HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Temmuz 2019 Cuma - 09:40

AK Partili Dağ'dan Büyükşehir'e 'metro' çağrısı: Eksikleri tamamlayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, son günlerde İzmir’de gündeme gelen raylı sistem meselesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AK Partili Dağ dan Büyükşehir e  metro  çağrısı: Eksikleri tamamlayın

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında yürütülen süreci AK Parti İzmir Milletvekilleri olarak takip ettiklerini ifade eden Dağ “Biz üstümüze düşeni yaparak İzmir’e hizmet getirilmesi noktasında çalışan herkesin işlerini kolaylaştırmaya devam edeceğiz. Ama özellikle metro ve tramvay konularıyla ilgili sorumluluklarını yerine getirmesi gereken kurum İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir.” dedi.

ONAYLANAN VE ONAY SÜRECİ DEVAM EDEN METRO HATLARI
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na iletilen tüm metro ve tramvay projelerinin takipçisi olduklarını ifade eden Dağ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “İzmir milletvekillerimizle birlikte, Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na ilettiği tüm projeleri başından itibaren takip ediyoruz. Bu projelerden birisi de Buca metrosuydu ve geçtiğimiz hafta onaylandı. 2018 yılının Ocak ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bakanlığa sunulan projelerle ilgili gerekli inceleme yapılmıştır. Bu incelemenin ardından, Evka3-Fahrettin Altay metrosunun devamı olarak düşünülen Narlıdere-Güzelbahçe hattı, Stadyum-Sarnıç arasında planlanan Eski İzmir Hattı, Menemen-Çiğli ile Karşıyaka-Bayraklı-Bornova arasında öngörülen Kuzey Hattı ve Halkapınar-Kemalpaşa Hattı’nın yapımı, Bakanlığın 12 Temmuz 2019 tarihli ve 44752 sayılı yazısıyla uygun görülmüştür. Ancak bu noktada, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tamamlaması gereken bazı eksikliklerin söz konusu olduğu ilgili yazıda belirtilmiştir.Bu eksikliklerin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından giderilmesiyle birlikte Bakanlık’taki onay aşaması nihayete ermiş olacaktır. Metro hatlarının yanı sıra geçtiğimiz yıl Bakanlığa sunulan Çiğli ve Girne Tramvayları projelerinin de aynı şekilde bazı eksikliklerden ötürü tekrar fizibıl hale getirilmesi gerekmektedir.” ifadelerine yer verdi.

“HER ZAMANKİ GİBİ ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYARIZ”
Bakanlık tarafından tamamlanması talep edilen eksiklerin giderilmesinin önem arz ettiğini ifade eden Dağ “Biz AK Parti olarak İzmir’in ve İzmir’de yaşayan vatandaşlarımızın faydasına olan her faaliyet ve projelerle mütemadiyen ilgileniyoruz. İzmir’de bir ulaşım sorunu olduğu aşikardır. Hem AK Parti Milletvekilleri olarak bizler hem de ilgili Bakanlık yetkililerimiz İzmir’in ulaşım sorununa katkı sunacak olan tüm projeleri takip ediyoruz. İzmir’de yaşayan ve yaşamaya devam eden, bunun yanı sıra çocuklarına da İzmir’de bir gelecek düşünen bizler, ulaşımın rahatladığı, bu vesileyle zamandan tasarruf edilerek insanların aileleriyle daha çok zaman geçirebildikleri bir İzmir için her kim taş üstüne taş koymaya çalışıyorsa, bu noktada var gücümüzle destek olur, her zamanki gibi elimizi taşın altına koyarız. Bugüne kadar da tüm siyasetimizi bu anlayış çerçevesinde gerçekleştirdik. Belediye tarafından onay için Bakanlığa sunulan projelerde tespit edilen eksiklerin tamamlanması bu bakımdan önem arz ediyor.” dedi.

“METRO VE TRAMVAY PROJELERİ VAKTİNDE TAMAMLANMALI”
Daha önce Üçkuyular metrosunun planlanandan çok daha uzun sürede ancak tamamlanabildiğini hatırlatan Dağ, açıklamasına şu sözlerle son verdi:

“Biz hem Belediye’nin üstüne düşeni yapması ve Bakanlıktaki onay sürecinin hızlanması hem de onaylanan projelerin yapım aşamalarında kaynakların doğru kullanılması, birilerinin İzmir üzerinden bir rant-menfaat ilişkisi kurmaması için süreci dikkatle takip edeceğiz. İzmir’de daha önce 3 yıl diye yola çıkılmasına rağmen 10 senede ancak hizmete açılabilen bir metro yapım süreci yaşandı. İzmirliler bu olumsuz tecrübeyi tekrar yaşamamalıdır ve projelerin söz verildiği tarihte tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmasına özen gösterilmelidir.”

 
Çiğli'de çocuklara robotik kodlama eğitimi
 
İzmir'de kurbanlık fiyatlarında artış yok!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Beyfendi 23 Temmuz 2019 Salı 02:11

Valla şaka gibi takipçisi olucaz diyor devletin söz verdiği projeleri takip et İzmir için 10 sene olucak otogar metro muhabbeti

Yorumu oyla      4      5  
TC misafir 19 Temmuz 2019 Cuma 19:15

Halkapınar-Otogar metro hattı için bunca yıldır neden takipçi olmadınız bu da mı belediyeye ait? Buca-Şirinyer mevcut demiryolu hattı için tramvay onayını neden vermediniz koyun mu otlatacaksınız o hatta?

Yorumu oyla      4      5  
Alen35 19 Temmuz 2019 Cuma 17:10

Dedi izmire 2m metro yapayan adam.

Yorumu oyla      4      5  
Altındağ 19 Temmuz 2019 Cuma 13:22

Siz üzerinize düşeni yapacaksanız, TCDD'nin ben yapacağım dediği Halkapınar-Otogar projesine başlayın artık. 5 yıldır 1 kuruş bütçe ayırmadınız. Altındağ-Çamdibi halkı bunu bekliyor!

Yorumu oyla      15      5  
hamza 19 Temmuz 2019 Cuma 13:06

KARSIYAKA STADI NE OLDU HAMZA DAG BEY

Yorumu oyla      10      5  
Gürkan 19 Temmuz 2019 Cuma 12:36

Girne tramvayı, Güzelbahçe hattı, Menemen hattı, Kemalpaşa hattı uzun dönem projeler. Kuzey hattının 1.etabı, eskiizmir hattı, Buca'nın diğer etapları da orta vadeli projeler. Kısa dönem projeler belli: yapımı devam eden Narlıdere hattı, Buca'nın 2 yıl sonra onay süreci biten 1.etabı ve Çiğli tramvayı. 5 yıl içinde başka bir hat yapılacağını zannetmiyorum. Eskiizmir hattının projeleri hazır hale getirilip bakanlığa yap diye başvurulur da bakanlık da yaparsa o başka. Otogar metrosunu da yıllardır hızlı trenle beraber bakanlık yapacak ama yıllardır çivi çakılmış değil.

Yorumu oyla      13      5  
Bülent ışık 19 Temmuz 2019 Cuma 12:22

Buca tramvayı için atıl durumdaki TCDD hatlarını belediyeye niçin vermediniz ? Oraya eskiden Cicipark ve Basmane Garının yan tarafında sıra sıra dükkanlar vardı öyle birşey mi düşünüyorsunuz.

Yorumu oyla      16      5  
19 Temmuz 2019 Cuma 12:03

Siz bi izin verseniz onlar sorumluluklarını yerine getirecekler ama nerdeeee

Yorumu oyla      17      5  
gerçekçi 19 Temmuz 2019 Cuma 11:16

yahu kim yapıyorsa yapsın arkadaş bırakın kavgayı. 800bin nüfuslu buca insanı sürünüyor trafikte.

Yorumu oyla      8      5  
Gürkan 19 Temmuz 2019 Cuma 11:02

Daha projesi bile hazır olmayan projeler onaylanmış ama eksiklikleri varmış. Ha ha ha ...

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'de çocuklara robotik kodlama eğitimi
Çiğli Belediyesi ile Habitat Derneği arasında geçtiğimiz ay imzalanan ...
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Cesur yürek’
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Cesur yürek’
Beydağ Barajı'na gezi: Ödemiş'te ikinci bahar
Ödemiş Belediyesi bünyesinde bulunan Mutahhar Şerif Başoğlu Huzurevi sakinleri ...
 
Bornova'dan dolandırıcılara karşı uyarı
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ve üst düzey bürokratların ismini ...
Çiğli'de yaz konserleri coşkusu
Çiğli Belediyesi tarafından organize edilen “Yaz Konserleri” etkinlikleri ...
BELGEM'de YKS gururu
Bornova Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (BELGEM) YKS’de Türkiye 366’ncısı ...
 
Tugay’dan Gümrükçü’ye salvo: Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmasın!
Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü’nün, Mavişehir’in kendi sınırlarına kazandırılması ...
Torbalı'da öncelik can güvenliği
Torbalı Belediyesi, vatandaşın şikayetlerine neden olan asansörleri denetleyen ...
Başkan Tugay’dan detaylı 100 gün raporu: Borç ve stat için flaş çıkışlar!
Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay, görevde olduğu ilk 100 gününü değerlendirirken, ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva