HABERLER>POLİTİKA
12 Eylül 2017 Salı - 10:46

AK Partili Dağ CHP ve Kocaoğlu’nu hedef aldı: Biz yatırım diyoruz, onlar kavga!

Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Selçuk’ta yaşanan krize değinirken, “Aslında bu yaptıklarına şaşırmamak lazım, çünkü karşımızda kendi partisinden ilçe belediye başkanlarıyla bile sürekli kavgaya tutuşan Aziz Kocaoğlu var. Biz yatırım diyoruz onlar kavga” dedi.

AK Partili Dağ CHP ve Kocaoğlu’nu hedef aldı: Biz yatırım diyoruz, onlar kavga!

EGEDESONSÖZ- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen İZBAN Selçuk-Torbalı hattının açılışında yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı.

AK Partili Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun aleyhindeki sloganlara kızarak tören alanını terk etmesiyle ilgili, “Aziz Kocaoğlu’nun tören sırasında buluttan nem kapar derecesinde bir anda parlaması ve sınırları aşan açıklamalarda bulunması orada bulunan başta Başbakanımıza, milletvekillerimize ve vatandaşlarımıza karşı apaçık bir saygısızlıktır ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanına yakışmamıştır” dedi.

BİZ YATIRIM DİYORUZ ONLAR ISRARLA KAVGA DİYOR
Dağ ayrıca şunları söyledi:  Kendileri son dönemlerde ki siyasi beceriksizliklerini, belediyeye karşı şikâyetleri, huzursuzlukları, yapılamayan hizmetleri ve trafik problemini böyle bir kavga içine girerek ört bas etmeye çalışmaktadır. Aslında bu yaptıklarına şaşırmamak lazım, çünkü karşımızda kendi partisinden ilçe belediye başkanlarıyla bile sürekli kavgaya tutuşan Aziz Kocaoğlu var. Biz 'yatırım' diyoruz, 'yeni projeler' diyoruz, 'daha gelişmiş ve daha güzel bir İzmir' diyoruz; onlar ise ısrarla 'kavga' diyor, gerginlik çıkarıyor.

BENİM DE CUMHURBAŞKANIM DİYEBİLİRDİ!
Olayda lanse ettikleri gibi bizim bulunduğumuz yerden bir yuhalama veya bir laf atma durumu söz konusu olmamıştır. Bir grup “İzmir azizdir aziz kalacak” sloganı atıyor, diğer bir grup ise “Recep Tayyip Erdoğan” sloganı atıyor. Sayın Kocaoğlu böyle bir slogan karşısında “benimde Cumhurbaşkanımdır”, deyip geçebilirdi, fakat kendisi üslupsuzluğu tercih etmiştir. Özellikle bu tavırlarını İzmir aşığı Başbakan Binali Yıldırım karşısında yapması nezaket kurallarını hiçe saydığının göstergesidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başbakanı’na karşı el kol hareketleri yaparak bağıra bağıra konuşmak devlet terbiyesine yakışmaz.  Kendilerinin Başbakanımıza ve İzmirlilere bir özür borcunun olduğunu düşünüyoruz. Başbakanımızın İzmir’e ve İzmirlilere olan muhabbeti ve sevgisi herkesin bildiği bir gerçektir. Kendileri Başbakan olmaları dışında İzmir milletvekilliği görevini de çok iyi bir şekilde yerine getirmektedir. İzmir ile ilgili yatırımlarla ve projelerle ilgili bizzat sorumluluk almakta ve takip etmektedir. Bu projelerin hayata geçmesi sürecinde ekstra çaba sarf etmektedir.

HAYRETLE OKUDUK
CHP Genel Başkan Yardımcılarının Aziz Kocaoğlu, İzmir ve belediyecilik ile ilgili açıklamalarını hayretle okuduk. Açıklamalarda AK Parti’yi İzmir’e müjde verip hiçbir şey yapmamakla itham etmişler. Bu açıklamaları yapanlar eğer İzmir’e hava yolu ile gelecek olursa son dönemde yapılan havaalanını göreceklerdir. Havaalanından çıkıp Yeşildere üzerinden CHP İl Başkanlığı’nı veya İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret edecek olurlar ise de Konak Tüneli’nden geçecektirler. Ankara’dan kara yolu ile gelecek olanlarsa Belkahve Tüneli’ni görecektirler. İstanbul’dan gelecek olanlarda 1 Temmuz’dan sonra Sabuncubeli Tüneli’ni görecektir. İzmirliler bu yatırımları ve dahası fazlasını hak ediyor.

İZMİR’LE İLGİLİ YORUM YAPMADAN ÖNCE GELİP HAVASINI SOLUSUNLAR
İzmir milletvekili olduğu için olaylara dahil olma zorunluluğu hisseden Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok kimsenin anlamadığı bir tablo ortaya koymuştur. İzmir’le ilgili yorum yapmadan önce kendilerini İzmir’e gelip bu şehrin havasını solumalarını tavsiye ediyoruz. Ancak, kendisi o kadar bu şehre yabancı ki kaybolacağı endişesi de taşımıyor değiliz.  Temel atma törenleriyle açılış törenleri arasındaki farkı dahi bilmeden karalama içerisine girmesi biz İzmirlilerin kabulleneceği bir durum değildir.

AKIL FUKARALIĞIDIR
CHP’nin asli görevlerini dahi yapmaktan aciz olan İzmir Büyükşehir Belediyesine hesap sormak yerine hükümetimizin yatırımlarına dil uzatması akıl fukaralığıdır. Büyükşehir Belediyesinin 2 milyarlık yatırım yaptığı 2016 yılında sağımıza solumuza bakıyoruz, fakat ortada elle tutulur bir şey göremiyoruz.  Gördüğümüz tek şey tramvay hizmetidir. Bu projenin gerekliliğinin tüm İzmirliler için bir soru işareti olduğunu da biliyoruz.  Bu projenin İzmir’e faydalı mı yoksa zararlı mı olduğunu zaman gösterecektir.

İSLAM KALKINMA BANKASI’NDAN KREDİ İÇİN OLUMLU DÖNÜŞ ALAMADI!
Sürekli olarak İzmir Büyükşehir Belediyesinin kredini notunun yükseldiği ve rahatlıkla kredi alabildiğinden söz ediliyor. Açıkçası kredi alabilmekten ziyade belediyelerin başarısı yapmış olduğu hizmetlerle ölçülür. Yani krediyi alıp hizmet yapmayacaksa aldığı o paranın ne anlamı kalıyor? Zaten ortada bahsettikleri gibi bir tablo bulunmuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, İslam Kalkınma Bankası da dahil bir çok yere kredi için başvurduğu halde olumlu dönüş alamadığını biliyoruz.

KAYNAK AKTARILMIYOR EDEBİYATI MODASI GEÇMİŞ BİR YALANDIR!
Merkezi yönetimin Büyükşehir belediyelerine ayırmış olduğu bütçeyi nüfusa orantılandığımız da İzmir'in 664 TL ile Ankara ve İstanbul'un önünde ikinci sırada olduğunu sadece 2016 rakamlarına bakarsak anlayacağız. Ayrıca İzmir'in, İstanbul gibi bütçesi pek çok devletin bütçesinden büyük olan bir belediyeden daha avantajlı olduğunu, Bütün büyükşehirlerin kişi başına düşen geliri açısından değerlendirildiğinde ise ortalamanın 1.5 katı gibi bir orana sahip olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla iktidarın kaynak aktarmadığı, yada hizmet üretmediği gibi bir argüman ile yapılan saygısızlığı ve hakareti meşru görme çabası gerçekten tam bir aymazlıktır. Bugüne kadar İzmir'de çakılı bir çivisi dahi olmayanların hizmet üzerinden bizi eleştirmeye kalkmaları hiç bir anlam da ifade etmemektedir.

 
İzmir'in o ilçesinde su kesintisi!
 
Fatih YAPAR yazdı.. Karabel 'kaptan' köşkünde
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
12 Eylül 2017 Salı 22:48

yazıklar olsun.....!

Yorumu oyla      11      5  
12 Eylül 2017 Salı 18:39

"Seçimle iş başına gelen birine saygı isteyen ve yaptıklarını kabullenmek gerekir" diye siz akp'liler,seçimle iş başına gelen İZMİR BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI'NIN konuşmasını keserek ve gülerek sabotaj eden de sizlerin olması fazla ironik değil mi?

Yorumu oyla      13      5  
12 Eylül 2017 Salı 18:34

yalan söyleyen esas sizsiniz.Cumhurbaşkanını seçilmesi için oy kullanmadıysa "Benim Cumhurbaşkanım demeyebilir."Yıllardan beri sadece seçim zamanı aklınıza gelen bir yer için bundan sonra da el atmayınız.

Yorumu oyla      12      5  
izmirliler 12 Eylül 2017 Salı 16:11

Bırakın Chp‘yi ve Belediye başkanını. Sayın Dağ artık bu soruya lütfen yanıt veriniz; Diğer büyükşehirlere metro projeleri için hazineden yapılan yardım niye İzmire de yapılmıyor, belediyenin Ankaraya onay için gönderdiği metro projeleri neden onaylanmlyor? Çok basit iki soru ve sizden beklenen net cevap.Farkındamısınız 15 yıldır kayıtsız şartsız destek veren Ak Parti seçmeni atık konuşuyor ve soru soruyor.Bütün milletvekilleri bu soruyu niye duymamazlıktan geliyor? Aday listesine Ankara yazar ama oyu İzmirli verir.Sayın Gökçek‘ede iletin İzmir için her hafta yeni İzmir ile ilgili bir yorum yapmasın İzmir için yorum yapacak kabiliyette Ak Partili İzmirde var.

Yorumu oyla      14      5  
izmirli 12 Eylül 2017 Salı 14:00

akp lilerin genel söylemi şöyle;muhalefete yaptıklarıyla muhalefeti suçlamak.Yahu başkanı yuhalayan akpliler,başbakan da orada el kol işaretleri yapıyordu,hatta konuşmasında aziz başkanı suçladı.Buna tepki koymak aziz başkanın bal gibi hakkıdır.Kavgacı kim oluyor bu durumda?Bizimle alay mı ediyorsunuz?

Yorumu oyla      16      5  
sezo 12 Eylül 2017 Salı 12:57

AKP li herhangi birinin veya bir vekilin "Biz yatırım diyoruz" demesini aklım almıyor. son 15 senedir ne yaptınızki? İstanbul-izmir otobanı bile özel sektör baskısı sonucu yapılıyor!

Yorumu oyla      18      5  
pes! 12 Eylül 2017 Salı 12:06

Sayın Dağ Ankara'ya bakanlık metro için milyarları harcadı milyarları. Bırakın hikaye anlatmayı. TCDD İstanbul , Ankara'da İZBAN benzeri projeleri tek başına yaparken burada belediye ile yapıyor. Ankara'da Gökçek tescilli ODTÜ ormanına dalıyor, 4,5 km'lik yolu bir gecede binlerce ağacı katlederek açıyor. Belediyenin kültürpark projesi ise bizzat Ankara'dan durduruluyor. İnsanlar bunları görmüyor mu ? Aziz Kocaoğlu Erdoğan' ın Atatürk Stadı'ndaki toplu açılış töreninde konuşmaya geliyor ama yuhalanıyor, Torbalı aynı şekilde ve en son Selçuk. 1 değil 2 değil! Hep mu suçlu Aziz Kocaoğlu? Adam Cumhurbaşkanı'nı rakip siyasi partiden olmasına rağmen havaalanında karşılıyor, Başbakanı karşılıyor, karşılığı ise yuhalanmak. Milli irade milli irade diyen bir parti seçilmiş bir belediye başkanını yuhalatıyor, sonra da özür bekliyor.

Yorumu oyla      19      5  
12 Eylül 2017 Salı 11:55

Yatırım diyorsanız buyurun otogar metrosunu yapın. Koskoca bakanlığın 4,5 km lik metro eline mi yapışacak! İzmirli olarak belediye -AKP kavgasından bıkkınlık geldi. Boş söylemler, kavgalar yüzünden olan şehre oluyor. Belediyenin proje onaylarını en kisa surede onaylayın, yapılmazsa da hesabını sorun ama hem onayları geciktirip hem de eleştirmek doğru değil. Ayrıca belediye kredi niye bulamasın? Adamlar kendileri geliyor , kredi vermeye hazırız diyorlar.

Yorumu oyla      18      5  
Tayfun 12 Eylül 2017 Salı 11:29

syn Hamza bey merkezi hukumet izmir e maalesef 15 yıldır cok az yatırım yaptı bazıları da yap islet devret le yani devletten para cıkmadı ama devlet isletme haklarını devrettiği icin yatırımı yapan sirket gayet guzel kazanıyor ama acısı vatandastan cıkıyor mesela izmir havalimanı bir aracınıza gunde 35-40 tl arası otopark oduyorsunuz burası isvec mi ki bu kadar yuklu otopark parası olsun ? istanbul a 80 tl ucuyorsun ama 35 tl otopark parası ne guzel degil mi?

Yorumu oyla      17      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hangi devlet lideri için 'görüşmem' dedi?
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kazakistan ziyareti sonrası İstanbul’a dönüş ...
AK Partili Dağ'dan CHP'li Tanrıkulu için suç duyurusu: Biz HDP'yi bilirdik...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, SİHA'larla ...
AK Partili Kaya’dan CHP’ye Tanrıkulu tepkisi: HDP ile flört devam ediyor!
İzmir Milletvekili Atilla Kaya, CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu’nun ...
 
AK Partili Hızal, CHP'li Karabağ'a yüklendi: Düştüğü bataklıktan...
Çanakkale’de düzenlenen CHP kurultayında şehitlik içerisinde içki içenlerin ...
CHP'li Sertel uyuşturucu sorununu Meclis'e taşıdı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, okulların ...
Bahçeli'nin eski sağ kolu resmen ayrıldı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin uzun yıllar Özel Kalem Müdürlüğü'nü ...
 
Bahçeli'den Meral Akşener yorumu!
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Meral Akşener’in yeni parti hazırlığını, “Bu, ...
CHP’li Bayır, Başkan Çam’ı hedef aldı: Bugün itibarıyle benim başkanım…
Parti Koordinatörü Bayır, Güzelbahçe’de gerçekleşen mahalle delege seçimleri ...
Kılıçdaroğlu silahlı İHA iddiası hakkında konuştu
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, NTV'nin sorularını yanıtladı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva