HABERLER>POLİTİKA
24 Ağustos 2020 Pazartesi - 08:50

AK Partili Dağ'dan 'Çeşme Projesi' çıkışı ve seçim yorumu: Soyer, CHP’li seçmenden az oy aldı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerde yetersiz olduğunu belirtti. Seçimlerde CHP’ye oy verenlerin bir bölümünün sandığa gitmediğini bir bölümün de kendilerine oy verdiğini söyleyen Dağ, “Senin oyun yüzde 58 değil, o oy üçlü ittifakın oyu. CHP'li seçmenden az oy aldın. 20-25 yıldır hizmet etmediğin, İzmir’i unuttuğun, bu köyleri unuttuğun için bu millet sana ceza verdi” dedi. Dağ ayrıca Çeşme Projesi üzerinden CHP'ye çıkıştı

AK Partili Dağ dan  Çeşme Projesi  çıkışı ve seçim yorumu: Soyer, CHP’li seçmenden az oy aldı!

Dağ, Ödemiş'in Kayaköy Mahallesi'nde vatandaşlarla açık hava kahvehane buluşmasında bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada, seçimden seçime değil her zaman seçmenin ve hemşehrilerinin yanında olmaya çalıştıklarını belirten Dağ, insanlarla iç içe olmaktan ve sohbet etmekten zevk duyduğunu ifade etti.

Bu dönemde vizyon projelerini hayata geçirdiklerini anlatan Dağ, şöyle konuştu:

"Savunma sanayiinde geldiğimiz nokta ortada, yaşayarak görüyoruz. Doğu Akdeniz’de petrol aratıyoruz. Petrol ararken inşa ettiğimiz donanma gemileri var. Savunma sanayisi bağımsız, milli olmayan ülkeler her zaman için başka devletler tarafından yönetilmeye mahkum ülkelerdir. Savunma sanayimizde bir noktaya geldiğimiz gibi Cumhurbaşkanımızın açıkladığı, hepinizin haberi olduğu enerji anlamında yeni gelişmeler gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz. Biz Karadeniz’de petrol, doğal gaz ararken birileri boşuna uğraş verdiğimizi söylüyor. Bu hafta 320 milyar metreküp doğal gaz bulununca da şimdi küçümsemeye çalışıyorlar. Allah'a şükür bunun daha devamı gelecek.  Karadeniz’de devamı gelecek, Doğu Akdeniz’de de devamı gelecek."

Dağ, yaklaşık 18 yıldır önemli hizmetler yaptıklarına işaret ederek, "Cari açığımız en büyük sıkıntımızdı. İthalat en büyük sıkıntıydı. Cari açığın, ithalatın en büyük sebebi ise petrol ve doğal gaz meselesi… Yılda 50 milyar dolar, kazanmadan harcadığımız para bunlar. Petrolü alıyoruz araçta kullanıyoruz, araçtan uçup gidiyor. Bu parayı da yurt dışına gönderiyoruz. Bunu finanse etmek için ne yapıyoruz? İhracat yapıyoruz. İhracattan gelen parayla bunu finanse ediyoruz." ifadelerini kullandı.

 "DAHA İYİ İŞLER YAPMAK İÇİN BİR EL DAHA LAZIM" 
Ülke adına projeler gerçekleştirmeye çalışırken, birilerinin engellemeye çalıştığını dile getiren Dağ, şöyle devam etti:

"Bugün turizm alanında hamleler yapıyoruz. Bakın bu günlerde Çeşme projesini yapmaya çalışıyoruz. Bu ülkenin yarınlarında şu anki sıkıntıları yaşamayalım diye. Ama ona da engel olan, takoz koyan, dava açan zihniyet, yine bu CHP zihniyeti. Her şeye engel olmak, engel olmaya çalışmak, hiçbir şey yapmadan günleri, haftaları ayları geçirmek... Altı gündür sürekli bölgemizde hareket halindeyim. Menemen, Aliağa, Çiğli, Kemalpaşa, Beydağ ve Ödemiş’e gittim. Gelen meselelerin hepsi Büyükşehir ile alakalı. Ben yerel seçimlerde her yerde söyledim, bizim elimiz var. Bu sağ el güçlü el, iktidarız biz. 18 yıldır iktidarız ve 18 yıl iktidarımız döneminde nasıl iş yapılır, nasıl iş bitirilir, netice alınır iyi öğrendik. Gücümüz de var, paramız da var.

Sağ elle yapılması gerekenleri yapıyoruz. Bu sağ elle Ödemiş Devlet Hastanesini yaptık, bitirdik. Beydağ Barajı'nı, Kayaköy Barajı'nı bitirdik. Bunları bitiriyoruz. Ama bize daha güçlü, daha iyi işler yapmak için bir el daha lazım. Yani bir elin nesi var, iki elin sesi var. Bunu ısrarla söyledik. İzmir’de şu iki el birleşmedi. Bu iki el birleşince bakın 5 sene içinde nasıl netice alıyoruz."

CHP'LİLER YA SANDIĞA GİTMEDİ YADA BİZE OY VERDİ
Dağ, 24 Haziran seçimlerinde CHP'ye oy veren seçmenin bir kısmının şu anki yönetime oy vermediğine değinerek, şunları kaydetti:

"CHP, İYİ Parti ve HDP'nin toplamı 24 Haziran'da yüzde 67 idi. Aldıkları oy ise yüzde 58. HDP'den bir tane kayma başka partiye olmadı. HDP toplu bir şekilde CHP'ye oy verdi. Ama CHP'de vicdanen rahatsız olanlar, CHP’nin yapmış olduğu hizmetten rahatsız olanlar ya sandığa gitmedi ya da bize oy verdi. Bunu da biliyoruz. Bu konuda seçmenin davranışının, İzmirli hemşehrilerimizin davranışının ne olduğunu görüyoruz, iyi okuyoruz.

Ama karşı taraf iyi okumuyor. Diyor ki 'Ben yüzde 58 ile kazandım.' Senin oyun yüzde 58 değil, o oy üçlü ittifakın oyu. CHP'li seçmenden az oy aldın. 20-25 yıldır hizmet etmediğin, İzmir’i unuttuğun, bu köyleri unuttuğun için bu millet sana ceza verdi. Ama inşallah bizde bu heyecan, bu coşku olduğu sürece, onların yapması gerekirken yapmadığı işleri de biz yaparız. Kendi işlerimizi de yaparız."

Dağ, konuşmasının ardından davet üzerine aynı mahalledeki bir salonda yapılan düğün merasimine katılarak, çifte mutluluklar diledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ’a ziyaretinde, AK Parti İzmir İl Teşkilat Başkanı Nail Kocabaş, Ödemiş İlçe Başkanı Muhammet Şen ve partililer eşlik etti. (AA)

 
Urla’da çalışmalar hız kesmeden devam ediyor
 
Giresun'daki felaketin nedeni: Charlie Brown
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aday olun 24 Ağustos 2020 Pazartesi 12:55

Gelecek seçim Sayın Dağ aday olsun, bakalım kendisi kaç alacak?

Yorumu oyla      4      3  
izmirli 24 Ağustos 2020 Pazartesi 12:00

masallaar masallaar..

Yorumu oyla      3      3  
Dosya numarası nedir? 24 Ağustos 2020 Pazartesi 10:58

Çeşme projesine, Büyükşehir ve Çeşme Belediyesi dava mı açmış?

Yorumu oyla      2      3  
Bülent ışık 24 Ağustos 2020 Pazartesi 10:42

2018 seçimleri ve 2019 yerel seçimleri arasında Cumhur ittifakı ile AK parti belediye başkan adayı arasında toplam oy fark sadece 12 bin. Yerel seçimlerde iktidar partisinin adayının muhalefet partisi adayına göre şansı daha fazla olur.

Yorumu oyla      6      4  
SAİT EFE 24 Ağustos 2020 Pazartesi 10:00

HAMZA BEY NE İÇİYORSANIZ BİZE DE ISMARLAYIN.SADECE ÖDEMİŞ TE 7.000 KUSUR OY FARK VAR

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İl Başkanı Yücel'den 'Beyaz Vagon' tepkisi!
Atatürk'ün yurt içi gezilerinde kullandığı ve yıllardır Alsancak Garı ...
CHP’li vekil: Günlük vaka sayısı 12 binin üzerinde!
CHP Ordu Milletvekili ve İç Hastalıkları Uzmanı Mustafa Adıgüzel, Sağlık ...
CHP'li Sındır: Üretici ölüme terk edildi!
Ziyaretlerine Küçük Menderes Havzası sonrası Bakırçay Havzasında devam ...
 
İçişleri Bakanı Soylu'dan 'Fay Yasası' açıklaması
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye'de bir Fay Yasası çıkması zaruretini ...
'Beyaz Vagon' meclis gündeminde: Mescidin önünü kapattığı için mi kaldırıldı?
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1926'dan ...
MHP'den doğalgaz keşfine şarkılı paylaşım!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğal gaz bulunduğunu ...
 
Erdoğan müjdeyi açıkladı: Tarihin en büyük doğalgaz keşfi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de ...
CHP'li Sertel: Kahveci de müşteri de 'oyun' istiyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Kahveciler ...
'Çeşme yangınında imar iddiası' Meclis gündeminde!
Çeşme’de 200 hektarlık bir alanı etkileyen ve uzun bir mücadelenin sonucu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva