HABERLER>POLİTİKA
16 Nisan 2018 Pazartesi - 15:16

AK Partili Kalkan’dan ‘Demirtaş’ yorumu: Efendi gibi jübile yapacaktı!

SonSöz TV’ye konuk olan Ak Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, İzmir Ticaret Odası seçimlerini yorumladı. Geçmiş dönemde odada başkan vekilliği yapan Kalkan, “Kendini yenilemeyen yenilgiye mahkûmdur. Artık bunu hissettin, efendi gibi bir jübile yapacaksın" dedi.

AK Partili Kalkan’dan ‘Demirtaş’ yorumu: Efendi gibi jübile yapacaktı!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, SonSöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Necip Kalkan cumartesi günü yapılan İZTO seçimlerine ilişkin konuştu. Kalkan, “ben de orada 15 yıl görev yaptım. Ama seçim sürecinde bu işlere hiç girmemeye, hiç konuşmamaya karar verdik. Bir siyasi parti vekiliyim, eski meclis üyesi olarak ortalıkta bulunabilirdim ama bir de yanımda (omzunda AK Parti rozetini göstererek) olduğu için bu işlere karışmadık ve uzaktan seyrettik. Bakın siz bu olayı anlatırken cümlenin içinde bir kelime geçirdiniz ‘değişim’. Değişimin ayak sesleri zaten duyulmuştu. Değişim isteğinin maksimum öne geçtiği bir değişim yaşadık. Geçmişte değerli başkanlarımızın içinde olduğu… Hakikaten 26 yıllık odanın ömrünün beşte birinde başkanlık yapmış önemli katkılar koymuştur.  Ama bir noksan var, tek başına olması bu işte insanları rahatsız etti. Bütün noktayı burada aramak lazım. 26 yıl hakikaten uzun bir süredir” dedi.

YAYININ TAMAMI İÇİN:

26 YILLIK HİZMETİN SONUNDA BU SONUÇ HİÇ YAKIŞMADI
Özgener’e siyasi desteğin verildiği iddiasını reddeden kalkan Özgener’in herhangi bir siyasi partiye üye olmadığı gibi seçilen yönetim kuruluna da  bakılması gerektiği belirterek  “Sayın Özgener hangi siyasi partiye kayıtlı? Bir de oluşan yönetim kuruluna bir bakın, 26 yıllık başkan bırakıp gitmek ister mi? Bir direnç var, devam etmek ister. Normaldir. Listeye baksınlar bugün yönetim listesinde her iki siyasi partiden de insan var.  Öyle şey olur mu? Mahmut Özgener hayatında bir siyasi partiye üye olmuş mu? Olmamış. Hangisine telefon etmişim? Hangisine? Samimi arkadaşlarım var ailece görüştüğüm, her gün görüştüğüm, düğününe cenazesine gitmişim… Hangisini aramışım buna oy verin buna oy vermeyin diye. Çünkü dememe gerek yok kendileri oluşturduğu bir değişim rüzgârı vardı. Siyasette de böyle. Kendini yenilemeyen yenilgiye mahkûmdur. Artık bunu hissettin, efendi gibi bir jübile yapacaksın. Jübilede seni baş tacı yapacaklar. 26 yıllık hizmetin sonunda bu sonuç hiç yakışmadı” ifadelerini kullandı.

URLA TEKNOLOJİ ÜSSÜ OLACAK
İzmir’de ticaret hayatının da kesişeceği teknoloji yatırımları konusuna da değinen Kalkan, “İzmir’de dört tane teknoloji üssü var. Urla, Sanayi Bakanımızın anlatımıyla, uluslararası teknoloji ihtisas alanı haline getirecek. Orada tahmin ediyorum 800 tane dünyanın önde gelen en iyi firmalarına yer verilecek. Oradaki aktiviteyi canlandırıp eninde sonunda Türkiye’nin standart ürün ihracatından yüksek teknolojili ürün ihracatı yapılacak. İddia ediyorum teknolojinin üssü Türkiye’de ileri teknoloji üssü Urla olacaktır. Geçtiğimiz gün Başbakanımız ‘nefes kredisi’ açıkladı. 23 firma, 19 proje teklif verilmiş, tam 135 milyarlık yatırım bedeli hazırlamış, bu 135 milyarlık yatırım bedeli ile firmalar Türkiye’de ihracatı 6 milyar dolar daha arttıracak. İthalatı da 12 milyar Dolar civarında azaltacak. İthalatı bu arkadaşların ihracatı önleyecek. Sağlık, savunma sanayi, elektronik dallarında imalat yapacaklar” sözlerini kullandı.

ŞARAP ÜRETELİM, ŞARAP SATALIM
Kalkan “Türkiye kuru üzüm ihracatında dünyada bir numaradır. Kilosunu 4 TL, 4,5 TL’ye o çiftçiyi kalkındırmak mümkün mü? Ne yapmamız lazım? Şarabın bağda şişesi 1000 TL. Şarap, içmeyen içmesin, ama inanın şarap ihracatı gerekli. Fransa sırf şarap ihracatından 8.2 milyar dolar elde ediyor. Bizim şarap ihracatımız komik bir rakam. Kuru üzüme bakıyoruz, Fransa kuru üzüm yapmıyor, İspanya, İtalya kuru üzüm yapmıyor. Avusturya bir numaralı kuru üzüm ihracatçısı. Baktı para gelmiyor, bağlarını şarap yapacak başlara çevirdi. Oradan da 1,5 milyar dolarlık şarap ihracatı yapıyor. İhracatı her kalemde artırmak lazım. Bana kalırsa bir kısım tercihen bağımızı veya bu şarap çok kıraç topraklarda oluyormuş. Boş yerlerimizi bana kalırsa şaraplık üzüm yapıp şarap ihracatının artırmalıyız diye şahsi fikrimi söylüyorum. Bizim derdimiz daha fazla ellerine para geçmesidir” dedi.

Kalkan şunları söyledi:

“BAŞBAKANIN İZMİRLİ OLMASI AVANTAJ”
Sorunların çözümü konusunda kim gelirse dinleriz. Hangi siyasi partiden olursa olsun. Başbakan’dan aldığımız talimat da böyledir. Biz Meclis’te 81 ilin sorunlarına ilişkin bir çözüm bulma noktasında hep berber çalışıyoruz. İnanın Başbakan’ın İzmirli olması bir avantaj, biz de bu avantajdır. Sorunların tespit edilmesi sorunların takip edilmesi, özetle sorunların çözülmesinde bir avantaj. Biz de bu avantajı kullanıyoruz.

İZMİRLİ VERDİĞİ VERGİLERE KARŞILIK HİZMET ALAMIYOR İDDİASI
En fazla duyduğumuz laf  “İzmir, verdiğini alamadı”, “Ankara’ya İstanbul’a yapılan hizmetin yarısı İzmir’e yapılmadı” falan… Bu yaklaşımla olaya bakmak mümkün değil.  Başkanımız gelecek. Bunu diyenler o konuşmanın deşifresini alırlar. 2017 yılında İzmir’e yapılan yatırımların toplamı, kamu yatırımların toplamı 2.7 milyon Dolar. Hani alamıyordu. Araştırma ve Geliştirme den sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ’ın topladığı verilere göre, İzmir’e son 15 yılda 45. 65 Milyar Dolar yatırım yapılmış. Bunları tek tek anlatırız. Bakın ulaştırmaya 2.5 diyelim, eğitime 1.7, sağlığa 1.5, adalete 800 milyon TL…

Allah aşkına hangi iş yarım bırakılmış. İşte az kaldı Sabuncubeli Tüneli. Otobanı götürdük Menemen’e, Menemen’den Çandarlı’ya 3 kilometre kaldı. Oradan gelip Çanakkale köprüsü ile… Hangisi yarım kalmış? 2019’da İstanbul İzmir yolunu açıyoruz. Marinaları yapıyoruz.

Bizim körfeze gerdanlık gibi bir geçiş yapsak ona da karşılar. Başbakanımız ne diyor İzmir hazırsa biz onu yapmaya hazırız. İsteyen var istemeyen var. En sonunda belki yapılır. 28 Nisan’da Başbakanımız geldiğinde bunları söyler. O projelerin taraftarıyım. O güzellikleri İzmir’e yaşatmak istiyoruz.

AK PARTİLİ BELEDİYELERİ CHP İLE KIYASLAYIN
AK Parti belediyeciliği, gidin şu Menderes’e bakın Allah aşkına, gidin, Torbalı’ya gidin yapılanları görün, Kemalpaşa’ya gidin görün harikalar yaratıyor. Bütün 7 belediyemiz için, gidin Kınık’a gidin, bütün bunları söylüyorum. AK Parti belediyeciliğinde yapılan hizmetleri hissedersiniz. Görsel olarak da hissedersiniz, yaşam pratikliği anlamında da hissedersiniz.

YETER Kİ ÇÖZELİM 
Bizim İl başkanımız Sayın Şengül’e gitti dosyaları aldı. Şengül, Aziz beyin istediği dosyaları götürdü Başbakan’a. Başbakan da talimat verdi bu işleri çözün diye. Ben de söylüyorum hangi belediye olursa olsun gelsinler ben de yanlarında, İller Bankası’na mı, Şehircilik Bakanlığı’na mı, Sağlık Bakanlığı’na mı? Gitmeye hazırım, yeter ki o işi çözelim.

İzmir’in %55-60 gecekondu, kimse yanlış anlamasın hassas bir konu ben de İzmir doğumluyum. Dışardan misafirlerimiz geliyor bakıyor, gecekondu diyor. ‘Sizin İzmir’de hiçbir değişiklik olmuyor. Yazık değil mi? Bunu insanlar söylüyor ben değil. İzmirli olmaktan gurur duyuyorum, insanlık da var kalite de de duygusallık da var. Güzel şeylerden hoşlanıyorlar.

7’YE EN AZ 7 EKLEYECEĞİZ
İddialı olmadan siyaset olmaz. İddialı konuşacaksınız. Hiç kimse kusura bakmasın, İzmir’de büyük bir değişim olacak. Belediye seçimlerinde bir değişiklik olacağını buraya yazıyorum. Allah aşkına seçimin ertesi günü beni buraya çağırın. Ben hissediyorum bunu yani. İnsanlar artık ‘gına geldi’ diyor” dedi.

CHP’li belediyelerin olduğu ilçelerden ne değişiklikler yapmışlar? 7 ilçemiz var buralarda ne yapmışlar diye objektif bir tarama yapsınlar. 7’nin üzerine bir 7 daha koyarız.  

KARABAĞLAR’DA ELİMİZDEN GELENİ YAPARIZ
Kim olursa olsun ben ya da başkası Karabağlar’ı kazanmak için elimizden geleni yaparız. 11 bin oyla kaybettik, su gibi bir ilçeyi kaybettik tabiki insanın gözü kalıyor. Karabağlar’da müthiş bir başkanımız var, çok iyi bir kadro var. Bu güzel kadronun üzerine biz de desteğimizi vererek, CHP’nin sıkıntılarını anlatarak bu taraf çekeceğiz.

 
İzmirli eski savcı Yunanistan'a kaçarken yakalandı
 
Terörist mahkemede kendini yaktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bürokraside yeni dönem: Merkez Valiliği tarih oluyor!
Bürokrasinin etkinliğini arttırmak üzere bir dizi önlem masada. Atıl kurumlara ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan uyardı: Uzak durun!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, il teşkilatlarına gönderdiği görüntülü mesajda, ...
CHP Lideri’nden İzmir’de mesaj yağmuru: Başkanlara 'kavga' uyarısı... Eğitim reformu açıklaması!
İzmir’de basına kapalı gerçekleşen toplantıda örgütle buluşan Kılıçdaroğlu ...
 
CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Aziz Kocaoğlu ve arkadaşları namuslu insanlardır!
Tire’deki stat açılışında konuşan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, “2 belediye ...
CHP İl Başkanı Yücel'den kavga uyarısı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Kemalpaşa İlçe ...
Erdoğan'dan Afrin'de öldürülen terörist sayısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısının ...
 
Şengül anlattı: Kongre mitinge dönüşecek!
AK Parti İzmir İl Kongresi 28 Nisan Cumartesi Halkapınar Spor Salonu’nda ...
En güçlü silahlar Ortadoğu'da deneniyor
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bugün en güçlü ve en modern silahların ...
Karaburun'da CHP'li kadınlardan siyaset mesaisi
CHP Karaburun Kadın Kolları toplantılarını sokaklara taşıdı. CHP Karaburun ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva