HABERLER>POLİTİKA
31 Ocak 2020 Cuma - 11:09

AK Partili Dağ’dan Soyer'e 'ikinci çevre yolu' çıkışı: Ya alternatif sunsun ya da iktidara engel olmasın!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’e ikinci bir çevre yolu yapılmasının orman kıyımına neden olacağına ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi. Yaptığı değerlendirmede “Büyükşehir Belediyesi, ikinci çevre yolunun yapılmasına karşı ise, alternatifini sunarak trafik sorununu çözsün ya da bu konuda elini taşın altına koymaya hazır olan iktidara engel olmasın.” dedi.

AK Partili Dağ’dan Soyer e  ikinci çevre yolu  çıkışı: Ya alternatif sunsun ya da iktidara engel olmasın!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ yaptığı değerlendirmede “İzmir'in en önemli sorununun trafik olduğu gerçeği, herkesçe bilinmektedir.Mevcut çevre yolu ve ana arterlerkapasitelerinin üstünde kullanılmakta ve bu yollar üzerinde yorucu bir yoğunluk yaşanabilmektedir. İkinci çevre yolu projesi, maliyetinin artması pahasına doğayı maksimum düzeyde koruyacak şekilde hayata geçirilecektir. Ancak, her ne kadar hassasiyet gösterilse de çevreyi ve doğal dengeyi minimum düzeyde etkileme potansiyeline sahiptir. Yapılacak ikinci bir çevre yolu doğaya ve vatandaşlarımıza birçok açıdan faydalı olacaktır. Bu projenin hayata geçmesinin ardından insanların trafikte kalma süreleri azalacak, zamandan ve yakıt tüketiminden tasarruf sağlanacaktır. Böylelikle hem trafikte kaybolan zaman hem de karbon emisyonu azalacaktır. Burada karbon emisyonunun azalması, hava kirliliği en fazla olan illerden biri olan İzmir’in daha temiz bir havaya kavuşmasına imkân tanıyacaktır.” ifadelerini kullandı.

“BİZ HAZIRIZ”
AK Parti olarak ikinci çevre yolu projesini hayata geçirmeye hazır olduklarını belirten Dağ “Biz bu projeyi yapma konusunda hazırız ve projenin arkasındayız. Ancak yerel yönetimlerin karşı çıktığı bir projenin hayata geçmesi ve bitilmesi ne yazık ki uzun bir zaman almaktadır. Bu konuda Konak Tüneli projesi sürecinde olumsuz bir tecrübemiz bulunmaktadır. Sonrasında ise, tünel kullanıma açıldığında gördük ki; yapılmasına karşı çıkanlar, tüneli ilk ve en çok kullanan oldular. Büyükşehir Belediye Başkanı’nın göreve gelmesinin üstünden 1 yıl geçmesine rağmen şehrin en büyük problemi olan trafik konusunun çözümüne ilişkin herhangi bir fikre sahip olmadığını görmekteyiz. Bu sorunun çözümüne ilişkin hala fikir çalışması yapıyor olmak, İzmirlilere ‘ne yapacağımızı bilemiyoruz ama sizi de bir şekilde oyalamamız gerekiyor’ demektir. Büyükşehir Belediyesi, ikinci çevre yolunun yapılmasına karşı ise, alternatifini sunarak trafik sorununu çözsün ya da bu konuda elini taşın altına koymaya hazır olan iktidara engel olmasın.” dedi.

“BU YAKLAŞIM PATİNAJIN EN BÜYÜK ÖRNEĞİDİR”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin en büyük sorununun dünya kenti olmaması yönündeki söylemini hatırlatan Dağ “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, İzmir’in en büyük sorununun ulaşım, çöp ya da körfezdeki koku olmadığını, İzmir’in bir dünya kenti olmamasının en büyük sorun olduğunu ifade etmiş. Türkiye’nin en büyük üçüncü şehrine, bu perspektiften bakan bir kişinin, İzmir’i dünya kenti yapmasının ne derece mümkün olabileceğini ve İzmirlilerin bu görüşe ne denli katıldıklarını sormalıyız. İzmir’e asıl patinaj çektiren şey, bu şehre bu pencereden bakmaktır. Günlük yaşamı doğrudan etkileyen meseleleri bir kenara bırakarak, popülist hamlelerle dünya kenti olmaya çalışmak, boşa kürek çekmenin de patinajın da en kuvvetli örneğidir. İzmir’e yeni bir çevre yolu yapılması konusu, tüm İzmirlilerin bilmesi gereken bir konudur. Gerekirse de bu konuda halkın görüşlerine başvurulmalıdır. İkinci çevre yolu yapılsın mı yoksa şu ana kadar kendilerinin dahi bilmediği bir çözüm yolu için büyükşehir belediyesini yıllarca bekleyelim mi? ” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 
EMITT Turizm Fuarı’nda Çeşme Farkı
 
Palut: Son 10 hafta hedefimiz belirlenir
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
karşıyakalı 31 Ocak 2020 Cuma 21:23

ikinci çevreyolu iyi hoş ama ne oldu da çöp konusunda sadece eleştiri yapıp herhangi bir çözüm sunamayan parti mensupları bir anda tam tersini yapar oldu? Madem çözümcül olabiliyordunuz neden çöp konusunda bir öneride dahi bulunmadınız? Ayrıca madem bir alternatif trafik ulaşımı planlanıyor körfez geçişini yapın ki trafiğin bir kısmı oraya kaysın. zaten şu an ki çevreyolu bile zaman zaman şehir dışında kalıyor ikinci çevreyolu hiç yerleşim olmayan yerlerden geçecek kimse için tercih sebebi olmaz. hem toplu ulaşım hem de araç ulaşımı olan körfez geçişi trafiğin bir kısmını alacaktır her türlü.

Yorumu oyla      4      5  
Bülent ışık 31 Ocak 2020 Cuma 18:17

Yerli otomobili olmayan ülkemizde 3 kişiye 1 otomobil fazla değil mi ? Mesai saatlerinde bile trafikte binlerce otomobil. Insanları toplu taşımaya yönlendirmek için ben olsam 1 metre yol yapmam.

Yorumu oyla      4      5  
izmirli 31 Ocak 2020 Cuma 15:20

sizin baktığınız perspektiften vatandaş ülkeden kaçıyor...olmaz olsun sizin perspektifiniz...

Yorumu oyla      5      5  
sezarın hakkı sezara 31 Ocak 2020 Cuma 13:13

Olayı özetlemek gerekirse " KArdeş biz bu Çöp konusun da haksız çıktık, bari başka bir yerden konu açalım da haksızlıgımız ortaya çıkmasın " Hamza dağ bunu demek istiyor.

Yorumu oyla      8      6  
Gürkan 31 Ocak 2020 Cuma 12:44

2.çevre yolu yapılabilir ancak şehir içi trafik için Yeşillik Caddesi,Altınyol-çevre yolu arasında, bu yollara paralel yeni bir yol açılmalıdır. Havaalanı tarafından başlayan, Gaziemir sırtlarından devam eden, bir kolu Buca-otogar arası tünellere bağlanan, Yeşillik Caddesi'ne, Altınyol'a paralel, Menemen'e uzanan bir yol trafiği önemli ölçüde rahatlatır. Altınyol'dan günde 200 bin araç geçiyormuş. 2.çevre yolu daha çok mevcut çevre yolunu rahatlatır. Bu arada yeni yollar konuşulurken, diğer taraftan da 90 dakika sisteminde değişiklik olacağı söyleniyor. Anladığım kadarıyla; 90 dakika içinde, A noktasından B noktasına, B noktasından da C noktasına giden bir yolcu için 90 dakika tek bilet uygulaması şehir içinde devam edecek ancak A noktasından B noktasına gidip, 90 dakika içinde B noktasından tekrar A noktasına dönünce 90 dakika devre dışı kalacakmış. Yani Karşıyaka'dan vapura binip, Kemeraltına gelip, alışveriş yapan birisi, 90 dakika içinde tekrar Karşıyaka'ya dönerse sistem çalışmayacak. Başkan Soyer bu konuda açıklama yapması gerekiyor. Umarım sistem değişmez. Çok tepki alacağı gibi şehir içi trafiğe de olumsuz yansır.

Yorumu oyla      8      6  
Işık Dikicigil 31 Ocak 2020 Cuma 11:55

Urla Alaçatı arası önce kamulaştırılıp, sonra özelleştirilirse sokakta gezecek haliniz kalmaz sayın vekilim . izmir e sahip çıkmak AKP CHP MHP İYİ PARTİ herkesin görevi ve sorumluluğudur. RANTA KURBAN ETMEYİN DOĞAL GÜZELLİKLERİMİZİ

Yorumu oyla      12      6  
Lombak 31 Ocak 2020 Cuma 11:55

Bari bir kere çevre yolu yaparken yanına hastane avm yapmayın. Metrosunu trenini yanında yapın.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Yücel'den ilçe turu: Bayraklı'da birlik mesajları
İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından seçilen yeni başkan ve yönetim ...
'Okul sütü'nün kaldırılması meclis gündeminde!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 2011 - 2018 yılları arasında ...
Erdoğan: Bu bir işgal projesidir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Medya Ödülleri töreninde konuştu. ...
 
İYİ Parti’nin Lideri’nden İzmir’de net mesajlar: Türk Bayrağı’nın yırtılması alçaklıktır!
Genel Başkan Akşener, Tire ziyaretlerinin sonrasında İzmir İl başkanlığında ...
TBMM'de 'coronavirüs' önergesi reddedildi
TBMM Genel Kurulu'nda, İYİ Parti'nin Çin'de ortaya çıkan 'coronovirüs' ...
'Sivillere saldırılara karşı ilave tedbirler alınacak'
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan MGK, 4,5 saat sürdü. MGK'dan ...
 
CHP'li Beko: 'DİSK'e ait araziye hukuk dışı biçimde el koyuldu'
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonuna ...
CHP'li Kılıç: Yarımada 'rant adası' olmayacak!
 CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, ...
Bahçeli: ABD ve İsrail ateşle oynuyor
MHP lideri Devlet Bahçeli, ABD'nin sözde Ortadoğu barış planı için "ABD ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva