HABERLER>POLİTİKA
25 Temmuz 2017 Salı - 10:01

AK Partili Delican'dan grev çıkışı: İzmir yine ağlıyor! Çile bülbülüm çile!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'dan İZDENİZ grevi nedeniyle yaşanan ulaşım sıkıntısına şarkı sözlü gönderme yaptı.

AK Partili Delican dan grev çıkışı: İzmir yine ağlıyor! Çile bülbülüm çile!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; neredeyse iki haftayı geride bırakan İZDENİZ grevini değerlendirerek Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na çağrıda bulundu.

Büyükşehir Belediyesi'nin tasarrufunda olan meselenin; zaten şehrin ilk sorunlarından biri olan ulaşımı içinden çıkılmaz hale getirdiğine dikkat çeken Delican; "Vatandaşların temel ihtiyaçları noktasında işçi ve işverenin diyalogsuz kalma lüksü olmamalıdır. Hatta greve gidilmeden çözülmesi gereken öncelikli meselelerdir bunlar. Deniz ulaşımında neredeyse 15 gündür hayat durdu. İzmirliler perişan.  Sessiz kalınacak boyut çoktan aşıldı. Sayın Başkanı acilen konuya müdahil olmaya davet ediyor, İzmir'in yollarda ağladığını ve bülbülün çilemekte olduğunu hatırlatmak istiyorum. " diye konuştu.

İZBAN KRİZİNDE YAŞANANLAR...
Yapılan tüm araştırmalarda ilk sıralarda yer alan ulaşım sorununun; işçi ve temsilcileri ile diyalog kurmaktan kaçan bir zihniyetle çok daha büyük bir ızdıraba dönüştüğüne belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; kısa bir süre önce yaşanan İZBAN krizini hatırlatarak, yaptığı diyalog çağrısı noktasında o gün maruz bırakıldığı 'oyun bozanlık' ithamına karşı da açıklamalarda bulundu.

Delican konuyla ilgili şunları söyledi; "İzmirli vatandaşlar; tramvay inşaatı, alt yapı çalışmaları derken; yine, toplu sözleşmelerin çıkmaza sürüklenmesi ve uzayan grevlerle mağdur ediliyor. Kayıtsız mı kalalım? O gün Devlet - Belediye sorumluluğundaki sürece uzlaşı noktasında katkı koymak için elimizden geleni yaptık. Kriz yönetimi önemlidir. Hele hele bir kentin yaşayanlarının büyük çoğunluğunu etkiliyor, günlük hayatlarında iflahlarını kesiyorsa... Aynı tablo, bugün İZDENİZ işçilerinin yaptığı grevin sonuçları açısından karşımızda. İzmir yine kazananı olmayan bir krizle boğuşuyor. Acilen İzmir halkının yaşadığı mağduriyeti gidermek için bir formül bulunmalıdır. "

SİYASALLAŞTIRILACAK MESELE DEĞİL...
Sendika yöneticileri ve alanda ise vatandaşlardan başka; 15 gün boyunca işveren konumundaki Büyükşehir Belediyesi cephesinden ses çıkmadığına değinen Başkan Bülent Delican; bu tür krizlerin siyasallaştırılacak meseleler olmadığına dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü;

"Süreci yakından izliyorum. Şehir içi trafikte, toplu taşıma araçlarında yaşanan sıkıntılar, diz boyu. İZBAN grevi içinde söylemiştim. Bu meseleler siyasallaştırılacak meseleler değildir. Ancak; kayıtsız kalınacak meseleler hiç değildir. Merkezinde halk vardır. Kaybeden halktır. Ayak diremenin, sahadan kaçmanın faydası yoktur. Zaman geçtikçe kayıp büyüyecektir. Daha önce de söylediğim gibi, iş gücünün pazarlığının yapıldığı bu alan at pazarı da değildir, güreş meydanı da. Müzakereye dahil olduğumuz yok. Çağrımız, yine çözüm içindir. Karşılıklı haklar, karlar ve zararlar hesaplanır, mağduriyetlerin matematiği yapılır ve yara kangrene dönüşmeden kapatılır."

İZMİR'E REVA GÖRDÜKLERİ...
İzmir'de neredeyse her toplu sözleşmenin, kanayan yaraya dönüştüğünü, sosyal demokrat olduklarını iddia eden yerel yönetimin grevsiz bir uzlaşı sağlamaktan aciz olduğunu düşünmeye başladığını dile getiren Başkan Delican; "İzmir, toplu sözleşmelerini sancılı grevlerle yürüten bir şehre dönüştü. Hep aynı fotoğraf. Bu keyfilik değil de nedir? İzmir halkına hizmet etmekle mükellef olanların içi; iş güçleri ile masaya oturup oturup inatlaşarak, aynı vahim fotoğrafı yaratırken nasıl rahat ediyor bilmiyorum! Bir kentin yönetiminde keyfi bir tutumu kaldırmayacak öncelikli alanlardan biri, yine kriz olarak karşımızda. Cepte keklik gördükleri İzmir'e bunu reva görmeye devam ededursunlar, su ısınıyor." dedi.

İZMİR GİBİ BİR DENİZ KENTİNDE...
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun; grevin ilk günlerinde yaptığı ilk ve tek açıklamasında, tedbirlerin alındığından söz ederek; hükümetin yaptığı toplu sözleşmelere gönderme yaparak, İZDENİZ çalışanlarının talebine çok dediğini hatırlatan Delican; " Tablo ellerinde. Aziz Bey, işçilerin talebini çok buluyor. İşçiler, sosyal yardımlar dahil 900-2.100 TL aralığında maaş aldıklarını ifade ederken Aziz Bey'in bürokratları tarafından yanıltıldığını söylüyor. Dile getirilen zarar ise; bugüne kadar 2 Milyon Lira. İzmir gibi bir deniz kentinde, bir yanda, 15 gündür aktarmalı sistem, şehir içi trafikte helak olan vatandaş, bir yanda eylüle kadar uzaması muhtemel bir işçi grevi, diğer yanda ise dut yemiş bülbül gibi susan bir başkan. Yazıktır günahtır. Denizinin, kalkınmasından kültürel ve sosyal hayatına kadar merkezi bir değer olduğu İzmir, bunu hak etmiyor. Kentini düşünen, emekçiden yana olduğunu söyleyen, demokratik haklar dendiğinde kasıp kavuran bir yönetim anlayışı bu olamaz! " diye konuştu.

DENİZ, SADECE MANZARA MI OLSUN?
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; her zamanki gibi, bu vebalin de ortağı olmayacağını söyleyerek çözüm ve diyalog çağrısını yinelediği açıklamasında; "Yaşanan sıkıntıların yaz ayı ve tatiller ile nüfusu azalan İzmir'de göze batmayacağını düşünenler varsa yanılıyorlar. Sokaklara, caddelere kulak versinler; vatandaşların isyanı homurtuyu çoktan aştı. İşine giderken üçe katlanan zamanlarla seyahat eden vatandaşlarımız var.  Dar gelirli vatandaşlarımız ise, vapur seferlerinin durması ile, iki soluk olacakları gezi uygulamalarından, ulaşım fırsatından mahrum kaldı. Deniz ulaşımı ortadan kalksa, körfez sadece manzara olsa da su götürür diye mi düşünüyorlar bilmiyorum. Ama dilerim, kafalarındaki bu değildir!" diyerek şunları söyledi:

"İzmir ve İzmirliler bu çileyi her defasında yaşamakla karşı karşıya kalıyor. Çilenin tekrarından,  büyümesinden "kıssadan hisse" alan yok. Kimse kimseyi kandırmasın, oyalamasın.  Niyet de eylem de haktan ve halktan yana olmalıdır. Çözüm, mağdurdan yana üretilmelidir. Ve bu utanç tablosunun ortadan kalkması için gerekli adımlar atılmalıdır. "

 
Karşıyaka'da derde deva hizmet: Ücretsiz otopark
 
Üniversite kampüsü değil Basmane
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
25 Temmuz 2017 Salı 16:55

2001 krizinden girip, selden devam edip, İzmir' i "ayakda" tutan işçilerdir diye bitirmek ... Adam hala İstanbul'daki sel rezaletine mazeret arıyor :) 2001 krizinin üstünden geçmiş 16 yıl , yoksulluk sınırı olmuş mu sana 5 bin lira. Vatandaş 90 milyar bankalara borçlu. Yaz günü meyve sebze uçmuş. Sağ köşede Mehmet Bey' in de bu konuyla ilgili yazısı duruyor. Dolar olmuş 3,5, Euro 4 lirayı geçmiş adam hala 2001 diyor :) pinpon topu üzerinden enflasyon hesaplayıp düşük yalanlarına siz inanmaya devam edin.

Yorumu oyla      11      5  
Muhammet 25 Temmuz 2017 Salı 15:42

Siz 2001 krizini ne cabuk unuttunuz .daha gecen ay izmiri srl vurdu internet elimin altinda evet yagis ortalamalarida gozukuyor izmir sadece k.yaka alsancak goztepe mavisehirden ibaret degil izmiri ayakda tutan iscilerdir

Yorumu oyla      11      6  
Hakan 25 Temmuz 2017 Salı 15:40

Izmitli once gelelim sadede kimse 7000 usd istemiyor grevde herkez akp nin elindeki gestas (canakkale ) budo (bursa bb)ido istanbulla la esit istiyor kaptanda gemicide iskelecide onlarla ayni sosual haklari istiyor.haftada 6 gun calisma var sn kocaogluna defalarca boyle gemi yaptirma uzakyol prs calistirmak zorunda kalirsin defiadfm u.yol istiyor sartlar bu belki haberiniz yok suan basmakinist ve kpt bulamiyor cunku sartlar kotu madem ucuz eleman istiyordu ozsman turyol gibi tekneler yapacakdi nokta

Yorumu oyla      11      5  
Avrupa bizi kıskanıyor ! 25 Temmuz 2017 Salı 13:45

Ülkede yoksulluk sınırı 5000 lira, açlık sınırı da 1500 lira ancak asgari ücret 1400 lira , işçi ve bağkur emeklisi de sürünüyor. Genç işsizlik yüzde 34'lere gelmiş, 17 milyon yoksul, 6 milyon işsiz var. Bu ülkede 15 yıldır tek başına kim iktidar ?

Yorumu oyla      11      5  
izmirli 25 Temmuz 2017 Salı 13:29

şu su basma tartışmasından gına geldi. bence şu andaki bu konudaki temel iddia,izmirin alt yapı yatırımlarını bitirmek üzere olduğu ve gerçekten de gözlemlediğimiz gibi su basmayan semt sayısının hızla arttığıdır.Yakında salt izmir de yağmur şehre zarar vermeyecektir

Yorumu oyla      11      5  
izmirli 25 Temmuz 2017 Salı 13:26

hakan bey 7000 usd aylık alıyormuş(!) Belediye belediye verin herkese 7000 usd yahu! karadakilerin şöförlerin canları yokmu? onlara da verin o kadar.Eeee,belediyede çalışan diğer personel,onlarada verin. Ama bilet fiyatlarını değiştirmeyeceksiniz,amme hizmeti olacak.Yani halkın vergilerinden vereceksin.Diğer halk deme bana,onlarda grev yapsın napalım?

Yorumu oyla      11      5  
Bülent ışık 25 Temmuz 2017 Salı 13:12

40 sene önce Izmir'den Istanbul'a otobüs ile yolculuk 9 saat sürüyordu. Geçen gün Çeşmeden Istanbul'a ulaşım otobüs ile 11 saat sürdü. Çile demişken aklıma geldi.

Yorumu oyla      11      5  
25 Temmuz 2017 Salı 12:15

"Ortalama" 43 kg yağış düştü ne demek ? Ortalama ne demek farkında mısınız ? İzmir 'de seller oluştuğu çoğu zaman 100 kg'e yakın ve üzeri yağış düştü. İnternet elinin altında , aç bak! İzmir' de sel olunca Akp cephesinden kimse gök yarıldı, bu bir afettir demedi; aksine cehape denildi , bunlar dinsiz denildi, herkes hak ettiği gibi yaşar denildi , alt yapı çöktü denildi. Ayrıca 50 kg yağış 1 saatte yağarsa farklı , 10 saatte yağarsa farklı bir durum ortaya çıkar. İstanbul olunca afet, İzmir olunca altyapı yapı demekle ancak kendinizi kandırırsınız. Koskoca şehirde 65 kg ve yer yer daha üzeri yağmurda şehir komple sel basıyorsa burada bir sıkıntı var demektir. Afet deyip işin içinden çıkmak kolay.

Yorumu oyla      12      5  
Mustafa Narin 25 Temmuz 2017 Salı 12:12

Evden erken çıkıp işime öyle gidiyorum, sorun yok. İşçi kardeşlerimizi de belediyeyi de destekliyorum, bir nokta da uzlaşacaklardır. İzmir'i seviyorum, özgürlüğün başkenti !

Yorumu oyla      12      5  
Ercan 25 Temmuz 2017 Salı 11:53

Izmirle istanbulu nasıl karsilastiriyorsunuz anlamadım.Mesela izmirde ikibin lira maaş alıyorsanız istanbulda en az altibinlira almanız gerekiyor.Izmirde bin lira kira ödediğiniz eve aynı standartta istanbulda ucbinlira odersinizHele boğaz manzaralı evlerle körfez manzaralı evleri hiç karsilastirmayin.Tasinan yolcu sayısı belli.Gelir belli.Gider belliMalesef sendikalar bunu gözetmiyorlar.Ozel bir şirket işletmiyor bu gemileri.Kamu yararının gözetilmesi lazim

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'İçtüzük değişikliğiyle teamüller kural olacak'
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Şentop, yapılacak içtüzük değişikliğiyle ...
Erdoğan'dan kritik mesajlar: Yeniden inşa zor
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Körfez’de yaşanan krizin çözümü için Suudi ...
Ümit Yaldız yazdı.... Nerde o eski kongreler!
Ümit Yaldız yazdı.... Nerde o eski kongreler!
 
Yeni Hükümet Sözcüsü belli oldu!
Bakanlar Kurulu, geçen hafta yapılan revizyonun ardından ilk kez toplandı. ...
CHP'den Mescid-i Aksa açıklaması
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Mescid-i Aksa’nın ibadete kapatılması ...
Delican'dan Basın Bayramı mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeni ile bir mesaj yayımladı.
 
Meclis'e kalpaklı Atatürk resmi asıldı
TBMM Başkanlığı tarafından muhalefet kulisindeki ’Mareşal Atatürk’ tablosunun ...
Soylu: Hiçbir Alman şirketiyle ilgili soruşturma...
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Almanya ile yaşanan krizle ilgili olarak ...
Erdoğan'dan Lozan mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva