HABERLER>POLİTİKA
27 Şubat 2017 Pazartesi - 21:18

AK Partili Delican'dan CHP’ye broşür salvosu

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, CHP il örgütünün referandum propagandası için hazırladığı broşürlere sert tepki gösterdi. Delican, "CHP broşürlerini sabah gördüm ve irkildim. Bu kadar yalan dolan olmaz" dedi.

AK Partili Delican dan CHP’ye broşür salvosu

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, EGE TV Ana Haber Bülteni'ne konuk olarak katıldı, referandum süreci hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Delican açıklamasında şunları söyledi:

"Referandum tanıtım kampanyası için Başbakan’ın himayesinde Ankara’da yapılan etkinlik çok güzeldi, muhteşem coşku vardı. İzmir’de 60 otobüsle hareket ettik.  Otobüslerdeki değerli gönüldaşlarımızın gözlerindeki ışıltıyı görmeliydiniz. Bu durum bizi oldukça motive ediyor. Salona girmemizin ardından coşkumuz daha da arttı. Salonda İzmir olarak bir farkımız olmalıydı. Bunu salona yansıttık. Salonda müthiş bir coşkumuz vardı ve bu takdirle karşılandı.

İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığımız parti içi çalışmada 18 maddeye anlattım. Ankara’ya gittiğimizde Başbakanımız ile aynı düşüncede olmamız bizleri memnun etti. Bizler referandum sürecinde değişecek olan 18 maddeyi çok iyi anlatmak zorundayız. Vatandaşlarımız ‘neye evet, neye hayır diyecek’ çok iyi bilmeli.

REJİM DEĞİŞİKLİĞİNE İLK BİZ KARŞI ÇIKARIZ

CHP’nin referandum için hazırladığı kitapçığını inceledim. Bizim hazırladığımız bröşür ile kitapçığı İl Danışma Meclisi’nde karşılaştırarark anlattım. Hazırladıkları kitapçıkta anayasa değişikliği ile ilgili hiçbir maddeyi açıklamamışlar. Yok rejim değişecek, o olacak, bu olacak.

Vatandaşa daha etkin hizmet edebilmek için hazırlanan bir anayasa değişikliği bu. Rejim değişikliği tartışması 1923 yılında kapandı. Anayasa’nın ilk 4 maddesinde ülkemizin rejim ne olacağı belirlenmiş. Bu maddeleri kimse değiştiremez. Böyle bir rejim değişikliğine en başta birz karşı çıkarız. Özgürlükler için 14 yıldır mücadele ediyoruz. Geçmişte insanlar mezhebini gizlerdi, başörtüsü ile okulara girilemezdi. Şimdi özgürlükler için ne gerekiyorsa yapılıyor. Türkiye’de demokrasinin gelişimi için çok hızlı restorasyon ve reform süreci işletildi.

Ülke olarak büyük yol kat ettik. Adnan Menderes, ülkemizi kalkındırmak istedi ve idam edildi. Rahmetli Özal da ülkemizi muasır medeniyetlere seviyesine getirmek için çabaladı, başına neler geldiğini gördük. İktidara geldiğimizde kapatma davaları, Gezi olayları ve 17-25 Aralık kumpasları ile uğraştık. 15 Temmuz, bu ülke insanlarını yok etmek için yapıldı. Büyük mücadeleler veriyoruz.

BU KADAR YALAN DOLAN OLMAZ

Referandum süreci için partimiz tarafından bir şarkı hazırlandı. Türk milleti heyecanlı bir millet ve şarkımız türkülerimizden esinlendirildi. Şarkılar tercihler için pozitif bir etkendir. Ama önemli olan 18 maddeyi halkımıza doğru biçimde anlatmak. Çok zor değil, okuma yazması olan birisi bir göz atsa gerçekleri görür. Çalışmalar kapsamında ilçelerde broşürlerimizi dağıtıyoruz.

CHP broşürlerini sabah gördüm ve irkildim. Bu kadar yalan dolan olmaz. CHP, vesayet odakları tarafından yönlendiriliyor. Türkiye’ye karşı emelleri olanlar referandum süreci ile birlikte düğmeye bastı. Masada güçlü bir ülke kesinlikle istenmiyor. Büyüyen ekonomisi ile 80 milyonluk güçlü bir ülke devletlere rahatsızlık veriyor.

CUMHURBAŞKANI YARGILANABİLECEK

15 yılda şose yollardan önce çift şeritli, sonra üç şeritli, sonra yepyeni bir yol açtık. Arabanın motoru çalışmıyordu, motorunu yeniledik, kaportasını düzelttik. Her şey tam düzeldi derken araba yine çalışmıyor. Şu an ki durumumuz bu. Referandum ile arabayı yenileyeceğiz. Gençlerimiz siyasette daha etkin yer alabilecek ve 18 yaşından itibaren milletvekili olabilecek. Örneğin, şu an 60-65 yaşla temsilen onlarca temsil ediyor. Bu gençlerin suçu ne?

Referandumda benim en çok hoşuma giden maddeler 8, 9 ve 11. Madde. Eski yasada cumhurbaşkanının sorumluluğu yok ve yargılanamıyordu. 11. madde ile cumhurbaşkanı yargılanabilecek. Parlemento Cumhurbaşkanı’nın denetleyebilecek ve cumhurbaşkanı yüce divanda yargılanabilecek. Bu çok önemli. Şu anda cumhurbaşkanı yargılanamıyor. Cumhurbaşkanı bu yasa ile ikinci kez seçilebiliyor. Bu maddeleri iyi okumalıyız, bunu çok önemsiyorum."

- DELİCAN’DAN KOCAOĞLU’NA GEÇMİŞ OLSUN MESAJI: BİZ BU OYUNU GÖRMÜŞTÜK!

 
Beştepe'de 2 saatlik kritik zirve
 
DAEŞ'i imha planı Beyaz Saray'da
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beştepe'de 2 saatlik kritik zirve
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın görüşmesi sona erdi.
CHP'li Böke: Her konuda bir sözü olan Bahçeli...
CHP'li Selin Sayek Böke, Mesud Barzani’nin İstanbul Atatürk Havalimanı ...
"Birileri hükümetle TSK'nın uyumundan rahatsız"
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Hürriyet gazetesinin manşeti ile ilgili ...
 
Kordon zirvesi: AK Partili Kaya esnafı dinledi
AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, Kordon esnafıyla bir araya gelerek sorunlarını ...
Delican’dan Kocaoğlu’na geçmiş olsun mesajı: Biz bu oyunu görmüştük!
AK Parti İl Başkanı Büyükşehir davasında beraat kararı çıkmasının ardından ...
CHP İzmir’den ‘hayır’ broşürleri: 4 farklı slogan!
Referandum sürecinde çalışmalarına sürdüren il örgütü 4 farklı sloganla ...
 
AK Partili Sürekli: Yeni sistemle vesayet sona erecek!
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Cumhurbaşkanlığı hükümet ...
Çankaya Köşkü'nde Yıldırım - Akar zirvesi
Başbakan Yıldırım, hafta sonunda basında yer alan ''Karargah rahatsız'' ...
Başbakan’dan 2 günlük İzmir mesaisi: Bakırçay mitingi
Başbakan Yıldırım 7 Mart’ta geleceği kentte önce iş dünyası ile bir araya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva