HABERLER>POLİTİKA
29 Mart 2024 Cuma - 09:04

AK Partili Güzelbahçe adayı, 'başkan ben olacağım' dedi... Halkımıza güvenerek yola çıktım!

Güzelbahçe sakinlerinin ideolojik olarak yıllardır CHP’ye oy verdiğini ancak bu sefer durumun farklı olduğunu belirten AK Partili Belediye Başkan adayı Gümüş Saime Bucaklıoğlu, “15 yıldan fazla zamandır ilçede taş üstüne taş konmamış. İnsanlar hizmete aç. Artık halkımız bir beş yıl daha kaybetmek istemiyor. Güzelbahçe’de yaşayan biri olarak, halkımıza güvenerek yola çıktım. Güzelbahçe’nin tercihi 31 Mart’ta farklı olacak” yorumunu yaptı.

AK Partili Güzelbahçe adayı,  başkan ben olacağım  dedi... Halkımıza güvenerek yola çıktım!

EGEDESONSÖZ – Güzelbahçe’nin AK Partili Belediye Başkan adayı Gümüş Saime Bucaklıoğlu, SONSÖZ TV’de seçim sürecini değerlendirdi. Gazeteci yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtlayan Bucaklıoğlu, çok uzun yıllardır Güzelbahçe’de yaşadığını, tüm sorunları çok iyi bildiğini ve 15 yıldan fazladır ilçeye hizmet verilmediğini öne sürdü. Bucaklıoğlu, “Seçimi kaybedersem, projelerimi kazanana pekala veririm ama böyle bir şeye ihtimal vermiyorum. Çünkü seçimi ben kazanacağım, başkan ben olacağım” dedi.

GÜZELBAHÇELİ 15 YILDAN FAZLA ZAMANDIR HİZMET ALAMIYOR
Saime Bucaklıoğlu, Güzelbahçe Belediye başkan adaylığını neden çok istediğini şu sözlerle anlattı:

“2003 yılından bu yana AK Parti’de siyaset yapıyorum. Güzelbahçe ilçe başkanlığı yaptım. Çok uzun zamandır Güzelbahçe’de yaşıyorum. Güzelbahçe’de yaşayan yurttaşlarımız gibi ben de güzel, havadar, modern bir yer olması sebebiyle hizmet alabileceğim bir yer olarak Güzelbahçe’de yaşamayı tercih ettim. Fakat 15 yıldan fazla süredir hizmet alamadığımızı gördüm. Yollarımız kötü, sahil bandımız sağlıksız ve birçok sorunla boğuşuyoruz. Tüm bunları birebir yaşadığım için, belediye başkanı olmayı ve tüm sorunları kökten çözmeyi amaçladım. Belediyecilik, hayatımın her aşamasında olmalı. Bilinçli bir vatandaş olarak ben de belediyenin hizmetlerinden yararlanmak istiyorum ama itiraf etmeliyim ki hiçbir hizmete ulaşamadım. Yaptığımız başvurulara rağmen taleplerimiz yerine getirilmiyor. Lütfedip taleplerimizle ilgili bir cevap bile verilmiyor. Tüm bu sorunların kökten çözümünü sağlamak için belediye başkanlığına aday oldum” dedi.

KAPIM TÜM YURTTAŞLARA AÇIK OLACAK
Şeffaf bir belediyecilik yapacağının altını çizen Gümüş Saime Bucaklıoğlu, nasıl bir belediye başkanı olacağını da şu sözlerle ifade etti:

“Saime Bucaklıoğlu belediye başkanı olduğunda, belediyenin kapısı herkese açık olacak. Bir yurttaşımız benimle görüşmek istiyorsa, birilerinden izin almayacak, birilerini araya sokmasına gerek kalmayacak. Belediyede oturan, halka sırtını dönen bir belediye başkanı asla olmayacağım. İkincisi, şeffaf bir belediyecilik yapacağım. Belediye olarak yaptığımız tüm hizmetler, tüm işlemler, halkımız tarafından bilinecek. Cep telefonu üzerinden Güzelbahçeliler, belediyenin hizmetlerini, yapılan işlemleri takip edebilecek. Ayrıca görülebilir alanlarda bilboard ve dev ekranlar vasıtasıyla da hizmetlerimizi duyuracağız. Herhangi bir ihale yapıldıysa, kaç kişi katılmış, kaç liraya ihale edilmiş, herkes bilecek.”

EVET; GÜZELBAHÇE, AK PARTİ İÇİN EN ZOR İLÇE, ANCAK…
Saime Bucaklıoğlu; 2014 seçimlerinde AK Parti’nin yüzde 12, 2019’da yüzde 23 aldığı Güzelbahçe’de CHP’nin yüzde 70’leri gördüğünü hatırlattığımızda, seçimi kazanma şansını şu sözlerle değerlendirdi:

“Güzelbahçe’nin ve yarımadanın ideolojik yapısını hepimiz biliyoruz. İzmir’in en zor ilçesinde aday oldum. Kollarımı sıvadım, taşın altına elimi koydum ve ben belediye başkanı olmaya karar verdim. Ben Güzelbahçe’de belediye başkanı olacağım. Peki neye güvenerek bu kadar iddialıyım, neye güvenerek yola çıktım? Halka güvenerek yola çıktım! Güzelbahçe halkı artık hizmet istiyor, sokaklarının, yollarının sağlıklı olmasını, sahilinin, sosyal alanlarının olmasını istiyor. Özel projelere hasretiz. Vizyon projelere hasretiz. Güzelbahçe’de 15 yıldır hiçbir şey yapılmamış. Onca zaman içinde taş taş üstüne konmamış. 15 yıldır Güzelbahçe’yi aynı kişiler yönetiyor. Vatandaş artık oyunu hizmet getirecek adaya vermek istiyor. Bu yöneticilerle 5 yıl daha kaybetmek istemiyor Güzelbahçe halkı. Onlarla hizmet gelmeyeceğini çok iyi biliyorlar ve şahsıma teveccüh gösteriyorlar. İnsan hatayı bir kere yapar, iki kere yapar, üç kere yapar ama dördüncü kez yapmaz. Güzelbahçelilerin dördüncü kez hata yapmayacaklarını, hizmeti getirecek, Güzelbahçe’yi ileriye taşıyacak bir partiye ve adayına oy verecekler. Bu inançla yola çıktım ve inanıyorum ki ben belediye başkanı olacağım. Anketlerde birinci parti olarak çıktık. Sahadaki dönüşlere çok inanıyorum. Aday adaylık dosyamı verdiğim günden beri dört aydır sahadayım. Tüm mahalleleri defalarca gezdim, tüm evleri dolaştım, ziyaret ettim. İnsanlar oylarının boşa gitmesini istemiyorlar. CHP’ye karşı ciddi bir kırgınlıkları var, oy vermeme yönünde eğilimleri var. Projelerim çok beğeniliyor.”

GÜZELBAHÇE’NİN ACİLEN BİR HASTANEYE İHTİYACI VAR
Güzelbahçe’nin çözüm bekleyen önemli sorunları olduğunu belirten Gümüş Saime Bucaklıoğlu, öne çıkan sorunları ve projelerini anlattı:

“Mahallelere has sorunlarımız var. Sahil bandındaki trafiğin yoğunlaşmasından dolayı o bölgede ciddi bir tıkanıklık yaşanıyor. Ulaşımla ilgili ciddi sorunlarımız var. Okullar bölgesiyiz. Yaya üstgeçitleri, kavşaklar yapmak gerekiyor. Hastaneye ihtiyacımız var. Urla veya Dokuz Eylül Üniversitesi hastanesine götürüyoruz hastalarımızı. Acil vakalarda bu mesafeler, hastalar için risk taşıyor. Acilen, en azından acil vakalara müdahale edebilecek bir hastaneyi ilçemize mutlaka kazandırmak zorundayız. Projelerimize gelince… Acil durum projelerimiz ve vizyon projelerimiz var. Güzelbahçe’ye bir marina çok yakışacak. Balıkçı barınağımızın yanında yeri hazır. Marinanın ön alanında elit bir alan oluşacak. Kafeler, restoranlar olacak. Marinanın işletmesi belediye kontrolünde olacağı için oradan elde edilecek geliri de sosyal projelere harcayacağız. İkincisi; metro Narlıdere’de bitiyor. Hafif raylı sistemle ulaşımı sağlamak istiyorum. Bunun da altyapısını hazırladık. Minibüs ve otobüslere mahkum edilmişiz. Yolcu sayısı az diye gemi seferleri iptal edildi. Oysa gemilerin saatleri o kadar kötüydü ki, hiçbir işe yaramıyordu.  Güzelbahçeliler gemi seferlerini yeniden istiyor. İki saatte bir gemi kalkacak şekilde seferler düzenlenmesini sağlayacağız. Sonuçta bu bir kamu hizmetidir, zarar da edilse sürdürülmelidir. Sahil şeridimiz, yarımadaya açılan bir kapı durumunda. Sahil şeridimiz yüzakımız olması gerekirken şu anda berbat durumda. Ne yürüyüş alanlarımız var, ne bisiklet yollarımız var. Modern bir proje hazırladım bu konuda. 4 Nisan’da bu projeyi başlatacağım.”

BALIK HALİ’NİN ÖNÜNDEKİ ATATÜRK BÜSTÜNÜN HALİ İÇİMİ ACITIYOR
Balık Hali ve önündeki Atatürk büstünün bakımsız haline çok üzüldüğünü belirten Saime Bucaklıoğlu, “Balık hali gerçekten çok kötü durumda. Kanallar tıkalı, kanalizasyon kokuyor. Çöp konteynerleri kaldırılmış, çöpler siyah çöp torbalarına konuluyor, akşamları toplanıyor. O kadar kötü bir tablo var ki insanın midesi kaldırımyor. Güzel bir balık hali yapılacak, stantları açılacak. Balık mezatının yapıldığı yer de inanılmaz kötü. Bu noktada bir söz daha vermek istiyorum. Balık halinin olduğu yerde bir Atatürk büstümüz var. Mermerleri düşmüş, kuşlar kirletmiş. Orada bir bahçe alanı var, hayvanlar dolanıyor. Bu görüntüyü her gördüğümde içim acıyor. Atatürk büstü o hale gelmemeliydi. Nisan’ın 3’üne, 4’üne bırakmıyorum, daha ilk gün, 1 Nisan’da oradaki Atatürk büstünün yenilenmesi ve çevre düzenlenmesi çalışmasını başlatacağım. Atatürk’ümüze yakışan bir büst dikeceğim oraya” dedi.

KADINLARA, GENÇLERE VE ÇOCUKLARA ÖZEL PROJELERİM VAR
Bucaklıoğlu, diğer projelerini şöyle özetledi:

“Kadınlara bir sözüm var. Kadınlarımız, güzel bir eğitim alanında eğitim alacaklar ve istedikleri kurslara gidecekler, ürettiklerini de sergileyip satabilecekler. Gençlik merkezi açacağım. Gençlerimize çocuklarımıza eğitim desteği sağlayacağız. Meclis üyelerimiz arasında 20 – 25 yaş aralığında üç genç arkadaşımız var. Onlar da gençlerin Meclis’teki sesi olacak. Her mahalleye bir kreş sözüm var. Balığın en bol olduğu bir ilçede yaşıyoruz ama belediyenin vatandaşın ucuza balık yemesini sağlayacak bir yeri yok. Bunu da mutlaka yapacağım, insanlarımızın ucuz balık tüketmesini sağlayacağım. Belediye imkanlarıyla insanlarımıza hizmet sunulacak kafeler açacağız. Kadın Meclisi kuracağım ve belediyeyi kadınlarla yöneteceğim. Kadınlarımızın deneyimlerinden mutlaka faydalanacağım. Kendi mahallelerindeki tespitlerini mutlaka değerlendireceğim ve çözüm üreteceğim.”

SEÇİMİ KAZANAMAMA İHTİMALİM YOK
Seçimi kaybetmesi halinde, Güzelbahçe yararına olacağına inandığı projeleri, kazanan adaya verip vermeyeceği sorulduğunda Bucaklıoğlu, şu yanıtı verdi:

“Tabii ki veririm. Bizimle irtibata geçerler yardım isterlerse, elbette projelerimi paylaşırım. Ama ben böyle bir ihtimale yer vermiyorum, çünkü Güzelbahçe’ye ben belediye başkanı olacağım ve projelerimi kendim yapacağım!  Başka bir alternatifi aklıma bile getirmek istemiyorum. Hamza Dağ başkanımızın da çok güzel projeleri var. 1 Nisan’da Büyükşehir’de Hamza Dağ’ı, diğer ilçelerde de AK Partili adaylarımızı başkan olarak görmek istiyoruz. İzmirlilerin de böyle olmasını istediğini biliyorum. Hizmete aç olduklarını, hizmet beklediklerini biliyorum. Artık Güzelbahçe için, İzmir için, yaşadıkları ilçe için hizmet açlığının beş yıl daha sürmesini istemeyeceklerini biliyorum.”

 
CHP Gaziemir adayı Işık açıkladı: Tansaş arazisi için referandum!
 
CHP’li Yücel araştırmalardaki son durumu aktardı: İzmir’de 28 ilçeyi kazanırız!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Oğuz Kaan 29 Mart 2024 Cuma 11:43

% 20 oy alırsan büyük başarı.

Yorumu oyla      0      0  
5 tane sayar mısınız? 29 Mart 2024 Cuma 09:45

22 yıldır iktidarda olan partiniz Güzelbahçe'de hangi taşları üst üste koydu?

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Gaziemir adayı Işık açıkladı: Tansaş arazisi için referandum!
CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Ünal Işık ilçenin merkezinde bulunan ...
Mehmet KARABEL yazdı... Bu seçimin neden bunca talibi var?
Mehmet KARABEL yazdı... Bu seçimin neden bunca talibi var?
Cumhur'un adayı Dağ, Selçuk'ta konuştu: Tek gündemimiz İzmir!
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “‘Gelin ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 31 Mart mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerle ...
Erbakan'dan AK Parti'ye üç şart: Adayımızı çekeriz
Hatay'da açıklamalarda bulunan Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı ...
Akşener'den Mansur Yavaş'a: CHP'nin ev kölesi!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara’da katıldığı iftar programında ...
 
CHP'nin adayı Kınay'dan İzmirspor'a ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, ...
İçişleri'nde 'seçim güvenliği' toplantısı!
İçişleri Bakanı Yerlikaya başkanlığında, seçim güvenliği başta olmak üzere ...
CHP Lideri Muğla'da konuştu: Sizi hor görenlere, sizi ezdirmeyiz
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, "1 Nisan'dan ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva