HABERLER>POLİTİKA
23 Kasım 2017 Perşembe - 09:34

AK Partili Kaya, CHP'li Balbay'a yüklendi... 'Hesabı Kocaoğlu'na sor'

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın, Konak'ta bulunan ve "Basmane Çukuru" olarak bilinen araziye yapılacak kulelerin İzmir'e yapılan ihaneti bir göstergesi olduğunu iddia etmesini değerlendiren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'dan açıklama geldi.

AK Partili Kaya, CHP li Balbay a yüklendi...  Hesabı Kocaoğlu na sor

CHP'li Balbay önceki gün yaptığı açıklamada "İzmir'in Konak ilçesine bağlı Basmane semtinde bulunan, 17 yıldan bu yana çözülemeyen ve Basmane Çukuru olarak bilinen arazide 67 ve 48 katlı iki bina yapılacak olması İzmir'e ihanetin bir göstergesi değil midir?" ifadesinde bulunmuş, konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı suçlamıştı.

AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, Balbay'ın açıklamalarını değerlendirirken, söz konusu arazideki imar ve inşaat süreci ile ilgili de bilgiler verdi.

BALBAY İZMİR'E YABANCI, O ARAZİ İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN MÜLKÜ, İMAR İZNİNİ BÜYÜKŞEHİR VERDİ
CHP'li Balbay'ın İzmir'e yabancı olduğunu yaptığı her açıklamada gördüklerini belirten Kaya, "CHP'li Sayın Balbay, 'İzmir'i bilmiyorsunuz, İzmir'i tanımıyorsunuz, İzmir'den bi'habersiniz' diyordum, kabul etmiyordunuz. Ama yine bir kez daha beni haklı çıkardınız ve yine çaktınız. 'İzmir'in Konak ilçesine bağlı Basmane semtinde bulunan Basmane Çukuru olarak bilinen araziye, 67 ve 48 katlı bina yapılacak olması İzmir'e yapılacak bir ihanet değil midir?' demiş ve bunun da hesabını Çevre ve Şehircilik Bakanımıza sormuşsunuz! Sayın Balbay, bu bahsettiğiniz Basmane Çukuru'nun arazi sahibi, İzmir'de yaşayan 4 milyonu aşkın hemşehrimizin de bildiği gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi'dir. Bu yerin imar düzenlemesini de CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi yapmıştır. Hatta yapılacak 100.000 m2 imalatın da, 30.000 m2'si kat karşılığı sözleşme gereğince İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait olacaktır" dedi.

HESABI CHP'Lİ KOCAOĞLU'NA SOR!
Balbay'ın İzmir'in geçmişini bilmediğini ifade eden Kaya, açıklamalarını şöyle sürdürdü, "İzmir'in geçmişini çok iyi bilmezsiniz ama burası meşhur Basmane Çukuru'dur. 19 yıl önce EGS ve İzmir Güç Birliği ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Burhan Özfatura tarafından başlatılan proje, rahmetli Ahmet Priştina ve Aziz Kocaoğlu tarafından da devam ettirildi. Ancak itirazlar ve şirketlerin iflası nedeniyle inşaata başlanılamadı. Daha sonra 2016 yılında (hatırlatayım, siz o ara CHP İzmir Milletvekiliydiniz) iflas eden şirketlerin hakları İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de bilgisi dahilinde TMSF tarafından ihaleye çıkartıldı. Hatta İzmir Büyükşehir'in payı %12'den, %30'a çıkarıldı. İhale sonrası, 'İzmir'e ihanetin bir göstergesi değil midir?' diyerek sorduğunuz bu projeyi CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi onayladı. Sizin ifadenizle bir ihanet hesabı soracaksanız yanlış adrestesiniz. Mensubu olduğunuz CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkanı olan Sayın Aziz Kocaoğlu'na sorularınızı yöneltirseniz, cevaplarınızı alır mısınız bilmem? Ayrıca neredeyse her gün Basmane Çukuru'nun önünde, CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanını buraya yapılacak binalarla ilgili protesto ediyorlar. Bu protestocuların aralarına katılıp hesabı orada da sorabilirsiniz"

YENİ KENT MERKEZİ PROJESİ'Nİ BAŞLATAN RAHMETLİ CHP'Lİ PİRİŞTİNA, BİTİREN İSE CHP'Lİ SAYIN KOCAOĞLU'DUR
Balbay'ın Bayraklı'da yapılan yeni kent merkezi projesi ile imar düzenlemelerini eleştirdiğini, bu konuda da suçu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na attığını hatırlatan Kaya, "Sayın Balbay Bayraklı'dan bir video paylaşmış. Bayraklı'da yapılan yeni kent merkezi projesini ve imar düzenlemelerini eleştirmiş, ihanet demiş, suçu da yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza atmış. Sayın Balbay, bu yeni kent merkezi projesini 2003'te başlatan CHP'li rahmetli Piriştina olup, bitiren de yine CHP'li Sayın Kocaoğlu'dur. Bayraklı'da bu imar düzenlemelerini de yapan 'sizin ihanet projesi dediğiniz' yine CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'dir. İnşallah vatandaşlarımıza vermiş olduğunuz yanlış bilgileri düzeltir, AK Parti hükümetimizden, Çevre ve Şehircilik Bakanımızdan özür dilersiniz" sözlerini sarf etti.

BALBAY'IN ASIL HEDEFİ KOCAOĞLU MU?
Balbay'ın açıklamalarının CHP'nin İzmir'i yönetemediğinin açık bir göstergesi olduğunu belirten Kaya, "Sayın Balbay, 'Ben bunları biliyordum, asıl hedefim de CHP'li Aziz Kocaoğlu'dur, onun yaptıklarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza şikâyet ediyorum, gelsin müdahale etsin' diyorsanız, işte bu; biz İzmir'i CHP olarak yönetemiyoruz, elimize yüzümüze bulaştırdık demektir" dedi.

NE ÇEKTİN BE İZMİR!
CHP'lilerin şımarıklık ve iş bilmezlikte sınır tanımadıklarının açıkça görüldüğünü belirten Kaya, açıklamasını şöyle noktaladı, "Ne çektin be İzmir! İşte CHP, İşte CHP Milletvekilleri. Hem İzmir'i tanımazlar, hem de İzmir'den bi'haberler. İzmirli hemşehrilerimiz tüm beceriksizliklerinize rağmen size o kadar kolay oy veriyor ki, şımarıklıkta ve iş bilmezlikte artık sınır tanımıyorsunuz"

 
15 Temmuz'un ilk faturası Pensilvanya'ya gitti
 
Vitamin eksikliğinin 9 garip belirtisi
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sesim Geliyor mu? 23 Kasım 2017 Perşembe 23:09

Hocam sen Metrolardan bahsetsene biraz.

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 23 Kasım 2017 Perşembe 21:33

Siz önce su havzasına kurulması için izin verdiğiniz efemçukurundaki madenin hesabını verin, yakılan ormanlara verilen otel izinleri için hesap verin, Atatürk Orman Çiftliğinin hesabını verin, İstanbul sayenizde kaktüse döndü her yerde diken gibi binalar. Siz değil misiniz karadenizde suyunu korumaya çalışan köylülere sopa çeken? Mahmut efendi karşınızda aptal yok bu kadar atıp tutmanın da bir terbiye sınırı var önce kendinize bakacaksınız.

Yorumu oyla      14      5  
Maçkali 23 Kasım 2017 Perşembe 20:46

Hangi şirket iflas etmiş güçbirliği holding iflas etmedi Kocaoğlu'nun nasıl satışına onay verdi basmane çukurunun. http://www.egedesonsoz.com/haber/baskan-kocaoglu-basmane-cukuru-icin-varsa-delikanli-ciksin-demisti-ve-o-delikanli-ses-verdi/968008

Yorumu oyla      12      5  
Bülent ışık 23 Kasım 2017 Perşembe 19:10

Mavisehir'e ilki yapılmakta olan ve arkasından 5 tane daha yapılacak olan meşhur bir inşaat firmasina ait 34 katlı gökdelenlere imar iznini kim verdi?

Yorumu oyla      14      5  
Nedenlerim 23 Kasım 2017 Perşembe 17:55

2016 nisan ayına kadar Ak Partiyi her şartta destekledim.İzmir için başta toplu ulaşım olmak üzere yaptuğı şehrin menfaatine olan herşey için Sayın Kocaoğlunu alkışladım.Garibanların çocuklarına dağıtılan süt için Allah razı olsun dedim.Hiç kimseyle dirsek temasım olmadı yani kandırılan olmadım.Destekten vazgeçmemin nedenleri; tarım ve hayvancılık yerine inşaatın konulması.Herşeyin ithal edilmesi.Enflasyon,işsizlik,ithalat tavan yaptığı halde ihracaat rekor kırdı denilmesi,eylül ayında başlayan akaryakıt zamları ki bugünde geldi, yerli üretim yerine herşeyin ithaline gidilmesi ama fiyatların artmasının önüne geçilemesi, her başarısızlıkta başkalarının suçlu ilan edilmesi,bugünkü durum hiç konuşulmadan (örneğin enflasyon gelecek yıl tek haneye düşecek), mtv %40 arttıramaya kalkarken hangi gerekçe ile yabancı plakalı araçların ülkede kalış süresini 6 aydan 24 aya çıkaracaksın ülkede Bulgaristan ve Gürcistan plakalı araç sayısı artacak.Çalışana-emekliye %4 zam verilecek tavuk eti 8 ayda %20 artacak.Gündemde günlerce araç filmi olacak.Köprüyü yapana devlet 760 milyon dolar borçlanacak.İBankalar ve plastik kartlarına insanlar boğazına kadar batmış.Milletin bu kış gününde hali ortada.2019 seçimleri insanların tercihine saygı duyulur.

Yorumu oyla      14      5  
Zam 23 Kasım 2017 Perşembe 17:00

Akaryakıta yine zam geliyor, döviz artıyor, milletin mutfağı yanıyor, kalın duvarları olduğu için saray duymuyor, yetkililer çift camlı arabalarında duymuyor.Milletin hali bu kış gününde perişan.çözüm bulamıyorsunuz konuyu ağzınıza almıyorsunuz ama çıkıp ekonominn bu halinin sorumluluğunu da başkalarına atmaya çalışmayın.Bu hayat pahalılığı sizi 2019 a kadar götürmez.

Yorumu oyla      15      5  
merkez troll 23 Kasım 2017 Perşembe 16:04

Yine çıkmış meydana merkez rumuzlu ak troll.Bu kadar özletmeyin kendinizi olumsuz yorumlar siz olmayınca öksüz kalıyor.

Yorumu oyla      13      5  
MAHMUT AKARSU 23 Kasım 2017 Perşembe 15:53

VEKİLİM İYİKİ VARSINIZ.GENE BU CHP'LİLERİN İPİNİ PAZARA ÇIKARMIŞSINIZ.AĞZINIZA SAĞLIK...

Yorumu oyla      11      12  
iyi parti 23 Kasım 2017 Perşembe 15:31

ne chp ne akp oylar iyi partiye.

Yorumu oyla      13      8  
Halk 23 Kasım 2017 Perşembe 14:45

Ey chp akp bittiği gün sizde bitersiniz millet chp yi sevdiğinden değil akp den korkusundan size oy veriyor olan izmirimize oluyor yazık bu şehre Yılmaz büyükerşen gelse keşke izmire rezil izmiri kurtarsa

Yorumu oyla      14      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de Yıldız’dan adaylık ilanı: Güvercin uçurdu, temiz siyaset vurgusu yaptı!
Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız 9 Aralık’ta gerçekleşecek kongrede ...
Bedelli askerlik sorusuna Bakan'dan yanıt!
Milli Savunma Bakanı Canikli bedelli askerlikle ilgili "Şu anda hükümetimizin ...
Kritik zirve bitti! Erdoğan'dan net mesajlar!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Soçi'de düzenlenen Suriye zirvesi sonrasında konuştu.
 
Başbakan'dan Zarrab Davası için önemli açıklamalar
Türkiye Ekonomi Zirvesi'nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım Zarrb Davası ...
Mustafa Sarıgül siyasete dönüyor!
İstanbul Şişli Belediyesi eski Başkanı Mustafa Sarıgül, 2019 yerel seçimleri ...
CHP'li Hocaoğlu'ndan Bornova'da mahalle toplantıları
CHP’de ilçe kongrelerinin başlamasına kısa bir süre kala adaylar sahneye ...
 
CHP'li Güven ve AK Partili Kaya'dan söz düellosu! Çok sert açıklamalar...
Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla, NATO tatbikatındaki skandalda, ...
Erdoğan: Kirli bir senaryo uygulanıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İslam dünyasının birliğini, beraberliğini, zenginliklerini, ...
Kılıçdaroğlu: Bakın İzmir'de sorun yok...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin belediye başkanları toplantısında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva