HABERLER>POLİTİKA
15 Eylül 2021 Çarşamba - 12:11

AK Partili Dağ'dan 2023 mesajı: Oy oranımız yüzde 50'nin üstünde!

2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çalışmalarını yürüttüklerini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, şu anki mevcut oy oranları hakkında yaptığı açıklamada "Cumhur İttifakı olarak AK Parti ve MHP ile kendi oy oranımızda artırmaya çalışıyoruz. Bugün itibari ile yüzde 50’yi geçen bir oy oranımız var. İnşallah 2018 seçiminden daha yüksek bir oy ile önümüzdeki seçimlerde yeniden iktidar olacağız" diye konuştu.

AK Partili Dağ dan 2023 mesajı: Oy oranımız yüzde 50 nin üstünde!

EGEDESONSÖZ- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CNN Türk'ün konuğu oldu. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Dağ, seçim yasası, Z kuşağı ve medya düzenlemesi konuları hakkında konuştu.

AT YALANI TORTUSU KALSIN… YOK BÖYLE BİR ŞEY!
Sosyal medya düzenlemesi için 'medyaya sansür uygulanıyor' söylemlerini değerlendiren Dağ, "Bugüne kadar bize hep böyle şeyler söylendi. 20 senedir medyaya bir bakın. Medyaya da bir parti ile aynı noktada olan kuruluşlar var. Şu TV bir partinin medya kuruluşu diyorsunuz. CHP’nin nerdeyse sözcüsü gibi hareket eden medya organları var. Ana haberlerde bunu yapıyorlar. Burada düşünce ve ifade özgürlüğünü bizde gayet iyi biliriz. Düşünce ve ifade özgürlüğünün unsurları; düşünce, ifade, örgütlenme, eğitim… Bunların tamamını sağlamanız lazım. Düşünecek insan. İfade edecek insan. Örgütlenebilecek… Ülkemizde dernekti, vakıftı hepsi örgütleniyor. Ve kendi düşüncesinin eğitimini de verebiliyor. Siz bu ifadeleri ortaya koyarken bu unsurlar içinde karşı tarafın hukukunu zedeliyorsanız bunu kamu otoriteleri denetlemek zorundadır. Hukukumuz hiçe sayılıyor ve benim hakkımda yalan bir şey söylüyorsun… Olmaz böyle bir şey. Bir bürokrat ile ilgili 11-12 maaş alıyor diye yalan ifadeler koyuyorsunuz. Ne olsa yalanı attım, tuttu ya da yalan olduğu ortaya çıktı ancak tortusu kaldı… Yok böyle bir şey" diye konuştu.

YÜZDE 7 BARAJ KONUSUNDA MUTABIK KALINMIŞ DURUMDA
Siyasi parti mevzuatındaki değişiklikler ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partilerin temsiliyetinin nasıl artırılacağı konusunda adımlar atmayı hedeflediklerini belirten Dağ, "Bu konuda hem seçim mevzuatı hem de siyasi partiler mevzuatı ile ilgili çalışmalarda daha demokratik bir hale nasıl getirebiliriz? Baktığımız nokta bu. Bunun için barajda yüzde 7’de mutabık kalınmış durumda. Bizde mecliste daha temsili bir durum nasıl oluştururuz ona bakıyoruz. Bir takım şeyler yasa ile yapılması şeyler. Yasa ile yapılması gerekenleri ve seçim barajı konusunda inşallah önümüzdeki süreçte bir adım atacağız. İki liderinde açıklamaları de netleşti.  Bu çerçevede bir şey olacak. Diğer konularda başka bir durum söz konusu değil" dedi.

İTTİFAK OYU YETERLİ OLUYOR
Yasanın Ekim ayında netleşeceğini belirten Dağ, "Ekim’de Siyasi Partiler Yasası netleşir. Kamuoyunu bilgilendirmek adına, bir kere yeni ittifak yasası ile 2018’den bu yana uygulanan yasa ile ittifak olan siyasi partilerin toplamını yüzde 10’u şimdi de yüzde 7’i geçtiğinde zaten baraj geçmiş oluyor. Parti meselesi ittifakın içinde olduğu süreç ittifakın toplam oyu oranında değerlendiriliyor" ifadelerini kullandı.

GENÇLERE UMUTLA BAKACAKLARI GELECEK BIRAKACAK OLAN AK PARTİDİR
'Z kuşağı' diye tabir edilen ve önümüzdeki seçimlerde ilk kez oy kullanacak genç seçmenler için bir çalışma olup olmadığının sorulmasını da değerlendiren Dağ, "Yaklaşık 2-3 yıldır muhalefet bir kavramlaştırma yapıyor Z kuşağı diye. CHP bugüne kadar kendisinden bir güç görmediği ve kendisinden emin olmadığı için hep başkalarından medet umdu. Bu eski alışkanlıklarda olabilir. 2000’li yıllardan 2013 yılına kadar CHP vesayetten medet umdu. Vesayet ile kendi zihninde ülkeyi arka plandan yöneteceğin düşündü. 2013’den sonra FETÖ devreye girdi ve oradan medet umdu. Muhalefet ve CHP ısrarla bir kavramsallaştırma peşinde. Gençler bu ülkenin milli değerleri konusunda farklı düşünür, aile konusunda da farklı düşünür, gençler sadece kendini düşünür mantığı içinde hareket ediyor. Ben böyle düşünmüyorum. Biz bunu 15 Temmuz'da gördük. İlk sokağa inanan gençlerdi. Biz bunu orman yangınlarında da gördük. Birçok genç ben ne yapabilirim diye sahaya indi. Vaatlere bakın CHP’de, sadece gençlerin bireysel taleplerine ve maddi taleplerine dönük vaatler. Bugüne kadar CHP genel başkanı hep bir takım vaatler verdi. İktidar olmadığı için vaatler kaldı ancak belediye ile ilgili vaatlerde de oldu. Kendin İBB Başkanı adayı iken herkese 600 TL maaş vereceğini söyledi. 2019 seçimlerinden önce 1 kişi bile işten atılmayacak dedi ancak İBB’de  bugün 14 bin kişi işten atıldı ve bunun yanında namus sözü demişti. Gençlerimizin de geleceğe umut ile bakacağı, gençlere gelecek noktasında hayat ortaya koyacak parti AK Parti. Gençlere bakacaksanız Akıncı’ya bakın. Israrla olumsuz bir propaganda yapmanıza gerek yok, gençler bu ülkede olmaktan memnun. Gelecek için onlara vizyon ortaya koyan AK Parti’dir. 2030 vizyonunu biz ortaya koyduk. Muhalefetten böyle bir vizyon çalışması var mı? Yok" dedi.

BUGÜN İTİBARİ İLE YÜZDE 50'İ GEÇEN OY ORANIMIZ VAR
Cumhur İttifakı olarak kendi oylarını arttırma hedefleri doğrultusunda çalıştıklarını belirten Dağ,"Kendileri açısından millet ittifakı, millet ittifakının hangi partilerinden oluduğu da belli değil gerçi. Biz tamamen kendimize bakıyoruz. Biz Cumhur İttifakı’yız. Cumhur İttifakı olarak AK Parti ve MHP ile kendi oy oranımızda artırmaya çalışıyoruz. Bugün itibari ile yüzde 50’yi geçen bir oy oranımız var. İnşallah 2018 seçiminden daha yüksek bir oy ile önümüzdeki seçimlerde yeniden iktidar olacağız" ifadelerini kullandı.

CARİ AÇIK DÜŞMEYE BAŞLADI
Son dönemlerde gerek konut gerek gıda sektöründe yaşanan yüksek fiyat artışları ile ilgili hükümetin önlem alıp almayacağının sorulmasını da değerlendiren Dağ, "Hükümet bu konuda öncelikle denetimler konusunda normalin dışında, piyasa şartları üretim, tedarik ve raflara geldiği süre boyunca normalin üzerinde kar söz konusuysa bunu takibi yapıyor. Enflasyon düşürmek en önemli hedeflerimizden birisi. Dünya zor dönemde geçti, ülkemizde zor bir dönemde geçiyor geçti. Pandeminin varlığını inkar edemeyiz. Bunun olumlu yansımaları bakıyoruz. Bunu olumlun yansımalarını sanayi üretim de alıyoruz. Bugün OSB’ler çok hareketli, hizmet sektörü Turizmin açılması ile hareketlenmiş durumda ve cari açık düşmeye başladı" şeklinde konuştu.

 
ASKİ, çalışmalarına hız verdi
 
32. BERKSAV Kültür ve Sanat Ödülleri sahiplerini buldu
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
16 Eylül 2021 Perşembe 08:36

normal bir ülkede yüzde 5 bile alamazlar.

Yorumu oyla      2      3  
İZMİRLİ 16 Eylül 2021 Perşembe 08:27

EN YAKIN SEÇİMDE GÖRECEKSİNİZ YÜZDE 50 Yİ

Yorumu oyla      3      3  
Bayraklı 15 Eylül 2021 Çarşamba 21:53

Rüya görme olmaz bu iş

Yorumu oyla      2      3  
Vatandaş 15 Eylül 2021 Çarşamba 19:15

İstanbul ve Ankara'yı akpnin alacağını iddaa etmiş yandaş anket firmalarında bile %50'yi bulamazken bu açıklama iyi güldürdü. Bu ütopik dünyada İzmir'i de AKP kazanıyordur herhalde.

Yorumu oyla      2      3  
gazo 15 Eylül 2021 Çarşamba 17:55

Valla ne diyelim,hayal dünyası.

Yorumu oyla      2      3  
köylü 15 Eylül 2021 Çarşamba 17:35

Aç tavuk.kendini buğday ambarında sanırmış.

Yorumu oyla      2      3  
sezarın hakkı sezara 15 Eylül 2021 Çarşamba 15:16

Gene bir gülme geldi.

Yorumu oyla      11      3  
Pudra Şekeri 15 Eylül 2021 Çarşamba 14:13

Hocam, Pudra Şekeri konusunda ne diyorsunuz?

Yorumu oyla      11      3  
İzmirli 15 Eylül 2021 Çarşamba 14:12

Hayal garibin ekmeği,kendini mandırada sanıyor herhalde...

Yorumu oyla      11      3  
Ağam bizimle eğleniy 15 Eylül 2021 Çarşamba 13:29

Medyaya baskı-sansür yok mu? Muhalif kanalların reklam kuşaklarına bakın, bir de yandaş medyanın ... Buradan bile her şey açık ve net. Alo Fatih olayı yalan mıydı? Aklımızla alay etmeyin. Doğan Grubu nasıl el değiştirildi? Bu değişimden sonra Hürriyet, CNNTÜRK'ün yayın politikası nasıl oldu? TRT, devlet televizyonu, bildiğin hükümetin kanalı gibi. Benim vergilerimle böyle bir yayın politikası nasıl yapabilir? TV'den film ise uzun yıllardır izlemiyorum. Sansürün diğer boyutu da bu. Orası burası kesilmiş filmi kim izlemek ister! Paralı platformlarda bile sansür var. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Bir ara Netflix'e de müdahale edilmek istendi. Ahlakını bozuyormuş. Bunu diyenlerin ahlakı pamuk ipliğine mi bağlı? Sigara, alkol sahneleri dizilerden çıkarıldı, olan filmlerde de buzlanıyor. Soran olursa sansür yok dersiniz. RTÜK, muhalif kanallara ceza üstüne ceza keserken, yandaş medyaya hiçbir şey yok.

Yorumu oyla      11      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Beko'dan Balkan göçmenlerine ziyaret
İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Abdurrahim ...
Sürekli'den esnafla 'kuru-pilavlı' sohbet ve belediyeye eleştiri: 3. Sanayi Sitesi kaderine terk edildi
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Bornova 3. Sanayi Sitesi’ni ...
CHP'li Bakan 'karbon vergisini' meclis gündemine taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Avrupa Birliği`nin (AB) “2050’de Karbon ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan ‘Gerekeni yapın’ talimatı
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’un kötü ...
Milli Eğitim Şurası'nın toplanma tarihi belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Şurası'nın 1-3 Aralık'ta toplanacağını açıkladı.
Başkan Kılıç’tan talep: Buca Stadı park ve yeşil alan olsun
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç uzun süredir akıbetinin ne olacağı konusunda ...
 
CHP'den AYM'ye iptal başvurusu
CHP '7334 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik ...
Devlet Bahçeli'den 'laiklik' tepkisi
MHP lideri Bahçeli, eski AK Parti Milletvekili Resul Tosun laiklik anayasadan ...
MHP'li Osmanağaoğlu, Bergama'da muhtarlarla buluştu
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva