HABERLER>POLİTİKA
22 Mart 2019 Cuma - 13:39

AK Partili Dağ’dan CHP’ye liste çıkışı: İzmirlilere açıklamak zorundalar

Bir radyo programına konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ yerel seçim sürecine ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dağ, CHP'belediye meclis listelerinde yer alan 27 ismin terör ile ilintili olduğunu iddia ederek, "Bu meseleyi İzmir’e, İzmir’in vatanperver insanlarına açıklamak zorundalar" dedi.

AK Partili Dağ’dan CHP’ye liste çıkışı: İzmirlilere açıklamak zorundalar

İzmir’de 3 radyonun ortak yayınına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 31 Mart yerel seçim sürecinde sahada vatandaşlar tarafından gösterilen teveccühün yüksek olduğuna değinerek “Gittiğimiz her yerde fazlaca teveccüh ve sahiplenme var. İzmir’in tüm ilçelerinde vatandaşlarımızın hem o ilçedeki adayımızı hem de Büyükşehir Belediye Başkan adayımızı sahiplendiklerini çok açık bir şekilde görebiliyoruz.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partinin başına geçtiği günden itibaren CHP’yi kendi kimliğinden uzaklaştırdığını ifade eden Dağ “Kılıçdaroğlu bir şekilde CHP’nin Genel Başkanı oldu ve sonrasında CHP sistematik olarak Atatürkçü-Sosyal Demokrat kimliğinden uzaklaştı ve marjinal bir parti görünümüne doğru evrildi. Ben İzmir’de 4 dönemdir milletvekiliyim. Öncesinde de burada öğrenci oldum, yaşadım. İş hayatına ve siyasete İzmir’de adım attım. Bu şehri biliyorum ve insanlarını tanıyorum. İzmir’in sosyolojisi CHP’nin yaptığı gibi bir politika veya aday dayatmasını kabullenmez. Vatandaşlarımız CHP’nin İzmir’deki yerel yöneticilerinin şahsi kazan-kazan formülüyle hareket ettiklerinin farkındalar. Bu yüzden bu seçimde gerçekten İzmir CHP için kağıt üzerinde yaptıkları hesapta olduğu gibi çantada keklik değil.” şeklinde konuştu.

“TUNÇ SOYER DE TRENE BİNMEYİ KABUL ETTİ Mİ?”
Buca’da CHP adayı olarak belirlenen Suat Nezir’in yerine son anda bir başkasının aday gösterilmesi konusuna da değinen ve bu konuda Suat Nezir’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na gönderdiği e-posta mesajının altını çizen Hamza Dağ, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Buca’da belirledikleri adayı geri çekip Tuncay Özkan’ın avukatını aday göstermeleri, kendilerini İzmir’in sahibi zannetmelerinin bir göstergesi. Orada vahim bir hadise var. Nezir’in Kılıçdaroğlu’na attığı maile baktığımızda Tuncay Özkan’ın Suat Nezir’e ‘Tren kalkıyor, ya bu trende olursun ya da inersin. Eğer bu trende olursan seni anandan babandan daha iyi anlatırım, Büyükşehir Belediye Başkanı bile yaparım. Sen meclis üyeleri listesine iki arkadaşını yazabilirsin, gerisini ben yazacağım. Sen sokakta vatandaş ile ilgilen belediyeyi biz yönetiriz. Dediklerimi yapmazsan seni pişman ederim.’ Şeklinde ifadeler kullandığını görüyoruz. Şimdi bu noktada CHP’den aday gösterilen isimlerin hepsinin bu trene binmeyi kabul edip etmediğini, CHP’nin kazanacağı ilçe belediyelerinin nereden ve kimler tarafından yönetileceğini bilmeye tüm İzmirlilerin hakkı vardır. Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer bu trene binmeyi kabul ettiği için mi Meral Akşener’in hoşnutsuzluğuna rağmen, Kemal Kılıçdaroğlu tarafından ısrarla aday gösterilmiştir?”

“NEREDE DURDUĞUNUZ KİMLİĞİNİZİ BELİRLER”
CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer’in geçmişte kayyum atanan belediyelere ve FETÖ’nün yayın organlarına verdiği desteğe yönelik de değerlendirmede bulunan Dağ “Böyle bir durumda genel siyaseti ilgilendiren bir hadise yaşandığında bir partinin Genel Başkanı, Grup Başkanvekili, Milletvekilleri yaşanan hadise ile ilgili değerlendirmede bulunabilirler. Bu siyasetin doğasında olan bir durumdur. Fakat 43 bin nüfuslu bir ilçe Belediye Başkanı böyle bir meselede haber alır almaz anında tepki göstererek ‘işte şimdi tankların üstüne çıkma vaktidir, asıl darbe budur’ şeklinde bir açıklama yapıyorsa, bunun altında başka bir şey vardır. Kayyum atanan belediyelere sahip çıkan ve kazılan hendeklerin planlayıcısı Kandil’dir. Diğer tarafta FETÖ’nün yayın organları Samanyolu TV ve Zaman Gazetesi’ne yapılan operasyon var. Orada da Sayın Soyer’in devletin karşısında tavır aldığını gösteren, devleti bir korku imparatorluğu olarak ifade eden açıklamaları söz konusu. Tunç Soyer FETÖ’cüdür diyemem, böyle bir şey söz konusu değil ancak kritik zamanlarda nerede durduğunuz da kimliğinizi belirler. Bu olaylara baktığımızda birinde Kandil’e, diğerinde ise Pensilvanya’ya çakılan iki selam görüyoruz.” dedi.

“BUNU İZMİR’E AÇIKLAMAK ZORUNDALAR”
İzmir’de 14 ilçede CHP listelerine meclis üyesi adayı olarak giren ve geçmişte terörle ilişkisi bulunmuş 27 kişi olduğunu vurgulayan Dağ “CHP’nin belediye Başkan adayı diyor ki ‘böyle bir şey varsa Devlet müdahale etsin.’Vaktiyle devlet gerekli müdahaleyi etmiş zaten. Şimdi artık burada adaylık için yasal bir mani olmayabilir. Ancak şu bir gerçek ki CHP’nin listelerinde geçmişte terörle kurduğu ilişki aşikar olan isimler var. Bu yönde yaptığımız açıklamaya herhangi bir itiraz gelmiş değil. Ortada bir gerçeklik olduğu için bunu inkar edemiyorlar. Biz İzmir’e karşı sorumluluğumuzu yerine getirdik ve görevimizi ifa ettik. CHP yönetimi ve Tunç Soyer de üstlerine düşeni yapmalı ve İzmirlileri bu konuda aydınlatmalıdırlar. Tepkimizi manipüle ederek İzmirlileri aldatmaya çalışmak beyhude bir çabadır. Çünkü artık tüm İzmir CHP’nin kurduğu oyunun ve bu oyunun aktörlerinin kimler olduğunun bilincindedir. Bu listelerde yer alan isimlerin İzmir’in değerlerine ve insanlarına hizmet edebileceklerini düşünmek ancak yersiz bir iyi niyetin göstergesidir. Bu durumu CHP’liler İzmir’e ‘Yatmış çıkmış gelmiş siyaset yapıyor, ne var ki bunda’ şeklinde söyleyip geçemezler. Bu meseleyi İzmir’e, İzmir’in vatanperver insanlarına açıklamak zorundalar.” diyerek sözlerini noktaladı.

 
Başterzi’den mesaj: Nerede kalmıştık?
 
İzmir'deki Suriyeli öğrenci sayısı belli oldu
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
krm 23 Mart 2019 Cumartesi 08:38

Belediye meclis üyesi olma hakkı olanlar listeye yazılır.Suçluysa liste dışı kalır.Kürt bayrağını Ankaraya diktirenler,Salih Mursiyi kırmızı halıda karşılıyanlar.Habur rezaletini yaşatanlar,Oslo da pazarlık yapanlar,terör örgütüyle anlaşıp açılım yapanlar ,ülkenin herşeyini satanlar vatanseverlikten bahsedemez.Yazılacak söylenecek çok söz var.Biat ürünlerisiniz

Yorumu oyla      7      5  
Oğuz Kaan 23 Mart 2019 Cumartesi 08:19

Genel Başkan yardımcısı olarak bunu açıklamak zorundasın Hamza Dağ. Bunu kim kime iteledi? https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/hapisteki-hdpli-vekilin-agabeyi-akpden-aday-4095727/

Yorumu oyla      5      5  
Hacı 22 Mart 2019 Cuma 23:32

Kardeş, devlet elinizde varsa bi yanlışlık devlet olarak gereğini yaparsın yada boşa cak cak ötmezsin üstelik sen avukatsın,

Yorumu oyla      6      5  
Bayraklılı 22 Mart 2019 Cuma 20:41

Bırakın bu aracılığı il birbirinize vurmayı varsa böyle illiyet bağı yargı derhal gereğini yapsın burası hukuk devleti.Şahsınızda bir sürü dosya var neden engel oldunuz.seçmeni karşı karşıya getirmeyin izmir de cumhuriyet savcıları var gereğini yapsınlar.

Yorumu oyla      6      5  
konuşacağına 22 Mart 2019 Cuma 19:46

genel başkan yardımcısı olarak kurlara ne diyorsun? Kaça çıkınca durdurmayı düşünüyorsun? Bırak sen listeleri, senin içişleri bakanın ciddi bir şey olsaydı, tutuklardı! Soğanın tazesini de ithal edecek misiniz? Ya rokayı, turpu? Sen bunlara cevap ver, sana ne milletin listesinden! Ayrıca hdpli vekillerin kardeşleri neden sizin listelerde, önce onu açıkla!

Yorumu oyla      6      5  
ÖZDE CHPLİ 22 Mart 2019 Cuma 18:31

Sayın Dağ 16 Şubat 2019 Cumartesi Yüksek Seçim Kurulu tarafından kesin listeler onaylandı. Listelerin 11 Şubatta ilçe seçim kurullarına verildiği anda tüm listeler basın yayın organlarında yayımlandı. O zaman aklınız nerede idi. Listeleri bilmiyorsanız(ki aslanlar gibi biliyorsunuz.Aday olma şartlarına haiz olmayan bir kişi Yüksek Seçim Kurulu zaten kabul etmez.)Sizin amacınız sadece negatif propoganda . Şunu unutmayın bu halk her zaman mazlumun yanında durur.Bu sözleriniz Bumerang gibi kendinizi vuracaktır. Aydınlık yarınlar dilerim.

Yorumu oyla      6      5  
adagideli 22 Mart 2019 Cuma 17:03

seçim kampanyasının başından beri senin ağzından dedikodudan başka birşey duymadık.Ne gereksiz bir adamsın sen.

Yorumu oyla      11      5  
saka gibi 22 Mart 2019 Cuma 15:40

Sayin Soylu, Dag, Zeybekci, konusan tum Ak Partili yetkililer birakin Millet Cephesi kiminle ortaksa ortak. Sucu olan varsa adalet geregini yapmalidir. Iktidar sikayet etmez kanunlari uygular. Kas yapayim derken goz cikardiniz. Insanlar soru soruyor sizler cevap vermedikce giden gidene. Soru cok basit 'Ak parti milletvekillerinden kardesi hdp den belediye baskan adayi olan var mi?' haydi ayiklayin pirincin tasini

Yorumu oyla      16      6  
Z.B 22 Mart 2019 Cuma 15:24

Ortalık toz duman, dolar almış başını gidiyor Sayın DAĞ neleri konuşuyor. Esnaf siftah yapamaz,çiftçi mazot alamaz,memur kredi kartı borcunu ödeyemez, vatandaş pazara çıkamaz olmuş siz nelerle gündemde kalmaya çalışıyorsunuz Allah aşkına Sayın DAĞ.Siz bana bu yaz SOĞANI,PATATESİ kaç liraya alacağım önce bunun cevabını verin Sayın DAĞ.

Yorumu oyla      14      5  
sizde 22 Mart 2019 Cuma 15:21

Cumhur Ittifaki secmeni de soruyor ' halihazirda Ak Parti milletvekili olanlardan kardesi hdp den belediye baskan adayi olan var mi?'

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başterzi’den mesaj: Nerede kalmıştık?
Evinin önünde silahlı saldırıya uğrayan AK Parti Selçuk Belediye Başkan ...
CHP Adayı İduğ, Nevruz Bayramı'nda karanfil dağıttı
Bornova Belediye Başkanı Adayı Dr. Mustafa İduğ, Naldöken Mahallesi'nde ...
CHP Adayı Kayalar: Menderes'te ben değil, biz olacağız
CHP adayı Mustafa Kayalar, her mahalleden 5'er kişinin yer alacağı Halk ...
 
MHP İl Başkanı Şahin’den 31 Mart mesajı: Ben de zeybek oynayacağım!
İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Millet İttifakı’na sert sözlerle yüklenirken ...
CHP’nin Buca Adayı Kılıç’tan ‘kadın açılımı’
Seçim çalışmaları kapsamında Bucalı kadınlarla buluşan CHP Buca Belediye ...
Zeybekci: 1 Nisan’da güneş İzmir’den doğacak
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, "Türkiye’nin ...
 
CHP Adayı Engin'den Narlıdere’nin kalbine ‘Kültür Yolu’ müjdesi!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’i Narlıdere’de ağırlayan ...
Başkan Selvitopu: Hayalim Karabağlar’ı topyekün geliştirmek
Karabağlar General Kazım Özalp Mahallesi’nde bulunan bir inşaat şantiyesinde ...
Bayındır'da Başkan Sesli’den Gövde Gösterisi
Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli seçim çalışmalarına akşamları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva