HABERLER>POLİTİKA
17 Ekim 2014 Cuma - 01:34

AK Partili eski vekilden Erdoğan’a şok tweet!

AK Parti’den istifa eden İzmir Milletvekili Erdal Kalkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a meydan okudu. Twitter’dan, “Küçük Erdal’ı kızdırma. İt ürür kervan yürür. Hadi dava aç” diyen Kalkan’a AK Partili Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’dan tepki geldi.

AK Partili eski vekilden Erdoğan’a şok tweet!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ -  AK Parti’den istifa ederek muhalefet bayrağını açan İzmir Milletvekili Erdal Kalkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çok sert sözlerle yüklendi. 

Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Kalkan, Erdoğan’ın muhalefet partilerine ve STK’lara yaşanabilir bir ortam bırakmayacağını ifade etti. Erdoğan için, “ailesi ve kendisi dışında ülke umurunda değil. Ona göre strateji geliştirin. Aksi halde bu sorunu sadece Mahzar Osman çözer o da öldü” diyen Kalkan AK Parti’nin üç sloganı yasaklar, yolsuzluklar ve yoksullukla mücadelenin çöktüğünü söyledi. Kalkan, “Yasaklar had safhada, yolsuzluklar dibe vurdu. Yoksulluk kapıda. Uyan” dedi.


 
SANA DAR GELEN…
Kalkan’ın Erdogan’a yönelik sözleri daha da sertleşirken şu ifadeleri kullandı: “Yav ağzı olan konuşuyor. Ben de dahil. Bu sorun muhalefet partilerinin salı günü gurup toplantılarında yaptığı afra tafrayla çözülemez işin kolayını bırakın. Gereğini yapın. Yazık. İkide bir RTE ve başbakan ‘Osmanlı Osmanlı’ diye yırtınıyor. Siz Osmanlı'da yönetim de olsaydınız Çoktan halledilmiştiniz. Yine de halledileceksiniz. Eeeee RTE dünya dönüyor senin ve benim irademin dışında. Haddini bil, küçük Erdal’ı da kızdırma. İt ürür kervan yürür hadi dava aç. Kaosu yaratırsan sonucuna katlanırsın. Sana dar gelen bana bol gelir. Sakın o meydanlara güvenme. Aynı meydanlar seni yuhalayacaktır”
 


JET YANIT BAŞKAN SOYLU’DAN
Kalkan’ın gece yarısı Tweet’lerine ilk yanıt AK Partili Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’dan geldi. Soylu, “Birileri ‘RTE it ürür kervan yürür hadi dava aç’ demiş. Kardeşim kervan yürüyor zaten siz de ürüyorsunuz.  Niye dava açsın ki reis size? Biz bu kervanı yürüteceğiz siz de bıkmadan reise uluyacaksınız. Reise laf söylemenin dayanılmaz hafifliğini yaşıyorsunuz. Bu sizin yeni tatmin olma modeliniz olsa gerek. Ya da siz şunu mu demek istiyorsunuz. Bizi havlatma al yanına susalım. Ama bunu daha önce denediler. Haddinizi bilin utanmanız da kalmadı artık” dedi. Başkan Soylu, tüm sözlerinin muhatabının Milletvekili Kalkan olduğunu da belirtti.

MEHKEMEDE HESAPLAŞACAĞIZ
Milletvekili Kalkan ile Başkan Soylu arasında yaşanan tartışma son bulmadı. Soylu’nun açıklamasının ardından Kalkan, “Bana yaptığın yalakalıkları ben unutmadım. Başkaları da unutmadı. Sana mı kaldı dikta heveslilerini savunmak? Seninle mahkemede hesaplayacağız” dedi. Bunun üzerine Soylu, “Biz sizinle mahkemede hesaplaşırız sorun değil ama siz öbür dünyada nasıl hesap vereceksiniz.  Biz sizin gibi dokunulmazlık zırhı altında yazmıyoruz. Yazdığımızı da silmiyoruz. Gölgede ne söylüyorsak güneşte de aynısını tekrarlıyoruz. Bir öyle bir böyle değiliz. Biz meydanlarda yiğit gibi geziyoruz. Herkesi bekleriz” yanıtını verdi.

BİR TEPKİ DE UĞURLU’DAN
Öte yandan Kalkan ile Soylu’nun sert tartışmasına akşam saatlerinden Twitter’dan mesaj atan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu da dahil oldu.

Uğurlu, Kalkan’a şu mesajları gönderdi:
- Bu partide milletvekili olacak binlerce insan varken hiçkimsenin tanımadığı Erdal kalkanı 2 dönem vekil yapıp şereflendiren
- insanın adıdır Recep Tayyip Erdoğan eleştirirken edebini yitirdin bari vefanı yitirme
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bahtiyar Adam 17 Ekim 2014 Cuma 10:36

Bu zatlar kim? Bilen var mı? Akepe 12 senedir bu ülkeye kaos ve rezillik dışında ne verdi? Osmanlı olsaydı bunları sarayın bahçesine bile almazlardı. Osmanlıymış. Ne osmanlısı kardeşim, osmanlı bitti. Hayal dünyasından uyanın. Burası Türkiye. Beğenmiyorsanız çekin gidin.

Yorumu oyla      30      13  
17 Ekim 2014 Cuma 09:14

bu ülkede en ağzı bozuk sürekli vatantaşı aşalayan küfreden başta bunu cümlealem biliyor

Yorumu oyla      31      10  
Süleyman 17 Ekim 2014 Cuma 08:38

Soylu'nun cevabı alakasız olmuş...komik olmuş seviyesizliğe seviyesizlik katmış...zaten akp de seviye meviye yok içine giren kendi kervanı için uğraşıyor...

Yorumu oyla      38      15  
hüseyin 17 Ekim 2014 Cuma 08:28

menderes belediye başkanından lerisi için güzel bir hamle kesin milletvekili olur olmasa bile ileride kendine iyi bir yer bulur bu tarz konuşmaların sonunda hep ödüllendirme söz konusu

Yorumu oyla      29      12  
Salih 17 Ekim 2014 Cuma 07:50

Güzel cevap.

Yorumu oyla      25      23  
Atilla Atlı 17 Ekim 2014 Cuma 02:55

Ak partideyken Erdal kalkan a en yakın insanların başında ben gelirdim fakat Erdal beyin daha önce patronum dediği başkanım dediği kişiye çirkin bir şekilde laf söylemesi onun karakterini gösterir bu ülkede herkes eleştirile bilir fakat ortaya koyulan uslup eleştiren kişinin ahlakını ve kişiliğini ortaya koyar

Yorumu oyla      31      18  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Siyasette yeni dönem: Elektronik Parti
Bağımsız Milletvekili Emrehan Halıcı'nın kurduğu partinin genel merkezi ...
CHP İzmir'de gündem disiplin: Toplantıdan ne karar çıktı?
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu toplantısında disiplin dosyaları masaya yatırıldı. ...
CHP'li Koç'tan kongre açıklaması: Bugünden itibaren...
CHP’de yapılması öngörülen il ve ilçe kongreleri Genel Seçim sonrasına ...
 
Genel Seçim erkene alınacak iddiası!
Haziran 2015'te yapılması beklenen Milletvekili Genel Seçimleri'nin Nisan ...
'Öcalan'a yeni cezaevi' iddiasına Atalay'dan yanıt
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, Abdullah Öcalan’ın İmralı’dan ...
AK Partili Sait Hac'dan sakallı döndü eşi tesettüre girdi
Hacca giden AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ve eşi Sevilay Sait'in ...
 
Davutoğlu Başbakanlık’a taşındı
Kırlangıç Sokak'ta ikamet eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Resmi Konutu'na taşındı.
AK Parti'den yeni çözüm süreci hamlesi: Sincan iddiası
Kobani protestoları sırasında Kandil ve HDP’ye güvensizliği artan hükümetin ...
CHP’li Türeli ilaçta taban fiyat uygulamasını sordu
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, ilaç alımlarında taban fiyat ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP’nin ‘sancak gemisi’ bunları neden yaşıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onun adı artık: İklim Cehennemi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva