HABERLER>POLİTİKA
12 Şubat 2016 Cuma - 10:48

AK Partili Dağ’dan Kocaoğlu’na dönüşüm çıkışı!

AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Avukat Hamza Dağ, İzmir’deki yedi kentsel dönüşüm alanın akıbetini Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’ya sordu. Bakan ‘Sorumluluk belediyelerde’ dedi, Dağ, Kocaoğlu’na yüklendi.

AK Partili Dağ’dan Kocaoğlu’na dönüşüm çıkışı!

EGEDESONSÖZ - AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Avukat Hamza Dağ, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’ya İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bakanlar Kurulu’ndan onayını aldığı yedi kentsel dönüşüm alanının akıbetini sordu.

Dağ’ın “Kentsel dönüşümle alakalı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uzun bir süre beklediğini iddia ettiği ve daha sonra yaklaşık iki seneden bu yana onay verilen kentsel dönüşüm alanlarıyla ilgili bir gelişme var mı? Burada kentsel dönüşüm konusunda işlem yapmak için belli bir süre var mı?” sorusuna yanıt veren Bakan Sarı sorumluluğun belediyelerde olduğunu belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yüklenerek, “Sayın Kocaoğlu, bu 7 alanda 3 senedir neden hala kentsel dönüşümün gerçekleşemediğini dürüst bir şekilde izah etmelidir” dedi.

BELEDİYENİN SORUMLULUĞUNDA
Bakan Sarı, kararın Resmi Gazete’de yayınlandığını ve Büyükşehir Belediyesi’nden de bilgi alınabileceğini belirterek, “5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 73’üncü maddesi uyarınca İzmir Büyükşehir Belediyesinin teklif ettiği 7 alanın tamamı Bakanlar Kurulu kararları alınarak kentsel dönüşüm ve gelişim alanı olarak belirlendiğini ve bu kararların 8 Mayıs 2012-13 Mart 2013 tarihleri arasında Resmî Gazete’de yayınlandı” dedi. Geçen zaman içerisinde yapılan çalışmalar hakkında yetkili idare olan Büyükşehir Belediyesinden bilgi alınabileceğini de belirten Bakan Sarı, bu 7 alanda kentsel dönüşüm kararının çıkartıldığını bu noktadan sonra konunun belediyelerin sorumluluğunda olduğunu ifade etti.

KOCAOĞLU DÜRÜST BİR ŞEKİLDE İZAH ETMELİ
Konuyla ilgili açıklama yapan Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yüklendi. Kocaoğlu’nun 7 alanda 3 senedir neden kentsel dönüşümün gerçekleşmediğiyle ilgili açıklama yapması gerektiğini belirten Dağ, “Gerek dönemin CHP vekilleri ki bunların bazıları bugün İzmir’de parti içi önemli görevlerde gerekse de Büyükşehir Belediye Başkanı sabah kalkıp, akşam yatıp hükümet bizi engelliyor. Projelerimiz onayda bekliyor diye feveranda bulunuyorlardı. Hatta bir adım öteye geçip bugün onay gelsin yarın kentsel dönüşüme başlarız diyorlardı. Bakanımızın da ifade ettiği gibi 2013 Mart’ı itibariyle Büyükşehir Belediyesi’nin istediği kararların tamamı Bakanlar Kurulu’nda alınmıştır. Aradan geçen 3 yılda bırakın herhangi bir kentsel dönüşümün gerçekleşmesini ortaya konulmuş somut bir proje dahi yoktur. O zamanlar kanal kanal gezip, gazetelere demeç verip bazı illerin ki hemen onaylanıyor, bizim ki ise hala onaylanmadı. Bunu biri bize izah etmeli diyen Sayın Kocaoğlu, bu 7 alanda 3 senedir neden hala kentsel dönüşümün gerçekleşemediğini de dürüst bir şekilde izah etmelidir diye düşünüyorum. Görüldüğü gibi amaç iş yapma,  hizmet üretme olmayınca her konuyu bir siyasi mağduriyet alanı olarak konuşma ve bundan nemalanma peşinde koşma olunca ne yazık ki  yüzde 60’ına yakını plansız olan bir şehir ortaya çıkıyor. Biz diyoruz ki İzmir her zaman daha fazlasını hak eden mükemmel bir şehir. O koltukta oturanlar basit siyasi manevralarla anı kurtarmayı değil şehrin geleceğini inşa etmeyi düşünseler her şey çok daha güzel olur” ifadelerini kullandı.

 
İzmir'in 'sörf cenneti'nde icradan satılık altın arazi!
 
Öğretmen intiharları yorumu: Gösterişçi!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hakan 12 Şubat 2016 Cuma 14:20

Nedeni basit, Kocaoğlu oy kaybetmek istemiyor, kentsel dönüşümü halk istemiyor. Neden istesinki, adamın evi var 2 tane kiracısı var rahatı yerinde. Sen bu adama çık bu evden sana bir tane daire vereyim diyorsun, çıkarmı hiç.

Yorumu oyla      11      5  
12 Şubat 2016 Cuma 12:01

Bu işte bakanlığın yıllardır yapamadığı Karabağlar kentsel dönüşüm işine benzedi.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP İzmir'den 30 ilçede birden zirve!
Parti içi muhalefetin olağan üstü kongre talebinin mahkemeye taşındığı ...
AK Partili Sürekli'den 3 ilçeye çıkarma
AK Parti İzmir Milletvekili Bayındır, Tire ve Ödemiş ilçelerine ziyarette ...
Gül’ün Ankara trafiğinin sırası bilindiği gibi değil!
Abdullah Gül'e yakın isimlere göre Ankara'daki görüşme trafiği "önce Saray ...
 
Davutoğlu: 23 Temmuz’u bekliyor muydunuz?
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye'ye ilişkin sorulara verdiği yanıtta, ...
YÖK'ten 'Erdoğan talimat verdi' iddiasına yanıt
YÖK Başkanı Yekta Saraç, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin bildirisine ...
CHP'li kadınlardan Özgecan eylemi
CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı, Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin ...
 
Delican’la gündem: Revizyon iddiası, köy malları ve başkanlık sistemi!
Köy malları krizinde eleştirilere ilçe ilçe yanıt veren Delican, Koordinatör ...
CHP İzmir’de görev dağılımı: Kim/hangi ilçeden sorumlu?
İl Yönetim Kurulu’nun haftalık olağan toplantısında üyelerin hangi ilçelerden ...
HDP'den Avrupa Konseyi ve Merkel'e mektup
Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Almanya Başbakanı Merkel ile Avrupa ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva