HABERLER>POLİTİKA
24 Ocak 2020 Cuma - 10:40

AK Partili Dağ’dan 'FETÖ’nün siyasi ayağı' açıklaması: CHP'ye 'Burak Oğuz' çağrısı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, FETÖ’nün siyasi ayağı tartışmalarına ilişkin bir değerlendirmede bulundu. Dağ “Günlerdir ‘FETÖ’nün siyasi ayağı’ diyerek suni gündem oluşturmaya çalışanlar için bir fırsat; eğer dertleri bağcıyı dövmek değil de üzüm yemekse, FETÖ ilişkisi nedeniyle yargılanan bir CHP’li siyasetçiye kimin referans olduğunu açıklamalıdırlar. Bu sorunun cevabı FETÖ’nün CHP’deki siyasi ayağının deşifre olmasına vesile olacaktır” dedi.

AK Partili Dağ’dan  FETÖ’nün siyasi ayağı  açıklaması: CHP ye  Burak Oğuz  çağrısı!

FETÖ’nün siyasi ayağı tartışmaları sürerken, CHP Konak eski ilçe Başkanı Aytekin Tunus, katıldığı bir televizyon programında, FETÖ’den tutuklanan CHP’li Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un daha önce de aday adayı olduğunu fakat FETÖ ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle adaylığının reddedildiğini açıkladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ da bu açıklamalara ilişkin bir değerlendirmede bulundu. “Masumiyet karinesine saygı duyduğumuz ve olay yargıya intikal ettiği için bu meseleye siyaseten yorum yapmamaya özen gösterdik. Ancak söz konusu ithamların delillendirilmesi, CHP’nin baştan itibaren inkârcı ve manipülatif tavır sergilemesi, kamuoyunu aydınlatmak adına bazı soruları sormamızı zorunlu kılmaktadır. Biz de bu zorunluluk dolayısıyla geçtiğimiz hafta CHP’ye, tutuklanan Urla Belediye Başkanı’na kimin referans olduğuna dair bir soru yönelttik. Hemen ardından CHP’li bir siyasetçi ‘Burak Oğuz 2011 yılında Milletvekili Adayı olmak istedi, FETÖ ile ilişkileri nedeniyle engel olduk’ şeklinde bir açıklama yaptı” dedi.

Adaylık süreci FETÖ ile ilişkili olması nedeniyle engellenen bir kişinin daha sonra nasıl olup da Belediye Başkan adayı yapıldığı sorusuna vurgu yapan Hamza Dağ “2011 ve 2014’te bu şahsın adaylıkları reddedilirken, neden CHP tarafından 2019’da belediye başkan adayı yapılmıştır? Hukuki süreci devam eden bir meselede yargıyı yönlendirici bir tavır takınmaktan yana değiliz. Fakat bu şahsın siyaseten aday yapılmaması için yeterli FETÖ ilişkileri de bilinmektedir. Burada, CHP içerisinde yerleşmiş bir oluşum, daha önce adaylığı reddedilen bir kişiye 2019’da referans olarak Belediye Başkanı olmasını sağladığı çok açıktır. CHP’li yöneticiler, çarpıtma ve kaçamak söylemler yerine, Urla Belediye Başkanı’na kimin referans olduğu sorusuna şeffaf bir şekilde cevap vermelidirler. Bu konuda CHP’li siyasetçiler ya FETÖ ile ilgili kendi ezberlerini tekrarlamak suretiyle bu olayı tartışmaktan kaçıyor ya da sessizliğe bürünüp olayı görmezlikten geliyor. Günlerdir ‘FETÖ’nün siyasi ayağı’ diyerek suni gündem oluşturmaya çalışanlar için bir fırsat; eğer dertleri bağcıyı dövmek değil de üzüm yemekse, FETÖ ilişkisi nedeniyle yargılanan bir CHP’li siyasetçiye kimin referans olduğunu açıklamalıdırlar. ifadelerini kullandı.

Bu konunun örtbas edilemeyecek kadar ciddi bir mesele olduğunu dile getiren Dağ “CHP üst yönetimi FETÖ iltisaklı bir şahsın belediye başkanı yapılması meselesinin üzerini kapatmaya çalışmaktadır. Olayları çarpıtmak veya sessiz kalmak kamuoyunu tatmin etmemektedir. CHP tabanında da bu şahsın referansının kimler olduğu, FETÖ’nün CHP’deki siyasi ayağının neden ortaya çıkarılmadığını ve bu konunun neden örtbas edilmeye çalışıldığını soran kişiler olduğunu tahmin etmek zor değil. Elbette CHP içinde, FETÖ ile birlikte hareket eden ekipten rahatsızlık duyan ve bu durumu içine sindiremeyenler bulunmaktadır. Fakat CHP yönetiminin, bu konunun üzerine giderek siyasi ayağı deşifre etmek yerine olayı kapatmaya çalışması, farklı soruların akıllara gelmesine sebep olmaktadır. Hâlbuki cevaplanması gereken tek ve net bir soru bulunmaktadır. Urla Belediye Başkanı’nın CHP içindeki referansı kim ya da kimlerdir?” diyerek sözlerini noktaladı.

 
Başkan Selvitopu’na ‘Göztepe’ ziyareti
 
ESHOT'tan 'şeffaf' ihale: Canlı yayınlanacak
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 24 Ocak 2020 Cuma 14:36

fetö:akp gerisi hikaye...

Yorumu oyla      7      6  
Asker Emeklisi 24 Ocak 2020 Cuma 13:34

Hamza bey İzmir burası FETÖ denince akla gelen tek parti var. Siz de tahmin etmişsinizdir herhalde? Urla Belediye Başkanı konusunda Mal bulmuş Mağribi gibi ortalarda açıklama yapmanız sanki kendi kabahatinizi örtme girişimi gibi. Dedim ya İzmir burası, bizler pek unutmayız..

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deniz Baykal hastaneye kaldırıldı
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, solunum yolları enfeksiyonu nedeniyle ...
Mehmet KARABEL yazdı... Neden son günlerde hep O’nun atacağı adım merak ediliyor?
Mehmet KARABEL yazdı... Neden son günlerde hep O’nun atacağı adım merak ediliyor?
Bakan Pakdemirli, Ege’de Sonsöz’e konuştu: 'Ön izin' verdiği çöp tesisi için ne dedi?
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ...
 
Çavuşoğlu'dan Libya'ya ilave asker açıklaması!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya'da ateşkese uyulduğu sürece bu ...
Çöp tesisi tartışması gölgesinde… Büyükşehir’den flaş encümen kararı!
CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menderes’te yapımına karşı çıktığı ...
CHP’de kulisler hareketli: O isim adaylık için ikna mı edilecek, PM’ye mi önerilecek?
Partide geçmiş yıllarda İzmir İl Başkanlığı, PM Üyeliği görevlerini yürütmüş ...
 
Baratalı’dan 'referans' çıkışı: Belge varsa ortaya koyulsun!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir eski Milletvekili Milletvekili Bülent Baratalı ...
AK Partili Kaya’dan CHP’li Yücel’e: Laf olsun, torba dolsun!
İzmir Milletvekili Kaya, Büyükşehir Belediyesi tarafından Menderes’e yapılması ...
CHP'li Sertel: Uğur Mumcu bugün daha iyi anlaşılıyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, 1993 yılında ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva