HABERLER>POLİTİKA
25 Kasım 2020 Çarşamba - 12:59

AK Partili kadınlardan kadına şiddete karşı tepki!

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Uluslararası Dayanışma Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, ‘’Bize göre kadına şiddet; fikri ve vicdani yoksunluğu zorbalıkla kapatmaktır. Kadına şiddet en büyük acizlik ve cahilliktir. Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde, her türlü şiddete karşı TURUNCU ÇİZGİMİZİ çekiyoruz. Aynı duyarlılığa sahip toplumumuzun tüm bireylerini de şiddete karşı turuncu çizgilerini çekmeye davet ediyoruz.’’ dedi.

AK Partili kadınlardan kadına şiddete karşı tepki!

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı, ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Uluslararası Dayanışma Günü’dolayısıyla açıklama yaptı.

AK Parti İzmir İl Başkanlığında, İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; ‘’Bugün ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Uluslararası Dayanışma Günü! ’Biz AK KADINLAR olarak, her yıl olduğu gibi bu yıl da canlarımızı yakan bir sorun olan “şiddetle” mücadelemizde çağrımızı tekrarlamak, sadece kadınlara değil, tüm dünyaya haykırmak üzere, 81 ilimizde eşzamanlı olarak toplanmış bulunmaktayız.AK Parti’nin kadın kolları teşkilatları olarak, bir kez daha doğru olanı, bir kez daha adaletli olanı, bir kez daha vicdanlı olanı haykırıyoruz. Bugün yılın sadece bir gününe hapsedilmiş, kalan 364 günde unutulan bir gün değildir! Maalesef bugün ve kalan her gün kadına yönelik fiziksel ve psikolojik şiddet devam ediyor. Tüm çabalara, çığlıklara, kanunlara rağmen...Bahaneleriyle kaim bazı cahillerin elleri, dilleri kadınların, çocukların bedenlerine, ruhlarına adeta bir balyoz gibi iniyor. Şiddet bizim turuncu çizgimizdir demiştik. O çizgiyi aşanlarla çetin mücadelemiz dün olduğu gibi bugün de yarın da sürecektir.Kadın Allah’ın yarattığı kıymetli varlık, biri diğerini tamamlayan insan teki. Nice peygamberlerin, şehitlerin annesi; nicelerinin şefkatli eşi, yol arkadaşı, evladı... Dünya tarihini yazan ve yaşayan iki şahitten biri...Ama bugün biz yine, kadına yönelik şiddeti konuşuyoruz ve dikkatleri çekiyoruz. Nice insani ve ilmi ilerlemeyi yaşadığımız 2000’li yıllarda bu ilkelliği ve zorbalığı durdurmak için tüm dünyanın mücadele ettiğini görüyoruz.

AK PARTİ 18 YILLIK İKTİDARI BOYUNCA KADININ HAYATIN VAZGEÇİLMEZ BİR PARÇASI OLDUĞUNA İNANCINI DEFAATLE KANITLAMIŞTIR
Kadına yönelik şiddetin sadece bir kişiye yönelmiş bir tehdit olmaktan çok uzak olduğunu belirten Başkan Dilek Yıldız Büyükdağ, ‘’Bu eylem tüm toplumun huzuruna kast ediyor, aileyi parçalıyor, geriye hayatını kaybetmiş ya da travmalarla dolu kadınlar, mutsuz çocuklar ve karanlık bir gelecek bırakıyor. Şiddet uygulayan ise, insanlıktan çıkıyor.AK Parti, kadın erkek milyonlarca üyesiyle 18 yıllık iktidarı boyunca kadının hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğuna inancını defaatle kanıtlamış, kadını toplumdan, siyasetten, hayattan ayrıştıran her türlü zihniyetle vazgeçmeden, sonuna kadar mücadele etmiş, büyük başarılara imza atmıştır.“Kadınlara Karşı Ayrımcılık Irkçılıktan Beterdir” diyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve değerli hanımefendi, her platformda samimiyet ve duyarlılıkları ile yıllardır kapsamlı mücadeleler sürdürmüştür. Bu sayede kadına ve aslında insana yakışır hak ve adaletin tesisinde büyük kazanımlar elde edilmiştir.Hükümetimiz ve bakanlıklarımız şiddeti durdurmaya yönelik yoğun çaba göstermiştir. Halen devam eden bu mücadelede hem şiddet uygulayanlara karşı yaptırımları artırmış, hem de şiddete maruz kalan kadınlara maddi ve manevi destek vererek hayatlarına umut olmuştur.

KADINA ŞİDDET EN BÜYÜK ACİZLİK VE CAHİLLİKTİR
Hiçbir zaman bahanelerin arkasına saklanmayan, imkânsızlıkların partisi olmadıklarını ifade eden AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büykdağ, ‘’Bugün bir kez daha tüm popülist yaklaşımları elimizin tersiyle iterek şiddetle mücadelede yolumuza kararlılıkla devam ettiğimizi gür sesimizle haykırıyoruz!Bize göre kadına şiddet; fikri ve vicdani yoksunluğu zorbalıkla kapatmaktır. Kadına şiddet en büyük acizlik ve cahilliktir. Şiddet uygulayanları en ağır şekilde cezalandırmak çok önemli olsa da, esas önemli olan şiddeti uygulanmadan önce engelleyebilmektir. Bunun toplumun her ferdini bilinçlendirmekten geçtiğini biliyor ve çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştırıyoruz.Bugün dünyada şiddet sadece evde ya da mahallede bir erkeğin kadına yönelttiği şiddetle de sınırlı kalmıyor. Etrafınıza bir bakın! Dünyaya bir bakın!Basiretsiz devletlerin küçük hesaplar uğruna çıkardığı savaşlarda mağdur edilen kadınlar ve çocuklar… Dünyanın dört bir tarafında göçe zorlanan topluluklardaki kadın ve çocuklar… Canını kurtarmak için çıktığı Avrupa yolunda devletlerin askeri güçlerince batırılan gemilerdeki kadın ve çocuklar… Hepsi bu şiddetin en haziniyle, en acısıyla karşı karşıya kalıyor. Hepsinin bu acılarını bitirmek için çabalıyoruz.

HER TÜRLÜ ŞİDDETE KARŞI TURUNCU ÇİZGİMİZİ ÇEKİYORUZ
‘’Ve ülkemizde terör örgütü PKK’nın ve onun siyasi uzantılarının ağlattığı, evladının elinden alınıp hayattan koparıldığı ve dünyanın en büyük işkencesini yaşattığı Diyarbakırlı, Şırnaklı gözü yaşlı anneler... Onlar onurlu direnişleriyle alçaklarla mücadelede bizlere örnek olan eli öpülesi analarımız… Onlar şiddetin kimlerden ve nasıl geldiğinin en yakın şahitleri olarak aramızda duruyorlar. Onların da acılarının dinmesi için çalışıyoruz çabalıyoruz.’’ diye sözlerine devam eden Başkan Dilek Yıldız Büyükdağ, ‘’Bugüne kadar şiddetle çok yönlü bir mücadele verilmiştir, verilmeye devam edilmektedir. Ancak gidilmesi gereken yol uzundur. Bu uzun yolda tüm tarafların, sivil toplum kuruluşlarının ve toplumun el birliği yapması şarttır. Her türlü canlıya yönelik şiddetin yeryüzünden silindiği bir dünya duasıyla; 5 milyonu aşan kadın üyemizle AK Kadınlar olarak bizler ilk günkü hassasiyetimiz ve titizliğimizle, bu konuda tavizsiz duruşumuzu göstermeye devam edeceğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz. 

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde, her türlü şiddete karşı TURUNCU ÇİZGİMİZİ çekiyoruz.Aynı duyarlılığa sahip toplumumuzun tüm bireylerini de şiddete karşı turuncu çizgilerini çekmeye davet ediyoruz.’’ dedi.

 
Akıncı Üssü darbe girişimi davasında önemli gelişme
 
Deprem sonrası endişe uyandırmıştı: Test sonucundan ne çıktı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li kadınlar: Kadına şiddet politiktir
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma ...
Erdoğan'dan 'Menemen' yorumu: Rezillik diz boyu!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un ...
CHP'li Beko, meclise taşıdı: Covid-19 testi ücretsiz olsun
Özel hastanelerin Covid 19 testi için aldığı fahiş ücretler tartışılırken ...
 
CHP'li Kılıç:Türkiye’de kadın olmak hiçbir dönemde bu kadar zor olmadı
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ...
CHP'li vekilden korona raporu: İzmir'de ölü sayısı 2 bini aştı!
Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, İzmir'de 24 ...
CHP’li Polat: Gümrük müşavirlerinin oda olmasına engel Hisarcıklıoğlu’dur
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ...
 
CHP’den AK Parti’nin ‘Menemen’ eleştirilerine yanıt!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP’nin kesin ihraç ...
CHP İzmir'den 25 Kasım çağrısı: Kadınlara yaşama hakkını geri verin!
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde, Cumhuriyet Halk Partisi ...
Koronavirüse yakalan AK Partili Bekle'den iyi haber
Koronavirüs tedavisi gören AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, kendisinin ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva