, bu ne demek bir eve 2 buçuk daire alınacak. Belediye buna itiraz etti ve vatandaşlara yanlış bilgi verdi. Senin 100 metrekare yerin varsa 24 metreye düşürülecek  demişler. Aslında 100 metrekare yerine 240 metrekare yer alacaktı vatandaş. Bu yapılacak alana spor alanları ve okullar için yer ayırdık. Zaten orada poligon millet bahçesi olacak. Ancak artık Karabağlar’da kentsel dönüşüm konusu kilitlenmiştir. İnsanlar CHP’li belediyenin beyanlarına inanıp itirazlarına yaparak süreci tıkadı. Bizim burada artık yapacak bir şeyimiz kalmadı, burada top CHP’li Karabağlar Belediyesi’ndedir. İnsanlar gidip belediyeye neden benim hakkımı yedirdiniz demesi lazım. Böyle siyaset batsın, ya bu süreçte bir deprem olsa ne olacak.”

BELEDİYE TEŞEKKÜR ETMEK YERİNE ENGEL KOYUYOR!
Karabağlar’da yapılması planlanan Demokrasi Üniversitesi hakkında açıklamalarda bulunan Kaya, “Normalde yeri belediye bulur üniversite yapılsın diye ama burada yeri de biz bulduk. Buraya üniversite yapın ama konut yapmayın diyorlar. Size ne ya konuttan, nereye yapacağız konutu. Buraya konutlar yapılacak ve dar gelirli vatandaşlar buraya yerleşecek. Başka yerde belediye binaları kendi yapıyor ve üniversiteyi davet ediyor. Biz burada yeri buluyoruz, binayı yapıyoruz ama belediye önümüze engel oluyor. Bu arkadaşın teşekkür etmesi lazım, bu ilçeye üniversite getireceğimiz için ama tam tersine bize engel olmaya çalışıyor. Bu projede yurtlar da yer alacak öğrenciler için” diye konuştu.

GÖZTEPE TESİSLERİ SORUNU HANİ 60 GÜNDE ÇÖZÜLECEKTİ?
Torbalı’daki Göztepe tesisleri hakkında yaşanan sıkıntılara da değinen Kaya, “Tunç Soyer, Göztepe tesisleri sorununu 60 günde çözecekti, hani ne oldu? Bu yapılacak olan imar sorunu da değil, biz zaten imar sorununu çözdük. Tunç Soyer’in verdiği sözün üzerinden 90 gün geçti. Soyer hala bunun ne zaman çözümleneceğine cevap veremez. İzmir’de bu kadar sorun ve problem var anca bir adım bile atılmayıp, hoplanan zıplanan bir yere geldik. İzmir’de o kadar sorun var bunlar için bir adım at” ifadelerini kullandı.

İZMİR’DE O İLÇELERİN 5 YILI GİTTİ!
İzmir’in hükümet yatırımları konusunda üvey avlat muamelesi gördüğü iddialarına cevap veren Kaya, “Burada ağlayacak birisi varsa biziz. Büyükşehir’den destek almadığımız halde oradaki belediyelerimiz ilçelerine çok iyi hizmet ediyorlar zaten. Vatandaş AK Parti’den CHP’ye geçen belediyelerde, hızlı hizmete alışmıştı şimdi bocalıyorlar. İstedikleri park, okul, yol gibi ne varsa anında hemen yapıldı. Ama her seçimin bir sonucu vardı, şimdi o ilçelerin 5 yılı gitti” dedi.

AK PARTİ’DEN AYRILANLARIN ETKİSİ OLMAZ
AK Parti’den ayrılarak yeni parti kurma hazırlığında olduğu öne sürülen isimlerle ilgili konuşan Kaya, “Her seçim bu iddialar gündeme geliyor. Ne bugün ayrılanlar, ne de önceden ayrılanların bir etkisi olmadı, olmaz. Bakın Abdüllatif Şener de ayrıldığında böyle söylentiler olmuştu. AK Parti milletin kurduğu parti, biz sadece tabelasını astık. Biz vatandaşa ne söz verdiysek tuttuk, fazla söz vermedik. Biz bu süreci sürdüreceğiz. Şimdi bir kongre sürecimiz başlıyor, bu süreç İzmir için de çok önemli. Teşkilatlarımızı güçlendireceğiz bu kongre sürecinde. CHP ferdi bir partidir ancak biz teşkilat sistemini işleten bir partiyiz. Bizde CHP’deki gibi arkadaşlarımız kişisel beklenti ile iş yapan arkadaşlar olmaz. Ben değil biz diyen arkadaşlardan oluşur teşkilatımız. Bunun için bizde çok büyük fikir ayrılıkları olmaz. CHP’de de göreceğiz bakalım kongre sürecindeki ayrımı. Keşke Atatürk’ün partisi olduklarını söyleyen arkadaşlar kongre sürecine bir el atsalar, yoksa daha da marjinalleşecek parti yoksa” açıklamasını yaptı.

 
Yeni yargı paketi bugün Meclis'e sunulacak
 
İncirliova'da makam aracı gerilimi: Haciz işlemine kepçeli engel!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 1 Ekim 2019 Salı 14:53

Elektriğe yüzde 14.9 zam gelmiş. Alsancak stadı maçlara kapanalı 5 yılı bitirdi.Hala 2020 Temmuz ayı bitip tarihi olarak veriliyor.Evimizin yan tarafında kaba ınşaatı bitmiş ılkokul inşaatı ödenek yokluğundan 6 aydır bir tek çivi bile çakılmadı .

Yorumu oyla      4      5  
nalan 1 Ekim 2019 Salı 08:30

Balçova arsaları için teşekkür ederiz umarım beklediğimize değecek planlar yapılmıştır.

Yorumu oyla      8      6  
Alen35 30 Eylül 2019 Pazartesi 23:06

Burada yapılan haklı yorumlara olumsuz oy veren insanlar. 1 ekimden geçerli olacak %15 lik elektrik zammını da sordular mı sayın vekil beye? Soyer mi yapıor bu zamları size? sen başkan davetlere katılıyor diye eleştirecegine. MEnsubu oldugun AKP nin halka yaptıklarını açıkla ilk önce!!!

Yorumu oyla      6      6  
vatandaş 30 Eylül 2019 Pazartesi 22:21

Bu İzmir Aziz Başkanı çok arayacak. İzelman'da çalışan bir yetkili onbin liralık teminat mektubu alamadığını açık net söylüyor...bankaların güveni kalmamış belediye iştiraklarına. YAZIK YAZIK ÇOK YAZIK OLDU VEDE OLUYOR İZMİR' E....

Yorumu oyla      6      5  
ÜVEY EVLAT 30 Eylül 2019 Pazartesi 19:42

halkapınar otogar metrosu ne olcak. kac senedir yapılacak yapılmadı. KISACIK HAT 4,5 KM HERGÜN 10 CM KAZILSA 10 YILDA BİTERDİ. YAZIK YAA İZMİR ÜVEY EVLAT

Yorumu oyla      6      6  
bornovalı 30 Eylül 2019 Pazartesi 18:21

Tabi ki kültür sanat faaliyetleri de bir ihtiyaç. Soyer'in kendi adına sadece yelkene dansa ihtiyacı kalmış olabilir... Ancak seçildiği toplumun %70'ten fazlasının yeme barınma ulaşım altyapı gibi ihtiyaçları var. Sürekli bu lümpen tavırlarla gündeme gelince vurulmaya müsait oluyor siyaseten. Birde bunun üzerine kadifekale'den 10 çocukla yelken kulübü kuruyoruz deyince iş ekmek bulamayan pasta yesine gelmiş.

Yorumu oyla      5      5  
sezarın hakkı sezara 30 Eylül 2019 Pazartesi 17:08

Açık ve net! kendi belediye başkanları Laik,demokratik ve modern insanlardan oluşmadıgı için. Soyer gibi hareketli, etkinliklerden hoşlanan,Sanatın her türünü destekleyen bir başkana alışık değiller. Kendi siyasal islam siyasetleri boyutunda insanlar istiyorlar. KArşıların da İmamoğlu ve Soyer gibi insanlar görünce çıldırıyorlar. Tunç soyer bu 7 aylık süreçte çok başarılı mı? hayır değil! ama kötü bir belediye başkanı hiç değil!!!Elinden geleni yapmaya çalıştıgını düşünüyorum ancak karşısındaki sert ve iftira bazlı siyasal islam siyasetine karşı biraz daha otoriter olması lazım.

Yorumu oyla      10      10  
.. 30 Eylül 2019 Pazartesi 17:05

Buca Cezaevi için Akp li aday Mustafa Aslan ne yapmıştı hatırlayalım.. Noterde imza atarak şu dememişmiydi czaevi kalkacak ilk icraat o dememişmiydi. Ayrıca yine htırlayalım 2014 YILI bİNALİ yILDIRIM bUCA CEZAEVİNİ ÇOK YAKINDA KALDIRIYORUZ DEMEMİŞMİYDİ.. EE 5 YIL GEÇTİ BİTTİ HALA KALMADI. BOŞ KONUŞMAYIN..

Yorumu oyla      8      7  
izmirli 30 Eylül 2019 Pazartesi 16:32

boş laflar... aynı söylem ülke için hem de gerçekten geçerli..

Yorumu oyla      12      8  
kımı kandırıyosun sen!! 30 Eylül 2019 Pazartesi 15:53

her konuda topu beledıyeye atmışsın.. cezaevi konusunda buca belediyesı ne yapabilir..adalet bakanlıgının işi bu* belediye bütçesinden paramı istediniz.. otogar metro da cvb bile veremedin.. izmir istanbul otobanı 250 tl bumu hizmet?buca metro da yalan konuşuyosun!! 2 senedir izin bekledi şimdi izin verdiniz..gemiler için sıgınak izni aziz başkan senedir söluıyordu? sizde herşeye bahane var..yazı..izmirliye onyargılı diyip aşagılayan zihnıyet zaten izmirden oy alamaz..kibir dizboyu..

Yorumu oyla      13      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni yargı paketi bugün Meclis'e sunulacak
AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Yargı Strateji Belgesi'nin 39 ...
CHP'li Bakan, Foça'daki deniz kirliliğini meclise taşıdı
Foça Gencelli Körfezi açıklarında rastlanan ve dün sahile vuran kirliliğin ...
Foça'daki sızıntı meclis gündeminde!
CHP İzmir Milletvekilleri Murat Bakan ve Mahir Polat, İzmir’in Foça ve ...
 
CHP Karşıyaka gençliği piknikte buluştu
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Karşıyaka Gençlik örgütü Yamanlar Piknik ...
AK Partili Nasır'dan STK'larla buluşma
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, hemşeri derneklerinin temsilcileriyle ...
Ege’nin yörükleri Menderes’te buluştu
Menderes Belediyesi’nin, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla ...
 
Bakan Pakdemirli İzmir'de yerel yönetime çıkıştı: Bunların hizmet gibi dertleri yok!
Ne zaman İzmir'e gelse cebine öz geçmişlerin doldurulduğunu söyleyen Bakan ...
MGK, Suriye gündemiyle toplanıyor
Milli Güvenlik Kurulu (MGK), eylül ayı olağan toplantısını bugün Cumhurbaşkanı ...
Mehmet KARABEL yazdı... CHP’de il başkanlığı ateşten gömlektir!
Mehmet KARABEL yazdı... CHP’de il başkanlığı ateşten gömlektir!
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva