HABERLER>POLİTİKA
12 Ekim 2019 Cumartesi - 09:19

AK Partili Dağ'dan ' Barış Pınarı Harekatı' mesajları

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili yaptığı açıklamada, tüm Türkiye'nin güvenliğinden sorumlu olduklarını belirterek, "İzmir'in güvenliği de bizim sorumluluğumuzda, Kars'ın da Mardin'in de Urfa'nın da. Ülkemizin bugünkü hukukunu da, yarın karşılaşabileceği durumları da düşünerek, hamlelerimizi buna göre yapmamız gerekir. Diplomatik yollar denendi, çözüm bulunamaması sebebiyle şu anda Barış Pınarı Harekatı başlatıldı" dedi.

AK Partili Dağ dan   Barış Pınarı Harekatı  mesajları

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir'in Bornova ilçesinde yörük Türkmen kültürünü yaşatmak amacıyla kurulan Ege Bölgesi Yörük Türkmen Federasyonu'na bağlı yörük obasını ziyaret etti. Ziyaretinde Barış Pınarı Harekatı ile ilgili açıklamalarda da bulunan Dağ, "Barış Pınarı Harekatı üç gün önce başladı, şu anda planlandığı şekilde devam ediyor. Bu sürece gelinceye kadar diplomatik birçok yol denendi. Her seferinde diplomatik yollar en son noktasına kadar değerlendirildi. Bundan birkaç hafta önce ortak devriye uçuşları şeklinde, en sonuncu nokta da denendi. 2013- 2014 yıllarından bu yana ifade etmiş olduğumuz güvenli bölge, ne yazık ki dünya devletleri tarafından karşılık bulmadı. Biz Türkiye'nin tamamının güvenliğinden sorumlu bir iktidarız. İzmir'in güvenliği de bizim sorumluluğumuzda, Kars'ın da, Mardin'in de Urfa'nın da. Ülkemizin bugünkü hukukunu da, yarın karşılaşabileceği durumları da düşünerek hamlelerimizi buna göre yapmamız gerekir. Diplomatik yollar denendi, çözüm bulunamaması sebebiyle şu anda Barış Pınarı Harekatı başlatıldı" dedi.

- AK PARTİLİ DAĞ: 100 YILLIK HESAPLARI DAĞITACAK BİR OPERASYON GERÇEKLEŞTİRİYORUZ



'TERÖR ÖRGÜTÜNE KELAM ETMEYENLER, BU MİLLETİN ORDUSUNA LAF SÖYLÜYOR'
"Ne zaman kritik bir süreç olsa, cibilliyetinde bir sorun olan bazı kesimler hep bu konuda ses çıkartır noktada oluyorlar" diyen Dağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dün, içinde KESK’in, bazı sendikaların, bazı STK’ların olduğu yapılar ne yazık ki harekatı yaralayıcı ve birlik ve beraberliği zedeleyici açıklamalarda bulundular. Bunları, bu milletin bir evladı olarak kabullenmek mümkün değil. İnsan, 'Acaba siz hangi memleketin insanısınız?' demeden edemiyor. Ne zaman böyle bir durum olsa, terör örgütlerine bir kelam etmeyenler gelip bu ülkenin ordusuna, iktidarına birçok laf söylüyor. Bunlar, bizi, hem bugün hem de yarınlarda ülkemizin menfaatini, hukukunu, hakkını korumak noktasında yaptığımız bu hamleden geri durdurmayacaktır. Çünkü orada birileri yıllardır bir terör devleti kurmak için ciddi anlamda bir operasyon içindeler. Buna fırsat vermeyeceğiz. Bugün iktidar ve sorumluluk bizdedir, bu sorumluluğun hakkını yerine getirmek de bizim vazifemizdir." 

'SOSYAL MEDYADA YALAN FOTOĞRAFLARLA ALGI OLUŞTURULUYOR'
Sosyal medyada, harekatla ilgili yapılan manipülasyonlarla ilgili de konuşan Dağ, "Sosyal medyada her türlü yalan haberi sunmanın vermiş olduğu kolaylıkla bir takım çevreler, yalan fotoğrafları piyasaya sürerek bir algı oluşturma derdindeler. Biz de, hem iktidar hem de parti olarak bunların gerçeklerini ortaya çıkarıyoruz. Tüm dünya kamuoyundan beklentimiz karşılaştırmayı en iyi şekilde yapmalarıdır. Bundan önce Suriye'de birden fazla devlet değişik operasyonlar yaptı. Halep'e de, Afrin'e de kimin operasyon yaptığını herkes biliyor. Operasyonlardan sonra Halep, Afrin ve Rakka'nın gelmiş olduğu noktaya baksınlar. Afrin, mümkün olduğunca sivillere dokunulmadığı ve evlerin korunduğu bir şehirken, Halep ve Rakka neredeyse yerle bir oldu. Afrin Operasyonu'nda da, Fırat Kalkanı Operasyonu'nda da sivil ve terörist ayrımına imkan verilen bütün ölçüler kullanılarak, bu hususlara dikkat edildi. Önümüzde somut örnekler var" dedi. (DHA)

 
ABD'nin yaptırım açıklamasına tepki!
 
İzmir'de trafik kontrolü yapan polise otomobil çarptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABD'nin yaptırım açıklamasına tepki!
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Barış Pınarı Harekatıyla bağlantılı ...
Mehmet KARABEL yazdı... Hayatım ‘roman’ pek yakında
Mehmet KARABEL yazdı... Hayatım ‘roman’ pek yakında
'Mücadelemiz Kürtlerle değil, terör örgütleriyledir'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim bu mücadelemiz Kürtlerle değil, mücadelemiz ...
 
Bakan Akar açıkladı: İşte öldürülen terörist sayısı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Başladığımız faaliyeti inşallah alnımızın ...
Sözcü Aksoy'dan BM yetkilisinin açıklamasına tepki
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Birleşmiş Milletler (BM) İnsani ...
Başkan Engin’den kongre mesajı: Genel başkan neyi öngörüyorsa…
Narlıdere Belediye Başkanı Engin, kongre süreçleri üzerinden, “ Bir siyasi ...
 
AK Parti İzmir'den Barış Pınarı Harekatı için lokma
AK Parti Konak İlçe Başkanlığı, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya ...
Bakan Akar, NATO Genel Sekreteri ile görüştü
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İstanbul'a gelen NATO Genel Sekreteri ...
Dışişleri Bakanlığı'ndan 'harekat' açıklaması
Dışişleri Bakanlığı: Harekât, uluslararası hukuk temelinde, Birleşmiş ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva