HABERLER>GÜNCEL
4 Eylül 2019 Çarşamba - 17:35

AK Partili eski belediye başkanı dava açtı: Kadro vetosu!

Selçuk Belediyesi eski Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı üniversitedeki öğretim görevlisi kadrosuna dönme başvurusu kabul edilmeyince Dokuz Eylül Üniversitesi aleyhine dava açtı. Bakıcı’nın randevu talebinin Üniversite Rektörü AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar tarafından kabul edilmediği ifade edildi.

AK Partili eski belediye başkanı dava açtı: Kadro vetosu!

EGEDESONSÖZ-  İzmir’in Selçuk İlçesi’nde 2014-2019 yılları arasında AK Parti’den belediye başkanlığı yapan Dr. Dahi Zeynel Bakıcı yıllardır eğitim verdiği Dokuz Eylül Üniversitesi’ne dönmek için hukuk mücadelesi başlattı. Başkan Bakıcı, talebi üniversite yönetimi tarafından kabul edilmeyince dava açtı.

Bakıcı, 2019 yerel seçimleri öncesinde AK Parti’den aday gösterilmeyince görev süresinin bitimi sonrasında Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu’na müracaat etti. Bakıcı, başkanlık görevinin bittiğini, tekrar üniversiteye geri dönmek istediğini bildirdi. Bunun için 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun ilgili maddelerini de gerekçe gösterdi. Kanuna göre, başkanlık görevinin bitimi sonrasında tekrar üniversiteye dönme hakkı olduğunu bildiren Bakıcı, re’sen atanma talebinde bulundu. Bakıcı’nın başvurusunu değerlendiren yüksek okulun yönetim kurulu müdür ve yönetim kurulu kararıyla talebi uygun buldu. Onaylanmak üzere de üniversite rektörlüğüne gönderdi. Fakat aradan geçen zaman diliminde Bakıcı’nın talebi uygun bulunmadı. Başvurusu ise değerlendirilmeye alınmadı.

REKTÖR GÖRÜŞMEDİ İDDİASI
Uzun yıllar AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı ve İzmir Milletvekilliği görevinde bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’a ulaşmak isteyen Bakıcı’nın mücadelesi de sonuçsuz kaldı. Bakıcı, rektörlük makamına giderek durumu yüz yüze konuşmak istedi.  Yaklaşık 1,5 saat kapıda beklediği öğrenilen Bakıcı’nın görüşme talebinin kabul edilmediği belirtildi.

Üniversitedeki görevine tekrar dönmek ve öğrencileriyle buluşmak için çabalayan Bakıcı, talebini birlikte görev yaptığı belediye başkanlarına ve bazı milletvekillerine anlatarak yardımcı olmalarını istedi. Konuyu genel merkeze de taşıyan Bakıcı, bir sonuç alamayınca üniversite aleyhine idare mahkemesine dava açtı.

KANUN NE DİYOR?
2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’na göre üniversiteden ayrılan bir öğretim görevlisi talepte bulunması halinde tekrar görevine atanmak zorunda. Öğretim görevlilerinin ilgili yönetim kurullarının görüşleri alınarak fakültelerde dekanların, rektörlüğe bağlı bölümlerde bölüm başkanlarının önerileri üzerine ve rektörün onayı ile öğretim üyesi, öğretim üye yardımcısı ve öğretim görevlisi kadrolarına atanmaları mümkün bulunuyor. Bunun yanında kadro şartı aranmaksızın ders saati ücreti veya sözleşmeli olarak da istihdam edilebiliyor. Keza Yükseköğretim kurumlarından mahkeme veya disiplin kararlan ile çıkarılanlar hariç olmak üzere herhangi bir nedenle kendi isteği ile ayrılan öğretim üyeleri müracaatları üzerine 2547 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde kadro koşulu aranmaksızın tekrar ayrıldıkları yükseköğretim kurumlarına dönebiliyor. 2547 sayılı Kanundaki atama hükümlerinden görüleceği üzere akademik personel için yeniden atamada görevden ayrılış sebebine bağlı olarak herhangi bir bekleme süresi öngörülmüyor. 

 
'Ben de Arnavut inadı var' dedi, tarihi çarşıyı kitledi!
 
Soyer'den iş dünyasına 'birlikte üretme' mesajı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet Aktan-Ak Parti Selcuk Kurucu Uyesi 6 Eylül 2019 Cuma 12:39

Davasini ,yol arkadaslarini satanlarin sonu bu olsa gerek.Sevgili hocam Nukhet hanima saygilarimla.Hic bir kotuluk cezasiz kalmamali.

Yorumu oyla      4      5  
Oğulcan Cengiz 5 Eylül 2019 Perşembe 08:24

Yaaaaa başkan. Sizde böyle. Önce kapıya koyalar, sonra yüzüne bakmazlar. Ama zihniyet nedir? Yol yaptı, oyumuzu verelim... Bu mudur yani? Yıllarca böyle süreceğini mi sandınız? Elbet bitecek o saltanat

Yorumu oyla      4      5  
izmirli 4 Eylül 2019 Çarşamba 18:51

oohhh her yerde ak parti eski belediye başkanı ak partili rektör akpartili, ege ünv. rektör ak partili heryere çöktüler.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadın cinayetini kayınvalide önledi!
Konya'da yaşayan oğlunun, eşini öldürmek için Aksaray'a gittiğini öğrenen ...
Hakimden cinsel saldırı sanığına tepki: Demek sana gülümsememek gerek
Antalya'da Norveçli turiste 'cinsel saldırı' iddiasıyla tutuklu yargılanan ...
Cami hırsızı İzmir'de faka bastı!
İzmir'in Beydağ ilçesindeki camiden, cemaatten toplanan yardım paralarını ...
 
S.O.S. veren Küçük Menderes için inceleme
İzmir'in Selçuk ilçesindeki Barutçu Gölü'nde meydana gelen toplu balık ...
Av yasağı bitti, Foça'da balık bollaştı
İzmir'in önemli balıkçılık merkezlerinden Foça'da, avlanma yasaklarının ...
İzmir’in göbeğinde şüpheli çanta paniği!
İzmir’in Konak ilçesinde yol kenarına bırakılan şüpheli çanta paniğe yol ...
 
İzmir'de işçilerden 'kayalı' eylem!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Harmandalı Çöp Depolama Alanı'nda, ...
İzmir Barosu’ndan kadın çalışanlara regl izni
İzmir Barosu Yönetim Kurulu, aldığı bir kararla Baro’nun kadın çalışanlarına ...
MSB duyurdu: S-400 eğitimi başladı
Milli Savunma Bakanlığı, 'Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva