HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Şubat 2018 Cuma - 19:17

AK Partili Doğan’dan tramvay eleştirisi: Göstermelik tura çıkarıldı!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin oturumunda konuşan AK Partili Doğan, deneme seferleri gerçekleşen Konak tramvayı hakkında, “Göstermelik bir şekilde bugün tura çıkarıldı. Faydasından çok zararına şahit olduk, yeşil alanları katletti, mali zararlarla gündeme geldi” dedi.

AK Partili Doğan’dan tramvay eleştirisi: Göstermelik tura çıkarıldı!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısının üçüncü oturumu Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti.

Toplantının son bölümünde yönetimi Meclis Üyesi Sıla İlgi Akkaş devraldı.

DOĞAN’DAN TRAMVAY ELEŞTİRİSİ
Dilek ve temenniler kısmında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan test sürüşleri devam eden Konak Tramvayı hakkında eleştirilerde bulundu.  Doğan, “Tramvay kentimiz için bir kazanımdır. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Tramvay süresinde tamamlanmamış olsa da İzmir için küçük, ama İzmir Büyükşehir Belediyesi için çok önemli bir adımdır. Bugün güle oynaya çıkılan seferde her şey güllük gülistanlık gözükse de diğer boyutunu bizden dinlemenizi istiyoruz. Belediyenin proje aşamasındaki öngörü yoksunu tavrı nedeniyle ortada olumsuz tablo ve zarar var. Bunun bir başarı gibi sergilenmesi doğru olmadı. Kaş yapayım derken göz çıkartıldı. Belediyenin kıyı tasarım çalışmaları esnasında milyonlarca lira harcanarak yenilenen alanlar belediye eliyle bozuldu. Ortada bir iş bilmezlik var. Zarar var. Fatura yine İzmirlilere çıktı. Projeye karşı değiliz ama bu yatırım hayata getiriliş ve inşaatı nedeniyle katkıdan çok zarar getirmiştir. İnşaatına başlandıktan sonra güzergahı defalarca değişti. 4 kere de bürokrat değişti. Başarısızlığın faturası bürokratlara kesildi. Meslek odaları ile kavga dövüş bugünkü hale geldi. Başarısızlık abidesi oldu” dedi.

GÖSTERMELİK TURA ÇIKARILDI
İhale ve yer teslimi yapıldıktan bir buçuk yıl sonra projenin inşaatına başlandığına dikkat çeken Doğan, “İhale şartnamesi gereği Haziran 2017’de bitmesi gereken proje halen hizmete açılamadı. Göstermelik bir şekilde bugün tura çıkarıldı. Bugüne kadar faydasından çok zararına şahit olduğumuz, yeşil alanları katleden, mali zararlarla gündeme gelen Konak Tramvayı’nın kente fayda sağlayacağına inanıyor musunuz? Şair Eşref Bulvarı’ndaki vatandaşların şikayetleri size intikal etmiştir. Trafik güvenliği açısından gereken önlemler alınmış mıdır? Yolculu seferlere başlandığında her seferinde teknik çalışanlar koşarak yol mu açacak?  Biran önce açılmış olsun diye reklam açılışı yapmak yerine ciddi anlamda açmak gerekiyor. Ana arterlerde yaşanan bu çile bitsin. Sağlıklı ve doğru bir şekilde hizmete açılsın. Tramvayın İzmir’e hak ettiği şekilde kazandırılmasını ve kazalardan ders alınmasını istiyoruz. Aynı üzücü olayları Konak’ta yaşamak istemiyoruz. Karşıyaka’daki tramvayın vapur iskelesinden sonra bir apartman dibine dayanması kaynakların verimli harcanmaması anlamına geliyor. Karşıyaka tramvayının Alaybey Tersanesi’nin önünden İZBAN’a bağlanması kentimiz için kazanım olacaktır” ifadelerini kullandı.

 
Kuşadası'nda saadet zinciri baskını: 36 bin kadını dolandırdı!
 
Delican'dan o iddialara yanıt: Aklı evvel bir AK Parti düşmanıdır!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 17 Şubat 2018 Cumartesi 11:41

Açık açık ben toplu taşımaya karşıyım demiyorlar tramvaya karşıyım diyorlar.Eski bir cumhurbaşkanı demiryolları komünizmin simgesi deyip raylı sisteme karşı çıkmış ve 1 metre bile metro yapmamıştı.Petrol ihraç eden Iranda bile nüfusa göre otomobil sayısı bizden daha az.

Yorumu oyla      11      5  
a.k 17 Şubat 2018 Cumartesi 10:35

Uygarlığı öğreneceksiniz.Balık istifi birbirinin üstünde seyahat etmiyeceksiniz.Egzoz dumanı,klakson sesi yok,kaza yok yani can kaybı, sakatlık yo,maddi zarar yok .İnsanca yaşamayı öğreniceksiniz.Başka yolu yok.

Yorumu oyla      11      5  
Nesrin 17 Şubat 2018 Cumartesi 09:29

Tramvay İzmir''e zarardır

Yorumu oyla      11      7  
Seydiköylü 17 Şubat 2018 Cumartesi 02:35

Neymiş, bitmeden açılmışmış, göstermelik reklam olsun diye açılmışmış, adama sorarlar o zaman Konak Tünelini siz nasıl açtınız, bitmişmiydi, aylarca tünel içinde trafik alışı varken çok tehlikeli bir şekilde çalışmalar devam etti. Bırakın bu işleri artık, maalesef İzmir’de muhalefet yapacak parti yok !

Yorumu oyla      11      5  
Asabiyet 17 Şubat 2018 Cumartesi 00:28

Birgün de yapılan bir işi alkışlamayı deneseniz.Zira oradan çıktıktan sonra sizinle aynı safta olanlar bile sizi eleştiriyor.

Yorumu oyla      12      5  
Ali Tayfur Özdeş 16 Şubat 2018 Cuma 23:12

İzmir belediyesinin yapacağı bu kadar İzmire yazık oldu yazık oluyor oy verenlerin düşünmesi ve gelecek seçimlerde gereken cevabı vermelerini temenni ederim

Yorumu oyla      11      7  
Yeter 16 Şubat 2018 Cuma 22:52

Evet ya. Noldu bizim otogar metrosu sayin akp yoneticileri

Yorumu oyla      12      5  
Sinan Öztan 16 Şubat 2018 Cuma 21:48

Tramvay hakkındaki olumsuz görüşleri aceleci buluyorum.Konak tramvayı henüz deneme safhasında.Eksikler giderilip tam olarak işletmeye açılınca faydaları o zaman anlaşılacaktır.Bu arada yayaların yoğun olarak geçtiği kavşaklarda mutlaka trafik zabıtası yada bir görevli bukunmalı ve tramvay geçtğinde yayaları uyarmalıdır.Örneğin Karşıyaka vapur iskelesi önü.

Yorumu oyla      13      5  
misafir06 16 Şubat 2018 Cuma 21:41

Alsancak'a metro gereksiz! Hem gereksiz hem olanaksız! İzmir 2 metre kazınca tarihi eser çıkan bir kent, kazdık, 2 heykel çıktı, iktidarın elindeki anıtlar kurulu devamına izin verecek mi sizce? Boşa kürek çekip, varolan alanları daraltmanın alemi var mı?

Yorumu oyla      12      5  
misyon 16 Şubat 2018 Cuma 21:38

Olduydu, olmadıydı filan geride kaldı. Yatırımların tam verimle çalışması, kullanıcıların yani bizlerin onu ne kadar sahiplendiğimizle ilgilidir! Tramvayın toplu taşıma aracı olarak geçiş üstünlüğünü içimize sindirdiğimizde, özel araçlarla onun trafikte akışına engel olmadığımızda, seferden kalkan otobüslerin yarattığı rahatlamayı birlikte yaşayacağız. Ve evet raylı sistemin daha da geliştirilmesi gerekiyor ki zaten bu da ulaşım planında öngörülmüş durumda! Burda sık sık istenen Egekent metrosu, Bozyaka metrosu, Ek Buca metrosu gibi! Merak edenler belediyenin sitesinden öğrenebilir!

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe'de toplu sözleşme bayramı! İşte en düşük maaş
Güzelbahçe Belediyesi’nde çalışan işçi ve memurlar adına toplu sözleşme aynı ...
Güzelbahçe’de tohum takas şenliği başlıyor
2. Güzelbahçe Tohum Takas Şenliği 18 Şubat Pazar günü Yelki Yöresel Pazarı’nda gerçekleştirilecek.
Geri sayım başladı: Selçuk'ta 'yaz'a düğün var
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk Kent Konseyi Başkanı ...
 
Buca Belediye Başkanı Piriştina'dan 'gözaltına alındı' iddiasına çok sert yanıt!
İzmir'de yayın yapan bir internet sitesi, Buca Belediye Başkanı Levent ...
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Egedesonsöz'e konuştu: Varım da diyebilirim, yokum da…
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Egedesonsöz'e konuştu: Varım da diyebilirim, yokum da…
İzmir'de tarihi gün: Konak Tramvayı yola çıktı!
Hat imalatları tamamlanan F.Altay-Halkapınar tramvayında düzenli test ...
 
Kemalpaşa'da 'Dava Şehitleri' anması yapılacak
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, geçmişten günümüze çeşitli vesilelerle ...
Bornovalıların anıları bu binada sergileniyor
Bornova Belediyesi, Kaymakamlık binasının hemen arkasında yer alan Eski ...
Turnuva öncesi Başkan Arslan'a ziyaret
Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen “Bilim Kahramanları Buluşuyor ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva