HABERLER>POLİTİKA
29 Mayıs 2016 Pazar - 09:21

AK Partili Doğan'dan 'Bayraklı İskelesi' çıkışı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bayraklı Vapur İskelesi'ni kapatma kararına Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan'dan sert tepki geldi.

AK Partili Doğan dan  Bayraklı İskelesi  çıkışı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bayraklı Vapur İskelesi'ni kapatma kararına Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan'dan sert tepki geldi. İskelenin kaderine terk edileceğini ve tinerci yuvasına döneceğini söyleyen Doğan, "İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Bayraklı halkının taleplerini neden görmezden geliyorsunuz?" dedi ve Kocaoğlu'nu yanlıştan dönmeye davet etti. Doğan ayrıca, iskelenin kapatılması yerine ücretsiz ve sık seferler konularak yeniden Bayraklı iskelesinin cazibe merkezi haline getirilmesi tavsiyesinde bulundu.

BAYRAKLI İSKELESİ KADERİNE TERK EDİLECEK!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sefer tarifesinde yapılan son güncellemeyi değerlendiren AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "İZDENİZ filosundaki yeni gemi alımları ve mevcut iskelelerde yapılan yenileme faaliyetlerini "Körfez'de devrim" olarak duyuran ve reklamda sınır tanımayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 Haziran tarihinden itibaren Bayraklı'ya yönelik vapur seferlerine son vermekte, iskeleyi de kapatıp kaderine terk etmektedir. Hangi akla hizmet böyle bir karar alınmıştır? Böylesine önemli bir kararı alırken Bayraklı halkına sordunuz mu? Yeni kent merkezi olan ve yoğunluğu katlanarak artan İzmir'in kalbi Bayraklı'daki yaşanan bu gelişmeler güzel İzmir'imize yakışıyor mu? Milyarlarca liralık yatırımlar ile büyüyen, genişleyen yeni kent merkezinde vapur iskelesi bir ihtiyaç değil midir? Neden burada artacak yoğunluğa alternatif ulaşım çözümü olarak deniz ulaşımı sunulmuyor da, yerine burası kapatılıyor? Halkın ısrarlı vapur taleplerine böyle mi yanıt vereceksiniz? Buraya rahmetli Başkan Priştina döneminde yapılan yatırım çöpe mi gidecek?"

BELEDİYE HALKIN TALEPLERİNİ GÖRMEZDEN GELİYOR
Alınan kararla birlikte Bayraklı halkının cezalandırıldığını savunan ve ilçenin denizle bağının kesildiğini belirten Doğan sözlerine şöyle devam etti: "Foça'ya gemi kaldıran koskoca Büyükşehir Belediyesi Bayraklı'ya kaldıramıyor mu? Kararınıza artan maliyetler, sefer giderleri, düşen yolcu sayısı ve halkın deniz ulaşımına ilgisiz kalması gibi unsurları gerekçe gösterebilirsiniz. Peki sizlere soruyoruz, Bayraklı'da deniz ulaşımını geliştirmek için ne yaptınız? Neden deniz ulaşımını teşvik edecek çözümler üzerinde çalışmıyorsunuz? Bayraklı İskelesi neden yeni gemilere uyumlu hale getirilmedi ve bugüne dek tadilatlar yapılmadı? Neden vatandaşlarımızın şikayetlerine kulak verilip sefer sayıları arttırılmadı? İzmir'deki tüm iskelelerde gerekli tadilatlar yapılmış. Peki Bayraklı üvey evlat mı? Diğer izmir’in semtlerinde yaşayan hemşerilerimiz gibi, Bayraklı'dakiler de İzmirli değil mi? Bayraklı ‘ya gelince paranız mı bitti? Bayraklı ilçesine küstünüz mü? Neden bu ilçeye yatırım yapılmıyor? Bayraklı halkı sizden eşit hizmet talep ediyor. Yoksa Bayraklı ‘da yaşayan halkımızı görmezden mi geliyorsunuz? Bayraklılı hemşerilerimiz Konak'a inmesin mi? Sayın Kocaoğlu'na soruyoruz, halkçı, eşitlikçi, sosyal demokrat belediyecilik sözlerinize ne oldu? Yoksa unuttunuz mu? Bu nasıl belediyeciliktir?"

PİRİŞTİNA'NIN MİRASINA BÖYLE Mİ SAHİP ÇIKACAKSINIZ?
AK Parti'li Doğan körfez ulaşımında gelinen noktayı üzüntüyle izlediklerini hatırlatarak, "Konak'taki Tramvay projesini yüzünüze gözünüze bulaştırdınız, şimdi sıra deniz ulaşımına mı geldi? Otobüs ulaşımında ve raylı sistem ulaşımında başarısızlıklarında sınır tanımayan Büyükşehir Belediyesi, bu gelişmeyle birlikte becerisizliklerine bir yenisini daha eklemiş ve deniz ulaşımını da yüzüne gözüne bulaştırmıştır. Merhum Başkan Priştina'nın mirasına böyle mi sahip çıkacaksınız? Daha elindeki İskelesi'ne sahip çıkamayan Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı’nın bir başka muhitine, Mavişehir ve Karataş'ta nasıl yeni iskeleler inşa edecek? Zamanında kamu kaynaklarından milyonlarca lira harcanarak yapılan iskeleyi kapatmak nasıl bir belediyecilik anlayışıdır? " dedi. 

TİNERCİ MEKANI MI OLACAK?
Kocaoğlu'na "Yanlıştan dön" çağrısı yapan ve kritik bir öneride bulunan Bilal Doğan sözlerine şöyle son verdi: "Burayı çürütecek misiniz? Kapatacak mısınız? Yoksa yıkacak mısınız? Yakında burayı tinercilere mi terk edeceksiniz? Burası devletin malı, kamunun parası harcanarak kente kazandırılmış bir tesis. Bayraklı Vapur İskelesi süs olsun diye mi yapıldı? İzmir gibi bir körfez kentinde bu kararın elle tutulur hiç bir yanı yoktur. Acilen bu yanlıştan geri dönün ve Bayraklı Vapur İskelesi'ne sahip çıkın. Gelin bu kez vatandaşın yararına bir iş yapın ve iskeleye yönelik seferleri ücretsiz ve sık aralıklı olarak burayı yeniden çekim merkezi haline getirin" dedi.

 
95 gün haksız hapse 110 bin lira tazminat istedi!
 
Ve 65. Hükümet güvenoyu aldı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Izmirli 29 Mayıs 2016 Pazar 17:20

Hakli.ucretsiz seferler konulup ilgi arttirilmali.bence gerekli reklam yapilirsa talep gormeyecek bir hat yok izmir de.

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 29 Mayıs 2016 Pazar 17:18

Bilal Doğan'a katılacağım hiç aklımın ucundan bile geçmezdi, bence haklı. Deniz ulaşımı bence şu an için yetersiz ve biraz da halkı teşvik etmek gerekiyor trafiğe katkısı da olumlu olur hem de köprü ve tüp geçit gibi oldukça pahalı ve körfeze beton dökecek projelere de gerek kalmaz.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genel Sekreter Sındır: Çiftçilerimiz tarımı terk ediyor!
Ülke çapındaki ziyaretlerine ara vermeden devam eden CHP Genel Sekreteri ...
Putin'den 'Türkiye' mesajları: İlişkiler...
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, iki günlük ziyaret için önceki gün ...
Hangi bakan neden kabineye giremedi?
Yeni bir kabine oluştuğunda, giren yeni bakanlar kadar, giremeyen, koltuğunu ...
 
Devletin zirvesi o köye taziyeye gitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım ...
Erdoğan: O gençlerin hesabını kim verecek?
Diyarbakır'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terör örgütünün kandırarak ...
Bahçeli'den Yargıtay'a: 'Yandaştay' olma yolunda...
MHP Lideri Bahçeli, "Yargıtay kim ya da kimlerin lehine çalıştığı belli ...
 
CHP’de ‘Yerel Yönetimlerin 1 numarası’ndan Yıldırım’a salvo!
Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun, Seferihisar’da ...
Erdoğan'dan ABD'ye 'YPG' çıkışı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, bugün ...
İzmir’de Baykal’a özel karşılama: Havaalanında kimler vardı?
CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Baykal Kuşadası’nda bir ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva