HABERLER>POLİTİKA
30 Temmuz 2016 Cumartesi - 13:29

AK Partili Doğan’dan şehitler için Konak Meydanı önerisi

15 Temmuz'da gerçekleşen ve tüm Türkiye'yi ayağa kaldıran kanlı darbe girişiminin ardından İzmir'de AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan'dan Konak Meydanı'yla ilgili flaş bir öneri geldi.

AK Partili Doğan’dan şehitler için Konak Meydanı önerisi

Cuntaya dur diyen halkın isteklerine kulak verilmesini isteyen Doğan, tarihi alanın isminin "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı" olarak değiştirilmesini önerdi.

DEMOKRASİNİN SİMGESİ KONAK'A YAKIŞIR!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, milli iradenin Fetullahçı terör örgütüne teslim olmayıp demokrasi mücadelesinden zaferle ayrıldığı 15 Temmuz gecesinin Türkiye ve dünya tarihine örnek olduğunu belirterek, şehitlerinin adının yaşatılması için flaş bir öneriyi gündeme taşıdı. Ülkenin dört bir yanında sokaklara dökülen, milletin selameti uğruna hainler tarafından şehit edilen vatansever yurttaşların isminin Konak Meydanı'na adanmasını isteyen AK Parti Grup Başkanvekili Doğan, "Kurtuluş Savaşı'nda Hasan Tahsin'in ilk kurşunu attığı, Yüzbaşı Şerafettin ve silah arkadaşlarının Türk bayrağını göndere çektiği, milli kurtuluşun ve mücadelenin simgesi olan Konak Meydanı yaklaşık iki haftadır darbeye karşı demokrasiyi savunanların buluşma noktası oldu. Adını tarihe altın harflerle yazdıran kahraman Türk halkımızın cuntaya karşı elde ettiği zaferi kutladığı ve kentimizin simgesi tarihi Saat Kulesi'ne de ev sahipliği yapan bu meydanımızın gelecekte bu şanlı direnişi hatırlatması için bizler de vatandaşlarımızın ısrarlı taleplerini kamuoyunun dikkatine sunmak istedik. Ankara'da Kızılay Meydanı ve İstanbul'da Boğaz Köprüsü'nün ardından İzmir'in tarihi Konak Meydanı'na da "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı" adının verilmesini istiyoruz. Demokrasi ve hürriyeti savunan, her şeyden önce özgürlük, hak ve eşitlik için günlerdir sokaklarda nöbet tutan, Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakan'ımız Binali Yıldırım ve seçilmiş siyasi iradeye canları pahasına sahip çıkan, dik duran halkımızın bu yönde ciddi talepleri vardır. Tarihe geçen direnişin ve günlerdir süren demokrasi nöbetinin ardından, milli kurtuluşun simge meydanına yönelik böyle bir isim değişikliği İzmir'e yakışacaktır" dedi.

AZİZ KOCAOĞLU'NA ÖNERİDE BULUNDU

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Mithatpaşa ‘da devam eden altgeçit çalışmaları sonrasında oluşturulacak yeni meydana "15 Temmuz Demokrasi Meydanı" adının verileceğine yönelik açıklamasına da değinen AK Parti'li Doğan şunları söyledi: "Bizler cuntaya karşı direnen halk adına, şehitlerimiz adına sayın Kocaoğlu'na bir talepte bulunuyoruz. Günlerdir ayakta olan, Konak Meydanı'nı dolduran İzmir halkı adı demokrasi ve mücadele ile anılan tarihi meydana bu ismin verilmesini ısrarla istiyor. Sayın Kocaoğlu inanıyoruz ki vatandaşlarımızın bu taleplerine kayıtsız kalmayacak ve kararını gözden geçirecektir. Ne zaman biteceği belli olmayan bir projeye bu adı vermek yerine, samimi davranarak acılar tazeyken bu ismin direnişin simgesi olan Konak'a verilmesinin daha uygun olacağını düşünüyoruz. 15 Temmuz'da demokrasi ve özgürlük adına şehit olan halkımızın anısını yaşatmak için 2017 ya da 2018 yılında bitecek bu projeyi beklemeye gerek yok. Kocaoğlu'nun bu yöndeki fikrini olumlu buluyoruz ancak uzak bir tarih olduğu için doğru adres kent merkezi Konak olacaktır. Söz konusu isim değişikliği önerimiz belediye meclisinde gündeme geldiği takdirde AK Parti olarak sonuna kadar bu girişimin arkasında duracağımızı da bildirmek isteriz."

 
İtirafçı astsubay FETÖ'yü anlattı!
 
CHP'de '4 Ağustos' teyakkuzu! Yüksel: İzmir tarih yazacak!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 31 Temmuz 2016 Pazar 12:51

Konak Meydanında demokrasi nöbeti tutuyorsunuz, güzel. Ama dün Konak Meydanına gittiğimde görünen manzara tam bir felaketti belediyenin acil olarak meydanı temizlemesi gerekir öyle bir pislik kaplamış ki meydandaki taşların üzerini sanki meydanın üzerine her akşam semt pazarı kurulmuş gibi. Oraya demokrasiye sahip çıkma amacıyla giden vatandaşlar birazda kentine ve çevresine sahip çıkıp bu güzide meydanın temizliğine de dikkat etse olmaz mı? Bu organizasyonu yapanlar neden önlem almaz? neden gerekli uyarıları yapmaz? Kurulan barikatlar vatandaşın geçişinde güçlük yaratıyor ayrıca Konak Tüneli girişine araçların park edilmesi hayati tehlike yaşanmasına davetiye çıkarıyor demokrasi diye nöbet tutuyoruz ama demokrasinin getirdiği kuralları da hiçe saymayı ihmal etmiyoruz.

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 31 Temmuz 2016 Pazar 12:36

sn.bilal doğan kocaoğluna değil, başbakana seslensin. şimdiye kadar değiştirilenler OHAL kararnamesi ile değişmiştir.olayı siyasallaştırmasınlar...

Yorumu oyla      11      5  
ST 31 Temmuz 2016 Pazar 11:24

Oranın adı KONAK Meydanı'dır ve öyle kalacak. Öyle tarihi bir yerin adı değişmez, polemik yapmayın. İşte başkan güzel bir öneri getirmiş yeni oluşacak meydana o isim verilebilir, eski meydan, cadde ve sokak adlarını değiştirmek doğru birşey değil. yeni yapılanlara veya isimsiz olanlara yeni adlar verilebilir.

Yorumu oyla      11      5  
hakan 31 Temmuz 2016 Pazar 08:48

Bence aziz baskan dogru yapiyor.burda bile akp siyaset yaparak projenin ne zaman bitecegi belli degil diyerek halki kiskirtiyor..oysaki projenin bitecegi tarih belli

Yorumu oyla      11      5  
31 Temmuz 2016 Pazar 02:14

İstiklal savaşında ilk kurşunu atan Hasan Tahsin iken yine Konak Meydanı idi buranın adı. Daha sonra bile Konak Meydanı olarak kaldı. Burada bir demokrasi şehitleri anıtı yapılır, nasıl 15 Mayıs'larda Hasan Tahsin Anıtı'nda anma yapılıyorsa 15 Temmuz'larda da bu anıtta şehitler anılır.. En az 100 yıldır böyle anılan bir yerin adı değişmemeli..

Yorumu oyla      11      5  
hayır 30 Temmuz 2016 Cumartesi 21:18

kesinlikle katılmıyorum. Tarihi konak meydanının ismi değiştirilmemelidir. Yapılırsa büyük hata olur.

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 30 Temmuz 2016 Cumartesi 21:07

Konak Meydanı Kurtuluş Savaşının simge meydanıdır ülke topraklarının düşmandan kesin olarak çıkarıldığını yerdir onun için adının değiştirilmek istenmesi yanlıştır bunu halka sormadan kafanıza göre yapmanız da yanlışın başka bir tarafı. Zaten yapılacak olan yeni meydana istenilen isim verilecek, artık bu tür öneriler nedense samimi gelmiyor modaya uyma reaksiyonu gibi.

Yorumu oyla      11      5  
30 Temmuz 2016 Cumartesi 13:42

Ülke çapında her meydana , otogara , parka ... aynı ismin verilmesinin nasıl bir mantığı var ? 'İzmir Konak Meydanı' adı kesin olarak değişmemelidir. Mithatpaşa'da yapılacak yeni meydana Aziz Başkan '15 Temmuz Demokrasi Meydanı' olacak demişti. Abartmamak lazım.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kalkan meydanların mesajını TBMM’ye iletti!
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan TBMM'de yapmış olduğu konuşmada ...
CHP’li Kadınlar’dan Gündoğdu daveti!
15 Temmuz darbe girişimine karşı Taksim’de düzenlenen ‘Cumhuriyet ve Demokrasi ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir kereye mahsus...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen Şehitleri Anma ...
 
Erdoğan ve Yıldırım gözyaşlarını tutamadı...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Beştepe'de şehitleri anma programı ...
"Bu millet şehitlerimizi asla unutmayacak!"
Başbakan Yıldırım, Beştepe'de düzenlenen Şehitleri Anma programında konuştu.
Demirtaş’tan İzmir’de darbeye lanet, hükümete çağrı!
HDP 15 Temmuz Darbe girişimi ile ilgili İzmir Gündoğdu Meydanı’nda miting ...
 
Ala son bilançoyu açıkladı: 49 bin pasaport iptal!
İçişleri Bakanı Efkan Ala, TRT Haber canlı yayınında FETÖ darbe girişimine ...
AK Partili Başkan'a şok: Kardeşi gözaltında
Rize’nin Çayeli İlçesi’nde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması ...
TBMM'den ABD kongresine 'FETÖ' mektubu!
TBMM Türk-Amerikan Dostluk Grubu Başkanı Ali Sarıkaya, ABD Kongresi üyelerine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva