HABERLER>POLİTİKA
30 Mayıs 2017 Salı - 12:56

AK Partili Delican’dan 'yağış' çıkışı: Nereye kadar doğal afet?

Delican, “Doğal afetten asla siyaset yapacak değiliz. Nereye kadar doğal afet? Devamlı doğal afet deyip bu yaşanılanları halının altına süpürmek İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yakışmıyor. Bu kenti 15 yıldır onlar yönetiyor. Taşın altına elini koyması gerekir. Takkeyi önüne koyacak” dedi.

AK Partili Delican’dan  yağış  çıkışı: Nereye kadar doğal afet?

EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican önceki gün kentte etkisini hissettiren ve birçok yerde maddi hasara yol açan sağanak yağış için açıklamalarda bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun geçmiş dönemde partisini hedef alan, ‘Doğal afet üzerinden siyaset yapmayın’ açıklamalarını da hatırlatan Başkan Delican önemli mesajlar verdi.

Delican ayrıca bir daha aynı görüntülerin yaşanmaması için çözüm masası kurulmasını işaret etti.

BİZ İZMİRLİLER BÖYLE ANILMAK İSTEMİYORUZ
Delican, “Yaşananlar İzmir gibi çağdaş bir kente yakışmıyor. Batıya açılan kent, Türkiye’nin en batısındaki kent olarak biz İzmirliler aslında bu görüntülerle anılmak istenmiyoruz. Birçok kent alt yapı problemlerini çözmüş durumda” dedi.

BU KENTİ 15 YILDIR ONLAR YÖNETİYOR
Delican, “Evet doğal afetten asla siyaset yapacak değiliz. Ucuz siyaseti benimsemiyoruz. Nereye kadar doğal afet? Devamlı doğal afet deyip bu yaşanılanları halının altına süpürmek İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yakışmıyor. Bu kenti 15 yıldır onlar yönetiyor. Planlamasını, kentsel dönüşümünü yapacaklar. Son dönem belediye kararlarıyla değil uzun yılların getirdiği çarpık kentleşmenin sonucudur. Dere yataklarına evler yapılmış. Su mutlaka eski yatağına buluyor. Yüksek bir yere geldiğinde de bu görüntüler oluşuyor. Halkımızla oturup çözüm üretmek ve gerekli düzenlemeleri yapmak da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin görevidir. Vatandaş bu acıları çekmek zorunda değil. Vatandaşa zamanında yol gösterilmemiş. Zamanında gerekli önlemler alınsaydı bu hatalar olmazdı. Bu hataları görmezden gelmek olmaz. İzmir Büyükşehir Belediyesi oturup bu alanlarda planlarını programlarını yaparak dönüşüme geçecek” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TAKKEYİ ÖNÜNE KOYACAK!
Delican, “İkide bir vatandaşa bu çileyi çektirmek Türkiye’ye ve dünyaya bu görüntülerle çıkmak biz İzmirlilere yakışmıyor. Bunu kabul etmiyoruz. Çözümü olduğu için kabul etmiyoruz. Çözümsüz ve çaresiz değiliz bu konuda. Çok rahatlıkla bu tablo değiştirilebilir. Planlı bir şekilde yapıldığında bunlar bir daha bu tablolarla karşılaşmayız. Dere yataklarında yapılan imar ve sıkıntılı yapıların yenilenmesi çözülebilecek konular. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin taşın altına elini koyması gerekir. Takkeyi önüne koyacak.  Oturacak, vatandaşı çağıracak. Bu iş masada çözülecek. Tarafların iradesiyle çözülecek konu. Büyükşehir Belediyesi artık bu iradeyi göstersin” ifadelerini kullandı. 

 
İzmir'de akıl almaz hırsızlık: Hedef yine Saat Kulesi!
 
Konak Belediyesporlu kadınlar kupayı 'yoğunluktan' alamıyor!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet 31 Mayıs 2017 Çarşamba 08:47

15 Yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor.Hergün terörden insanlar ölüyor.Hırsızlık almış yürümüş.Sapıklar korunuyor.İnsanlar bedavaya hapislere atıldı.Hepsini yazmaya kalksak roman olur.İzmir li özgürdür size uymaz.Siz itaat edin rahat edin.Presedür gereği başkan ,bakan ,vali falan olun.

Yorumu oyla      11      5  
kaşıyakalı 30 Mayıs 2017 Salı 22:18

Biraz değil çok zor be başkan İzmiri alamazsını çünkü nedenini yazmayacağım siz biraz araştırın sebeplerini bulursunuz.O kadar çok nedenleri varki hangisini yazayım hangisini anlatayım .

Yorumu oyla      11      5  
sezo 30 Mayıs 2017 Salı 21:16

ona bakarsan 15 yıldır ülkeyi kimin yönettiği de belli ve izmirin nekadr vergi verip ne akdar yatırım aldıgı daha dogrusu almadıgı da belli. Herşeyi belediye ye yükle kaç isimsiz yorumcu. Belediye okadar kamulaştırma yaparken . ve halen daha yapıyor ama 15 senedir devlet nerede neden izmire dönüşümde yardımcı olmuyor??? şurada bir gerçek var oda izmirin kendi ağında kavrulduğudur. bu sebeple yok belediye yapmıyor gib bahanelere sıgınmayın ! bak güzel kardeşim en son otogar metrosunu bakanlık yapacak nasıl1 ayda ÇED raporu çıktı ? ama belediyenin ulaşım ve diğer projeleri için 2 yıl ÇED raporu beklendiği oldu ! hadi açıkla bakalım Bakanlığın yapacagı 1 ayda Rapor alırken neden belediyeninki 2 yıl!!! bekliyoruz açıkla sonra kentsel dönüşüm yapılmıyor dersin.

Yorumu oyla      13      5  
30 Mayıs 2017 Salı 18:44

Bülent, Ankara' da su fışkırsın, bana ne! Ankara' da su fışkırdı, bizde de arabalar sürüklendi. Normal mi karşılamak lazım? 50 yıl önce çarpık yapılaşma olmuş da ondan oluyormuş. 20 yıldır bu şehri babam mı yönetiyor? 20 yılda elle tutulur doğru düzgün kentsel dönüşüm yapılmadı.

Yorumu oyla      11      8  
Özeleştiri 30 Mayıs 2017 Salı 17:53

15 yıldır hazine (merkezi hükümet) bütçesinden yatırımlar için bütün büyük şehirlere Ak Parti iktidarı olarak ne verdiniz, İzmir`in aldığı pay nedir? Bu rakamlara bakınca gerçek ortaya çıkıyor.Hadi belediye Chp`li ama bu ilde yaşayan Ak Partililerde var.Bayraklı ve Karabağlar ilçe sınırlarını zamanın il başkanı çizdi inanın bu iki ilçenin sınırlarına hala tepki gösterenlerin çoğunluğu partinize oy veren seçmenler.Bunun sağlamasını da yapmak çok kolay bu iki ilçede genel seçimde Ak Partinin aldığı oy sayısı ile belediye seçimlerinde aldığı oy sayısına bakmak yeterli olur.

Yorumu oyla      11      5  
izmirli 30 Mayıs 2017 Salı 17:50

benim gördüğüm kadarıyla izmirde sel baskını oldukça azaldı,bu yaz yapılacak yatırımlarla seneye tamamen bitecek.Görüntülerin bir kısmı zaten yatırım yapılan yerlerdeki inşaatlardan

Yorumu oyla      15      5  
Bülent isik 30 Mayıs 2017 Salı 16:45

13.31 ankara ve istanbul da da oluyor demiş olan ne yağmur mu yoksa her tarafı su basması mi ? 2 gun once ankara da rogar kapaklarindan sularin fiskirdigi goruntuleri unutmadik.

Yorumu oyla      15      6  
sezarın hakkı sezara 30 Mayıs 2017 Salı 15:49

evet ankara ve istanbulda da oluyor ama sanki olmuyormuş gibi eleştri yapmak nedir? ayrıca izmirde deniz şehri basmıyor yada metro da su içinde yüzmüyorsunuz denebilir !! ama bunlar bahane değil. büyükşehirlerimizin hepsinde oluyor bu tip görüntüler. arkadaşlar çok zor işler bunlar. 50 sene önce yapılmış türk tipi çarpık sokak yapıları buna sebep oluyor. japonlar gibi devasa drenaj havuzları da yapsanız siz o sokakları düzgün bir mimari ile düzeltmediğiniz sürece bu sel basmaları düzelmez.

Yorumu oyla      15      6  
30 Mayıs 2017 Salı 13:31

Son derece haklı. Ankara-İstanbul'da da oluyor , doğal afet deyip her selden sonra olayın üstü örtülmemeli.

Yorumu oyla      12      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Osman Baydemir için yakalama kararı
HDP Şanlıurfa milletvekili Osman Baydemir hakkında yakalama kararı çıkartıldı.
Bahçeli’den Suudi yönetimine sert eleştiri
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor. ...
Altıok ve Böke'den İzmir'de üniversite mesaisi
CHP İnsan ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir ...
 
Erdoğan'dan AK Parti'ye '2019' uyarısı
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da ...
AK Parti İzmir Milletvekili Dağ, Erdoğan'ın 'A Takımı'nda: İlk açıklama
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel ...
CHP'li Böke istifasının ardından ilk kez İzmir'de!
CHP Parti Sözcülüğü görevinden istifa etmesinin sonrasında ilk kez İzmir'e ...
 
AK Parti'nin 'A Takımı' belli oldu
AK Parti MKYK Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda ...
Erdoğan Genel Başkan olduktan sonra ilk kez Genel Merkez'de
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı olduktan sonra ...
CHP'li Sertel: TMSF şirket zengini!
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Türkiye’de kayyım atanan şirket ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva